InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja również leczę się u dr Wilczynskiego. Pierwsza wizyta w Łodzi, druga telefoniczna. Dostałam żelazny zestaw na którym po raz pierwszy podchodzę w piątek do transferu 🫣Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
2019 pierwsza procedura 3 blastki
3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
Reprofit KD -
Jatosia wrote:Ja również leczę się u dr Wilczynskiego. Pierwsza wizyta w Łodzi, druga telefoniczna. Dostałam żelazny zestaw na którym po raz pierwszy podchodzę w piątek do transferu 🫣👱♀️AMH 1,46 (07.2021), FSH 16,5
cykle: 25-27 dni, owulacje
kariotyp ✅
Frax ✅
przeciwciała przeciwjajnikowe ✅
Homocysteina: 6,84 ✅
mutacje: MTHFR_C677/PAI-1 4G hetero
👱
kariotyp ✅
MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
SCD✅
FSH ⬇
testosteron✅ -
Hydrourea wrote:A jest jakiś godny polecenia immunolog we Wro ? Ja właśnie czekam na moje badania immuno test IMK mam ale nie mam nawet zamiaru go sama interpretować czekam na resztę badań i idę do jakiegoś immunologa na konsultacje. Poki co wiem ze nk 7,5% to nie jest źle. Dziś otrzymałam badania krzywej cukrowej i insulinowej i wszystko w normie póki co. Myśle że przed nami długa droga zanim sie zgłosimy po ten ostatni zarodek. Wiem że nawet jak wszystko będzie w miarę ok to transfer może i tak się nie udać „bo nie” ale chyba z tymi badaniami bardziej chodzi o moją spokojną głowe. Gdyby nie to histero na własną rękę dalej bym myślała że mam zdrową i zajebistą macice 🤣🤣🤦♀️
Najlepsi są w Łodzi lub Krakowie. Nie słyszałam o żadnym we Wrocławiu żeby ktoś polecał. Ale chyba z dr Sydorem można od razu mieć teleporade musisz podzownić i zapytać. Polecam Ci też zrobić APA przeciwciała przeciw antygenom łożyska i ANA. Ja wyniki z cba kir i imk miałam dobre a tu dopiero wyszły problemy.👱♀️AMH 1,46 (07.2021), FSH 16,5
kariotyp ✅
Frax ✅
👱
kariotyp ✅
MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
SCD✅
FSH ⬇
testosteron✅ -
Esperanza05 wrote:To powodzenia 😗 daj znać po czy się udało. Podobno ma on duża skuteczność.
Dzięki bardzo żałuje ze wcześniej nie zbadałam immunologii .. pozostaje tez kwestia czy zarodki które mi zostały są prawidłowe. Jeśli moje dwa ostatnie strzały się nie powiodą przy kolejnej - ostatniej już procedurze która planuje na pewno przebadam tez zarodki żeby nie pchać na ślepo .. choć to droga imprezaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2022, 14:29
Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Reprofit KD -
Jatosia wrote:Dzięki bardzo żałuje ze wcześniej nie zbadałam immunologii .. pozostaje tez kwestia czy zarodki które mi zostały są prawidłowe. Jeśli moje dwa ostatnie strzały się nie powiodą przy kolejnej - ostatniej już procedurze która planuje na pewno przebadam tez zarodki żeby nie pchać na ślepo .. choć to droga impreza
Rozumiem Cię też mam podobne podejście. Wierze że to Ci pomoze i sie uda 🍀Jaka dostałaś dawkę encorton i accofilu i do którego tygodnia ciąży?👱♀️AMH 1,46 (07.2021), FSH 16,5
kariotyp ✅
Frax ✅
👱
kariotyp ✅
MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
SCD✅
FSH ⬇
testosteron✅ -
No właśnie przy naszych problemach i staraniach tak naprawdę nigdy do końca nie wiadomo co pomaga. Wdrażamy leki ale z drugiej strony nie mamy pewności ze zarodki są prawidłowe, zwariować można ! 😅 mam 20mg encorotnu 3 tygodnie przed transferem, 1 amupulka accrofilu 7 dni przed transferem, w dniu transferu i potem co 7 dni. Z tego co pamietam rozpisał chyba do 10tc. Jak wyglada sytuacja u ciebie ? Podchodzisz do kolejnej procedury?Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Reprofit KD -
Hydrourea zdradzisz który to lekarz od histero był tal chwalony? Mozevktoras z nas będzie miała potrzebę jeszcze to warto trafić w dobre ręce.
Hydrourea lubi tę wiadomość
ONA: 37 l. AMH 2,55 (2020) -> 2,23 (2022)
ON: 39 l. Nieprawidłowy kariotyp, Translokacja robertsonowska (13,14), słaba koncentracja i morfologia
I IVF / IMSI + PGT-SR
13.01.2021 Punkcja, 21 komórek pobranych -> 18 dojrzałych i zapłodnionych -> 13 trzydniowych zarodkow -> 6 blastek -> 3 prawidłowe zarodki po badaniu genetycznym
❄️4AA ❄️4AB ❄️ 4BB
21.04.2021 Transfer 1❄️4AA beta <0,2 💔 😢 -> immunologia prof. Malinowski Łódź, leki i sczepienia limfocytami
22.12.2021 Transfer 2❄️4AB beta <0,2 💔 😢 -> histero + biopsja endo cd56, cd138
12.04.2022 Transfer 3❄️4BB beta <0,2 💔 😢 -> Reprofit Czechy, ERA test, przesuniete okno implantacyjne o 24 h
II IVF / PICSI + MACS + PGT-SR 17 MII -> 10 ❄️
09.03.2023 Transfer 4 Reprofit Brno
4dpt II, 5dpt 13,7, 7 dpt 45,5, 9 dpt 109, 11 dpt 243, 14 dpt 739 -
Esperanza05 wrote:Najlepsi są w Łodzi lub Krakowie. Nie słyszałam o żadnym we Wrocławiu żeby ktoś polecał. Ale chyba z dr Sydorem można od razu mieć teleporade musisz podzownić i zapytać. Polecam Ci też zrobić APA przeciwciała przeciw antygenom łożyska i ANA. Ja wyniki z cba kir i imk miałam dobre a tu dopiero wyszły problemy.
Zrobiłam je wszystkie czekam na wyniki.Luty 2022 1 IVF ❄️
18.02.22 ET 🐣🐣 💔💔 cb
6.03.23 FET 4AA 💔
Maj 2024 2IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
13.10.23 FET 4AA Medrol, Accofil, Heparyna, AZH, UTM,
6dpt. ⏸️ This
39+0 CC. jest z nami 4.400 kg i 57cm szczescia! ❤️❤️❤️ -
Olympionica wrote:Hydrourea zdradzisz który to lekarz od histero był tal chwalony? Mozevktoras z nas będzie miała potrzebę jeszcze to warto trafić w dobre ręce.
Pewnie kurde moglam od razu napisać Wojciech Homola FemiMea na bielanach super lekarz z fajnym podejsciem. A ten od zrostów to Marcin Zborowski z Medfemina.Luty 2022 1 IVF ❄️
18.02.22 ET 🐣🐣 💔💔 cb
6.03.23 FET 4AA 💔
6dpt. ⏸️ This
39+0 CC. jest z nami 4.400 kg i 57cm szczescia! ❤️❤️❤️ -
Hydrourea wrote:Pewnie kurde moglam od razu napisać Wojciech Homola FemiMea na bielanach super lekarz z fajnym podejsciem. A ten od zrostów to Marcin Zborowski z Medfemina.
Dziękuję :*ONA: 37 l. AMH 2,55 (2020) -> 2,23 (2022)
ON: 39 l. Nieprawidłowy kariotyp, Translokacja robertsonowska (13,14), słaba koncentracja i morfologia
I IVF / IMSI + PGT-SR
13.01.2021 Punkcja, 21 komórek pobranych -> 18 dojrzałych i zapłodnionych -> 13 trzydniowych zarodkow -> 6 blastek -> 3 prawidłowe zarodki po badaniu genetycznym
❄️4AA ❄️4AB ❄️ 4BB
21.04.2021 Transfer 1❄️4AA beta <0,2 💔 😢 -> immunologia prof. Malinowski Łódź, leki i sczepienia limfocytami
22.12.2021 Transfer 2❄️4AB beta <0,2 💔 😢 -> histero + biopsja endo cd56, cd138
12.04.2022 Transfer 3❄️4BB beta <0,2 💔 😢 -> Reprofit Czechy, ERA test, przesuniete okno implantacyjne o 24 h
II IVF / PICSI + MACS + PGT-SR 17 MII -> 10 ❄️
09.03.2023 Transfer 4 Reprofit Brno
4dpt II, 5dpt 13,7, 7 dpt 45,5, 9 dpt 109, 11 dpt 243, 14 dpt 739 -
Hydrourea masz już termin na zabieg usunięcia tych zrostów?styczeń 2021 rozpoczęcie leczenia w invimed Wrocław dr. T
30.03 IUI - nieudane
Nieprawidłowy kariotyp u męża - translokacja chromosomu 15 i 21.
AMH 1,86
6.01.22 - start stymulacji Gonal-F 225💪🏻
24.01.22 - mamy 6 blastek!
2.03.22 - wyniki badań genetycznych: 3 zarodki całkowicie zdrowe💪🏻
kwiecień - transfer blastocysty♥️ - ciąża biochemiczna
Histeroskopia - jama macicy ok, wycinki ok.
sierpień - transfer nieudany, została 1 ❄️ -
Dziewczyny czy w Invimed maja w ofercie podanie dożylnie tego specyfiku przeciw skurczom macicy atosiban chyba się nazywa ? Jak to wyglada trzeba się wcześniej umówić, kojarzy ktoś jaka jest cena ?Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Reprofit KD -
Jatosia wrote:Dziewczyny czy w Invimed maja w ofercie podanie dożylnie tego specyfiku przeciw skurczom macicy atosiban chyba się nazywa ? Jak to wyglada trzeba się wcześniej umówić, kojarzy ktoś jaka jest cena ?
Lekarz może ci go zlecić na wizycie i on wystawia zlecenie.
Płacisz za niego w dniu transferu.2xIUI
styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki
czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA -poronienie 8 tydz.
Transfer blastki 3BB
luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer
4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca , 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
Czynnik męski-translokacja (3,7)
Niedoczynność tarczycy
Wysoka prolaktyna
Trombofilia - ok
Ana - dodatnie -
Mila dziękuje za informacjeBadania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Reprofit KD -
Adam wrote:To nie jest klinika niepłodności tylko klinika invitro. Diagnostyka leży i kwiczy. Mało tego. Mam zdanie już takie że oni w zasadzie nie wnikają. Pełen schemat bez zgłębiania. Jak tak Was tutaj czytam to czasem się cieszę że żona jednak nie chce tego invitro.
U mnie podobno wszystko jest w porządku i idealnie i pokazuje to coraz więcej badań.
Wniosek u nas był jeden - nie będzie dziecka bez dawcy. To w jakimś stopniu ułatwiło sprawę. Gdyby się okazało że są jakieś pojedyncze plemniki mogło by to w jakimś stopniu skomplikować sprawę, przede wszystkim odroczyło by nasze starania na pewno, doszły by też jakieś dodatkowe koszty... Co chcie przez to powiedzieć, że czasem para się skupia aby poprawić choć trochę to kiepskie nasienie a i tak efektu nie ma. W między czasie jeśli u kobiety teoretycznie wszystko gra, skupiają się tylko na tym nasieniu a reszta też jest ważna.
To tylko moje zdanie, nie chciałam nikogo urazić pisząc to - w końcu wszyscy i tak ostatecznie kopiemy do jednej bramki.
Żal zawsze we mnie zostanie że nie mogłam zajść w ciążę po 15min przyjemności... Ale wiem jaki mamy cel i chcemy do niego dążyć.
Więc wydaje mi się Adam że być może troszkę za wiele oczekujesz ? Nie wiem. Ja wiem że i tak nie nale pieniądze się tam zostawia... I czegoś się wymaga w końcu, ale niestety realia są jakie są, więc zamiast się skupiać na negatywach kliniki mógłbyś spróbować dostrzec jakies dobre strony kliniki ? Zaczęliście od początku źle, ale może nie warto się zrażać ?
Jeśli Wam nie odpowiada klinika to czemu jej nie zmienicie ?Esperanza05, fidorka144, Alicja1105, KateM, Ewa89_89 lubią tę wiadomość
2016 - początek starań
2019 - czynnik męski ❌
2021 - IVF ICSI = 7❄
I transfer 4aa - 8tc. krwiak..💔
2022:
12.04 - II transfer 4aa + encorton + neoparin
22dpt - jest serdunio❤️ i krwiak...
Połówkowe: 425 gram miłości 💕
💙It's a boy 💙🧸
Echo serca: zdrowe serduszko🙏🏼
💖38+5 K. 19.12.2022 | 3770 gram | 54cm💖
Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
- Syr 1,23 - -
KateM wrote:Dlatego ja wybrałam klinikę po za Wrocławiem, chociaż tutaj było łatwiej logistycznie..
Każda klinika ma zwolenników i przeciwników, zawsze ktoś komu się udało z miejsca będzie chwalił, a ktoś kto ma bardziej skomplikowane przypadki będzie negował działalność.
Mnie najbardziej zniechęciły ceny Wrocławia, które uważam, że są mega wygórowane.
Porównywaliśmy kliniki w Polsce i w Czechach, to gdyby za cena szła jakość, Wrocław miałby najlepsze statystyki 😃
My czekamy na transfer, ale zastanawiające jest to że z każdym wyników nasienia męża sytuacja wyglądała mega słabo, a embriolog ocenił je na 4-. Wiec kwestia czy diagnostyka komputerowa jest dużo gorsza niż manualna, czy kliniki jednak nie zaniżają wyników, by ktoś skusił się na ich usługi dodatkowe i coraz to inne badania..2016 - początek starań
2019 - czynnik męski ❌
2021 - IVF ICSI = 7❄
I transfer 4aa - 8tc. krwiak..💔
2022:
12.04 - II transfer 4aa + encorton + neoparin
22dpt - jest serdunio❤️ i krwiak...
Połówkowe: 425 gram miłości 💕
💙It's a boy 💙🧸
Echo serca: zdrowe serduszko🙏🏼
💖38+5 K. 19.12.2022 | 3770 gram | 54cm💖
Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
- Syr 1,23 - -
Kejtusia wrote:W jakiej klinice się leczysz ?
Wybraliśmy Artemidę w Białymstoku, ale tylko dlatego, że mamy możliwość pojechać tam na jakiś czas, bez ponoszenia dodatkowych kosztów. Oboje pracujemy zdalnie i ja pochodzę stamtąd, wiec relatywnie korzystniej było wybrać artemide niż Czechy. Plus Czechy miały terminy 3-6 miesięcy, a my chcieliśmy jak najszybciej podejść do procedury i wiedzieć na czym stoimy. Czy to będzie dobry wybór, tego nie wiem, okaże się gdy podejdziemy do transferu i jak się uda 🙂
kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
Kariotyp❗️BT (11;22)
03.2022 I IVF - Artemida Białystok
09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
06.2022 II IVF długi protokół
04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
13.02 punkcja
8❄️ zbadanych 2❄️BT
19.04 - 7 transfer 4AA
4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
21w3 440g chłopaka 🐥
28w5 1438g chłopaka🐥
35w3 2700g chłopaka 🐣
-
Kejtusia zgadzam się z tobą. Niestety jest to trudna droga i nic nie jest czarne i białe. Co chwila jesteśmy na rozstaju dróg i Musimy podejmować Jakieś decyzje. I mam wrażenie, że każda z nich ma swoje plusy i minusy, a i tak, żadna nie daje gwarancji, że się uda. Tzn ja nie mówię, że się nie uda, bo sama wierzę w to, że w którymś momencie będzie to upragnione szczęście, ale jednym wystarczą do niego 3 kroki a innym 40
Kejtusia, KateM lubią tę wiadomość
styczeń 2021 rozpoczęcie leczenia w invimed Wrocław dr. T
30.03 IUI - nieudane
Nieprawidłowy kariotyp u męża - translokacja chromosomu 15 i 21.
AMH 1,86
6.01.22 - start stymulacji Gonal-F 225💪🏻
24.01.22 - mamy 6 blastek!
2.03.22 - wyniki badań genetycznych: 3 zarodki całkowicie zdrowe💪🏻
kwiecień - transfer blastocysty♥️ - ciąża biochemiczna
Histeroskopia - jama macicy ok, wycinki ok.
sierpień - transfer nieudany, została 1 ❄️ -
Kejtusia wrote:Powiem tak, u nas na ten moment ewidentnie brak dziecka wynika z braku plemników w nasieniu męża. Odpowiadaja za to dwie mutacje genów, które właśnie ma niestety...
U mnie podobno wszystko jest w porządku i idealnie i pokazuje to coraz więcej badań.
Wniosek u nas był jeden - nie będzie dziecka bez dawcy. To w jakimś stopniu ułatwiło sprawę. Gdyby się okazało że są jakieś pojedyncze plemniki mogło by to w jakimś stopniu skomplikować sprawę, przede wszystkim odroczyło by nasze starania na pewno, doszły by też jakieś dodatkowe koszty... Co chcie przez to powiedzieć, że czasem para się skupia aby poprawić choć trochę to kiepskie nasienie a i tak efektu nie ma. W między czasie jeśli u kobiety teoretycznie wszystko gra, skupiają się tylko na tym nasieniu a reszta też jest ważna.
To tylko moje zdanie, nie chciałam nikogo urazić pisząc to - w końcu wszyscy i tak ostatecznie kopiemy do jednej bramki.
Żal zawsze we mnie zostanie że nie mogłam zajść w ciążę po 15min przyjemności... Ale wiem jaki mamy cel i chcemy do niego dążyć.
Więc wydaje mi się Adam że być może troszkę za wiele oczekujesz ? Nie wiem. Ja wiem że i tak nie nale pieniądze się tam zostawia... I czegoś się wymaga w końcu, ale niestety realia są jakie są, więc zamiast się skupiać na negatywach kliniki mógłbyś spróbować dostrzec jakies dobre strony kliniki ? Zaczęliście od początku źle, ale może nie warto się zrażać ?
Jeśli Wam nie odpowiada klinika to czemu jej nie zmienicie ?
Otóż to.Ja jestem wdzięczna za to,że piąty transfer się udał.Już straciłam dwa lata na szukanie nie wiadomo czego.Lekarze wmawiali mi za wysokie tsh,wysoka prolaktynę itd.To wg nich było przyczyna niepowodzeń.
Adam diagnozować można się w nieskończoność.KateM lubi tę wiadomość
×Nieprawidłowy kariotyp
1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
I 2020 ET 😔
VI 2020 FET😔
2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
VIII 2020 ET😔
X 2020 FET😔
3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
II 2021 ET 🥰 -
fidorka144 wrote:Hydrourea masz już termin na zabieg usunięcia tych zrostów?Luty 2022 1 IVF ❄️
18.02.22 ET 🐣🐣 💔💔 cb
6.03.23 FET 4AA 💔
6dpt. ⏸️ This
39+0 CC. jest z nami 4.400 kg i 57cm szczescia! ❤️❤️❤️