InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem tak wkurwiona ze masakra! Chyba to bedzie nasza ostatnia wizyta w invimedzie jak tylko zabierzemy blastke! Kurwa jak można pakować zarodki do macicy ktorej sie w ogole nie zbadało. Jak tylko dojdzie do wizyty u G to sie go zapytam może odpowie jak go wcześniej nie zabije.Luty 2022 1 IVF ❄️
18.02.22 ET 🐣🐣 💔💔 cb
6.03.23 FET 4AA 💔
Maj 2024 2IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
13.10.23 FET 4AA Medrol, Accofil, Heparyna, AZH, UTM,
6dpt. ⏸️ This
39+0 CC. jest z nami 4.400 kg i 57cm szczescia! ❤️❤️❤️ -
Hydrourea wrote:Jestem tak wkurwiona ze masakra! Chyba to bedzie nasza ostatnia wizyta w invimedzie jak tylko zabierzemy blastke! Kurwa jak można pakować zarodki do macicy ktorej sie w ogole nie zbadało. Jak tylko dojdzie do wizyty u G to sie go zapytam może odpowie jak go wcześniej nie zabije.
To chyba nie jest standardowe badanie.
Poza tym zarodek się zagniezdził,wiec moze te zrosty nie sa przeszkoda.Pytanie skad sie wziely.
Poczytaj sobie o zespole Ashermana.
Nie masz endonetriozy?×Nieprawidłowy kariotyp
1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
I 2020 ET 😔
VI 2020 FET😔
2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
VIII 2020 ET😔
X 2020 FET😔
3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
II 2021 ET 🥰 -
Alicja1105 wrote:To chyba nie jest standardowe badanie.
Poza tym zarodek się zagniezdził,wiec moze te zrosty nie sa przeszkoda.Pytanie skad sie wziely.
Poczytaj sobie o zespole Ashermana.
Nie masz endonetriozy?
Nie mam endometriozy ani nie miałam żadnego zabiegu. Ich powstanie to zagadka chyba dla kazdego. Dziś mam wizytę kwalifikującą do ich usunięcia i zakładam ze za jakieś 2-2,5 tyg się tego pozbęde.Luty 2022 1 IVF ❄️
18.02.22 ET 🐣🐣 💔💔 cb
6.03.23 FET 4AA 💔
6dpt. ⏸️ This
Hydrourea, kurczę to ciekawe skąd te zrosty się wzięły. Najgorsze, że ich nie widać na usg No ale skoro była próba implantacji, to może nie jest to do końca przyczyna. Trudno oceniać... Czy od razu po usunęciu zrostów będziesz podchodzić do transferu? Czy macica musi potem trochę odpocząć?styczeń 2021 rozpoczęcie leczenia w invimed Wrocław dr. T
30.03 IUI - nieudane
Nieprawidłowy kariotyp u męża - translokacja chromosomu 15 i 21.
AMH 1,86
6.01.22 - start stymulacji Gonal-F 225💪🏻
24.01.22 - mamy 6 blastek!
2.03.22 - wyniki badań genetycznych: 3 zarodki całkowicie zdrowe💪🏻
kwiecień - transfer blastocysty♥️ - ciąża biochemiczna
Histeroskopia - jama macicy ok, wycinki ok.
sierpień - transfer nieudany, została 1 ❄️ -
fidorka144 wrote:Hydrourea, kurczę to ciekawe skąd te zrosty się wzięły. Najgorsze, że ich nie widać na usg No ale skoro była próba implantacji, to może nie jest to do końca przyczyna. Trudno oceniać... Czy od razu po usunęciu zrostów będziesz podchodzić do transferu? Czy macica musi potem trochę odpocząć?
Dziś mam konsultacje kwalifikującą i się dowiem jak to wygląda. Do transferu podejdziemy gdzieś sierpień / wrzesień. Chce wykluczyć większość problemów które moga przeszkadzac. Czekam na badania immunologiczne dzis przyszly mi wyniki testu IMK komorki NK 7,5%. 4 pozycje subpopulacji limfocytow mi odbiegaja minimalnie od normy w wartosciach % a w jednostkach sa w normie. Nie umiem tego interpretowac zbytnio.Luty 2022 1 IVF ❄️
18.02.22 ET 🐣🐣 💔💔 cb
6.03.23 FET 4AA 💔
6dpt. ⏸️ This
Hydrourea wrote:Nie mam endometriozy ani nie miałam żadnego zabiegu. Ich powstanie to zagadka chyba dla kazdego. Dziś mam wizytę kwalifikującą do ich usunięcia i zakładam ze za jakieś 2-2,5 tyg się tego pozbęde.
Nie wiesz czy masz endometrioze dopóki się nie zdiagnozujesz. A żeby ja stwierdzić trzeba ziębić laparoskopię. To znowu zabieg, tym razem poważniejszy.
Ja też myślałam, że nie mam, a jednak mam. Zarośnięta zatoka Douglasa. Macica zarośnięta, nieruchoma, jajowody przyrośnięte, nacieki na jelitach. To wszystko zrosty i endometrioza.
Niestety mało kto zleca taka diagnostykę przed ivf. A miałaś ciąże biochemiczna więc jest duża szansa że po usunięciu zrostów kolejny zarodek będzie miał większe szanse. Gwarancji jednak nigdy nie ma.
A gdzie udało Ci się załatwić kolejna histero operacyjna?⏳
12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
Cross match 54%, reszta immuno ok
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: MSOME 0%
Walka od 2016 -
Ewa89_89 wrote:Nie wiesz czy masz endometrioze dopóki się nie zdiagnozujesz. A żeby ja stwierdzić trzeba ziębić laparoskopię. To znowu zabieg, tym razem poważniejszy.
Ja też myślałam, że nie mam, a jednak mam. Zarośnięta zatoka Douglasa. Macica zarośnięta, nieruchoma, jajowody przyrośnięte, nacieki na jelitach. To wszystko zrosty i endometrioza.
Niestety mało kto zleca taka diagnostykę przed ivf. A miałaś ciąże biochemiczna więc jest duża szansa że po usunięciu zrostów kolejny zarodek będzie miał większe szanse. Gwarancji jednak nigdy nie ma.
A gdzie udało Ci się załatwić kolejna histero operacyjna?
Dokładnie tak jest, jak Ewa pisze. Póki nie zobaczy się co jest w środku ciężko wykluczyć, że na 100% nie ma się endometriozy. Szczególnie, że jeszcze parę lat wstecz nie było to zbyt znane schorzenie i nie wiele było/jest specjalistów w tej dziedzinie, naprawdę dobrych. Zrosty, stany zapalne bardzo często przy endo się pojawiają. A zrosty chyba z powietrza się nie zrobiły.. w każdym razie nie atakowała bym od razu lekarza, czemu tego badania nie zlecił przed in vitro... Bo nie jest to standardowe podejście i zazwyczaj po nie udanej próbie się pogłębia diagnostykę. Chociaż rozumiem Twoje rozczarowanie, bo też je czułam po 3 nieudanych IUI, a można było zamiast podejścia kolejnego do IUI, najpierw się porządnie przebadać i w tych cenach zrobić wszystkie badania... Niestety lekarze Ci mają dużo pacjentek, często idą schematem i mam wrażenie, że nadal to jest czarna magia, uda się lub się nie uda. Jak znajdzie się przyczynę niepłodności to połowa sukcesu... I szczerze mówiąc, ja już straciłam wiarę, że się uda... -
Zgodzę się tutaj z dziewczynami. Raczej szłabym w laparoskopię jeśli są zrosty to jest wskazanie do dalszej diagnostyki w tym kierunku. Wiesz, z tego co słyszałam to też jest tak, żer te zrosty lubią na wracać. Dziewczyny z Endo często piszą, że po laparoskopii jest tylko 6 miesięcy na podejście do in vitro, bo potem wszystko się nawarstwia. No a lekarze, też nie zlecają wszystkich możliwych badań, bo czasem po prostu się udaje. Jeśli byśmy miały robić wszystkie możliwe badania to chyba szłoby już w kilkadziesiąt tysięcy za same badania, które tak naprawdę nie spowodują, że się uda, a mogą tylko pomóc włączyć jakieś dodatkowe opcje przy in vitro. Niestety to wszystko jest drogie i skomplikowane Poczekaj jeszcze na wynik tych badań immunologicznych wszystkich. Będziesz z nimi jechać do Paśnika czy jaki masz plan?styczeń 2021 rozpoczęcie leczenia w invimed Wrocław dr. T
30.03 IUI - nieudane
Nieprawidłowy kariotyp u męża - translokacja chromosomu 15 i 21.
AMH 1,86
6.01.22 - start stymulacji Gonal-F 225💪🏻
24.01.22 - mamy 6 blastek!
2.03.22 - wyniki badań genetycznych: 3 zarodki całkowicie zdrowe💪🏻
kwiecień - transfer blastocysty♥️ - ciąża biochemiczna
Histeroskopia - jama macicy ok, wycinki ok.
sierpień - transfer nieudany, została 1 ❄️ -
Ewa89_89 wrote:Nie wiesz czy masz endometrioze dopóki się nie zdiagnozujesz. A żeby ja stwierdzić trzeba ziębić laparoskopię. To znowu zabieg, tym razem poważniejszy.
A gdzie udało Ci się załatwić kolejna histero operacyjna?
No to może mam endometrioze 🤣 ch*j wie 😂 nie wydaje mi sie przy 10 latach brania tabletek antykoncepcyjnych. Ale moze nastepna bedzie laparoskopia. Ewa W Med femina za bagatela 7tysiecy jak sie uda je usunać jednorazowo. Wszystkiego sie dowiem dziś o 16:30. Problem jest w tym ze on mi nie poszerzyl w ogole diagnostyki tylko zaproponowal transfer w kolejnym cyklu. Jak zaczelam naciskać to powiedzial ze moze poszerzymy diagnostyke o immunologie ale to dopiero na wizycie mi powie. 😡🤬Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2022, 13:56
Luty 2022 1 IVF ❄️
18.02.22 ET 🐣🐣 💔💔 cb
6.03.23 FET 4AA 💔
6dpt. ⏸️ This
Hydro też brałam antyki ponad dekadę, a jednak mam tą suke endometrioze.
Kurdę drogo jak za samo histero. Zerknij na medicus ale w tej cenie to chyba zrobisz i laparoskopię.
A tu mają ginekologię 1 dnia i po laparo też się wychodzi wieczorem do domu, po hustero podobnie. Może jest opcja 2w1.Hydrourea lubi tę wiadomość
⏳
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Walka od 2016 -
Hydrourea wrote:No to może mam endometrioze 🤣 ch*j wie 😂 nie wydaje mi sie przy 10 latach brania tabletek antykoncepcyjnych. Ale moze nastepna bedzie laparoskopia. Ewa W Med femina za bagatela 7tysiecy jak sie uda je usunać jednorazowo. Wszystkiego sie dowiem dziś o 16:30. Problem jest w tym ze on mi nie poszerzyl w ogole diagnostyki tylko zaproponowal transfer w kolejnym cyklu. Jak zaczelam naciskać to powiedzial ze moze poszerzymy diagnostyke o immunologie ale to dopiero na wizycie mi powie. 😡🤬
Przy endo jest tak, że musisz brać anty cały czas, bez przerwy na okres. I niestety jest tak, że nawet po oczyszczeniu, wycięciu stanów zapalnych, zrostów i bez tabletek anty szybko to wraca... I często się udaję zajść za pomocą IUI lub in vitro bez dodatkowych badań, jak problem był mały, w innym wypadku wszystkie badania poszerzające diagnostykę są w naszym pięknym kraju płatne i to nie mało. Najbardziej rozbrajają mnie badania podstawowe, które w ciąży zrobisz za darmo, ale jak się badasz, aby w ciążę zajść to wszystko płatne i to nie małe pieniądze;/ także tak to niestety wygląda... Trzymam kciuki za wytrwałość! -
Hydrourea wrote:Jestem tak wkurwiona ze masakra! Chyba to bedzie nasza ostatnia wizyta w invimedzie jak tylko zabierzemy blastke! Kurwa jak można pakować zarodki do macicy ktorej sie w ogole nie zbadało. Jak tylko dojdzie do wizyty u G to sie go zapytam może odpowie jak go wcześniej nie zabije.
Czasem jestem wręcz zdziwiona i zażenowana postawą lekarzy w prywatnej klinice leczenia niepłodności... Jakbyśmy mało tam zostawiali już pieniędzy.
My wvzoraj mieliśmy formalnie pierwszą wizytę u dr. L. I oczywiście co ? 290 zł.. dramat. wiem że wszystko poszło w górę no ale żeby zarabiać jeszcze na zmianie lekarza ? 🤦2016 - początek starań
2019 - czynnik męski ❌
2021 - IVF ICSI = 7❄
I transfer 4aa - 8tc. krwiak..💔
2022:
12.04 - II transfer 4aa + encorton + neoparin
22dpt - jest serdunio❤️ i krwiak...
Połówkowe: 425 gram miłości 💕
💙It's a boy 💙🧸
Echo serca: zdrowe serduszko🙏🏼
💖38+5 K. 19.12.2022 | 3770 gram | 54cm💖
Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
- Syr 1,23 - -
Dziewczyny czy któraś podchodziła na cyklu naturalnym I już na ta pierwsza wizyte jeszcze orzed owulacja już trzeba mieć zbadany progesteron, estrogen, lh? Gadałam z doktorkiem ale to już dawno było i zapomniałamONA: 37 l. AMH 2,55 (2020) -> 2,23 (2022)
ON: 39 l. Nieprawidłowy kariotyp, Translokacja robertsonowska (13,14), słaba koncentracja i morfologia
I IVF / IMSI + PGT-SR
13.01.2021 Punkcja, 21 komórek pobranych -> 18 dojrzałych i zapłodnionych -> 13 trzydniowych zarodkow -> 6 blastek -> 3 prawidłowe zarodki po badaniu genetycznym
❄️4AA ❄️4AB ❄️ 4BB
21.04.2021 Transfer 1❄️4AA beta <0,2 💔 😢 -> immunologia prof. Malinowski Łódź, leki i sczepienia limfocytami
22.12.2021 Transfer 2❄️4AB beta <0,2 💔 😢 -> histero + biopsja endo cd56, cd138
12.04.2022 Transfer 3❄️4BB beta <0,2 💔 😢 -> Reprofit Czechy, ERA test, przesuniete okno implantacyjne o 24 h
II IVF / PICSI + MACS + PGT-SR 17 MII -> 10 ❄️
09.03.2023 Transfer 4 Reprofit Brno
4dpt II, 5dpt 13,7, 7 dpt 45,5, 9 dpt 109, 11 dpt 243, 14 dpt 739 -
Kejtusia wrote:Na USG chyba nie jest widać tego typu rzeczy: zrosty, polipy, mięśniaki. Tzn. - nie widać aby to dokładnie móc stwierdzic. Dlatego się właśnie robi histeroskopie.
Czasem jestem wręcz zdziwiona i zażenowana postawą lekarzy w prywatnej klinice leczenia niepłodności... Jakbyśmy mało tam zostawiali już pieniędzy.
My wvzoraj mieliśmy formalnie pierwszą wizytę u dr. L. I oczywiście co ? 290 zł.. dramat. wiem że wszystko poszło w górę no ale żeby zarabiać jeszcze na zmianie lekarza ? 🤦Hydrourea lubi tę wiadomość
-
Adam wrote:To nie jest klinika niepłodności tylko klinika invitro. Diagnostyka leży i kwiczy. Mało tego. Mam zdanie już takie że oni w zasadzie nie wnikają. Pełen schemat bez zgłębiania. Jak tak Was tutaj czytam to czasem się cieszę że żona jednak nie chce tego invitro.
Dlatego ja wybrałam klinikę po za Wrocławiem, chociaż tutaj było łatwiej logistycznie..
Każda klinika ma zwolenników i przeciwników, zawsze ktoś komu się udało z miejsca będzie chwalił, a ktoś kto ma bardziej skomplikowane przypadki będzie negował działalność.
Mnie najbardziej zniechęciły ceny Wrocławia, które uważam, że są mega wygórowane.
Porównywaliśmy kliniki w Polsce i w Czechach, to gdyby za cena szła jakość, Wrocław miałby najlepsze statystyki 😃
My czekamy na transfer, ale zastanawiające jest to że z każdym wyników nasienia męża sytuacja wyglądała mega słabo, a embriolog ocenił je na 4-. Wiec kwestia czy diagnostyka komputerowa jest dużo gorsza niż manualna, czy kliniki jednak nie zaniżają wyników, by ktoś skusił się na ich usługi dodatkowe i coraz to inne badania..
kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
Kariotyp❗️BT (11;22)
03.2022 I IVF - Artemida Białystok
09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
06.2022 II IVF długi protokół
04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
13.02 punkcja
8❄️ zbadanych 2❄️BT
19.04 - 7 transfer 4AA
4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
21w3 440g chłopaka 🐥
28w5 1438g chłopaka🐥
35w3 2700g chłopaka 🐣
-
Robiłaś ca-125?
Często jak ktoś ma endometrioze wynik wskaże. Oczywiście znam przypadki wyniku idealnego i endo 3 stopnia.kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
Kariotyp❗️BT (11;22)
03.2022 I IVF - Artemida Białystok
09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
06.2022 II IVF długi protokół
04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
13.02 punkcja
8❄️ zbadanych 2❄️BT
19.04 - 7 transfer 4AA
4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
21w3 440g chłopaka 🐥
28w5 1438g chłopaka🐥
35w3 2700g chłopaka 🐣
-
Dziewczyny wczoraj byłam na wizycie kwalifikujacej do usunięcia zrostów i musze powiedzieć że jestem w szoku. Nie chce zapeszać ale chyba trafiłam na lekarza który wie co robi. Chociaż na początku wydaje się oschły i zakręcony. Wizyta trwała dobre 45 min zbadał mnie wszerz i wzdłuż. Szczegółowa analiza zdjęć z histeroskopii. Stwierdził że lekarz który mi ją robił jest jednym z lepszych w opisach i przeprowadzaniu tych badań. Wytłumaczył na czym sprawa polega i jak będzie wyglądał zabieg. Odpowiedział na wszystkie pytania ale za dużo ich nie miałam bo sam wszystko wyjaśnił. Będę miała też laparo chociaż stwierdził że zakłada ze u mnie te zrosty mogły być też wadą wrodzoną bez wyraźnej przyczyny ale wszystkiego się dowiemy po zabiegu. Zagwarantował że postara się trzymać kwoty niższej okolo 5,5 tysiąca wiec nie jest źle.Luty 2022 1 IVF ❄️
18.02.22 ET 🐣🐣 💔💔 cb
6.03.23 FET 4AA 💔
6dpt. ⏸️ This
KateM ja uważam, że ten Wrocław tak kuleje bo nie ma za duzo konkurencji.
Takie Katowice mają klinik kilka, obok Gliwice, Częstochowa, Kraków, Ostrava. Do wyboru do koloru.
Mi kiedyś moja doktor w Kato sama powiedziała, że część leków np taki encorton to dają bo pacjentki chcą, nawet bez podstaw bo sami wiedzą, że jak nie dadzą to pacjentka pójdzie tam gdzie dostanie co chce i koniec.
No ale ze ona zawsze mi szczerze powie co jej zdaniem ma u nas sens, a co nie ma. A czy ja się uprę na coś to żebym jej dała znać bo woli wiedzieć co biorę niż jak zacznę łykać prochy na lewo.
No i z takim podejściem to ja jestem kupiona, a nie ze nie dam bo nie dam albo udam, że nie wiem, że Pani coś bierze.
Wiecie co a tak naprawdę to się sytuacja zmienia od punktu leczenia w jakim się znajdujemy.
Mnie chyba największą frustracja ogarniała gsy szlam do lekarza na NFZ z 2 letnia historia starania o ciąże, a on mi mówił, że nie wypisze mi skierowania na progesteron bo go NFZ zje za skierowanie.
Później jak nam zlecano w invikcie badań za 3 tysiaki do inseminacji to się człowiek wkurwiał a po co mi to? Przecież to badania do ivf.
Na szczęście później się przydały i już była inna perspektywa. Część człowiek i tak robił po swojemu (np badania kariotypu czy mutacji) bo lekarz uważał ze to nie potrzebne. Z części byłam miło zaskoczona np laparo po pierwszej procedurze bo wiedziałam, że dolnośląskie kliniki wogole tego nie robią. Myślałam, że będę żebrać o skierowanie, a doktor sama mnie zapisała zanim zdarzyłam przyjechać na wizytę żeby termin już był zaklepany.
Także to jest tak, że chciałoby się wszystko wiedzieć ale to wszystko też tak duzo kosztuje, że często nie ma sensu. Bo też by się człowiek wkurwił gdyby wydał na badanie immuno 15 tysięcy, rok starań naturalnych a później głupie hsg pokazuje że jajowody niedrożne i wystarczyło szybkie ivf, 2 tygodnie, 1 trabsfwr i ciąża.
No nie da się iść utartym schematem w tej pieprzonej niepłodności. Ciągle wyskakuje coś nowego.
Takie teraz badanie immunologii i omawianie wyników z Gizlerem, a nie immunologiem też nie ma moim zdaniem sensu. On może wiedzieć, że kir aa to Przejebane i acofil ale już cytokiny i cały profil immunologiczny jest tak skomplikowana rzeczą, że on wróżbita nie jest. Układ immunologiczny jest przecież bardzo wrażliwy. Wyniki mogą być zaburzone przez choroby (także te ukryte), przez infekcje czy choćby niedoleczony ząb.
Naprawdę wszystko...
Widzę, że robicie te badania bo doktor zleca. No chcecie to zleca ok, jednak umówcie się na omówienie do kogoś kto ma pojęcie o immunologii plis bo później będzie rozczarowanie, że mogło być tak a jest srak. Mógł dać, a nie dał albo dał ale w złej dawce albo nie powinien dawać bo po tym uaktywniło mi się milion chorób.
Ale znalezienie lekarza, któremu ufacie to naprawdę duża część sukcesu. Po to żeby z kliniki wychodzić pełnym nadziei a nie rozczarowania. Po to żeby czuć się zaopiekkwanym, a nie obdartym z hajsu.Esperanza05, Hydrourea, AGAaa, KateM, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
⏳
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
IUI 03.04.19
Walka od 2016 -
Ewa89_89 wrote:KateM ja uważam, że ten Wrocław tak kuleje bo nie ma za duzo konkurencji.
Takie Katowice mają klinik kilka, obok Gliwice, Częstochowa, Kraków, Ostrava. Do wyboru do koloru.
Mi kiedyś moja doktor w Kato sama powiedziała, że część leków np taki encorton to dają bo pacjentki chcą, nawet bez podstaw bo sami wiedzą, że jak nie dadzą to pacjentka pójdzie tam gdzie dostanie co chce i koniec.
No ale ze ona zawsze mi szczerze powie co jej zdaniem ma u nas sens, a co nie ma. A czy ja się uprę na coś to żebym jej dała znać bo woli wiedzieć co biorę niż jak zacznę łykać prochy na lewo.
No i z takim podejściem to ja jestem kupiona, a nie ze nie dam bo nie dam albo udam, że nie wiem, że Pani coś bierze.
Wiecie co a tak naprawdę to się sytuacja zmienia od punktu leczenia w jakim się znajdujemy.
Mnie chyba największą frustracja ogarniała gsy szlam do lekarza na NFZ z 2 letnia historia starania o ciąże, a on mi mówił, że nie wypisze mi skierowania na progesteron bo go NFZ zje za skierowanie.
Później jak nam zlecano w invikcie badań za 3 tysiaki do inseminacji to się człowiek wkurwiał a po co mi to? Przecież to badania do ivf.
Na szczęście później się przydały i już była inna perspektywa. Część człowiek i tak robił po swojemu (np badania kariotypu czy mutacji) bo lekarz uważał ze to nie potrzebne. Z części byłam miło zaskoczona np laparo po pierwszej procedurze bo wiedziałam, że dolnośląskie kliniki wogole tego nie robią. Myślałam, że będę żebrać o skierowanie, a doktor sama mnie zapisała zanim zdarzyłam przyjechać na wizytę żeby termin już był zaklepany.
Także to jest tak, że chciałoby się wszystko wiedzieć ale to wszystko też tak duzo kosztuje, że często nie ma sensu. Bo też by się człowiek wkurwił gdyby wydał na badanie immuno 15 tysięcy, rok starań naturalnych a później głupie hsg pokazuje że jajowody niedrożne i wystarczyło szybkie ivf, 2 tygodnie, 1 trabsfwr i ciąża.
No nie da się iść utartym schematem w tej pieprzonej niepłodności. Ciągle wyskakuje coś nowego.
Takie teraz badanie immunologii i omawianie wyników z Gizlerem, a nie immunologiem też nie ma moim zdaniem sensu. On może wiedzieć, że kir aa to Przejebane i acofil ale już cytokiny i cały profil immunologiczny jest tak skomplikowana rzeczą, że on wróżbita nie jest. Układ immunologiczny jest przecież bardzo wrażliwy. Wyniki mogą być zaburzone przez choroby (także te ukryte), przez infekcje czy choćby niedoleczony ząb.
Naprawdę wszystko...
Widzę, że robicie te badania bo doktor zleca. No chcecie to zleca ok, jednak umówcie się na omówienie do kogoś kto ma pojęcie o immunologii plis bo później będzie rozczarowanie, że mogło być tak a jest srak. Mógł dać, a nie dał albo dał ale w złej dawce albo nie powinien dawać bo po tym uaktywniło mi się milion chorób.
Ale znalezienie lekarza, któremu ufacie to naprawdę duża część sukcesu. Po to żeby z kliniki wychodzić pełnym nadziei a nie rozczarowania. Po to żeby czuć się zaopiekkwanym, a nie obdartym z hajsu.
Idealnie to podsumowałaś
Z immunologow polecam prof Wilczyńskiego, do niego są w miarę szybkie terminy no i ceny też niższe niż u Paśnika czy Malinowskiego. Na pierwszą wizytę byłam osobiście ale na drugą zgodził się na teleporade.Ewa89_89 lubi tę wiadomość
👱♀️AMH 1,46 (07.2021), FSH 16,5
cykle: 25-27 dni, owulacje
kariotyp ✅
Frax ✅
przeciwciała przeciwjajnikowe ✅
Homocysteina: 6,84 ✅
mutacje: MTHFR_C677/PAI-1 4G hetero
👱
kariotyp ✅
MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
SCD✅
FSH ⬇
testosteron✅ -
Esperanza05 wrote:Idealnie to podsumowałaś
Z immunologow polecam prof Wilczyńskiego, do niego są w miarę szybkie terminy no i ceny też niższe niż u Paśnika czy Malinowskiego. Na pierwszą wizytę byłam osobiście ale na drugą zgodził się na teleporade.
A jest jakiś godny polecenia immunolog we Wro ? Ja właśnie czekam na moje badania immuno test IMK mam ale nie mam nawet zamiaru go sama interpretować czekam na resztę badań i idę do jakiegoś immunologa na konsultacje. Poki co wiem ze nk 7,5% to nie jest źle. Dziś otrzymałam badania krzywej cukrowej i insulinowej i wszystko w normie póki co. Myśle że przed nami długa droga zanim sie zgłosimy po ten ostatni zarodek. Wiem że nawet jak wszystko będzie w miarę ok to transfer może i tak się nie udać „bo nie” ale chyba z tymi badaniami bardziej chodzi o moją spokojną głowe. Gdyby nie to histero na własną rękę dalej bym myślała że mam zdrową i zajebistą macice 🤣🤣🤦♀️Luty 2022 1 IVF ❄️
18.02.22 ET 🐣🐣 💔💔 cb
6.03.23 FET 4AA 💔
6dpt. ⏸️ This
39+0 CC. jest z nami 4.400 kg i 57cm szczescia! ❤️❤️❤️