X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną InviMed Wroclaw
Odpowiedz

InviMed Wroclaw

Oceń ten wątek:
  • Hydrourea Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa wspominalas cos o zelu przeciw ponownym zrostom? Mozesz powiedziec jaki to zel i jak go stosować?? Mialas kiedyś zakladana wkladke po zbiegu wlasnie po to zeby te zrosty ponownie sie nie pojawily???

Luty 2022 1 IVF ❄️
    18.02.22 ET 🐣🐣 💔💔 cb
    6.03.23 FET 4AA 💔
    Maj 2024 2IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    13.10.23 FET 4AA Medrol, Accofil, Heparyna, AZH, UTM,
    6dpt. ⏸️ This
    39+0 CC. jest z nami 4.400 kg i 57cm szczescia! ❤️❤️❤️
  • Kejtusia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hydrourea wrote:
    Mam ich poinformować o 1 dniu miesiączki i mi wyznaczą termin do 10 dc. Pewnie to będzie tydzień przed świętami albo tydzień po jak mi sie okres przesunie.
    My zaczęliśmy się starać w 2016 roku ! ...
    Teraz mamy 27 i 31 lat. Przez te wszystkie lata myslalam cały czas że po prostu się nie udaje, że nie trafiamy w ten dzień, w ten moment...🤦 Ale przez te lata dużo się też działo, wyjechaliśmy za granicę, zajęliśmy się organizacją ślubu więc jak co msc dostawałam miesiączke to się nawet nie zamartwiałam. Ale po ślubie zaczęło nam już zależec coraz bardziej na ciąży..
    I tak się zaczęło od jednego lekarza do drugiego..
    Teraz czekam na @ i od 3 dnia estrofem...🤞☺️

KateM, Ewa89_89 lubią tę wiadomość

2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021 - IVF ICSI = 7❄
    I transfer 4aa - 8tc. krwiak..💔

2022:
    12.04 - II transfer 4aa + encorton + neoparin
    22dpt - jest serdunio❤️ i krwiak...
    Połówkowe: 425 gram miłości 💕
    💙It's a boy 💙🧸
    Echo serca: zdrowe serduszko🙏🏼

💖38+5 K. 19.12.2022 | 3770 gram | 54cm💖

Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
    - Syr 1,23 -
  • KateM Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kejtusia wrote:
    My zaczęliśmy się starać w 2016 roku ! ...
    Teraz mamy 27 i 31 lat. Przez te wszystkie lata myslalam cały czas że po prostu się nie udaje, że nie trafiamy w ten dzień, w ten moment...🤦 Ale przez te lata dużo się też działo, wyjechaliśmy za granicę, zajęliśmy się organizacją ślubu więc jak co msc dostawałam miesiączke to się nawet nie zamartwiałam. Ale po ślubie zaczęło nam już zależec coraz bardziej na ciąży..
    I tak się zaczęło od jednego lekarza do drugiego..
    Teraz czekam na @ i od 3 dnia estrofem...🤞☺️

Mam nadzieje, ze uda się wam spełnić to marzenie, jak i wszystkim tutaj obecnym. Droga nie jest łatwa, i tak jak pisałaś wy zaczęliście ładne pare lat temu starać. My dopiero po ślubie zaczęliśmy, ale tez mieliśmy świadomość, ze może być różnie, dlatego jak mijały kolejne miesiące i zaczeliśmy sie badać, bo przecież klinika nie przyjmie Ciebie jak nie masz 6-12 miesięcy regularnych prób, a potem monitoringu kilku miesięcznego… pewnie dlatego tez tak szybko podeszliśmy do ivf bez czekania na cud.. oczywiście tez uważam, że ivf nie jest dla każdego, dieta plodnosciowa czy naprotechnologia, dlaczego nie? Nam od września powtarzano, że mąż ma dużą ilośc plemników, wiec z pewnością jeden sie znajdzie w końcu, który trafi do celu? Ale jak nie trafił przez rok, ani później, to domyslalismy sie, ze mamy tez drugie dno. Mimo, ze jestem bez drożności, stwierdzonej endometriozy, a po punkcji miałam jedynie 2 komórki, które nadawały sie do zapłodnienia to przynajmniej wiemy, że tutaj też był problem..

Nie fajnie sie czyta, ze dobrze ze Ktoś nie podszedł do ivf tu i tu bo jest tak czy siak. Każdy wybiera klinikę na miarę swoich możliwości, jest tego dużo, wydaje mi sie, ze po prostu trzeba sie zdecydować na wszystkie opcje leczenia, żeby moc oceniać dane miejsce. Tam sie nie idzie by wydać hajs na wizyty, badania i diagnoze. Tylko by sie wyleczyć. Mam świadomość, że my możemy sie nie wyleczyć, ale jednak poszliśmy tam z zamiarem, ze zrobimy wszystko bo spróbować. Jak sie nie uda, Ok żyje sie dalej, może wpadniemy w błędne koło, i będziemy próbować do utraty wszystkich oszczędności, małżeństwa itp. Oby nie ;))

Esperanza05 lubi tę wiadomość

kirAA, allo-mlr 0, morfo 0%,2%, Fragmentacja DNA - 28%,ŻPN II st
    Kariotyp❗️BT (11;22)
    03.2022 I IVF - Artemida Białystok
    09.03 punkcja ❄️❄️08.04 transfer 1AA ❄️ 10dpt < 1.1 05.05 transfer 3AA ❄️ 6-6,8-11,10-5 cb💔🖤
    06.2022 II IVF długi protokół
    04.07 punkcja❄️❄️❄️❄️ 08.09 transfer 1BB, accofil + acard 14.09 6dpt <0.2 🖤09.10 transfer 4AA accofil+acard 4dpt - 3,7 6dpt-8,2 8dpt - 4.6 💔🖤
    09.11 transfer 4AA 6-3.5,8-17,9-25,10-27,12-18💔🖤
    14.12 transfer 3AB 5 -13,7 - 27.1 💔🖤
    16.01.2023 - Invimed Wrocław - start
    13.02 punkcja
    8❄️ zbadanych 2❄️BT
    19.04 - 7 transfer 4AA
    4dpt 9, 7dpt 45,10dpt 243, 13dpt 810, 15dpt 1872, 17dpt 3401, 27dpt usg + wlew ivig
    21w3 440g chłopaka 🐥
    28w5 1438g chłopaka🐥
    35w3 2700g chłopaka 🐣
    age.png
  • Hydrourea Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateM wrote:
    Mam nadzieje, ze uda się wam spełnić to marzenie, jak i wszystkim tutaj obecnym. Droga nie jest łatwa, i tak jak pisałaś wy zaczęliście ładne pare lat temu starać. My dopiero po ślubie zaczęliśmy, ale tez mieliśmy świadomość, ze może być różnie, dlatego jak mijały kolejne miesiące i zaczeliśmy sie badać, bo przecież klinika nie przyjmie Ciebie jak nie masz 6-12 miesięcy regularnych prób, a potem monitoringu kilku miesięcznego… pewnie dlatego tez tak szybko podeszliśmy do ivf bez czekania na cud.. oczywiście tez uważam, że ivf nie jest dla każdego, dieta plodnosciowa czy naprotechnologia, dlaczego nie? Nam od września powtarzano, że mąż ma dużą ilośc plemników, wiec z pewnością jeden sie znajdzie w końcu, który trafi do celu? Ale jak nie trafił przez rok, ani później, to domyslalismy sie, ze mamy tez drugie dno. Mimo, ze jestem bez drożności, stwierdzonej endometriozy, a po punkcji miałam jedynie 2 komórki, które nadawały sie do zapłodnienia to przynajmniej wiemy, że tutaj też był problem..

Nie fajnie sie czyta, ze dobrze ze Ktoś nie podszedł do ivf tu i tu bo jest tak czy siak. Każdy wybiera klinikę na miarę swoich możliwości, jest tego dużo, wydaje mi sie, ze po prostu trzeba sie zdecydować na wszystkie opcje leczenia, żeby moc oceniać dane miejsce. Tam sie nie idzie by wydać hajs na wizyty, badania i diagnoze. Tylko by sie wyleczyć. Mam świadomość, że my możemy sie nie wyleczyć, ale jednak poszliśmy tam z zamiarem, ze zrobimy wszystko bo spróbować. Jak sie nie uda, Ok żyje sie dalej, może wpadniemy w błędne koło, i będziemy próbować do utraty wszystkich oszczędności, małżeństwa itp. Oby nie ;))

Ja zaczynam myśleć ze im więcej badań zrobie tym większe gówno mnie czeka. W sumie to już nie wiem co jeszcze mogłabym jeszcze zbadać. Nie chce wpadać w błędne koło ciągłych badań dlatego jak teraz wszystkie te badania wyjdą w miarę ok w co wątpie i pozbędę się zrostów to resztę zostawię swojemu biegowi. Jak sie uda to ok jak nie to nie. Zajmę się sobą związkiem i życiem bo na końcu zajdę w ciąże a nie bedziemy mogli na siebie już patrzeć i szlag trafi wszystko. Póki co przez te zrosty nasze tegoroczne wakacje odlecą w terminalu Medfemina 🤣😂
    Czasem się zastanawiam dlaczego nie możemy być jak inni. 3-4 miesiące starań i dzidziuś. Nawet nie wiedzą co to zrosty macicy czy kiry. Ale zaraz potem się ogarniam i wiem że mimo wszystko mam wiele i Ci inni też mają problemy bo przecież każdy je ma.

KateM, @ lubią tę wiadomość

Luty 2022 1 IVF ❄️
    18.02.22 ET 🐣🐣 💔💔 cb
    6.03.23 FET 4AA 💔
    6dpt. ⏸️ This
  • Olympionica Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezki temat również z tą diagnostyka :) ja też bardzo chciałam się diagnozować I uniknąć takiego uporczywego ppwtarzabua transferów i kolejnych procedur. Owszem lekarz z kliniki na moją prośbę coś mi tam zlecił albo twierdził "no może Pani zrobic" ale wszystko było z mojej inicjatywy. tzn wiedziałam że naturalnie się nie uda, ale chciałam diagnistyki i ustalenia przyczyny w celu skutecznego przeprowadzenia ivf. Nie mogłam tez zrozumieć czemu on mnie bardziej nie zachęca do diagnostyki.

Tylko ze poki co na razie ta cała szerokq diagnostyka i tak nam nie pomogła :D a zbadałam chyba wszystko co jest dostępne oprócz receptywności endometrium.

Leczę sie chyba 2 lata a dopiero przygotowuje się do 3-go transferu. Na razie poświęciłam na badania i leczenie immunologiczne mnóstwo czasu i pieniędzy. Czasami wiec zaczynam myśleć ze efekt w moim konkretnym wypadku byłby taki sam lub lepszy gdybym po prostu próbowała.

Nie przyjmujemy do wiadomości ze obecny świat medycyny nie kontroluje w pełni procesu powstawania ciąży. Nie ma takiego zestawu badań I takiej wiedzy która pozwala skutecznie nam pomagać. Niektorym tak, ale każdemu nie. Nie przyjmujemy ze w naturalnym poczęciu bez ivf tez trzeba czasami x razy spróbować żeby w końcu się udało.

Jak zrobis badanie i coś Ci wyjdzie - mówisz dobrze ze zrobiłam.

Jak robisz badania i nic nie wyjdzie lub wynik jest niejednoznaczny i nie przekłada się na nic konkretnego - cholera szkoda ze wydałam tyle kasy, może moglam powtórzyć transfer.

Uda się- klinika i lekarz są super i nie liczy się nic oprócz tego że się udalo. Już niewazme są pieniądze czy oschła osobowość doktorka ;)

Nie udaje się- klinika jest do D... , trzeba zmienić lekarza. U mnie tez gdzieś coś już świta o klinice w Czechach bo spodslyszalsm ze oni są "lepsi"

Jesteśmy niecierpliwi, oczekujemy wiele. Tylko czy jesteśmy w tym tacy biektywni? Nie wiem :)

W przypadku kobiet chyba najgorszy jest stracony czas i malejąca rexerwa jajnikowa bo tego już nie można odzyskać. Zaczynam się już bać czy nie podjęłam złej decyzji i nie straciłam bezpowrotnie tego czasu i części mojej płodności zamiast po prostu próbować. Tzn wracam do tego co proponował mi ten niedobry lekarz z invimedu tylko musiałam sama do tego dojść :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2022, 06:23

KateM, Kejtusia, Hydrourea lubią tę wiadomość

ONA: 37 l. AMH 2,55 (2020) -> 2,23 (2022)
    ON: 39 l. Nieprawidłowy kariotyp, Translokacja robertsonowska (13,14), słaba koncentracja i morfologia

I IVF / IMSI + PGT-SR
    13.01.2021 Punkcja, 21 komórek pobranych -> 18 dojrzałych i zapłodnionych -> 13 trzydniowych zarodkow -> 6 blastek -> 3 prawidłowe zarodki po badaniu genetycznym
    ❄️4AA ❄️4AB ❄️ 4BB

21.04.2021 Transfer 1❄️4AA beta <0,2 💔 😢 -> immunologia prof. Malinowski Łódź, leki i sczepienia limfocytami
    22.12.2021 Transfer 2❄️4AB beta <0,2 💔 😢 -> histero + biopsja endo cd56, cd138
    12.04.2022 Transfer 3❄️4BB beta <0,2 💔 😢 -> Reprofit Czechy, ERA test, przesuniete okno implantacyjne o 24 h

II IVF / PICSI + MACS + PGT-SR 17 MII -> 10 ❄️
    09.03.2023 Transfer 4 Reprofit Brno
    4dpt II, 5dpt 13,7, 7 dpt 45,5, 9 dpt 109, 11 dpt 243, 14 dpt 739
  • Alutka77 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2022, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Podczytuje forum od czasu do czasu i powiem że wiele się od Was nauczyłam. U mnie podobnie jak u większości kręta droga do macierzyństwa. Obecnie jestem po nieudanym trzecim transferze. Nie wiem czy sobie nie odpuścić bo mnie PESEL goni ale mimo wszystko nurtuje mnie pytanie dlaczego beta nawet nie drgnie? W klinice niczego mi nie sugerują nie podpowiedzą. Czytam to forum i tak sobie pomyślałem że może i u mnie jakieś mięśniaki, polipy itp. Jak to zbadać? Gdzie? Za ile? Podajcie jakiegoś lekarza od histeroskopi. Trzeba mieć skierowanie? Poratujcie mnie trochę bo nie wiem co robić. Proszę.

A dopisze może że immunologia zrobiona. Komórki NK troche za wysokie , do transferu miałam intralipid. kiry też zrobione -typ BX.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2022, 08:43

• Hydrourea Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka77 wrote:
    Witajcie. Podczytuje forum od czasu do czasu i powiem że wiele się od Was nauczyłam. U mnie podobnie jak u większości kręta droga do macierzyństwa. Obecnie jestem po nieudanym trzecim transferze. Nie wiem czy sobie nie odpuścić bo mnie PESEL goni ale mimo wszystko nurtuje mnie pytanie dlaczego beta nawet nie drgnie? W klinice niczego mi nie sugerują nie podpowiedzą. Czytam to forum i tak sobie pomyślałem że może i u mnie jakieś mięśniaki, polipy itp. Jak to zbadać? Gdzie? Za ile? Podajcie jakiegoś lekarza od histeroskopi. Trzeba mieć skierowanie? Poratujcie mnie trochę bo nie wiem co robić. Proszę.

A dopisze może że immunologia zrobiona. Komórki NK troche za wysokie , do transferu miałam intralipid. kiry też zrobione -typ BX.

Alutka do histero polecam dr Homole z Femimea na bielanach prywatnie 1400zł. Na NFZ nie mam zielonego pojecia bo mnie nie dotyczy niestety, ale wiem ze niektore dziewczyny z forum robiły wiec może pomogą.

Luty 2022 1 IVF ❄️
    18.02.22 ET 🐣🐣 💔💔 cb
    6.03.23 FET 4AA 💔
    6dpt. ⏸️ This
  • Alutka77 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2022, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hydrourea wrote:
    Alutka do histero polecam dr Homole z Femimea na bielanach prywatnie 1400zł. Na NFZ nie mam zielonego pojecia bo mnie nie dotyczy niestety, ale wiem ze niektore dziewczyny z forum robiły wiec może pomogą.
    Dzięki Kochaniutka za odp. Masz kontakt do nich? Podaj jak możesz.

• Jatosia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka77 wrote:

Ja polecam histeroskopie w MediEuroCare na Pilczyckiej, ze skierowaniem od lekarza z Invimedu robiłam za darmo na NFZ, w znieczuleniu ogólnym. Do twoich badań zbadałabym jeszcze cytokiny żeby wykluczyć stan zapalny. Na twoim miejscu przed kolejnym podjesciem skonsultowalabym się z immunologiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2022, 10:53

Alutka77 lubi tę wiadomość

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    Reprofit KD
  • Kejtusia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam histeroskopie u dr. Walaska na nfz ;) poliklinika na Grobli.

2016 - początek starań
    2019 - czynnik męski ❌
    2021 - IVF ICSI = 7❄
    I transfer 4aa - 8tc. krwiak..💔

2022:
    12.04 - II transfer 4aa + encorton + neoparin
    22dpt - jest serdunio❤️ i krwiak...
    Połówkowe: 425 gram miłości 💕
    💙It's a boy 💙🧸
    Echo serca: zdrowe serduszko🙏🏼

💖38+5 K. 19.12.2022 | 3770 gram | 54cm💖

Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
    - Syr 1,23 -
  • Hydrourea Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka77 wrote:
    Dzięki Kochaniutka za odp. Masz kontakt do nich? Podaj jak możesz.

Wpisz w google FemiMea estetica dr wojciech homola i pojawi sie kontakt. Mozna tez zarezerwowac wizyte online. Wtedy doktor sam do Ciebie zadzwoni.

Luty 2022 1 IVF ❄️
    18.02.22 ET 🐣🐣 💔💔 cb
    6.03.23 FET 4AA 💔
    6dpt. ⏸️ This
  • Hydrourea Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wynik ujemny testy APA na obecnosc przeciwcial antylozyskowych to dobrze czy zle bo juz glupieje i sama nie wiem czy to dobrze interpretuje. A procz tego ze pisze ujemny nic nie ma.

Luty 2022 1 IVF ❄️
    18.02.22 ET 🐣🐣 💔💔 cb
    6.03.23 FET 4AA 💔
    6dpt. ⏸️ This
  • Gabka86 Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2022, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Ja polecam histeroskopie w MediEuroCare na Pilczyckiej, ze skierowaniem od lekarza z Invimedu robiłam za darmo na NFZ, w znieczuleniu ogólnym. Do twoich badań zbadałabym jeszcze cytokiny żeby wykluczyć stan zapalny. Na twoim miejscu przed kolejnym podjesciem skonsultowalabym się z immunologiem.

Tez robilam histero na Nfz w EMC na pilczyckiej. Polecam i długo sie nie czeka 😉

• Alutka77 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2022, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za podpowiedź. Jesteście niezmiernie pomocne.

Hydrourea lubi tę wiadomość

• Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hydrourea wrote:
    Ewa wspominalas cos o zelu przeciw ponownym zrostom? Mozesz powiedziec jaki to zel i jak go stosować?? Mialas kiedyś zakladana wkladke po zbiegu wlasnie po to zeby te zrosty ponownie sie nie pojawily???

Wkładki nie miałam. Znane mi żele to hyalobarrier chyba i MateRegen. Ten drugi o połowę tańszy.

Podawał mi to lekarz w trakcie zabiegu. Zawsze byłam umówiona, że jeśli uzna, że trzeba podać to poda, a jeśli nie to będę go mogła oddać w aptece. Niestety ani razu nie udało się zaoszczędzić. U mnie zrosty tworzą się ekspresowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2022, 13:44

Hydrourea lubi tę wiadomość

12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
    Cross match 54%, reszta immuno ok

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • fidorka144 Ekspertka

Wysłany: 25 marca 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem już po wizycie, transfer wstępnie w piątek 1.04 :) Niezła data, mam nadzieję, że przyniesie mi szczęście :) Na razie w weekend mam plan się wyluzować, bo po transferze już trzeba trzymać fason :D Myślicie, że mogę jutro z mężem wypić winko? I ile dni przed transferem należy się powstrzymać od przytulanek? Bo oczywiście zapytać zapomniałam🤦‍♀️

Hydrourea, Ewa89_89, Kejtusia, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

styczeń 2021 rozpoczęcie leczenia w invimed Wrocław dr. T
    30.03 IUI - nieudane

Nieprawidłowy kariotyp u męża - translokacja chromosomu 15 i 21.
    AMH 1,86

6.01.22 - start stymulacji Gonal-F 225💪🏻
    24.01.22 - mamy 6 blastek!
    2.03.22 - wyniki badań genetycznych: 3 zarodki całkowicie zdrowe💪🏻
    kwiecień - transfer blastocysty♥️ - ciąża biochemiczna :(
    Histeroskopia - jama macicy ok, wycinki ok.
    sierpień - transfer nieudany, została 1 ❄️
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pij kochana! Winko dobre na endometrium! Seks na relaks! Wszystko dozwolone dopoki nie przyjmiesz malucha na pokład!

Hydrourea, Kejtusia, fidorka144 lubią tę wiadomość

12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB
    Cross match 54%, reszta immuno ok

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • AGAaa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka77 wrote:

Dziewczyny świetnie Ci radzą :)
    Jeszcze możesz zrobić na Nfz w szpitalu ginekologicznym w Wałbrzychu. Około miesiąca się czeka.
    Skierowanie weź od lekarza z invidmedu ale nie jedź po nie specjalnie na wizytę (jeśli jej nie potrzebujesz w danej chwili)- napisz maila do lekarza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2022, 19:42

• Hydrourea Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fidorka144 wrote:
    Dziewczyny ja jestem już po wizycie, transfer wstępnie w piątek 1.04 :) Niezła data, mam nadzieję, że przyniesie mi szczęście :) Na razie w weekend mam plan się wyluzować, bo po transferze już trzeba trzymać fason :D Myślicie, że mogę jutro z mężem wypić winko? I ile dni przed transferem należy się powstrzymać od przytulanek? Bo oczywiście zapytać zapomniałam🤦‍♀️[/QUOTE

Fidorka 3mam kciuki !!!!!! ❤️

Luty 2022 1 IVF ❄️
    18.02.22 ET 🐣🐣 💔💔 cb
    6.03.23 FET 4AA 💔
    6dpt. ⏸️ This
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś miałam transfer, cykl sztuczny. Zauwazylam teraz mikro kropeczke śluzu z brązowa krwią 😏😏😏 myślicie ze przy transferze lekarz mógł podrażnić szyjkę ? Cudownie już mam czarne myśli 😕

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    Reprofit KD
‹‹ 802 803 804 805 806 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 porad, jak ubrać dziecko na zimowy spacer

Niekiedy zimowa aura za oknem może zniechęcać do spacerów... Tymczasem jest to świetny sposób na budowanie odporności, dotlenienie organizmu i zapewnienie aktywności fizycznej dla dziecka. Jak zatem przygotować się na zimowy spacer? Sprawdź 7 porad, jak ubrać dziecko!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ