InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
Bolał was brzuch tak okresowo ( jakby jajeczkowanie)po okresie jak bralyscie już estrofem do transferu?2016 - początek starań
2019 - czynnik męski ❌
2021 - IVF ICSI = 7❄
I transfer 4aa - 8tc. krwiak..💔
2022:
12.04 - II transfer 4aa + encorton + neoparin
22dpt - jest serdunio❤️ i krwiak...
Połówkowe: 425 gram miłości 💕
💙It's a boy 💙🧸
Echo serca: zdrowe serduszko🙏🏼
💖38+5 K. 19.12.2022 | 3770 gram | 54cm💖
Mutacja mthfr, niedoczynność tarczycy, zsp. antyfosfolipidowy wykluczony, Ana3 dodatnie, histeroskopia diagn. - wszystko ok.
- Syr 1,23 - -
fidorka144 wrote:Tak u Trzeciaka Tylko proga badałam i 5 dni przed transferem miałam włączony. W kwietniu będziesz mieć transfer?
Jak Ci włączył 5 dni przed transferem to badałaś jeszcze jakoś 1- 2 dni przed transferem?
Jak wszystko będzie ok to u mnie tranfer po świętach, ale tak daleko nie wybiegam myślami, nauczona doświadczeniem Na razie byle do wizyty.
Trzymam kciuki za jutrzejszy transfer, daj znać jak było
Ja 39 lat
On 41 lat
luty 2021 - IUI - nieudana
kwiecień 2021 - IUI - nieudana
kariotyp - oboje prawidłowy
Marzec 22:
- Punkcja - 11 pobranych/8 dojrzałych/7 zapłodnionych
- 5 blastek - witryfikacja:
* 5 dniowe - 4AB, 4BB
* 6 dniowe - 4BA, 4BB, 4BB
Kwiecień 2022
IMSI 5 dniowa blastka AB
13dpt<0.100
Czerwiec 2022
- transfer 23.06.2022
8dpt - 59,5; 11dpt-535; 13dpt-358; 15dpt-964; 18dpt-3187; 25dpt-33 753
- 28 dpt - jest serduszko
29.08.2022 I prenatalne
24.10.2022 II prenatalne - będzie dziewuszka
09.01.2023 III prenatalne
06.03.2023 CC - córcia 57 cm 3640 g -
Dziewczyny,
Jak to jest z tym nacinaniem zarodka AH w Invimed. Z tego co mówił mi lekarz nacinają tylko 3 dniowe zarodki. Ale tak na logikę 3 dniowy zarodek chyba jeszcze nie ma tej otoczki ? 🤔 w innych klinikach stałą praktyką jest AH jeśli chodzi o blastocysty, zwłaszcza te wczesne. Czy u którejś z was zastosowali w Invimed AH przy blastce ?Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
2019 pierwsza procedura 3 blastki
3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
Reprofit KD -
Dziewczyny, życzę Wam wszystkim szczęścia,byście osiągnęły swój upragniony cel
Moja krótka przygoda ze staraniami dobiega końca , teraz czas,by się pogodzić z tym,że mi ten mały procent szans przy moim wieku i parametrach,nie był mi dany.
Ciężar mam straszny, że względu nie na siebie tylko,ale ze względu na narzeczonego, byłby najlepszym ojcem, a ja czuję się jakbym mu to odbierała:(AMH 0.665--->0.228 (marzec 22) /TSH ..3-->1,74 (ok miesiaca 50mg letrox), prolaktyna 11, FSH -9,65-->18,43 (marzec;22); LH-8,4, estradiol 65,8 -
Osa79 wrote:Dziewczyny, życzę Wam wszystkim szczęścia,byście osiągnęły swój upragniony cel
Moja krótka przygoda ze staraniami dobiega końca , teraz czas,by się pogodzić z tym,że mi ten mały procent szans przy moim wieku i parametrach,nie był mi dany.
Ciężar mam straszny, że względu nie na siebie tylko,ale ze względu na narzeczonego, byłby najlepszym ojcem, a ja czuję się jakbym mu to odbierała:( -
O adopcji komórki,tak, zresztą lekarz mi o tym mówił teraz. Szanse są znacznie większe. Tylko że dla mnie to obce dziecko, nie umiem tego w głowie przestawić. Ale cały czas myślę o moim partnerze i o tym,by się dla niego poświęcić. Choć mam świadomość że to zły sposób myślenia,bo powinnam myśleć o tym dziecku by go nie skrzywdzić i o tym jak ja sobie bym poradziła z moim podejściem.AMH 0.665--->0.228 (marzec 22) /TSH ..3-->1,74 (ok miesiaca 50mg letrox), prolaktyna 11, FSH -9,65-->18,43 (marzec;22); LH-8,4, estradiol 65,8
-
Jatosia wrote:Dziewczyny,
Jak to jest z tym nacinaniem zarodka AH w Invimed. Z tego co mówił mi lekarz nacinają tylko 3 dniowe zarodki. Ale tak na logikę 3 dniowy zarodek chyba jeszcze nie ma tej otoczki ? 🤔 w innych klinikach stałą praktyką jest AH jeśli chodzi o blastocysty, zwłaszcza te wczesne. Czy u którejś z was zastosowali w Invimed AH przy blastce ?
Mi lekarz mówił odwrotnie że nacinają tylko blastocysty i tylko jeśli embriolog uzna że otoczka jest za gruba. Ja jestem u dr G👱♀️AMH 1,46 (07.2021), FSH 16,5
cykle: 25-27 dni, owulacje
kariotyp ✅
Frax ✅
przeciwciała przeciwjajnikowe ✅
Homocysteina: 6,84 ✅
mutacje: MTHFR_C677/PAI-1 4G hetero
👱
kariotyp ✅
MSOME ❌ I- 0%, II- 4%
SCD✅
FSH ⬇
testosteron✅ -
Osa79 wrote:O adopcji komórki,tak, zresztą lekarz mi o tym mówił teraz. Szanse są znacznie większe. Tylko że dla mnie to obce dziecko, nie umiem tego w głowie przestawić. Ale cały czas myślę o moim partnerze i o tym,by się dla niego poświęcić. Choć mam świadomość że to zły sposób myślenia,bo powinnam myśleć o tym dziecku by go nie skrzywdzić i o tym jak ja sobie bym poradziła z moim podejściem.
Może potrzebujesz czasu aby oswoić się z myślą o kd.to są bardzo trudne decyzję.
Może jeszcze z tymi Czechami spróbujecie.
Widziałam, że powtorzylas Amh .Po stymulacji wynik będzie zafałszowany. Mi dr G nie kazał robić tego badania zaraz po stymulacji.Alutka77, Jaszczureczka, Hydrourea, Ewa89_89 lubią tę wiadomość
2xIUI
styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki
czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA -poronienie 8 tydz.
Transfer blastki 3BB
luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer
4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca , 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
Czynnik męski-translokacja (3,7)
Niedoczynność tarczycy
Wysoka prolaktyna
Trombofilia - ok
Ana - dodatnie -
mila82 wrote:Dla mnie na początku sama myśl o Az była jakaś abstrakcja.wogole opcja nie do przyjęcia. Jednak po latach walki w klinice i tyłu porażkach byliśmy już zdecydowani na Az.poniewaz chcemy mieć dziecko. Dla nas nie liczą się już geny.tylko ogromne pragnienie posiadania dziecka, które będziemy kochać.
Może potrzebujesz czasu aby oswoić się z myślą o kd.to są bardzo trudne decyzję.
Może jeszcze z tymi Czechami spróbujecie.
Widziałam, że powtorzylas Amh .Po stymulacji wynik będzie zafałszowany. Mi dr G nie kazał robić tego badania zaraz po stymulacji.mila82, Ewa89_89 lubią tę wiadomość
-
Mila82- u mnie amh to jest wynik 2 tyg po punkcji. Czytałam, że po procedurze amh spada, tzn tak pisaly dziewczyny, ale w webinarze lekarz tłumaczył,ze tak nie jest.
Teraz rozumiem ,ze słaby wynik stymulacji to wina obnizonego w ciagu kilku miesiecy amh..bo przy podobnym do 0,6 dziewczyny mialy lepsze wyniki.
Dziękuję za wsparcie, psychicznie ryję po dnie, zwłaszcza ,ze wiele innych spraw sie nakłada.
Wiem, że nastawienie może się zmienić..a najbardziej zazdroszę ludziom którzy są tak otwarci ,że dla nich nie nie istnieje żadna blokada uczuciowa,by zaakceptwac cudze geny .
A wy dziewczyny długo musiałyscie na AZ czekać?
Do wyboru jest taki "gotowy" od par, które oddały, czy komponowany- specjalnie zapładniana komorka dawczyniAMH 0.665--->0.228 (marzec 22) /TSH ..3-->1,74 (ok miesiaca 50mg letrox), prolaktyna 11, FSH -9,65-->18,43 (marzec;22); LH-8,4, estradiol 65,8 -
Esperanza05 wrote:Mi lekarz mówił odwrotnie że nacinają tylko blastocysty i tylko jeśli embriolog uzna że otoczka jest za gruba. Ja jestem u dr G
To ciekawe czemu Z z uporem maniaka mówi mi o tych 3 dniowych zarodkach i nie chce się zgodzić na dodanie AH ..Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Reprofit KD -
Osa79 wrote:Mila82- u mnie amh to jest wynik 2 tyg po punkcji. Czytałam, że po procedurze amh spada, tzn tak pisaly dziewczyny, ale w webinarze lekarz tłumaczył,ze tak nie jest.
Teraz rozumiem ,ze słaby wynik stymulacji to wina obnizonego w ciagu kilku miesiecy amh..bo przy podobnym do 0,6 dziewczyny mialy lepsze wyniki.
Dziękuję za wsparcie, psychicznie ryję po dnie, zwłaszcza ,ze wiele innych spraw sie nakłada.
Wiem, że nastawienie może się zmienić..a najbardziej zazdroszę ludziom którzy są tak otwarci ,że dla nich nie nie istnieje żadna blokada uczuciowa,by zaakceptwac cudze geny .
Do wyboru jest taki "gotowy" od par, które oddały, czy komponowany- specjalnie zapładniana komorka dawczyni
Na forum jest Mayu ona ma córkę z Az. Myślę, że nie żałuję tej decyzji i kocha dziecko z całych sił.
Zarodki są od par takich Ja my.czyli leczacych się.to są Zarodki nadprogramowe. Ludzie nie chcą mieć więcej dzieci i oddają do adopcji.
Czekanie zależy od tego jaka macie grupę krwi oraz od koloru oczu , włosów , wzrostu, wagi.
Ja czekałam za 1 razem 2 miesiące. A teraz czekam 10 dni i narazie cisza.
2xIUI
Transfer blastki 3BB
luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer
Niedoczynność tarczycy
Wysoka prolaktyna
Trombofilia - ok
Ana - dodatnie -
Osa79 wrote:Mila82- u mnie amh to jest wynik 2 tyg po punkcji. Czytałam, że po procedurze amh spada, tzn tak pisaly dziewczyny, ale w webinarze lekarz tłumaczył,ze tak nie jest.
Do wyboru jest taki "gotowy" od par, które oddały, czy komponowany- specjalnie zapładniana komorka dawczyni -
mila82 wrote:Może pomysl sobie ze jak będziesz w ciąży to będzie Twoje dziecko które ty urodzisz, ty usłyszysz jego bicie serca, jego pierwsze ruchy i pokochasz go od pierwszych chwil.olac te geny. Ono będzie wasze.
Na forum jest Mayu ona ma córkę z Az. Myślę, że nie żałuję tej decyzji i kocha dziecko z całych sił.
Zarodki są od par takich Ja my.czyli leczacych się.to są Zarodki nadprogramowe. Ludzie nie chcą mieć więcej dzieci i oddają do adopcji.
Czekanie zależy od tego jaka macie grupę krwi oraz od koloru oczu , włosów , wzrostu, wagi.
Ja czekałam za 1 razem 2 miesiące. A teraz czekam 10 dni i narazie cisza. -
Kaya321 wrote:Mila powiedz mi proszę jakie informacje będą w tych dokumentach? Coś o dawcach?
U obojgu dawców
Grupa krwi, rasa,kolor oczu,kolor włosów, wzrost, struktura włosów, waga, wykształcenie I wiek w momencie oddania komórek jajowych.( U kobiety )
Badania virusowe, te które są ważne 6 miesięcy.
Klasa zarodkaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2022, 12:36
2xIUI
Transfer blastki 3BB
Niedoczynność tarczycy
Wysoka prolaktyna
Trombofilia - ok
Ana - dodatnie -
mila82 wrote:Informacje są następujące
U obojgu dawców
Grupa krwi, rasa,kolor oczu,kolor włosów, wzrost, struktura włosów, waga, wykształcenie I wiek w momencie oddania komórek jajowych.( U kobiety )
Badania virusowe, te które są ważne 6 miesięcy.
Klasa zarodka -
Jatosia mi G mówił, że nacinają zarodek 5 dniowy,chyba,że embriolodzy uznają, że trzeba u 3 dniowego zrobić AH. Ja miałam przy 3 dniowym nacinana otoczkę, bo embriolodzy powiedzieli,że jest za gruba i G się z tym zgodził. To on mi przekazał informację o nacięciu.
Osa dziewczyny mają rację- czy to będzie dziecko z KD,czy dziecko z AZ to Ty będziesz je nosić pod sercem, Ty będziesz czuć jego ruchy, Ty je urodzisz i Ty będziesz wychowywać.
Myślę, że każda z nas jak szła do kliniki,to szła na walkę na swoich komórkach a nie z myślą od razu o KD czy AZ. Po pewnych doświadczeniach i wielu przemyśleniach, rozmowach z mężami, partnerami teraz jest szczęśliwa, że w ogóle jest coś takiego jak KD czy AZ,bo bez tego nigdy nie miałybyśmy szans na dziecko.
Daj sobie trochę czasu na ochłonięcie, odpoczęcie i przemyślenie tematu. Czasamo trzeba po prostu odpocząć by dojrzeć do jakiś innych postanowień
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2022, 13:08
-
Kejtusia wrote:Bolał was brzuch tak okresowo ( jakby jajeczkowanie)po okresie jak bralyscie już estrofem do transferu?
Mnie tak muliło przy ostatnich dwóch podejściach … co ciekawe po transferze przestawało. Mój mąż twierdzi ze ja mam już psychosomatyczne bóle tak to wszystko przeżywam. Nie wiem już sama, jedno jest pewne ostatnio jak tylko zaczynałam brać estrofem czuluje dyskomfort Ala okresowyWiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2022, 14:43
Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Reprofit KD -
Osa79 wrote:O adopcji komórki,tak, zresztą lekarz mi o tym mówił teraz. Szanse są znacznie większe. Tylko że dla mnie to obce dziecko, nie umiem tego w głowie przestawić. Ale cały czas myślę o moim partnerze i o tym,by się dla niego poświęcić. Choć mam świadomość że to zły sposób myślenia,bo powinnam myśleć o tym dziecku by go nie skrzywdzić i o tym jak ja sobie bym poradziła z moim podejściem.
Nam lekarz tez proponowal AZ lud dawce nasienia.Zawsze to byl moj plan B.W rezultacie udalo sie na wlasnych gametach.
Teraz jak urodzilam w ogole nie patrze na to,czy dziecko ma nasze geny.To nieistotne.
Poczytaj sobie wątek KD lub AZ.
Ty rodzisz dziecko,wiec dziecko jest Wasze.×Nieprawidłowy kariotyp
1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
I 2020 ET 😔
VI 2020 FET😔
2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
VIII 2020 ET😔
X 2020 FET😔
3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
II 2021 ET 🥰 -
Do wyboru jest taki "gotowy" od par, które oddały, czy komponowany- specjalnie zapładniana komorka dawczyni
A zarodki są w Polsce od par które leczyły się na bezpłodność. Można też coś pokombinować z KD. W Czechach mają zarodki od zdrowych dawców. Nie do końca wiem jak wygląda dobór w Czechach bo dopiero jestem na początku tej drogi. Mój kierunek to Reprofit Ostrawa. Pozdawiam