InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
Toja35 wrote:Dziewczyny, post totalnie nie związany z ciąża ale moze któraś z was tak miała. Poszlam do dermatologa, bo niepokoiła mnie jedna zmiana, ktora okazała sie włókniakiem, natomast znalaza inna, 3mm do usunięcia. Wpadlam w panikę, i mysle o najgorszym. Czy ktoras miała taka sytuację, ale wszystko jest ok. Dzis jade na zabieg.????
Ja mialam juz mnóstwo usuwanych zmian,myślę,że ok 10 albo i więcej.Wygladaly roznie.Niektore duze,niektore male i prawie czarne,a niektore nieregularne.Wyniki byly ok×Nieprawidłowy kariotyp
1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
I 2020 ET 😔
VI 2020 FET😔
2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
VIII 2020 ET😔
X 2020 FET😔
3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
II 2021 ET 🥰 -
Alicja1105 wrote:Ja mialam juz mnóstwo usuwanych zmian,myślę,że ok 10 albo i więcej.Wygladaly roznie.Niektore duze,niektore male i prawie czarne,a niektore nieregularne.Wyniki byly ok
Znamię mam odkąd pamiętam... Nie sądzę aby jakoś się zmieniło, chociaż już niczego nie jestem pewna, wynik za pond dwa tyg, jest mega ciężko.Wczensiej 35latka
Ona 37
On 39
Morfologia 0%
Amh 1
Imsi ❄️❄️
Drugi transfer udany ❤️
🤰🍭
-
nick nieaktualny
-
UlaFalka wrote:Dziewczyny jak długo brałyście te czopki z progesteronem po transferze? Szczerze, to już mam dosyć, że cały czas coś wycieka.
Testować mam dopiero 28 maja.
Ja brałam aż do testowania. Polecam brać na noc i iść spać. Mnie również bardzo denerwowały, bo dużo wypływało a nawet mając podpaskę na bieliźnie robiły się tłuste plamy, których ciężko było się później pozbyć. Trzymam kciuki za pozytywny test🤞 -
Toja35 wrote:Dziękuję za odpowiedź, tak sie stresuje, ze po nocach nie śpię....
Znamię mam odkąd pamiętam... Nie sądzę aby jakoś się zmieniło, chociaż już niczego nie jestem pewna, wynik za pond dwa tyg, jest mega ciężko.
No to tym bardziej nie masz sie czym stresowac.Dobrze,ze juz wycięte.Toja35 lubi tę wiadomość
×Nieprawidłowy kariotyp
1 Procedura(4 pobrane,3 zaplodnione)
I 2020 ET 😔
VI 2020 FET😔
2 Procedura (8 pobranych,8 zapłodnionych)
VIII 2020 ET😔
X 2020 FET😔
3 Procedura (5 pobranych,2 zapłodnione)
II 2021 ET 🥰 -
Cześć dziewczyny czy facet której z Was robił może USG jąder ? Gdzie we Wrocławiu najlepiej wykonać to badanie ? Pod kątem męskiej niepłodności.Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
jo_ana wrote:Cześć dziewczyny czy facet której z Was robił może USG jąder ? Gdzie we Wrocławiu najlepiej wykonać to badanie ? Pod kątem męskiej niepłodności.
My robiliśmy u Dr ANDRZEJA PRZYBYLY w galerii magnolii. POLECAMjo_ana lubi tę wiadomość
Luty 2022 1 IVF ❄️
18.02.22 ET 🐣🐣 💔💔 cb
6.03.23 FET 4AA 💔
Maj 2024 2IVF ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
13.10.23 FET 4AA Medrol, Accofil, Heparyna, AZH, UTM,
6dpt. ⏸️ This
39+0 CC. jest z nami 4.400 kg i 57cm szczescia! ❤️❤️❤️ -
Cześć, wiecie może czy w Invimed Wrocław można umówić telekonsultacje z immunologiem? Wiem, że we Wrocławiu nie maja specjalistów na miejscu, ale w innych Klinichach w Polsce są...
-
Mojra wrote:Cześć, wiecie może czy w Invimed Wrocław można umówić telekonsultacje z immunologiem? Wiem, że we Wrocławiu nie maja specjalistów na miejscu, ale w innych Klinichach w Polsce są...
Wydaję mi się, że nie powinno być z tym problemu. Najlepiej jak zadzwonisz na infolinię
Ale nie wiem jaką wiedzę ma ten lekarz. Najlepiej poszukać opinii.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2023, 10:34
-
Bunkierka wrote:Wydaję mi się, że nie powinno być z tym problemu. Najlepiej jak zadzwonisz na infolinię
Ale nie wiem jaką wiedzę ma ten lekarz. Najlepiej poszukać opinii.
Dzwoniłam:) jest taka możliwość, ale terminy niestety odległe, bo dopiero na koniec czerwca... -
Mojra wrote:Dzwoniłam:) jest taka możliwość, ale terminy niestety odległe, bo dopiero na koniec czerwca...
Czas szybko leci😉 zaraz maj się skończ. I będzie czerwiec 😉 możesz też próbować umówić się do dr Sydora, Paśnika lub Malinowskiego. Tych immunologów dziewczyny polecają. Pierwsza wizyta jest obowiązkowa normalnie, a następne można już umówić przez telefon.Mojra lubi tę wiadomość
-
Bunkierka wrote:Czas szybko leci😉 zaraz maj się skończ. I będzie czerwiec 😉 możesz też próbować umówić się do dr Sydora, Paśnika lub Malinowskiego. Tych immunologów dziewczyny polecają. Pierwsza wizyta jest obowiązkowa normalnie, a następne można już umówić przez telefon.
Dziękuję 😘
Właśnie patrzyłam na Dr Malinowskiego ma terminy jeszcze na maj więc pewnie czeka mnie wyprawa do Łodzi😀
Zależy mi na czasie, wyniki badań immunologicznych powinnam mieć w tym tygodniu a w przyszłym tygodniu juz zaczynam przygotowania do kolejnego transferuWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2023, 12:04
chessy lubi tę wiadomość
-
Mojra wrote:Dziękuję 😘
Właśnie patrzyłam na Dr Malinowskiego ma terminy jeszcze na maj więc pewnie czeka mnie wyprawa do Łodzi😀
Zależy mi na czasie, wyniki badań immunologicznych powinnam mieć w tym tygodniu a w przyszłym tygodniu juz zaczynam przygotowania do kolejnego transferu
Korzystałam z teleporady u immonolog dr Jarosz z Invimed Gdynia, ale nie mogę ocenić efektów, miałam teraz transfer na jej zaleceniach, a daje podobne do wcześniej wspomnianych panów doktorów niestety czas oczekiwania faktycznie długi, ja dzwoniłam co jakiś czas na infolinię i udało mi się wskoczyć na konsultację bo ktoś anulował wizytę.Mojra lubi tę wiadomość
-
chessy wrote:Korzystałam z teleporady u immonolog dr Jarosz z Invimed Gdynia, ale nie mogę ocenić efektów, miałam teraz transfer na jej zaleceniach, a daje podobne do wcześniej wspomnianych panów doktorów niestety czas oczekiwania faktycznie długi, ja dzwoniłam co jakiś czas na infolinię i udało mi się wskoczyć na konsultację bo ktoś anulował wizytę.
Dzięki za poradę ☺
Do dr Malinowskiego umówiłam się na 31.05, zobaczymy jak pójdzie wizyta i jak wogóle wypadną wyniki. Dobrze by było mieć tego immunologa w klinice, zawsze to jakieś takie "pewniejsze"chessy lubi tę wiadomość
-
A w ogóle do którego można się umówić na 1 wizytę też online? Akurat na czasie mi nie zależy ale jeździć pół kraju już mi się nie chce.
Jarosz online?chessy lubi tę wiadomość
IV ivf ⏳
Cross match 54%, reszta immuno ok
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19 Invicta Wro
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.
Walka od 2016 -
Ewa89_89 wrote:A w ogóle do którego można się umówić na 1 wizytę też online? Akurat na czasie mi nie zależy ale jeździć pół kraju już mi się nie chce.
Jarosz online?
Hey, jak u Ciebie wyniki? Postawili jakaś diagnozę? Co do immunologa to ja miałam 1 wizytę w Krakowie u dr Sydora. Następne wizyty (jak już będę mieć wyniki) mam umówić się na teleporade.
-
Czekam jeszcze aż wszystkie napłyną, wyszłam wczoraj do domu ale wypisu i wyników jeszcze nie było kompletnych. Mam się zgłosić w piątek i będziemy jeszcze rozmawiać.
Tak czy siak dostałam ten lek na rzs woec to mi chyba wyszło dodatnie, napewno ANA3 mam dalej dodatnie woec w ogóle coś jest na rzeczy. Mówiła, że na sjogrena jeszcze to nie wygląda ale muszę to kontrolować co kilka lat bo jakieś niejednorodne te slinianki są. Lekarka mówiła, że to ma trzymać całą tą immunologie w ryzach ale narazie 1 tabletka bo te leki źle działają na łuszczyce, która niestety też mam.
A Ty jaka dawkę bierzesz?
Czujesz już trochę jakiś efekt?
Ja mam nadzieję, że przyjdzie taki dzień, że obudzę się bez bólu w gnatach bo człowiek już zdążył przywyknąc ale jak się tak zastanowić to wszytko boli.IV ivf ⏳
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19 Invicta Wro
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.
Walka od 2016 -
Ewa89_89 wrote:Czekam jeszcze aż wszystkie napłyną, wyszłam wczoraj do domu ale wypisu i wyników jeszcze nie było kompletnych. Mam się zgłosić w piątek i będziemy jeszcze rozmawiać.
Tak czy siak dostałam ten lek na rzs woec to mi chyba wyszło dodatnie, napewno ANA3 mam dalej dodatnie woec w ogóle coś jest na rzeczy. Mówiła, że na sjogrena jeszcze to nie wygląda ale muszę to kontrolować co kilka lat bo jakieś niejednorodne te slinianki są. Lekarka mówiła, że to ma trzymać całą tą immunologie w ryzach ale narazie 1 tabletka bo te leki źle działają na łuszczyce, która niestety też mam.
A Ty jaka dawkę bierzesz?
Czujesz już trochę jakiś efekt?
Ja mam nadzieję, że przyjdzie taki dzień, że obudzę się bez bólu w gnatach bo człowiek już zdążył przywyknąc ale jak się tak zastanowić to wszytko boli.
A jaki lek Ci przepisali? Wiesz biorę chwilowo arechin 1x1, ale to ostatnie tabletki i przechodzę na plaquenil i też 1x1. Mam nadzieję, że ten nowy lek nie będzie powodował u mnie mdłości i wymiotów. Już 2 razy zdarzyło mi się, że jakiś czas po tabletce biegiem leciałam do łazienki. Także mam nadzieję, że zmiana będzie pod tym względem na lepsze. I zauważyłam, że mój ciągły kaszel (który pojawiał się w różnych momentach i ciężko było mi wyłapać kiedy się nasila, kiedy trochę ustępuje) chyba znika. Ale też nie wiem, który lek zadziałał. Bo na kaszel od dłuższego czasu też biorę lek. Ale czytałam gdzieś, że to też jeden z objawów zespołu. I co najważniejsze (chociaż bywa nadal różnie), moje wieczne zmęczenie, senność, brak siły i zjazdy po posiłku się zmniejszyły. I teraz już wiem, że to nie jest taka moja uroda, nie wina niskiego ciśnienia. Aaa wychodzi na to, że oprócz wyrzutów insuliny to musiała dawać o sobie znać ta choroba. Także mam nadzieję, że teraz wszystko pójdzie w dobrym kierunku. Tylko nadal nie wiem kiedy podejście do transferu będzie bezpieczne i mające chociaż trochę nadziei na powodzenie 🤷 -
Ewa89_89 wrote:A w ogóle do którego można się umówić na 1 wizytę też online? Akurat na czasie mi nie zależy ale jeździć pół kraju już mi się nie chce.
Jarosz online?
Tak, do Jarosz już pierwsza wizyta jest telefoniczna, wykupilam przez Medistore, u mnie rozmowa trwała pół godziny, wcześniej przed wizyta dostajesz maila na którego trzeba wysłać wyniki, które już zrobiłaś swoje i męża/partnera.
Wrocław wszystkie zalecenia z wizyty widzi potem w ich w systemie. -
chessy wrote:Tak, do Jarosz już pierwsza wizyta jest telefoniczna, wykupilam przez Medistore, u mnie rozmowa trwała pół godziny, wcześniej przed wizyta dostajesz maila na którego trzeba wysłać wyniki, które już zrobiłaś swoje i męża/partnera.
Wrocław wszystkie zalecenia z wizyty widzi potem w ich w systemie.
Dzięki bardzo 🥰chessy lubi tę wiadomość
IV ivf ⏳
08.2024 FET 8a❌
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
IUI 03.04.19 Invicta Wro
Walka od 2016