IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Madzia82 wrote:Odnośnie zamrożonych zarodków mnie nikt nie poinformował, że nie udało się zamrozić zarodka. Dopiero po ok roku jak chcieliśmy wrócić po niego, dowiedzieliśmy się, że nie mamy nic zamrożonego. Dlatego radzę samemu zadzwonić i się dopytać, by nikt z Was nie miał takich niespodzianek jak ja.
Zszokowałaś mnie! Do mnie oczywiście wczoraj nikt nie zadzwonił w sprawie tych zarodków, liczę na to że zadzwonią dzisiaj, a jak nie to sama będę próbować.I ivf
II ivf
mthfr, ana, komórki nk -
sami raczej nie zadzwonią. zadzwoń i poproś o telefon od embriologa. Wtedy oddzwonia.
pinezka lubi tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Obecnie w Macierzyństwie na wypisie z transferu jest wyraźnie napisane, że w sprawie ewentualnego mrożenia należy kontaktować się samemu. Jest podana konkretna data od której można się orientować (przeważnie 6-7 dzień po punkcji) nr telefonu i godziny, w jakich dyżuruje embriolog.
Uważam, ze jest to dobre rozwiązanie. Ja na przykład przy drugim podejściu nie chciałam tego wiedzieć przed weryfikacją transferu, który był bezpośrednio po punkcji. Przy pierwszym podejściu niestety zadzwoniłam w trzeciej dobie po transferze i dowiedziałam się, że nic nie dotrwało do mrożenia. Bardzo mnie to podłamało. Uważam, że takie nerwy wtedy nie były mi potrzebne. Dlatego przy drugiej procedurze byłam mądrzejsza i dowiadywałam się później.pinezka lubi tę wiadomość
-
Hej. Krew oddana i oczywiście w drodze do domu kupiłam test sikany. Nie z pierwszego siusiu a ładnie pozytywny.
Hcg kolo 15...pinezka, adrenalina, Marta1986, Requiem, iga 79, Konwalia, Tosia 1981, Justine, kuciak, MałaMi83, Kava, czarownica_tea, agniesia2569, kapturnica, Lila84, roletka, takasobieja, Lenuś, Anatolka, Beata.D, tulipanna, Agnieszka_A. lubią tę wiadomość
-
Z moimi doświadczeniami....cóż nie potrafię się cieszyć. Uwierzę jak będzie rosnąć a w usg pojawi się żywy malec.
Po poronieniach po prostu traci się wiarę w siebie.
Dziękuję za wsparcie dziewczyny i dam znać.
Mam nadzieje ze test mnie nie oszukal:)kapturnica lubi tę wiadomość
-
I pinezko ja też wciąż dzwoniłam do embrio bo im się zapominalo....
Mam 2 zarodki zamrożone i powiedzieli to w dniu transferu, ale 2 obserwowali i cisza....kolejnego dnia musiałam zadzwonić i dowiedzieć się ze niestety z 2 kolejnymi się nie udało. -
Dziewczyny czy wy też macie taki wielki brzuch? mnie urósł dwa dni przed punkcją w sumie ok 10cm i tak się trzyma. Nie boli, więcej nie rośnie, ale nie ukrywam, że po kilku godzinach siedzenia/chodzenia odczuwają go plecy. Macie jakieś rady? w piątek miałam transferObustronna niedrożność, endometrioza, PCOS, teratozoospermia
01.04.2015 - I IVF punkcja 03.04.2015 transfer 4A06.05.2015 transfer 4BB
18.09.2015 II IVF punkcja 10.11.2015 transfer 2x 4AA 7dpt 161,1 9dpt 610,80 13dpt 4442,00 mIU/ml -
pinezka wrote:Ma_pi, po Twoim wpisie zaczęłam się zastanawiać czy chcę to wiedzieć już teraz...
Musisz to przełożyć na swoją sytuację. Zapewne są dziewczyny, które wolą wiedzieć od razu, ja jednak przy drugiej procedurze specjalnie nie dzwoniłam. -
ma_pi wrote:Musisz to przełożyć na swoją sytuację. Zapewne są dziewczyny, które wolą wiedzieć od razu, ja jednak przy drugiej procedurze specjalnie nie dzwoniłam.
Chyba jednak wolę nie wiedzieć. Jak powiedzą mi że nie mam żadnego mrozaczka to będę beczeć przez 2 dni. Wolę tego na razie uniknąć.I ivf
II ivf
mthfr, ana, komórki nk -
Anko:-) wrote:Z moimi doświadczeniami....cóż nie potrafię się cieszyć. Uwierzę jak będzie rosnąć a w usg pojawi się żywy malec.
Po poronieniach po prostu traci się wiarę w siebie.
Dziękuję za wsparcie dziewczyny i dam znać.
Mam nadzieje ze test mnie nie oszukal:)
Anko, pomodliłam się za Ciebie.Anko:-) lubi tę wiadomość
I ivf
II ivf
mthfr, ana, komórki nk