IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Sky wrote:Mam dokładnie ten sam problem, wg mnie wyższy progesteron powoduje ochotę na słodkie, ale to tylko moje odczucie
Kava lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Hej. Skusilam się na hcg dziś, chyba jest dobrze. Z 195 po 48h jest 505.
Powolutku to do mnie dociera:))))
Dziewczyny ja po transferze jadłam ananas, ale diety niestety nie stosuje. Na prawdę bosko odzywialam się 3m przed ivf i schudłam coś. Ale nie wiem....od transferu mam takie żarcie ze nawet Mc Donalda zaliczyłam!Piggy, pinezka, sylvuś, yomegi, agnesita85, Moniaa, Tosia 1981, justa1234, kapturnica, agniesia2569, nadzieja92 lubią tę wiadomość
-
Witam słonecznie
Dziewczyny dzisiaj mija 7dpt zaraz dostane kota,już mi chyba psycha siada.
Nic nie czuje tylko czasem podbrzusze,no i piersi,zero bólu krzyża czy innych,kurcze juz sama nie wiem co myśleć
Kaczorek , Mała Mi czy Wy też tak miałyście, zero null nic
chodze tylko kicham i kaszle i boje się ,że to zaszkodzi kropusiowi jeśli wogóle tam jest....
Pinezko jak dzisiaj u Ciebie?W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Ja od poniedziałku wracam do swojej diety. Zerob cukru, zero białej mąki, niski indeks glikemiczny. Wróciłabym na basen ale boję się infekcji. Do transferu będzie rowerowanie do pracy. przez te całe in vitro ucieka gdzieś moje życie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 10:59
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Dzięki Anko, kurcze tak sobie tłumacze,ale głowa nie chce słuchać.
Wizyte mam dopiero 16, obiecałam sobie że sama zrobie hcg po 10 dniach,więc aby dotrwac do wtorku...W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Sylvuś, ja też już kota dostaje. Myślę non stop o jednym i nic innego mnie nie interesuje.
Wczoraj wieczorem miałam dość silne bóle podbrzusza, musiałam wziąć nospe, ale nie pomogło. Dziś mnie już nic nie boli. Cycki też raz bolą raz nie. Pleców nie czuję.
W poniedziałek lecę na betę bo już dłużej tej niepewności nie zniosę. A Ty kochana kiedy zamierzasz testować?
Dziewczyny, która jeszcze testuje w najbliższych dniach? Na pewno Sylvuś i Agnesita. Kto jeszcze?I ivf
II ivf
mthfr, ana, komórki nk -
Pinezko chciałabym dotrwac do wtorku ale nie wiem czy dam rade,wtedy minie nam 10dni. Zastanawiałaś sie nad sikańcem jutro, robisz czy nie?W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Piggy wrote:przez te całe in vitro ucieka gdzieś moje życie.
Ja od pierwszego monitoringu, przez inseminacje do ivf, wszystko dostosowuje pod "a jak będę w ciąży?". Wszelkie wyjazdy, łażenie po górach, wesela, remonty, bardziej ryzykowne przyjemności itp...
Te wakacje podobnie...
Nie planuje nic, bo to bez sensu, nie umiem już nic planować, z tyłu głowy mam tylko "a jak będę w ciąży" ?
Głupie to i podobnie jak Ty czuję, że tracę moje życie, a wszystko dla dziecka którego nie ma
Chciałabym aby to już się skończyło.
Dziś piękna pogoda, sobota, spokój, życzę Wam udanego weekendu :***arlenka, Beata.D, stars2345, Konwalia, sylvuś lubią tę wiadomość
Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
Anko, cieszę się razem z Tobą ! Betka rośnie jak dzika! Wreszcie cooo?
))
Diagnoza: Niepłodność pierwotna idiopatyczna
2012 starania z medycyną , monitoringi cyklu, stymulacje
05.2014, 06.2014, 01.2015 -3x IUI wynik negatywny
21.02.2015 -początek IVF
3.03.2015 - punkcja jajników - 7 komórek
3 zarodki - 3,4,5 doba zatrzymany rozwój(
-
sylvuś wrote:Pinezko chciałabym dotrwac do wtorku ale nie wiem czy dam rade,wtedy minie nam 10dni. Zastanawiałaś sie nad sikańcem jutro, robisz czy nie?
Kupiłam test i czeka. Jutro pewnie nie wytrzymam i siknę. Ale tak na logikę to trochę za wcześnie na sikańca. Zobaczę jutroagnesita85 lubi tę wiadomość
I ivf
II ivf
mthfr, ana, komórki nk -
pinezka wrote:Sylvuś, ja też już kota dostaje. Myślę non stop o jednym i nic innego mnie nie interesuje.
Wczoraj wieczorem miałam dość silne bóle podbrzusza, musiałam wziąć nospe, ale nie pomogło. Dziś mnie już nic nie boli. Cycki też raz bolą raz nie. Pleców nie czuję.
W poniedziałek lecę na betę bo już dłużej tej niepewności nie zniosę. A Ty kochana kiedy zamierzasz testować?
Dziewczyny, która jeszcze testuje w najbliższych dniach? Na pewno Sylvuś i Agnesita. Kto jeszcze?INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:) -
agnesita85 wrote:masz takie same dolegliwosci jak jak:) dzis kupilam sikanca i zrobie w poniedzialek:) ro bedzie 10dpt.Bete mam planowo robic 15stego:)
Agnesita, to ja chyba też sie wstrzymam z tym testem do 10dpt, nie będę sobie psuła niedzieli, jak by mi wyszła jedna kreska to pewnie przeryczałabym cały dzień. Trzymam za Ciebie kciukiI ivf
II ivf
mthfr, ana, komórki nk -
pinezka wrote:Agnesita, to ja chyba też sie wstrzymam z tym testem do 10dpt, nie będę sobie psuła niedzieli, jak by mi wyszła jedna kreska to pewnie przeryczałabym cały dzień. Trzymam za Ciebie kciuki
pinezka lubi tę wiadomość
INVIMED WROCŁAW
- PCOS
- NIEPLODNOSC IDIOPATYCZNA
- HSG - JAJOWODY DROŻNE
- 2 IUI - UJEMNE
-3 transfery - ujemne (2015 - 2016)
2018 wracam do walki - > LAPAROSKOPIA
PAŹDZIERNIK 2018 - HISTEROSKOPIA
21.11.2018 - transfer - UDANY:) -
Pierwszy raz w życiu rośnie tak prawidłowo.......aż mam łzy szczęścia jak widzę takie wyniki. Jakby to było niemożliwe.yomegi wrote:Anko, cieszę się razem z Tobą ! Betka rośnie jak dzika! Wreszcie cooo?
))
pinezka, sylvuś, justa1234, kapturnica, nadzieja92, Konwalia lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Masz na tym niepracujacym torbiel?
Szansa jestMożna pić wino na poprawę endometrium? Nie zaszkodzi to ewentualnym komórkom?
-
mrth666 wrote:Miałam ale była wyłuszczona...badanie histopatu wykazało że na tym jajniku nie mam w ogóle pęcherzyków pierwotnych. Ale AMH nie jest niskie bo 1.3 nie wiem czemu tak źle się stymuluje
Można pić wino na poprawę endometrium? Nie zaszkodzi to ewentualnym komórkom?
Nie. Alkohol i stymulacja to nie jest dobry pomysl raczej. 5 to nie jest specjalnie zle, bo moze byc tak, ze w kazdym pecherzyku bedzie jajeczko i kazde sie zaplodni. Tego nikt nie jest w stanie przewidziec. Pierwsza stymulacja zawsze jest troche na chybil-trafil, na oko. Nikt nie wie co bedzie. Na endometrium dostaniesz estrofem pewnie po punkcji. Urosnie. A na pytanie o jajnik nie pracujacy sama odpowiedzialas - nie dziala, bo brak pecherzykow pierwotnych. Z tym to chyba zupelnie nic sie nie zrobi. Zwyczajnie nie maja na co dzialac leki, nie maja w nim czego stymulowac do rosniecia. Trzeba liczyc na ladne jajka z dzialajacegokonczysz juz stymulacje po 10 dniach czy bedzie dluzsza?
mrth666 lubi tę wiadomość