IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki za rady bede sie obserwować :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 14:22
Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
Dziewczyny zaciazone. Pytanie czy w cyklu z ivf bralyscie estrofem? Bo Pani w aptece nastraszyla mnie ze juz w ciąży nie powinnam go brać.
Wiecie ja jestem w cyklu gdzie estradiol mam wysoki po punkcji i nie wiem czy tym estrofemem sobie nie szkodze? Bo co innego gdy byłby sztuczny cykl albo naturalny gdzie poziomy estradiolu niskie. -
Dziewczyny czy któraś z was zna przypadek, że odmówiona parze kwalifikacji do programu MZ ze względu na powracające poronienia? Ile musi być tych poronień żeby można było uznać je za powracające? Znajoma poroniła 3 razy, dwa we wczesnej ciąży, a ostatnim razem w 11 tyg i lekarze nie chcą jej zakwalifikować
wiem, że w regulaminie jest to jako czynnik dyskwalifikujący, ale ile ciąż straconych itd nie podano
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Anko:-) wrote:Dziewczyny zaciazone. Pytanie czy w cyklu z ivf bralyscie estrofem? Bo Pani w aptece nastraszyla mnie ze juz w ciąży nie powinnam go brać.
Wiecie ja jestem w cyklu gdzie estradiol mam wysoki po punkcji i nie wiem czy tym estrofemem sobie nie szkodze? Bo co innego gdy byłby sztuczny cykl albo naturalny gdzie poziomy estradiolu niskie.
A co do diety to polecam ananasa świeżego.
Coś w tym jest bo i Anko i ja i jeszcze jedna moja znajoma jadłyśmy i się udało.
Sylwuś mnie objawy przeszły zaraz po transferze.
Przed samym terminem @ bolała mnie migrenowo głowa przez 2 dni i tyle.
Teraz jak dotknę piersi to troszkę przy ucisku bolą.
Poza tym objawów brak.
Szczerze wolałabym miećsylvuś lubi tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Sysiu, wejdź do zakładki Baza Wiedzy na Ovu, a następnie Wywiady. Tam jest rozmowa z pewną panią doktor właśnie na temat poronień. Jest tam napisane że jak kobieta poroni 3 lub więcej razy to można już mówić o poronieniach nawracających. Przeczytaj ten wywiad, polecam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2015, 15:07
I ivf
II ivf
mthfr, ana, komórki nk -
pinezka wrote:Sysiu, wejdź do zakładki Baza Wiedzy na Ovu, a następnie Wywiady. Tam jest rozmowa z pewną panią doktor właśnie na temat poronień nawracających. Jest tam napisane że jak kobieta poroni 2 lub więcej razy to można już mówić o poronieniach nawracających. Przeczytaj ten wywiad, polecam.Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysia.....a czy ona musi udowadniać te 2 wczesne poronienia? Ja miałam dwie Poroninie ciążę bardzo wcześnie i lekarz z uśmiechem powiedzial-taka ciąża to może być błąd laboratorium. Oczywiście naciagnelismy fakty-ale po co o ciałach straconych w 5tyg mówić?
-
sylvuś wrote:Kaczorek dzięki za odp :)a w którym dpt robiłas bete?
Wcześniej skusiłaś sie na test czy nie?sylvuś lubi tę wiadomość
3 IUI :(długi protokół 15.03 2015 punkcja 5 komórek ( 3 zarodki )18.03.2015 transfer 2 zarodków, Aniołek 7tc [*]
31.03.2016 punkcja, (13 zarodków)
5.04.2016 transfer 2 zarodków ( 4 śnieżynki),jedno
-
Kaczorek wrote:Anko nie pomogę, nie miałam estradiolu.
A co do diety to polecam ananasa świeżego.
Coś w tym jest bo i Anko i ja i jeszcze jedna moja znajoma jadłyśmy i się udało.
Sylwuś mnie objawy przeszły zaraz po transferze.
Przed samym terminem @ bolała mnie migrenowo głowa przez 2 dni i tyle.
Teraz jak dotknę piersi to troszkę przy ucisku bolą.
Poza tym objawów brak.
Szczerze wolałabym mieć
Kaczorek, podniosłaś mnie na duchu z tym ananasemJa też go jadłam do 4dpt po 2 plastry dziennie. Gdzieś przeczytałam że pomaga "przykleić się" zarodkowi do ścianki macicy. Mam nadzieję że pomógł
I ivf
II ivf
mthfr, ana, komórki nk -
Dziewczyny help. Co byście zrobiły na moim miejscu. Przyjaciółka poprosiła żebym była matką chrzestna dla jej synka. Chrzciny maja być za 2 tyg. Podobno kobieta w ciąży nie powinna być chrzestna ale to tylko zabobony prawda? Bardziej boję się że dwa dni przed mam prenatalne i co jak wyjdzie cos nie tak? Będzie mi ciężko. Chce być ta chrzestna ale trochę się boję.
-
Ginger84 wrote:Dziewczyny help. Co byście zrobiły na moim miejscu. Przyjaciółka poprosiła żebym była matką chrzestna dla jej synka. Chrzciny maja być za 2 tyg. Podobno kobieta w ciąży nie powinna być chrzestna ale to tylko zabobony prawda? Bardziej boję się że dwa dni przed mam prenatalne i co jak wyjdzie cos nie tak? Będzie mi ciężko. Chce być ta chrzestna ale trochę się boję.
Ja to slyszalam. Uzasadnienie tego bylo takie, ze rzekomo ktoremus z dzieci stanie sie cos zlego... Jeden taki przypadek znam, ale czy to nie zbieg okolicznosci... Trudno powiedziec. Matka chrzestna w ciazy poronila. Wiesz, na wiele rzeczy trzeba patrzec z przymruzeniem oka, ale po co z drugiej strony siac w sobie jakis niepokoj...
Czy Ona wie, ze jestes w ciazy i poprosila? -
Requiem wrote:1,96
Przy takim poziomie progesteronu chca Ci robic transfer? U mnie lekarz powiedzial, nawet mi to logicznie wytlumaczyl, dlaczego transfer przy prg powyzej 1 (przed podaniem ovitrelle/pregnylu) skazuje z gory w wiekszosci przypadkow na porazke. -
Ginger, ja też słyszałam że kobiet w ciąży nie prosi się o to aby zostały matkami chrzestnymi. Moja siostra dostała taką propozycję i odmówiła. Chociaż ja osobiście uważam że to zabobon i nie ma się co przejmować
iga 79, Mimbla lubią tę wiadomość
I ivf
II ivf
mthfr, ana, komórki nk -
Ginger84 wrote:Ale jak tak pomyśleć na chłopski rozum jaki to może mieć związek.
Mysle, ze to nic innego jak samospelniajaca sie przepowiednia. Tak jak czarny kot i pech. Kominiarz i szczescie. Lusterko i jakajace sie dziecko...Konwalia lubi tę wiadomość