IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Maka się orientowała i pisała mi ostatnio, że warszawskie N***m przepisuje najczęsciej Lutinusa, a pacjentkom, które mieszkają blisko czeskiej granicy - ultrogestan. Jadą sobie i kupują tam. Podobno są to bardzo podobne leki i bez problemu można kupić na polską receptę.
-
Cześć Dziewczyny,
jutro mam wizytę i dowiem się czy zaczniemy już stymulację. Zrobiłam dziś ponownie badanie fsh i estradiolu tak jak w ostatnim cyklu i sama nie wiem czy to lepsze wyniki czy gorsze. Oba badania robione w 2dc.
24 marzec 2015
FSH 3,17 mIU/ml
faza folikularna 3,5-12,5
szczyt przedowulac. 4,7-21,5
faza lutealna 1,7-7,7
Estradiol 44 pg/ml
faza folikularna 18-147
środek cyklu 93-575
faza lutealna 43-214
21 kwiecień 2015
FSH 3,62 mIU/ml
faza lutealna 1,7-7,7
Estradiol 59,32 pg/ml
faza folikularna 18-147
środek cyklu 93-575
faza lutealna 43-214
Miesiąc temu stymulacja się nie zaczęła z racji na estradiol i torbiel na jajniku ok. 3 cm. Torbiel ta jest od kilku miesięcy. Nie reaguje na leki. Nie zwiększa się i nie zmniejsza. Markery nowotworowe są ok.
Ciekawe czy teraz zacznę stymulację. Pogubiłam się w tym wszystkim.
A Wy co myślicie o tych wynikach?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2015, 17:51
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnna255 wrote:Dziewczyny z Invicta we wroclawiu - kto oprocz dr Gruszczynskiej jest godny zaufania? bo dr G niedlugo odchodzi i nie wiem kogo wybrac
Bardziej chwalony jest dr Jakubów.
Ale wiadomo, że jednej osobie podpasuje jeden lekarz, innej drugi.Anna255, Aprilia, shooa lubią tę wiadomość
-
Nadzieja92 ja na Twoim miejscu zrobilabym progesteron( jak wyjdzie ladny to ok) Dziewczyny normalnie biora do 600mg na dobę !dlatego u Ciebie 2x dziennie luteina przy IVF wydaje mi sie ze za malo
Ja np przy naturalnych cyklach wspomaganych tylko faze lutealna bralam 2x100mg progesteronu. Dla swojego spokoju sprawdzilabym progesteron
Kava, nadzieja92 lubią tę wiadomość
-
Agnieszka_A. wrote:Cześć Dziewczyny,
jutro mam wizytę i dowiem się czy zaczniemy już stymulację. Zrobiłam dziś ponownie badanie fsh i estradiolu tak jak w ostatnim cyklu i sama nie wiem czy to lepsze wyniki czy gorsze. Oba badania robione w 2dc.
24 marzec 2015
FSH 3,17 mIU/ml
faza lutealna 1,7-7,7
Estradiol 44 pg/ml
faza folikularna 18-147
środek cyklu 93-575
faza lutealna 43-214
21 kwiecień 2015
FSH 3,62 mIU/ml
faza lutealna 1,7-7,7
Estradiol 59,32 pg/ml
faza folikularna 18-147
środek cyklu 93-575
faza lutealna 43-214
Miesiąc temu stymulacja się nie zaczęła z racji na estradiol i torbiel na jajniku ok. 3 cm. Torbiel ta jest od kilku miesięcy. Nie reaguje na leki. Nie zwiększa się i nie zmniejsza. Markery nowotworowe są ok.
Ciekawe czy teraz zacznę stymulację. Pogubiłam się w tym wszystkim.
A Wy co myślicie o tych wynikach?
Prawda jest taka, że nie jesteśmy lekarzami i nie wiemy co lekarz zdecyduje odnośnie Twojej stymulacji. Niestety musisz uzbroić w cierpliwość.
Ps. w moim przypadku lekarka bardzo chciała aby estradiol przed stymulacją był poniżej 50pg/ml (2dc) ale jedynie udało się zejść do 66pg/ml w 3dc i wtedy rozpoczęliśmy stymulację. Wobec tego (patrząc tylko na estradiol) masz lepsze wyniki ode mnie, a ja rozpoczęłam stymulację zatem powinnaś o TyAgnieszka_A. lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Agnieszka_A. wrote:Justine dziękuję za odpowiedź
Wiem, że to lekarz musi zdecydować, ale zawsze im bliżej wizyty tym mniej cierpliwa jestemAle już tylko doba i się dowiem.
Daj znać jutro czy zaczynacie i jakim protokołem pójdzieszProblem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a mam jeszcze takie dość nietypowe pytanie: czy znacie jakis lek na chorobę lokomocyjną, który mogą zażywać kobiety w ciąży. W jednej aptece pytałam i Pani powiedziała ze wszystkie na bazie imbiru(np. Lokomotiv), mówiła ze nawet lekarze przepisują je kobietom w ciąży które mają mdłości. Natomiast w drugiej aptece pan z opakowania tegoż Lokomotivu przeczytał że nie zaleca się stosowania w ciąży. A moze Wy posiadacie jakąś wiedzę na ten temat?Bliźniaki są z nami :*
-
zai2014 wrote:No właśnie dzwoniłam przedtem do kliniki, to mi mydliły oczy ze Lutinus lepszy(wiadomo bo droższy)
Ja w zaleceniach po transferze miałam lutinus lub luteina lub prolutex lub douphaston. Lekarz wypisał mi oczywiście lutinus, jak mi sie skończył i poszłam do mojego gina powiedział mi, że wszystko to są zamienniki i spokojnie moge brac luteinę.
zai2014 lubi tę wiadomość
-
Anna255 wrote:Dziewczyny z Invicta we wroclawiu - kto oprocz dr Gruszczynskiej jest godny zaufania? bo dr G niedlugo odchodzi i nie wiem kogo wybrac
my byliśmy u prof, niewątpliwie specjalista z niego dobry, ale odnoszę wrażenie, że ma parcie by robić in vitro nawet tym, którym może się udać w mniej inwazyjny/sztuczny sposób.
Anna255 lubi tę wiadomość