X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie panikuj na razie :*

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • pinezka Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Pinezka - ale się cieszę :-) i jeszcze mocniej zaciskam kciuki w oczekiwaniu na wysoką betę. Kiedy planowy termin bety?

Weryfikację w klinice mam zaplanowaną na poniedziałek, ale może już jutro zrobię betę.
    Kiepsko się czuję, brzuch mnie boli praktycznie bez przerwy, do tego od wczoraj ból głowy, a od dzisiejszego ranka mdłości. Kreska na teście taka sama jak wczoraj. Boję się cieszyć.

I ivf :(
    II ivf :(
    mthfr, ana, komórki nk
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was podobnie. Mam pytanie do dziewczyn, które leczą się w klinice Invicta w Warszawie. Mam umówioną wstępną wizytę informacyjną na za tydzień w sobotę u dr. Sz. czy jakoś tak. Czytałam nie najlepsze opinie o niej, powiedzcie mi proszę czy mam się czego obawiać? Już zaczynam się denerwować, że nas nie zakwalifikuje, albo powie żeby najpierw podejść do inseminacji. Bardzo was proszę o jakieś opinie.

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • pinezka Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, napisałam Ci na priv.

I ivf :(
    II ivf :(
    mthfr, ana, komórki nk
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :). Można dołączyć? W marcu zostaliśmy zakwalifikowaniu do IVF z programu MZ. W kwietniu dostaliśmy telefon, że możemy działać. Zostało zatem czekanie na @ i zaczęcie długiego protokołu. Wydawało się, że czas szybko minie, ale na moje nieszczęście @ nie chce przyjść. Dziś już 37 dc i 10 dni po odstawieniu Dupka, ciąża też wykluczona. No jak na złość wszystko po prostu. Jestem wściekła, że tak mnie organizm urządza :/

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie witamy!!!
    Kuciak przypomnij mi w której klinice jesteś? Bo ja w Invimedzie Warszawa i od lekarza otrzymałam taką informacje, że tylko 1 pełny cykl przerwy mam zrobić i można robić kolejną procedurę. Będę u niego w następnym tygodniu to jeszcze dopytam, ale specjalnie dzwoniłam do niego z tym pytaniem, więc na pewno wiedział co mówił. W każdym razie siedzę i szukam informacji o tych pęcherzykach co napisała Anatolka.
    I jeszcze jedno. Jak rozmawiałam ze swoim zwykłym ginem i mu mówiłam o 1 cyklu przerwy, to też nic mi nie powiedział, że powinnam odczekać dłużej. A mój zwykły gin pracuje również w klinice leczenia niepłodności, więc chyba coś powienien powiedzieć, gdyby było nie tak.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi obaj moi od razu powiedzieli, ze nie ma mowy o zadnym miesiacu przerwy. Podobnie robi chwalony przez dziewczyny dr Mercik. Maka (ona sie tu rzadko odzywa) tez czeka 3 cykle po nieudanym transferze, zeby zaczac stymulacje - jedeny cykl naturalny i 2 na antykoncepcji.

yomegi, Beata.D lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • zyzka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Wiecznie witamy!!!
    Kuciak przypomnij mi w której klinice jesteś? Bo ja w Invimedzie Warszawa i od lekarza otrzymałam taką informacje, że tylko 1 pełny cykl przerwy mam zrobić i można robić kolejną procedurę. Będę u niego w następnym tygodniu to jeszcze dopytam, ale specjalnie dzwoniłam do niego z tym pytaniem, więc na pewno wiedział co mówił. W każdym razie siedzę i szukam informacji o tych pęcherzykach co napisała Anatolka.
    I jeszcze jedno. Jak rozmawiałam ze swoim zwykłym ginem i mu mówiłam o 1 cyklu przerwy, to też nic mi nie powiedział, że powinnam odczekać dłużej. A mój zwykły gin pracuje również w klinice leczenia niepłodności, więc chyba coś powienien powiedzieć, gdyby było nie tak.

Ja to mam nawet zalecenie na criotransfer żeby odczekać 1 cykl,bo jajniki jeszcze powiększone....pewnie to tez zależy od Twojego stanu zdrowia i ile jaj naprodukowalas...ale zawsze poczekaniu dłużej sprzyja,nawet psychicznie :)

zyzka
  • roletka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Mi obaj moi od razu powiedzieli, ze nie ma mowy o zadnym miesiacu przerwy. Podobnie robi chwalony przez dziewczyny dr Mercik. Maka (ona sie tu rzadko odzywa) tez czeka 3 cykle po nieudanym transferze, zeby zaczac stymulacje - jedeny cykl naturalny i 2 na antykoncepcji.

ja od ostatniego transferu miałbym tylko miesiąc przerwy u dr M tylko że ja miałam dwa cykle sztuczne, bez owu bez pęcherzyka, więc nie miałabym czego podganiać, mi dr M po każdej stymulacji nawet clo patrzał czy można w następnym cyklu stymulować, raz został jakiś drobny pęcherzyk i musiałam robić przerwę bo nie chciał go "popędzić" stymulacją

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja mam pytanie odnośnie wizyty kwalifikacyjnej jak ona wygląda?panikuje strasznie przed sobotą ,bo mojego lekarza nie ma i ma byc inna lekarka i mysle czy isc czy miesiac poczekac na swojego lekarza?co sądzicie?

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Beata, a jak tam u Ciebie? Nie wiem czy nie pisałaś nic, czy w pośpiechu przegapiłam wiadomość? Jak dzisiaj poszło? Jak się czujesz?

Dopiero zaczelam czytac ;)
    Jestem w domku z moja sniezynka i lezakuje :) Wczoraj trafilam na lekarke ktora ma podobno dobrą rekę do transferow(tj pozytywnej bety) wiec tym razem pokladam jeszcze wieksza nadzieje :)

Duza ciesze sie tez ze wkoncu sie pecherzyk zdecydowal peknac ;) Do poniedzialku niedlugo :)
    Pytanie do dziewczyn ktore braly zastrzyki przeciwzakrzepowe-mialyscie do tego zalecenia lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 14:39

Kava, Lenuś lubią tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D wrote:

Pytanie do dziewczyn ktore braly zastrzyki przeciwzakrzepowe-mialyscie do tego zalecenia lekarza?

u mnie w klinice standardowo dają zastrzyki przeciwzakrzepowe

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    u mnie w klinice standardowo dają zastrzyki przeciwzakrzepowe

W mojej rowniez sa standardem.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    ja od ostatniego transferu miałbym tylko miesiąc przerwy u dr M tylko że ja miałam dwa cykle sztuczne, bez owu bez pęcherzyka, więc nie miałabym czego podganiać, mi dr M po każdej stymulacji nawet clo patrzał czy można w następnym cyklu stymulować, raz został jakiś drobny pęcherzyk i musiałam robić przerwę bo nie chciał go "popędzić" stymulacją

No tak, ale to sa 3 miedzy stymulacjami, a u Ciebie widze punkcje w styczniu, wiec ponad 3 minely na podawaniu mrozaczkow :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

w ojczyźnie Lajkonika, pół godziny przed tranferem podają no-spę i każą wypić 0,5 litra wody.

woda ma zdaje się działanie przeciwzakrzepowe ;-).

zastrzyków niestety nie ma.

Lenuś lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    No tak, ale to sa 3 miedzy stymulacjami, a u Ciebie widze punkcje w styczniu, wiec ponad 3 minely na podawaniu mrozaczkow :)

tak to wcześniej tez pisałam że stymulacja w styczniu i gdyby nie czekanie na kariotypy to byśmy teraz stymulowali się już :)

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinezka wrote:
    Dziewczyny u mnie dziś 6dpt i CIEŃ na sikaczu.
    Błagam, trzymajcie za mnie kciuki.
    Boję się, nie chce żeby skończyło się jak ostatnio.
    Anko, wspomnij o mnie w swoich modlitwach.

Po cichutku gratuluje a porzadnie to po becie ;) i oczywiscie mocniej zaciskam kciuki &&&&&&&&&&&&& :)

Lenus slodkie dzieciaczki-trzymam za malenstwa mocno kciuki co by to jeszcze nie chcialy swiata ogladac :)

Agnieszko jak sie dzis czujesz??

Lenuś, pinezka lubią tę wiadomość

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D wrote:

Agnieszko jak sie dzis czujesz??

Czuję się dobrze. Mam tylko wrażenie, że wszystkim jakoś szybko się męczę. I rano miałam delikatne mdłości. Poza tym nic specjalnego ;) Dziś 2dpt.

Zastanawiam się czy nie zrobić bety 8dpt (środa), bo 9 i 10 dnia (czwartek, piątek) będę na szkoleniu wyjazdowym i nie będę miała takiej możliwości. Czy czekać do 13dpt (to będzie dzień przed Dniem Matki)...hmm o to jest pytanie.

mysza89, Beata.D lubią tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka A ja pewnie bym nie wytrzymała i zrobiła :)

Pinezka trzymam kciuki :)bedzie dobrze musi być

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvv008 wrote:
    Agnieszka A ja pewnie bym nie wytrzymała i zrobiła :)

Pinezka trzymam kciuki :)bedzie dobrze musi być

Pewnie też nie wytrzymam. Już bym mogła zrobić, ale choć na tyle mam oleju w głowie, że wiem że teraz to już sensu nie ma żadnego ;) bo na pewno będzie 0.

‹‹ 1180 1181 1182 1183 1184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ