X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie panikuj na razie :*

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • pinezka Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Pinezka - ale się cieszę :-) i jeszcze mocniej zaciskam kciuki w oczekiwaniu na wysoką betę. Kiedy planowy termin bety?

Weryfikację w klinice mam zaplanowaną na poniedziałek, ale może już jutro zrobię betę.
    Kiepsko się czuję, brzuch mnie boli praktycznie bez przerwy, do tego od wczoraj ból głowy, a od dzisiejszego ranka mdłości. Kreska na teście taka sama jak wczoraj. Boję się cieszyć.

I ivf :(
    II ivf :(
    mthfr, ana, komórki nk
  • milka87 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was podobnie. Mam pytanie do dziewczyn, które leczą się w klinice Invicta w Warszawie. Mam umówioną wstępną wizytę informacyjną na za tydzień w sobotę u dr. Sz. czy jakoś tak. Czytałam nie najlepsze opinie o niej, powiedzcie mi proszę czy mam się czego obawiać? Już zaczynam się denerwować, że nas nie zakwalifikuje, albo powie żeby najpierw podejść do inseminacji. Bardzo was proszę o jakieś opinie.

1usaanliq3y1w40k.png

nzjdk0s3aly9bpvj.png
  • pinezka Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, napisałam Ci na priv.

I ivf :(
    II ivf :(
    mthfr, ana, komórki nk
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :). Można dołączyć? W marcu zostaliśmy zakwalifikowaniu do IVF z programu MZ. W kwietniu dostaliśmy telefon, że możemy działać. Zostało zatem czekanie na @ i zaczęcie długiego protokołu. Wydawało się, że czas szybko minie, ale na moje nieszczęście @ nie chce przyjść. Dziś już 37 dc i 10 dni po odstawieniu Dupka, ciąża też wykluczona. No jak na złość wszystko po prostu. Jestem wściekła, że tak mnie organizm urządza :/

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie witamy!!!
    Kuciak przypomnij mi w której klinice jesteś? Bo ja w Invimedzie Warszawa i od lekarza otrzymałam taką informacje, że tylko 1 pełny cykl przerwy mam zrobić i można robić kolejną procedurę. Będę u niego w następnym tygodniu to jeszcze dopytam, ale specjalnie dzwoniłam do niego z tym pytaniem, więc na pewno wiedział co mówił. W każdym razie siedzę i szukam informacji o tych pęcherzykach co napisała Anatolka.
    I jeszcze jedno. Jak rozmawiałam ze swoim zwykłym ginem i mu mówiłam o 1 cyklu przerwy, to też nic mi nie powiedział, że powinnam odczekać dłużej. A mój zwykły gin pracuje również w klinice leczenia niepłodności, więc chyba coś powienien powiedzieć, gdyby było nie tak.

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi obaj moi od razu powiedzieli, ze nie ma mowy o zadnym miesiacu przerwy. Podobnie robi chwalony przez dziewczyny dr Mercik. Maka (ona sie tu rzadko odzywa) tez czeka 3 cykle po nieudanym transferze, zeby zaczac stymulacje - jedeny cykl naturalny i 2 na antykoncepcji.

yomegi, Beata.D lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • zyzka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Wiecznie witamy!!!
    Kuciak przypomnij mi w której klinice jesteś? Bo ja w Invimedzie Warszawa i od lekarza otrzymałam taką informacje, że tylko 1 pełny cykl przerwy mam zrobić i można robić kolejną procedurę. Będę u niego w następnym tygodniu to jeszcze dopytam, ale specjalnie dzwoniłam do niego z tym pytaniem, więc na pewno wiedział co mówił. W każdym razie siedzę i szukam informacji o tych pęcherzykach co napisała Anatolka.
    I jeszcze jedno. Jak rozmawiałam ze swoim zwykłym ginem i mu mówiłam o 1 cyklu przerwy, to też nic mi nie powiedział, że powinnam odczekać dłużej. A mój zwykły gin pracuje również w klinice leczenia niepłodności, więc chyba coś powienien powiedzieć, gdyby było nie tak.

Ja to mam nawet zalecenie na criotransfer żeby odczekać 1 cykl,bo jajniki jeszcze powiększone....pewnie to tez zależy od Twojego stanu zdrowia i ile jaj naprodukowalas...ale zawsze poczekaniu dłużej sprzyja,nawet psychicznie :)

zyzka
  • roletka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Mi obaj moi od razu powiedzieli, ze nie ma mowy o zadnym miesiacu przerwy. Podobnie robi chwalony przez dziewczyny dr Mercik. Maka (ona sie tu rzadko odzywa) tez czeka 3 cykle po nieudanym transferze, zeby zaczac stymulacje - jedeny cykl naturalny i 2 na antykoncepcji.

ja od ostatniego transferu miałbym tylko miesiąc przerwy u dr M tylko że ja miałam dwa cykle sztuczne, bez owu bez pęcherzyka, więc nie miałabym czego podganiać, mi dr M po każdej stymulacji nawet clo patrzał czy można w następnym cyklu stymulować, raz został jakiś drobny pęcherzyk i musiałam robić przerwę bo nie chciał go "popędzić" stymulacją

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja mam pytanie odnośnie wizyty kwalifikacyjnej jak ona wygląda?panikuje strasznie przed sobotą ,bo mojego lekarza nie ma i ma byc inna lekarka i mysle czy isc czy miesiac poczekac na swojego lekarza?co sądzicie?

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Beata, a jak tam u Ciebie? Nie wiem czy nie pisałaś nic, czy w pośpiechu przegapiłam wiadomość? Jak dzisiaj poszło? Jak się czujesz?

Dopiero zaczelam czytac ;)
    Jestem w domku z moja sniezynka i lezakuje :) Wczoraj trafilam na lekarke ktora ma podobno dobrą rekę do transferow(tj pozytywnej bety) wiec tym razem pokladam jeszcze wieksza nadzieje :)

Duza ciesze sie tez ze wkoncu sie pecherzyk zdecydowal peknac ;) Do poniedzialku niedlugo :)
    Pytanie do dziewczyn ktore braly zastrzyki przeciwzakrzepowe-mialyscie do tego zalecenia lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 14:39

Kava, Lenuś lubią tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D wrote:

Pytanie do dziewczyn ktore braly zastrzyki przeciwzakrzepowe-mialyscie do tego zalecenia lekarza?

u mnie w klinice standardowo dają zastrzyki przeciwzakrzepowe

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    u mnie w klinice standardowo dają zastrzyki przeciwzakrzepowe

W mojej rowniez sa standardem.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka wrote:
    ja od ostatniego transferu miałbym tylko miesiąc przerwy u dr M tylko że ja miałam dwa cykle sztuczne, bez owu bez pęcherzyka, więc nie miałabym czego podganiać, mi dr M po każdej stymulacji nawet clo patrzał czy można w następnym cyklu stymulować, raz został jakiś drobny pęcherzyk i musiałam robić przerwę bo nie chciał go "popędzić" stymulacją

No tak, ale to sa 3 miedzy stymulacjami, a u Ciebie widze punkcje w styczniu, wiec ponad 3 minely na podawaniu mrozaczkow :)

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

w ojczyźnie Lajkonika, pół godziny przed tranferem podają no-spę i każą wypić 0,5 litra wody.

woda ma zdaje się działanie przeciwzakrzepowe ;-).

zastrzyków niestety nie ma.

Lenuś lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    No tak, ale to sa 3 miedzy stymulacjami, a u Ciebie widze punkcje w styczniu, wiec ponad 3 minely na podawaniu mrozaczkow :)

tak to wcześniej tez pisałam że stymulacja w styczniu i gdyby nie czekanie na kariotypy to byśmy teraz stymulowali się już :)

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinezka wrote:
    Dziewczyny u mnie dziś 6dpt i CIEŃ na sikaczu.
    Błagam, trzymajcie za mnie kciuki.
    Boję się, nie chce żeby skończyło się jak ostatnio.
    Anko, wspomnij o mnie w swoich modlitwach.

Po cichutku gratuluje a porzadnie to po becie ;) i oczywiscie mocniej zaciskam kciuki &&&&&&&&&&&&& :)

Lenus slodkie dzieciaczki-trzymam za malenstwa mocno kciuki co by to jeszcze nie chcialy swiata ogladac :)

Agnieszko jak sie dzis czujesz??

Lenuś, pinezka lubią tę wiadomość

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D wrote:

Agnieszko jak sie dzis czujesz??

Czuję się dobrze. Mam tylko wrażenie, że wszystkim jakoś szybko się męczę. I rano miałam delikatne mdłości. Poza tym nic specjalnego ;) Dziś 2dpt.

Zastanawiam się czy nie zrobić bety 8dpt (środa), bo 9 i 10 dnia (czwartek, piątek) będę na szkoleniu wyjazdowym i nie będę miała takiej możliwości. Czy czekać do 13dpt (to będzie dzień przed Dniem Matki)...hmm o to jest pytanie.

mysza89, Beata.D lubią tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka A ja pewnie bym nie wytrzymała i zrobiła :)

Pinezka trzymam kciuki :)bedzie dobrze musi być

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvv008 wrote:
    Agnieszka A ja pewnie bym nie wytrzymała i zrobiła :)

Pinezka trzymam kciuki :)bedzie dobrze musi być

Pewnie też nie wytrzymam. Już bym mogła zrobić, ale choć na tyle mam oleju w głowie, że wiem że teraz to już sensu nie ma żadnego ;) bo na pewno będzie 0.

‹‹ 1180 1181 1182 1183 1184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ