IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak jeszcze 8 maluszków na mnie czeka, ale wole wszystko sprawdzić, niż działać tak na chybił trafił i za każdym razem przeżywać rozczarowanie.
Anna255, Mimbla lubią tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Moniaa wrote:Agnieszko A. jakoś przeoczyłam albo po prostu zapomniałam że jesteś również w Kriobanku...
To dlatego tak samo jak i ja miałaś zastrzyk NO STRESS przed transferem
O to na pewno dlatego i ja miałam ten zastrzyk, widać mają taką praktykęO Kriobanku chyba wcześniej nie wspominałam. U mnie punkcja i transfer były w Kriobanku. Na wizyty chodziłam do Qmedica - tam miałam kontrolne wizyty u mojego lekarza prowadzącego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 20:52
Moniaa lubi tę wiadomość
-
Agnieszka_A. wrote:Było 5. Wczoraj jeden mi podano. Dwa zostały zamrożone a dwa przestały się niestety rozwijać.
trzymam kciuki aby dobrze wszystko się skończyłoAgnieszka_A. lubi tę wiadomość
mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...
Cykl starań...☆☆☆☆☆☆ -
zyzka wrote:Dziewczyny wie któras może jak jest z czekaniem na program z MZ w Novum teraz ?
Agnieszka trzymam kciuki, który dpt ?Kwiecień 2015 ICSI brak mrozaczków
Grudzień 2015 IMSI brak mrozakow
Kwiecień 2016 ICSI transfer 2
Lipiec 2016 Crio 1 śnieżynkiKONIEC!
Chcesz rozśmieszyć Boga? Opowiedz mu o swoich planach... -
dziewczyny jaki mialyscie czas oczekiwania od zakonczenia jednej procedury (ostatni nieudany transfer) do rozpoczecia nowej stymulacji?
ja sie dowiedzialam ze moge rozpoczac nowa stymulacje najwczesniej od wrzesnia ostani nieudany trasfer mialam 6.03 to jest ponad pol roku? wczesniej mialam powiedziane ze zaczne w cyklu majowym lub czerwcowym. macie to jakos uregulowane w umowie? lub wytycznych MZ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 21:51
-
Hej Dziewczynki!
Od jakiegoś czasu Was podczytuję, a od dziś chciałam nieśmiało do Was dołączyć. Jesteśmy po wizycie kwalifikacyjnej do rządowego programu. Przyjmuję teraz Ovulastan, a w czerwcu będę stymulowana.
Trochę się obawiam, ale będzie dobrze, musi być.
Trzymam za Was wszystkie kciuki! :*pinezka, Moniaa, monik, Agnieszka_A., asieńka, Mimbla, sylvuś, justa1234, Lenuś, Beata.D lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Moniaa wrote:Ponoć w Kriobanku w Białymstoku są jeszcze miejsca i w miarę na bieżąco można się umówić na kwalifikację
Z tego co wiem to są i są też w Bocianie. Kwalifikacje na bieżąco.
Asiula86 trzymam kciuki, żeby wszystko poszło dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 21:59
Asiula86 lubi tę wiadomość
-
zyzka wrote:A to nie jest tak,że jak się przenosimy po pierwszej procedurze do innej kliniki to ladujemy u nich na liście oczekujących na ostatnim miejscu, ale.jesteśmy juz zakwalifikowani tylko czekamy na swoją kolej?
Tak jest. Kwalifikacja jest jedna, w pierwszej klinice. -
Kuciak to jest tak że musi być przerwa 3 miesięczna między jedną stymulacją a drugą, ja stymulacje miałam w styczniu ostatni transfer miałam pod koniec marca i teraz stymulacje miałabym w maju tylko że czekamy na wyniki kariotypów
-
pierwsza stymulacje mialam w pazdzieniku. dlatego sie pytam czy w umowach jest jakis maksymalny czas jaki kliniki moga miec miedzy ostatnim transferem, a koljena stymulacja? chce sie klucic i miec jakies argumenty. jak nie to pozostaje mi tylko zmiana kliniki
ja jestem wjednej juz poltora roku.
bo nie qiem czy jest dobrze aby klinimi sobie nabraly wielu pacjetow a potem nie mialy czasu na przeprowadzenie kolejnych procedur. -
zależy też ile osób jest w klinice w rządowym, są kliniki gdzie czeka się na kolejne procedury byś musiała się dowiedzieć z jakiego powodu odwlekają stymulację, czy są kolejki czy tak po prostu
-
Kuciak a może zadzwoń do MZ, albo jeszcze lepiej - napisz do nich maila i poproś o ocenę tej sytuacji? Będzie Ci się łatwiej kłócić o cokolwiek w klinice. Program trwa z założenia 3 lata i logiczne wydaje się żeby za bardzo nie zwlekać z kontynuacją leczenia.
Ja pierwszą stymulkę miałam na przełomie listopad/ grudzień, a drugą - na przełomie marzec/ kwiecień.Beata.D lubi tę wiadomość