X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś wrote:
    Bardzo chciałabym wytrzymać nawet do 37/38tc, wtedy byłoby idealnie, ale nie jestem aż taką optymistką. Z figurą sobie poradzę, ta kwestia już odeszła na dalszy plan ;)

Lenus 6,5 kg na plusie przy blizniakach?? Toz to ja nie pamietam kiedy mialam tyle na plusie, ale gdzies na poczatku :P U mnie 13 kg na plusie i tez sie przestalam waga przejmowac, bo czulam sie jak na diecie, a ona szla w gore jak oszalala. Byla teoria, ze cos z tarczyca - odrzucona, potem, ze cukrzyca - po krzywej cukrowej tez okazalo sie, ze wszystko ok, wiec zostala teoria, ze na poczatku ciazy tyle przytylam, bo odstawilam codzienna godzinna jazde na rowerku i orgniz chce sobie odbic utrate 26 kg w ostatnim roku. Po porodzie znowu ostro wezme sie za siebie ;)

Lenuś, Kava lubią tę wiadomość

• asieńka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Ja nie chciałam wykorzystywać już dni z urlopu wypoczynkowego. Poprosiłam lekarza o zwolnienie i dostałam od dnia punkcji w sumie na tydzień. I cieszę się, że tak zrobiłam. Po punkcji mogłam spokojnie dojść do siebie przed transferem. A i teraz po transferze mam jeszcze kilka dni dla siebie ;) Zapytaj lekarza o możliwość uzyskania L4:)

a po transferze ile dni wzięłas?
    szczerze powiem, ja bym chciała jak najmniej brać wolnego, a na pieczątce na zwolnieniu jest napis kliniki czy tylko lekarz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 15:43

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    a po transferze ile dni wzięłas?
    szczerze powiem, ja bym chciała jak najmniej brać wolnego, a na pieczątce na zwolnieniu jest napis kliniki czy tylko lekarz?

Po transferze wychodzą mi 3 dni zwolnienia plus weekend, tylko, że to jest ciąg dalszy zwolnienia, które wystawił mi w dniu punkcji. Od razu na tyle mi dał.

Ja mam pieczątkę lekarza: ginekolog-położnik i pieczątkę centrum, bo wystawiał mi w innym miejscu niż Kriobank, bo tam czegoś nie miał.

asieńka lubi tę wiadomość

• asieńka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chciałabym z pieczątką invicty, u nas takie małe miasto, oj i plotkami wszyscy zyja :( przykre ale prawdziwe....

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    nie chciałabym z pieczątką invicty, u nas takie małe miasto, oj i plotkami wszyscy zyja :( przykre ale prawdziwe....

hmm to może pogadaj z lekarzem, albo może od rodzinnego zwolnienie...

• asieńka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    hmm to może pogadaj z lekarzem, albo może od rodzinnego zwolnienie...
    też tak myślałam :)

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    też tak myślałam :)

Myślę, że na tydzień problemu być nie powinno. W sumie możesz i dłużej. Zależy jak będziesz się czuła.

• asieńka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w piątek wizyta i juz nie moge się doczekać, ale denerwuje się.
    Ile miałas pęcherzyków?

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tych o odpowiedniej wielkości do pobrania było 7 (razem z jakimiś małymi chyba ok 12-14). W nich było 6 komórek jajowych, w tym 5 dojrzałych.

• asieńka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak byłam ostatnio w piatek na wizycie to miałam 4 :( a to moze ich liczba przez ten tydzien sie zwiekszyc? czy tylko zwięszyc wielkość?

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    ja jak byłam ostatnio w piatek na wizycie to miałam 4 :( a to moze ich liczba przez ten tydzien sie zwiekszyc? czy tylko zwięszyc wielkość?

Może się zmienić i jedno i drugie. U mnie dopiero po jakimś czasie przyspieszyło wszystko :) Będzie dobrze.

• asieńka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to mnie pocieszyłass :) bo jak czytam, ze u każdego taki urodzaj a u mnie tak malutko... :)

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    o to mnie pocieszyłass :) bo jak czytam, ze u każdego taki urodzaj a u mnie tak malutko... :)

Mój lekarz cały czas powtarzał, że liczy się jakoś a nie ilość ;)

asieńka, Beata.D lubią tę wiadomość

• asieńka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też racja ;)

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Tych o odpowiedniej wielkości do pobrania było 7 (razem z jakimiś małymi chyba ok 12-14). W nich było 6 komórek jajowych, w tym 5 dojrzałych.

a ile zarodków? :)

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    a ile zarodków? :)

Było 5. Wczoraj jeden mi podano. Dwa zostały zamrożone a dwa przestały się niestety rozwijać.

• zyzka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wie któras może jak jest z czekaniem na program z MZ w Novum teraz ?
    Agnieszka trzymam kciuki, który dpt ?

zyzka
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyzka wrote:

Dopiero pierwszy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyzka wrote:
    jezeli chodzi o Warszawe, to z forum bociana jedna dziewczyna napisała ze sie dostala teraz a druga ze kazali sie zglosic pod koniec roku takze najlepiej zadzown i zapytaj :)

Agnieszka za komoreczki :)

Agnieszka_A., zyzka lubią tę wiadomość

• Piggy Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff ! właśnie dostałam informację że Histeroskopia będzie refundowana :) muszę tylko zapłacić za znieczulenie 350 zł i zrobić badania dla anestezjologa we własnym zakresie. Ależ mi ulżyło.

pinezka, Anna255, Agnieszka_A., Asiula86, Mimbla, duza, Lenuś, Selena, Biała, Beata.D lubią tę wiadomość

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
‹‹ 1177 1178 1179 1180 1181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ