X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś wrote:
    Bardzo chciałabym wytrzymać nawet do 37/38tc, wtedy byłoby idealnie, ale nie jestem aż taką optymistką. Z figurą sobie poradzę, ta kwestia już odeszła na dalszy plan ;)

Lenus 6,5 kg na plusie przy blizniakach?? Toz to ja nie pamietam kiedy mialam tyle na plusie, ale gdzies na poczatku :P U mnie 13 kg na plusie i tez sie przestalam waga przejmowac, bo czulam sie jak na diecie, a ona szla w gore jak oszalala. Byla teoria, ze cos z tarczyca - odrzucona, potem, ze cukrzyca - po krzywej cukrowej tez okazalo sie, ze wszystko ok, wiec zostala teoria, ze na poczatku ciazy tyle przytylam, bo odstawilam codzienna godzinna jazde na rowerku i orgniz chce sobie odbic utrate 26 kg w ostatnim roku. Po porodzie znowu ostro wezme sie za siebie ;)

Lenuś, Kava lubią tę wiadomość

• asieńka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Ja nie chciałam wykorzystywać już dni z urlopu wypoczynkowego. Poprosiłam lekarza o zwolnienie i dostałam od dnia punkcji w sumie na tydzień. I cieszę się, że tak zrobiłam. Po punkcji mogłam spokojnie dojść do siebie przed transferem. A i teraz po transferze mam jeszcze kilka dni dla siebie ;) Zapytaj lekarza o możliwość uzyskania L4:)

a po transferze ile dni wzięłas?
    szczerze powiem, ja bym chciała jak najmniej brać wolnego, a na pieczątce na zwolnieniu jest napis kliniki czy tylko lekarz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 15:43

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    a po transferze ile dni wzięłas?
    szczerze powiem, ja bym chciała jak najmniej brać wolnego, a na pieczątce na zwolnieniu jest napis kliniki czy tylko lekarz?

Po transferze wychodzą mi 3 dni zwolnienia plus weekend, tylko, że to jest ciąg dalszy zwolnienia, które wystawił mi w dniu punkcji. Od razu na tyle mi dał.

Ja mam pieczątkę lekarza: ginekolog-położnik i pieczątkę centrum, bo wystawiał mi w innym miejscu niż Kriobank, bo tam czegoś nie miał.

asieńka lubi tę wiadomość

• asieńka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie chciałabym z pieczątką invicty, u nas takie małe miasto, oj i plotkami wszyscy zyja :( przykre ale prawdziwe....

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    nie chciałabym z pieczątką invicty, u nas takie małe miasto, oj i plotkami wszyscy zyja :( przykre ale prawdziwe....

hmm to może pogadaj z lekarzem, albo może od rodzinnego zwolnienie...

• asieńka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    hmm to może pogadaj z lekarzem, albo może od rodzinnego zwolnienie...
    też tak myślałam :)

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    też tak myślałam :)

Myślę, że na tydzień problemu być nie powinno. W sumie możesz i dłużej. Zależy jak będziesz się czuła.

• asieńka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w piątek wizyta i juz nie moge się doczekać, ale denerwuje się.
    Ile miałas pęcherzyków?

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tych o odpowiedniej wielkości do pobrania było 7 (razem z jakimiś małymi chyba ok 12-14). W nich było 6 komórek jajowych, w tym 5 dojrzałych.

• asieńka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jak byłam ostatnio w piatek na wizycie to miałam 4 :( a to moze ich liczba przez ten tydzien sie zwiekszyc? czy tylko zwięszyc wielkość?

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    ja jak byłam ostatnio w piatek na wizycie to miałam 4 :( a to moze ich liczba przez ten tydzien sie zwiekszyc? czy tylko zwięszyc wielkość?

Może się zmienić i jedno i drugie. U mnie dopiero po jakimś czasie przyspieszyło wszystko :) Będzie dobrze.

• asieńka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to mnie pocieszyłass :) bo jak czytam, ze u każdego taki urodzaj a u mnie tak malutko... :)

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    o to mnie pocieszyłass :) bo jak czytam, ze u każdego taki urodzaj a u mnie tak malutko... :)

Mój lekarz cały czas powtarzał, że liczy się jakoś a nie ilość ;)

asieńka, Beata.D lubią tę wiadomość

• asieńka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też racja ;)

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Tych o odpowiedniej wielkości do pobrania było 7 (razem z jakimiś małymi chyba ok 12-14). W nich było 6 komórek jajowych, w tym 5 dojrzałych.

a ile zarodków? :)

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    a ile zarodków? :)

Było 5. Wczoraj jeden mi podano. Dwa zostały zamrożone a dwa przestały się niestety rozwijać.

• zyzka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wie któras może jak jest z czekaniem na program z MZ w Novum teraz ?
    Agnieszka trzymam kciuki, który dpt ?

zyzka
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyzka wrote:

Dopiero pierwszy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyzka wrote:
    jezeli chodzi o Warszawe, to z forum bociana jedna dziewczyna napisała ze sie dostala teraz a druga ze kazali sie zglosic pod koniec roku takze najlepiej zadzown i zapytaj :)

Agnieszka za komoreczki :)

Agnieszka_A., zyzka lubią tę wiadomość

• Piggy Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uff ! właśnie dostałam informację że Histeroskopia będzie refundowana :) muszę tylko zapłacić za znieczulenie 350 zł i zrobić badania dla anestezjologa we własnym zakresie. Ależ mi ulżyło.

pinezka, Anna255, Agnieszka_A., Asiula86, Mimbla, duza, Lenuś, Selena, Biała, Beata.D lubią tę wiadomość

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
‹‹ 1177 1178 1179 1180 1181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ