IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Lenuś wrote:Bardzo chciałabym wytrzymać nawet do 37/38tc, wtedy byłoby idealnie, ale nie jestem aż taką optymistką. Z figurą sobie poradzę, ta kwestia już odeszła na dalszy plan
Lenus 6,5 kg na plusie przy blizniakach?? Toz to ja nie pamietam kiedy mialam tyle na plusie, ale gdzies na poczatkuU mnie 13 kg na plusie i tez sie przestalam waga przejmowac, bo czulam sie jak na diecie, a ona szla w gore jak oszalala. Byla teoria, ze cos z tarczyca - odrzucona, potem, ze cukrzyca - po krzywej cukrowej tez okazalo sie, ze wszystko ok, wiec zostala teoria, ze na poczatku ciazy tyle przytylam, bo odstawilam codzienna godzinna jazde na rowerku i orgniz chce sobie odbic utrate 26 kg w ostatnim roku. Po porodzie znowu ostro wezme sie za siebie
Lenuś, Kava lubią tę wiadomość
-
Agnieszka_A. wrote:Ja nie chciałam wykorzystywać już dni z urlopu wypoczynkowego. Poprosiłam lekarza o zwolnienie i dostałam od dnia punkcji w sumie na tydzień. I cieszę się, że tak zrobiłam. Po punkcji mogłam spokojnie dojść do siebie przed transferem. A i teraz po transferze mam jeszcze kilka dni dla siebie
Zapytaj lekarza o możliwość uzyskania L4:)
a po transferze ile dni wzięłas?
szczerze powiem, ja bym chciała jak najmniej brać wolnego, a na pieczątce na zwolnieniu jest napis kliniki czy tylko lekarz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 15:43
mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...
Cykl starań...☆☆☆☆☆☆ -
asieńka wrote:a po transferze ile dni wzięłas?
szczerze powiem, ja bym chciała jak najmniej brać wolnego, a na pieczątce na zwolnieniu jest napis kliniki czy tylko lekarz?
Po transferze wychodzą mi 3 dni zwolnienia plus weekend, tylko, że to jest ciąg dalszy zwolnienia, które wystawił mi w dniu punkcji. Od razu na tyle mi dał.
Ja mam pieczątkę lekarza: ginekolog-położnik i pieczątkę centrum, bo wystawiał mi w innym miejscu niż Kriobank, bo tam czegoś nie miał.asieńka lubi tę wiadomość
-
asieńka wrote:ja jak byłam ostatnio w piatek na wizycie to miałam 4
a to moze ich liczba przez ten tydzien sie zwiekszyc? czy tylko zwięszyc wielkość?
Może się zmienić i jedno i drugie. U mnie dopiero po jakimś czasie przyspieszyło wszystkoBędzie dobrze.
asieńka lubi tę wiadomość
-
Agnieszka_A. wrote:Tych o odpowiedniej wielkości do pobrania było 7 (razem z jakimiś małymi chyba ok 12-14). W nich było 6 komórek jajowych, w tym 5 dojrzałych.
a ile zarodków?mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...
Cykl starań...☆☆☆☆☆☆ -
nick nieaktualnyzyzka wrote:Dziewczyny wie któras może jak jest z czekaniem na program z MZ w Novum teraz ?
Agnieszka trzymam kciuki, który dpt ?
Agnieszka za komoreczkiAgnieszka_A., zyzka lubią tę wiadomość
-
uff ! właśnie dostałam informację że Histeroskopia będzie refundowana
muszę tylko zapłacić za znieczulenie 350 zł i zrobić badania dla anestezjologa we własnym zakresie. Ależ mi ulżyło.
pinezka, Anna255, Agnieszka_A., Asiula86, Mimbla, duza, Lenuś, Selena, Biała, Beata.D lubią tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB