X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z luteiną różnie jest. Ja jak ją biorę to nigdy w trakcie nie dostałam okresu, więc pewnie udałoby mi się przesunąć okres o pare dni. Ale są tu dziewczyny, które mimo brania gigantycznych dawek progesteronu w trakcie dostawały okres. Zawsze możesz spróbować, ale pewności nie ma.

Sysiu jak jesteś gotowa, to bym poszła za ciosem. Ja pamiętam, że procedurę z której mam synka robiłam na tzw wariackich papierach. I dochodzę do wniosku, że tak chyba lepiej. Człowiek nie rozmyśla jak to będzie za miesiąc czy dwa tylko od razu działa.

Kava, Beata.D lubią tę wiadomość

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze dodam, że pojechałam ostatnio na badania połówkowe (dostałam pozwolenie od lekarki) i dokładnie pooglądałam sobie dzieciaczki.
    Płeć niezmienna, chłopiec i dziewczynka. Zdrowe, silne, wszystko z nimi w porządku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2016, 19:21

nadzieja92, Mimbla, Tosia 1981, Konwalia, Agnieszka_A., Justine, Ginger84, justa1234, yomegi, czarownica_tea, niecierpliwa, renieczka, agniesia2569, Anna255, Piggy, sylvuś, duza, Beata.D lubią tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś dobrze będzie. Figurę odzyskasz jak zaczniesz biegać za swoimi skarbami. To leżenie da się wytrzymać. Ja też leżałam i się udało. Musisz pozytywnie myśleć, a będzie dobrze. Wytrzymaj choć do 32tc.

Lenuś lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Madzia82 ja jak brałam luteine to też dostawałam okres dopiero parę dni po odstawieniu. Tylko jeszcze od którego dnia w razie czego ja brać bo teraz mam 25dc to raczej już nie bardzo bo chyba mogłabym sobie tylko zaszkodzić

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Sysiaa idź za ciosem, jak masz siłę to walcz, nie ma na co czekać, szkoda straconego miesiąca :)

Lenuś ale słodziutkie skarby <3

ja za 1 razem dostałam w trakcie brania lutka a po 2 dzien po odstawieniu :)

Lenuś lubi tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś super zdjątka :))

Lenuś lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam powiedziane, że mam brać luteine od 14dc. Raczej w 25dc to nie ma sensu zaczynać jej przyjmowanie.

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    Lenuś dobrze będzie. Figurę odzyskasz jak zaczniesz biegać za swoimi skarbami. To leżenie da się wytrzymać. Ja też leżałam i się udało. Musisz pozytywnie myśleć, a będzie dobrze. Wytrzymaj choć do 32tc.

Bardzo chciałabym wytrzymać nawet do 37/38tc, wtedy byłoby idealnie, ale nie jestem aż taką optymistką. Z figurą sobie poradzę, ta kwestia już odeszła na dalszy plan ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie zacznę brać w kolejnym cyklu i mam nadzieje że się uda :) dziekuję za radę.
    Lenuś gratuluję :) piękne zdjęcia dzieciaczków :)

Lenuś lubi tę wiadomość

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś trzeba wierzyć, że dotrwasz do 38tc. Ja zaciskam mocno kciuki, by to się udało.

Lenuś lubi tę wiadomość

• Justine Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś, cudowne dzieciaczki :) Dla nich warto się męczyć i leżeć cały czas ;)

Ps. a ja świruję znów bo wczoraj miałam dziwne plamienie i się przeraziłam, że coś nie tak po mojej histeroskopii a do @ jeszcze 4 dni.

Lenuś lubi tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • roletka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś jakie cudeńka <3 <3

Justine ja od histero do samej @ plamiłam a teraz po @ już czyściutko :)

Lenuś lubi tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Ginger84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś śliczne dzieciatka:) dasz rade tyle już przetrwałas wiem ze ciężko tak leżeć ale jeszcze się nabiegasz kochana;) zleci szybko juz masz 22 tydz. Szkoda ze nie można tak wypocząć na zapas;) jesteś dzielna i słusznie ze nie czytasz nic w necie ja juz tez dałam sobie spokój bo tam tylko źle rzeczy piszą i człowiek po nocacH nie śpi i ryczy:/

Lenuś lubi tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Justine Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka, ja już drugą histeroskopię miałam więc jestem już przećwiczona ;) Przy pierwszej plamiłam ok 2 tyg, a przy obecnej raptem 5 dni. Od 6 maja u mnie czyściuteńko i wczoraj taka dziwna "niespodzianka" i się martwię czy coś się tam nie stało. Gdyby to jeszcze była ciemnobrązowa krew to uznałabym, że to resztki po zabiegu, ale to taka delikatna różowa... I bądź tu człowieku mądry ;)

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś dzieciaczki są prześliczne :))))

Lenuś lubi tę wiadomość

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine a bierzesz teraz jakieś leki?

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może po prostu plamienie przed @ ;) ja to się bałam że już plamić w ogóle nie przestanę :)

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • duza Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Pinezka powodzenia &&&&

Proszę Was dziewczyny o poradę. Jak myślicie lepiej iść za ciosem i podchodzić do crio czy odczekać? U mnie pewnie cykl naturalny nie wchodzi w grę przez PCO. Zastanawiam się jak to rozegrać. Jutro mam wizytę w klinice i chciałbym móc przedstawić jakis pogląd lekarzowi
    Sysiaaaaa, mi lekarz powiedział, że jednak lepiej odczekać jeden cykl po stymulacji przed podejściem do krio. Powiedział, że dla jajników to lepiej jak trochę odpoczną. I chociaż ja chciałam jak najszybciej, to jednak za namową lekarza, dałam sobie miesiąc odpoczynku. Tylko w moim przypadku dodatkowo wchodziła w grę ciąża biochemiczna, więc tym bardziej zalecano żeby wszystko się dobrze oczyściło i wróciło do normy

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla, nic, kompletnie nic. W sierpniu będzie 3 podejście usunięcia tego paskudztwa.

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    Sysiaaaaa, mi lekarz powiedział, że jednak lepiej odczekać jeden cykl po stymulacji przed podejściem do krio. Powiedział, że dla jajników to lepiej jak trochę odpoczną. I chociaż ja chciałam jak najszybciej, to jednak za namową lekarza, dałam sobie miesiąc odpoczynku. Tylko w moim przypadku dodatkowo wchodziła w grę ciąża biochemiczna, więc tym bardziej zalecano żeby wszystko się dobrze oczyściło i wróciło do normy
    Jestem bardzo ciekawa właśnie opinij lekarza. Miesiąc w tą czy w tamtą mnie nie zbawi, a teraz czeka mnie miesiąc pełen wyzwań i pracy siłowej :/ rusza budowa domu, więc zajmę się trochę tym. Dodatkowo szukam cały czas tej pracy :(

A czy któraś z Was ma zamrożone komórki jajowe?

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
‹‹ 1175 1176 1177 1178 1179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ