IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Beta negatywna. Mam skierowanie na histeroskopie office jakimś tam cienkim endoskopem. Jutro mam konsultacje z koordynatorem i się okaże czy na nfz czy płatne. Jeśli płatne to nie wiem skąd wyskrobie 3000 Zł. Musze poszukać innych możliwości.2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
No właśnie nie wiem. Może chcą mnie naciągnąć na kasę poprostu. zobaczę co powie ta koordynatorka. Jak będzie trzeba płacić to pójdę na konsultacje do dr K. Spytam czy nie mogę mieć zwykłej.2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Piggy kombinuj na NFZ, poza kliniką. Szkoda tych 3 tysi.
A jeśli już chcesz prywatnie, to wydaje mi się - w samej Warszawie znajdziesz taniej.
No i cóż, pamiętaj zrobić wymaz przed tym badaniem... ja się niczego nie spodziewałam, a tu proszę.. -
Ja mam mieć histero za tydzień i mam żadnych badań nie robić,dziwne to trochę
Mimbla jakie badania były Ci potrzebne do histero?na wyniki wymazu dlugo się czeka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 21:05
23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
Mnie jest wszystko jedno gdzie zrobię histeroskopie. Lekarz powiedział ze jest na NFZ ta office ale na stronie kliniki są sprzeczne informacje na ten temat. 3 tysiące to nie wiem czy wyskrobię. Lekarz mówi ze jest mniej inwazyjna. Ale niespecjalnie mu ufam bo już raz chciał mnie naciągnąć na drugą iui gdy pecherzyk mi nie pękł w wyznaczonym czasie. chyba poproszę o konsultacje z lekarzem do którego mam zaufanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 21:18
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
monik wrote:Ja mam 8 pęcherzyków ,4 z lewej i 4 z prawej
Dziś zaczełam odczuwać dość mocno kłucia w brzuchu jak ja wytrzymam do poniedziałku z tym bólem to nie wiem
oj to dużo masz, dwukrotnie większe szanse.
Ja mam z jednej strony 3 a z drugiej jedena jak w poniedziałek punkcja, to pozniej wolne jakies dodatkowe bedziesz brała?
mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...
Cykl starań...☆☆☆☆☆☆ -
Iga79, lekarka ze szpitala gdzie będę robić histerkę, mówiła tylko że zrobimy wymaz z posiewem.
Na wynik czekałam 6 dni.
Nie wiem czy w Polsce są jakieś standardy postępowania przed tym badaniem.Jest ryzyko że, cokolwiek masz na ściankach pochwy - przeniesie się wgłąb, tam namnoży i wywoła nieporównanie więcej problemów niż do tej pory.
Tak ja to rozumiem.
-
Buziaki Iga_79 :*
nie ma się czym martwić, po prostu tak już jest - nawet mój mąż doszedł dziś do wniosku, nieważne w jak wspaniałej klinice się leczysz, ilu lekarzy pytasz o konsultację, po prostu trzeba samemu wszystko sprawdzać...i mieć oczy dokoła głowy. Absolutnie nikt nie jest ideałem.
Gdyby trzeba było do wymazu dopłacać to zrobiłabym to w klinice już dawno, ale mój gin nie widział takiej potrzeby... nosz choinka, szlag mnie trafia. -
Jeśli chodzi o badania tych bakterii to są dwa. Nie mam pojęcia, który lepszy: biocenoza pochwy i wymaz bakteriologiczno-mykologiczny. U mnie przed ivf proszono o to drugie badanie, więc chyba jest lepsze. Sama biocenoza nie przeszła u położnych.
Na pewno ktoś się tu będzie się lepiej znał, to podpowie -
dziewczyny tulę was wszystkie ;/
ja nie miałam robionego wymazu przed histero, wydaje mi się że oni muszą stosować coś żeby zapobiegać zakażeniu, inaczej moglibyśmy ich pozwać o błąd w sztuce skoro istnieje ryzyko przedostania bakterii czy grzybów a oni nie wymagają czegokolwiek, chyba że szpital wymaga wymazu -
Biocenoza to sprawdzanie stopnia czystosci pochwy, tez taki wymaz z ocena ph itp. Babka w diagnostyce mi kiedys tlumaczyla, ze jak biocenoza wychodzi dobrze to posiew nie jest potrzebny, bo jak jest czysto w biocenozie to w posiewach nie ma co rosnac. Ja sie juz w biocenozy nie bawie. Robie posiewy od jakiegos czasu.
Mimbla lubi tę wiadomość
-
słyszałam kiedyś pojęcie biocenoza pochwy, ale od mojej ginki na NFZ kojarzę tylko "wymaz z posiewem na bakterie"..
warto wiedzieć że bakterie są gram dodatnie i gram ujemne.. a najwredniejsze dla staraczy są te myco, ureaplasmy i chlamydia, przenoszone tylko drogą płciową. Rzecz jasna w Polsce, większość ginekologów nie zleca urea/mycoplasmy bo wymagają specjalnego podłoża, o ile wiem - trzymanego w lodówce. Nie każdy gabinet NFZ w Polsce ma lodówkę.
-
Ja tez przed histeriskopia nic nie potrzebowałam. Wiem jak było przed hsg tez robiłam wymaz i czekałam 7dni na wynik. Wymaz musial być wykonany po ustamiu krwawienia. To jak je wykonać przed histeroskopia skoro miałam ja 11dc a krwawienie u mnie się konczy w 7dc?
-
Anatolka wrote:Biocenoza to sprawdzanie stopnia czystosci pochwy, tez taki wymaz z ocena ph itp. Babka w diagnostyce mi kiedys tlumaczyla, ze jak biocenoza wychodzi dobrze to posiew nie jest potrzebny, bo jak jest czysto w biocenozie to w posiewach nie ma co rosnac. Ja sie juz w biocenozy nie bawie. Robie posiewy od jakiegos czasu.
A no widzisz. Ja miałam dobry wynik biocenozy, a i tak kazano mi zrobić bakteriologiczno-mykologiczny. W takim razie zrobiłam to niepotrzebnie i bez sensu, ale tak to jest, jak się człowiek nie zna. Tyle mojego, że nie dałam zarobić na tym klinice. -
ja jestem taką "szczęściarą" której ginekolog jedzie na wypasione 21 dni urlopu w lipcu i dzięki temu od razu uzgodniłam w szpitalu, żę robię posiew, przeleczę się daj Panie Boże, i dopiero zrobię histeroskopię jak ponowny posiew pod koniec czerwca wyjdzie ładnie.
-
Kuciak ja miałam mieć bicenoze przed laparoskopią bo miałam badaną drożność, nie wiem czy nie chodzi o to że podczas badania drożności płyn, kontrast dostaję się do otrzewnej i przez to nie są potrzebne wymazy
duza lubi tę wiadomość
-
Już sama nie wiem o co chodzi z tymi badaniami,bo jeśli tak jak piszecie przy histero mogą się bakterie dostać,to równie dobrze przy transfer ze...A przed każdym transferem robicie te badania? U nas w klinice nie ..przynajmniej ja nie miałam...eh to chyba temat rzeka....23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB