X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesienią 2014 robiłam wymaz z posiewem przed kwalifikacją, na wszelkie bakterie..
    A teraz sobie myślę że to badanie właśnie, będę teraz powtarzać minimum co pół roku. Bo najwyraźniej łatwo łapię takie infekcje i muszę uważać.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga 79 wrote:
    Już sama nie wiem o co chodzi z tymi badaniami,bo jeśli tak jak piszecie przy histero mogą się bakterie dostać,to równie dobrze przy transfer ze...A przed każdym transferem robicie te badania? U nas w klinice nie ..przynajmniej ja nie miałam...eh to chyba temat rzeka....

Powinno byc czysto przed procedura po prostu. Ja przed histero robilam na zyczenie gina biocenoze.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    oj to dużo masz, dwukrotnie większe szanse.
    Ja mam z jednej strony 3 a z drugiej jeden :) a jak w poniedziałek punkcja, to pozniej wolne jakies dodatkowe bedziesz brała? :)

Nie, ja akurat moge ustosunkować czas pracy do wizyt a jak bedzie trzeba to zrobie sobie sama wolne, z tym akurat nie mam problemu :-) to wszystko zależy od tego jak bede sie czuła i tego co lekarz zaleci.

asieńka lubi tę wiadomość

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin wymaz robil przed punkcja. Na ostatnim usg ... :/ wiec ja tam nie wiem... Chyba niektorzy totalnie sie obiaja i naciagaja na kase.

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • duza Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iga 79 wrote:
    Już sama nie wiem o co chodzi z tymi badaniami,bo jeśli tak jak piszecie przy histero mogą się bakterie dostać,to równie dobrze przy transfer ze...A przed każdym transferem robicie te badania? U nas w klinice nie ..przynajmniej ja nie miałam...eh to chyba temat rzeka....
    U mnie właśnie przed każdym transferem wymagane są te badania i podobno mają miesiąc ważności. Dlatego tez teraz się dodatkowo stresuję, bo wynik czystości pochwy mam pozytywny, a wynik posiewu z kanału szyjki miał być do 7 dni, czyli dziś, a nie ma. Więc do pęcherzyka który ociąga się z pękaniem dochodzi mi jeszcze stres związany z wynikiem tych badań.

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki :) Dziekuje slicznie za szybki odzew-pomoglyscie podjac mi decyzje :)
    Jutro wyjezdzam po moja sniezynke i z tego powodu prosze o modlitwy i mega kciuki :D
    Zrewanżuje sie po pozytywnej becie tym samym ;)

A tak na marginesie to zaczynam sie "zdeczko" denerwowac ;)

Mimbla, Tosia 1981, Agnieszka_A., justa1234 lubią tę wiadomość

• asieńka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monik wrote:
    Nie, ja akurat moge ustosunkować czas pracy do wizyt a jak bedzie trzeba to zrobie sobie sama wolne, z tym akurat nie mam problemu :-) to wszystko zależy od tego jak bede sie czuła i tego co lekarz zaleci.

oj Ty to masz dobrze, a ja musze kombinowac jakies wolne, bo u nass nie ma urlpu, dopiero wakacje to nasz urlop ;)

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • duza Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata - kciuki zaciśnięte &&&&& czekamy na Was :-)

Beata.D lubi tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D wrote:
    Kobitki :) Dziekuje slicznie za szybki odzew-pomoglyscie podjac mi decyzje :)
    Jutro wyjezdzam po moja sniezynke i z tego powodu prosze o modlitwy i mega kciuki :D
    Zrewanżuje sie po pozytywnej becie tym samym ;)

A tak na marginesie to zaczynam sie "zdeczko" denerwowac ;)

Trzymam kciuki i będę o Tobie pamiętać w modlitwie ;***

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    oj to dużo masz, dwukrotnie większe szanse.
    Ja mam z jednej strony 3 a z drugiej jeden :) a jak w poniedziałek punkcja, to pozniej wolne jakies dodatkowe bedziesz brała? :)

Ja nie chciałam wykorzystywać już dni z urlopu wypoczynkowego. Poprosiłam lekarza o zwolnienie i dostałam od dnia punkcji w sumie na tydzień. I cieszę się, że tak zrobiłam. Po punkcji mogłam spokojnie dojść do siebie przed transferem. A i teraz po transferze mam jeszcze kilka dni dla siebie ;) Zapytaj lekarza o możliwość uzyskania L4:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 08:43

asieńka lubi tę wiadomość

• pinezka Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie dziś 6dpt i CIEŃ na sikaczu.
    Błagam, trzymajcie za mnie kciuki.
    Boję się, nie chce żeby skończyło się jak ostatnio.
    Anko, wspomnij o mnie w swoich modlitwach.

Amelcia, Anatolka, iga 79, Konwalia, Ginger84, Agnieszka_A., Kava, Tilka, Tosia 1981, Mimbla, monik, justa1234, Kamila8k, Moniaa, Lenuś, duza, yomegi, niecierpliwa, agniesia2569, Piggy, sisi, sylvuś, Beata.D lubią tę wiadomość

I ivf :(
    II ivf :(
    mthfr, ana, komórki nk
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za Beatkę.D i pinezkę :-)

pinezka, yomegi, Beata.D lubią tę wiadomość

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinezka zaciskam najmocniej jak się da ;**

pinezka lubi tę wiadomość

• Ginger84 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki kochane;* i modlitwa za was też załatwiona;) Powodzenia

Czy Lenuś ostatnio się odzywala? Bo nie jestem na bieżąco niestety.

pinezka, Beata.D lubią tę wiadomość

mhsvwn15uuvvbx5t.png
    mhsv6iyefqc96uk2.png

Aniołek [*] 5 tc 11.2014
  • Kava Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 18:44

pinezka, zai2014 lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinezka powodzenia &&&&

Proszę Was dziewczyny o poradę. Jak myślicie lepiej iść za ciosem i podchodzić do crio czy odczekać? U mnie pewnie cykl naturalny nie wchodzi w grę przez PCO. Zastanawiam się jak to rozegrać. Jutro mam wizytę w klinice i chciałbym móc przedstawić jakis pogląd lekarzowi

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia a jak psychicznie dajesz radę? Bo to też ma ogromny wpływ.

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoje wypłakałam i teraz siła do walki

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    Przepraszam dziewczyny że wtrące się do waszego wątku ale potrzebuje porady.
    Na początku czerwca mamy wizytę kwalifikacyjną i jeśli uda się zakwalifikować to chciałabym jak najszybciej rozpocząć stymulacje tylko wypadnie akurat tak że miesiączkę dostanę jak będziemy z mężem na wakacjach i mam pytanie czy jeśli wzięłabym luteinę to ona przesunęła by mi miesiączkę o parę dni. Przepraszam że zawracam wam głowę takim głupim pytaniem ale naprawdę potrzebuje rady.
    I chciałam Wam jeszcze powiedzieć że podczytuje Was trochę i bardzo mocno trzymam kciuki za każdą żeby się udało:)

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginger84 wrote:
    Kciuki kochane;* i modlitwa za was też załatwiona;) Powodzenia

Czy Lenuś ostatnio się odzywala? Bo nie jestem na bieżąco niestety.

Już się odzywam :)

U mnie jak od 3 tygodni... leżenie. Złapała mnie jakaś chandra, ale staram się z nią walczyć. Po ostatniej wizycie w szpitalu i po założeniu krążka wyrok jest taki, że do końca ciąży muszę leżeć, z przerwami na toaletę (to chyba już pisałam). W poprzedni poniedziałek miałam kontrolę u mojej pani doktor, ale niestety nie wiem co dzieje się z tą moją szyjką, bo mierzenie przy krążku jest bez sensu. Lekarka trochę mnie nastraszyła i w sumie wcale jej się nie dziwię, ale prosiła też, żebym myślała pozytywnie.

Wytyczne co do dalszego obchodzenia się ze sobą są takie same... leżenie do rozwiązania, co z moim temperamentem, pedantyzmem, nadpobudliwością ruchową jest bardzo ciężkie. Mąż stara się jak może żeby jakoś wszystko funkcjonowało, ja to bardzo doceniam, ale nie ukrywam, że wolałabym, aby było jak wcześniej. Zajmuję myśli czym tylko mogę...czytam, oglądam filmy, zaczęłam nawet przygotowywać pamiętnik ciążowy na pamiątkę.

Staram się mało czytać o problemie, który mnie dotyczy, bo po jednorazowej takiej akcji przeryczałam całą noc. Bardzo się boję o moje dzieciaczki, one są jeszcze takie malutkie... jak już skończy się 30tydzień, to trochę odetchnę, a do tego czasu niestety będę się martwić.

Na wadze już + 6,5 kg, a dwa tygodnie temu było 3,5-4, więc leżenie figurze nie służy ;) To akurat najmniejszy problem.

‹‹ 1174 1175 1176 1177 1178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ