IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyvvv008 wrote:Hej dziewczyny ja mam pytanie odnośnie wizyty kwalifikacyjnej jak ona wygląda?panikuje strasznie przed sobotą ,bo mojego lekarza nie ma i ma byc inna lekarka i mysle czy isc czy miesiac poczekac na swojego lekarza?co sądzicie?
Nie panikuj, zbierz całą dokumentację medyczna z przebiegu leczenia i idź na wizytę. Nie ma się czym stresować. To normalna wizyta ginekologiczna z oceną dokumentów. Ewentualnie mogą zechce jakieś dodatkowe badania a jak masz komplet to kwalifikują i juzPowodzenia
Pinezka cichutkie gratulacje i trzymam kciuki za piękną betępinezka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJutro zaczynam stymulację właściwą. Trochę się obawiam tych 4 zastrzyków. Z jednym juz się jakoś ogarnęłam to pora coś dorzucić.
Może któraś miała podobne dawki? Mam 150j menopuru i 150j Fostimonu. Zdaje mi się ze mam takie końskie dawki ze względu na AMH 0,78. Mam nadzieje że coś wyhoduje ale nie nastawiam się na wielki sukces zważając na ta moja chorobę która chyba pomału opanowuje.
Może są na forum dziewczyny z niskim AMH i zechcą się podzielić doświadczeniamiBędę wdzięczna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 15:26
-
nick nieaktualnyMadzia82 wrote:Wiecznie witamy!!!
Kuciak przypomnij mi w której klinice jesteś? Bo ja w Invimedzie Warszawa i od lekarza otrzymałam taką informacje, że tylko 1 pełny cykl przerwy mam zrobić i można robić kolejną procedurę. Będę u niego w następnym tygodniu to jeszcze dopytam, ale specjalnie dzwoniłam do niego z tym pytaniem, więc na pewno wiedział co mówił. W każdym razie siedzę i szukam informacji o tych pęcherzykach co napisała Anatolka.
I jeszcze jedno. Jak rozmawiałam ze swoim zwykłym ginem i mu mówiłam o 1 cyklu przerwy, to też nic mi nie powiedział, że powinnam odczekać dłużej. A mój zwykły gin pracuje również w klinice leczenia niepłodności, więc chyba coś powienien powiedzieć, gdyby było nie tak.
No właśnie ja też z INVIMED Warszawa, dzwoniłam do lekarza, a on powiedział, ze owulacja była, jajniki ok więc wszystko wróciło do normy i nie ma przeciwwskazań. Mam mętlik w głowie, jutro pewnie okres przyjdzie i powinnam pierwszy zastrzyk wziąć i nie wiem co zrobić. Ciężko znaleźć jakieś informacje konkretne o tym dojrzewaniu pęcherzyków.Daga84 lubi tę wiadomość
-
No i mamy plan działania... Odpoczywam jeden cykl, kolejny będzie juz sztuczny z crio. Jezeli się nie uda, to zapladniamy zamrożone komórki i tu odziwo koszty nie duże (ICSI 1800 zł + transfer 500 zł)
Agnieszka_A., Asiula86, Mimbla, Tosia 1981, czarownica_tea, Konwalia, Lenuś, Piggy, duza, Beata.D, aszka, nadzieja92 lubią tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysia, cieszę się, ze już wiecie co dalejSłabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
renieczka wrote:Jutro zaczynam stymulację właściwą. Trochę się obawiam tych 4 zastrzyków. Z jednym juz się jakoś ogarnęłam to pora coś dorzucić.
Może któraś miała podobne dawki? Mam 150j menopuru i 150j Fostimonu. Zdaje mi się ze mam takie końskie dawki ze względu na AMH 0,78. Mam nadzieje że coś wyhoduje ale nie nastawiam się na wielki sukces zważając na ta moja chorobę która chyba pomału opanowuje.
Może są na forum dziewczyny z niskim AMH i zechcą się podzielić doświadczeniamiBędę wdzięczna
Dziękuje za informacje ja znów mam wysokie amh -6,8 i sytuacje przeciwną ryzyko przestymulowaniawiec niestety nie pomogę
Sysiaaaaa super ,że jest planWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2015, 16:09
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Sysiaaaaa wrote:No i mamy plan działania... Odpoczywam jeden cykl, kolejny będzie juz sztuczny z crio. Jezeli się nie uda, to zapladniamy zamrożone komórki i tu odziwo koszty nie duże (ICSI 1800 zł + transfer 500 zł)zyzka
-
Tak w Invicie. Mialam 3 podejscie i miałam w sumie dwa zarodki (jeden nie został ze mna, a drugi zabieram za miesiąc). Zamrożone komórki mam z 2 procedury, kiedy to miałam ich 14 dojrzałych, a wzięli tylko 6 do zapłodnieniaDopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Asienka1184 wrote:Hej, dostałam tabsy antykoncepcyjne Belara, które mam zacząć brać od 5 dc przez 21 dni. tzn, że to długi protokół?
Dosc czesto krotki zaczyna sie rowniez antykoncepcja. Zalezy kiedy sie masz zglosic. Jesli np w ostatnim dniu tabsa i dostaniesz zastrzyki wyciszajace to bedzie dlugi. Jesli po @ po tabletkach to prewnie krotki. Po samej antykoncepcji sie nie rozstrzygnie tego jaki bedzie protokol -
Sysiaaaaa wrote:Tak w Invicie. Mialam 3 podejscie i miałam w sumie dwa zarodki (jeden nie został ze mna, a drugi zabieram za miesiąc). Zamrożone komórki mam z 2 procedury, kiedy to miałam ich 14 dojrzałych, a wzięli tylko 6 do zapłodnienia
będę trzymać kciuki za podejście za miesiąc z crio, ja też robie miesiąc przerwy,będziemy pewnie podchodzić razem
zyzka -
zyzka wrote:Rozumiem juz,dobrze,że zamroziliscie
będę trzymać kciuki za podejście za miesiąc z crio, ja też robie miesiąc przerwy,będziemy pewnie podchodzić razem
zyzka lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA