IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
takasobieja wrote:Kurcze patrze na te badania a wlasciwie ceny u nas w Bydgoszczy. Ale np jak wpisuje zespol antyfosfolipidowy to nic nie wyskakuje, jakie jest tego oznaczenie w labo? I immunofenotypu?
Na zespol anty skladaja sie 3 badania:
* antykoagulant tocznia
* p/c przeciw beta2glikorpoteinie w klasie IgG i IgM
* p/c przeciw kardiolipinie w klasach jw.
Immunofenotyp robia tylko w kilku miejscach w Polsce. To badanie m.in. komorek natural killers.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 18:38
-
Marta1986 wrote:Jaką przyjmujesz ??
-
agniesia2569 wrote:to dla sisotry, gin powiedział, że jej nie potrzebna,przepisał dupka 10mg, jest po dwóch poronieniach i zawsze ma niski prg. Mówiłam jej, żeby zmieniła lekarza, bo to jakiś buc! Używa dopochwowej, oddałam jej wszystkie swoje zapasy.
Ja mam dwa opakowania dopochwowej 100 mg.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny, mam pytanie do tych ktore maja mutacje MTHFR - czy lekarze przed IVF zlecali wam jeszcze badanie na APS (zespol antyfosfolipidowy) ? bo moze to byc powiazane z mutacja, a jak dotad takich badan nie mialam zleconych, zastanawiam sie czy ich nie zrobic na wlasna reke... Bo co jesli zajde przez IVF, a np powinnam brac heparyne? ona nie jest refundowana, ja tez nigdy w ciazy nie bylam i nie poronilam, wiec w pierwszej procedurze moga na to przymknac oko...
a nie chcialabym stracic ewentualnej ciazy przez jakies niedopatrzenie... wie ktos cos na ten temat?
-
nick nieaktualnyHej.
Melduje, że po pirwszym podglądaniu (wczoraj) mam 5 dojrzewajacych pęcherzyków. Jak na ma niską rezerwę to wynik całkiem przyzwoity. Jest nadzieja, że będzie dobrze. Jutro kolejna wizyta.asieńka, czarownica_tea, Anatolka, justa1234, Tosia 1981, duza, Konwalia, Madzia82, Mimbla, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Z uwagi, ze za kilkanaście godzin rozpoczyna się cisza wyborcza pamiętajcie, żeby jutro iść na wybory. Nie będę pisać na kogo głosować, bo każda z nas z tego wątku wie kogo musi wybrać.
Bardzo tego nie lubię, ale agitujcie wśród rodziny- u mnie pada hasło: będzie Pis, nie będzie wnuka. Trzeba zjednoczyć siły i walczyć o swoje.
aszka, Anatolka, margo001, renieczka, MałaMi83, Konwalia, Asiula86, Madzia82, Kava, Mimbla, niecierpliwa, kotkapc, Beata.D, asieńka lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Fistaszek wrote:Moja maluchy daje sie dziela, daje mi to nadzieje, ze cos sie zamrozi. A jak dziewczyny po punkcjach? Jak wasze maluchy?
Supertrzymam kciuki za maluchy &&&
A ja nie wiem co z moimi, Lekarz powiedział że jak nie będą dzwonić to znaczy że jest wszystko dobrze, jak na razie nie dzwonilia jutro transfer
Asieńko a jak u Ciebie???asieńka lubi tę wiadomość
-
Justine wrote:Z uwagi, ze za kilkanaście godzin rozpoczyna się cisza wyborcza pamiętajcie, żeby jutro iść na wybory. Nie będę pisać na kogo głosować, bo każda z nas z tego wątku wie kogo musi wybrać.
Bardzo tego nie lubię, ale agitujcie wśród rodziny- u mnie pada hasło: będzie Pis, nie będzie wnuka. Trzeba zjednoczyć siły i walczyć o swoje.
Ja wogóle nie idę głosować nie ma sensu jeśli ani jednego ani drugiego nie popieram..Ostatnio w tv było coś takiego :
" Jeśli mam wybierać między złem a złem wolę nie wybierać wcale " I tego się trzymam:)justa1234 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnko:-) wrote:Aniu mi nikt nie zlecił ale badalam sama szukając i tam również nic nie znalazlam....
ja chyba sie wybiore w ktorys dzien na to badanie - bo zaprzata mi ono glowe...mam nadzieje, ze w moim miescie w szpitalu zrobie to badanie bez problemu...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 08:53
-
Marta1986 wrote:Ja wogóle nie idę głosować nie ma sensu jeśli ani jednego ani drugiego nie popieram..Ostatnio w tv było coś takiego :
" Jeśli mam wybierać między złem a złem wolę nie wybierać wcale " I tego się trzymam:)
Ja nie lubie polityki. Tez uwazam, ze zaden z kandydatow nie jest zloty i bez zarzutu. Wiedzac jednak co przechodzimy z mezem w walce o dziecko, nie potrafie nie isc w ogole na wybory. Nie pojscie mlodego czlowieka na wybory i brak glosu za "mniejszym zlem" popierajacym rzadowke jest wsparciem dla pana D., bo starsze babcie na wybory pobiegna i zadecyduja o sprawach waznych dla mlodych. Moze ma sie to w nosie majac juz dziecko pod sercem, ale ja nie potrafie zabrac szansy na ivf ani sobie ani innym mlodym ludziom... Liczy sie wlasnie frekwencja. Twardy elektorat pisu jak zwykle nie zawiedzie...justa1234, shooa, MałaMi83, Konwalia, Biała, Kava, renieczka, Reni, Beata.D, kapturnica lubią tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Ja nie lubie polityki. Tez uwazam, ze zaden z kandydatow nie jest zloty i bez zarzutu. Wiedzac jednak co przechodzimy z mezem w walce o dziecko, nie potrafie nie isc w ogole na wybory. Nie pojscie mlodego czlowieka na wybory i brak glosu za "mniejszym zlem" popierajacym rzadowke jest wsparciem dla pana D., bo starsze babcie na wybory pobiegna i zadecyduja o sprawach waznych dla mlodych. Moze ma sie to w nosie majac juz dziecko pod sercem, ale ja nie potrafie zabrac szansy na ivf ani sobie ani innym mlodym ludziom... Liczy sie wlasnie frekwencja. Twardy elektorat pisu jak zwykle nie zawiedzie...
Tak masz rację zgadzam się z TobąWczoraj była ta debata obejrzałam kawałek i przełączyłam bo zamiast odpowiadać szczegółowo na pytania to skakali sobie do gardeł jak to mówią
Ja nie popieram pana D nie idąc na wybory i nie mam w nosie to że już jestem w ciąży tak to nie działa..Nie można tak myśleć..
-
Wiesz, celowo nie napisalam "poparciem" tylko "wsparciem". Kazdy oczywiscie zrobi jak uwaza
pewnym jest jednak i oczywistym, ze jesli nie beda o swoich sprawach decydowac mlodzi ludzie to zdecyduja starsi tuptajacy z kosciola w niedziele...
Biała, Mimbla, renieczka lubią tę wiadomość