X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pewnie mnie zjecie teraz... Uwazam ze komorowski nie potrafi sie wypowiedziec, jest bucem. I jesli mam wybrac mniejsze zlo to wybiore dude. Jestesmy w unii, nie moze pewnych spraw zmienic. A poza tym parlament rzadzi krajem a nie prezydent. Patrzcie na ogol a nie tylko ivf. Wiem, dzieki temu mamy szanse na ciaze, ale kurcze chcecie np rypac do 67rz? Albo bedac w unii zarabiac 1/3 najnizszej w unii? Inne kraje w unii np dostaja 2tys euro a my dostaniemy 500euro. Jesli standard by sie podniosl to i nas stac na ivf. Komorowski prpcz ivf nic dobrego w kraju nie wniosl niestety. A debata tym nardziej utwierdzila mnie w tej mysli. Prawda jest taka ze najlepiej nie zaglosowalabym na nikogo.

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • kassik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Zmartwiłaś mnie... 02.06 jestem umówiona na wizytę do niej po histero i się wypytam.
    Nie wiem do kogo przejść w takim razie :( Może do Grzegorza Mańka. Miałaś może z nim styczność?

Się wtrące, mi Mańka robił lapo, wydaje się bardzo konkretny, co prawda powiedział mi na wypisie, że "tylko in vitro" i po tym jakoś nie przypadł mi do serca ale myślę, że nawet jakby tę informację podał sam św Mikołaj to też bym go niemiło wspominała ;)

Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
    Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
    od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień.
  • kassik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Fajna data konsultacji, Kassik... to znaczy, dla pani doktor na pewno fajna.

Hehe dla niej faktycznie fajna :) może mnie też zarazi ;)

Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
    Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
    od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duda wieku emerytalnego nie obniży, chyba że podniesie podatki i składki ZUS. Ale czy wtedy będziemy zarabiać lepiej w porównaniu z UE?
    Polityka PiS niestety jest bardziej ku odchodzenia od UE niż na zbliżaniu Polski do jej standardów.
    Choć nie popieram stoprocentowo żadnego kandydata (bo jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodzil ) to jednak blizsze mi są poglądy PO.
    Zmiany na lepsze nigdy nie są łatwe i przyjemne. Ale kiedyś przyniosą efekty.
    Efektem obniżenia dziś wieku emerytalnego będą składki 50-60 % płacone przez nasze dzieci i wnuki. Czy to jest rozwiązanie?
    Ten kto obiecuje gruszki na wiezbie, a nie ma na to faktycznych pieniedzy jest po prostu kłamcą.
    Poglądy każdy ma swoje. Ale mamy prawo by je wyrażać i ja z tego prawa skorzystam. Do czego serdecznie zachęcam :)

MałaMi83, pinezka, Konwalia, Kava, agniesia2569, justa1234, sylvuś, freya, kapturnica lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do 67rz pracowac i tak bedziemy. Demografia jest nieublagalna. To bylo wiadomo juz dawno. Nic tego nie zmieni, bo na nagly wyz demograficzny albo choc jego echo szans nie mamy. Przykre, ale prawdziwe. Badacze zajmujacy sie demografia apelowali juz dawno, nawet na studiach jak ktos o temat demografii sie otarl to wie. Obnizenie wieku emerytalnego bez kataftrofy systemu emerytalnego nie jest mozliwe. To jest tzw. populizm, ale dziala na wiecej ludzi, bo praca dotyczy praktycznie kazdego, w przeciwienstwie do nieplodnosci.

pinezka, renieczka, Konwalia, Kava, Mimbla, Beata.D, sylvuś, kapturnica lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli ktoś wierzy w obniżenie przez Dudę wieku emerytalnego to z całym szacunkiem jest naiwny. W całej Europie ten wiek się podnosi więc wiara, że Duda go obniży to bajki, na które nie warto się łapać. Bez urazy, ale takie są realia.

pinezka, renieczka, Konwalia, Mimbla, agniesia2569, nadzieja92, Maka, kapturnica lubią tę wiadomość

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • pinezka Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dorzucę swoje trzy grosze. Pis to partia populistyczna. Są w stanie obiecać wszystko i każdemu, byleby dorwać się do władzy. Zastanówcie się tylko skąd mają się wziąć pieniądze na to wszystko. Dla biednych rodzin, górników, pielęgniarek, niepełnosprawnych, emerytów... Z nieba spadną? Żeby dać jednemu, trzeba zabrać drugiemu. Paplanina Dudy to taka kiełbasa wyborcza, demagogia, obiecanki-cacanki, a ludzie w to wierzą, ehhhh.....

Kava, agniesia2569, MałaMi83, STORK, Konwalia, sylvuś, kapturnica lubią tę wiadomość

I ivf :(
    II ivf :(
    mthfr, ana, komórki nk
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Do 67rz pracowac i tak bedziemy. Demografia jest nieublagalna. To bylo wiadomo juz dawno. Nic tego nie zmieni, bo na nagly wyz demograficzny albo choc jego echo szans nie mamy. Przykre, ale prawdziwe. Badacze zajmujacy sie demografia apelowali juz dawno, nawet na studiach jak ktos o temat demografii sie otarl to wie. Obnizenie wieku emerytalnego bez kataftrofy systemu emerytalnego nie jest mozliwe. To jest tzw. populizm, ale dziala na wiecej ludzi, bo praca dotyczy praktycznie kazdego, w przeciwienstwie do nieplodnosci.

Święte słowa.

MałaMi83 lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 14:05

roletka, agniesia2569, MałaMi83, Mimbla, kapturnica lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Justine Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 wrote:
    Ja już napisałam co miałam do napisania mam mieć prawo do własnego zdania tak samo jak każda z Was..To nie znaczy że trzeba od razu mnie krytykować ja tego nie robię..
    Nie mogę iść idzie rodzina i to tyle więcej denerwować się nie zamierzam..

Marta, ja nie krytykuję Ciebie personalnie tylko wyrażam swoje zdanie na temat głosowania ;) Nie każdy może iść głosować, różne są sytuacje w życiu i nie odbieraj tego jako atak na Twoją osobę tylko jako mój światopogląd, który wyraziłam na podstawie Twojej wypowiedzi ;)

Marta1986 lubi tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Justine Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Dziewczyny pewnie mnie zjecie teraz... Uwazam ze komorowski nie potrafi sie wypowiedziec, jest bucem. I jesli mam wybrac mniejsze zlo to wybiore dude. Jestesmy w unii, nie moze pewnych spraw zmienic. A poza tym parlament rzadzi krajem a nie prezydent. Patrzcie na ogol a nie tylko ivf. Wiem, dzieki temu mamy szanse na ciaze, ale kurcze chcecie np rypac do 67rz? Albo bedac w unii zarabiac 1/3 najnizszej w unii? Inne kraje w unii np dostaja 2tys euro a my dostaniemy 500euro. Jesli standard by sie podniosl to i nas stac na ivf. Komorowski prpcz ivf nic dobrego w kraju nie wniosl niestety. A debata tym nardziej utwierdzila mnie w tej mysli. Prawda jest taka ze najlepiej nie zaglosowalabym na nikogo.

Każdy ma prawo do swojego wyboru.

Ja bym np. chciała, aby służba zdrowia była całkowicie sprywatyzowana.

Mimbla lubi tę wiadomość

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda jest taka, ze gdyby zlikwidowali umowy smieciowe i KAZDY pracowalbyna umowe o prace to byloby wiecej oplacanych podatkow. Wiec mogliby obnizyc wiek emerytalny. Nie wazne.

Teraz wazne... Stymulacji nie bedzie dopoki nie zrobie sis. :/ bo ginka nie chce ryzykowac. Mialam jeden zarodek, jesli znowu bedzie jeden i sie nie uda to zostanie ostatnia stymulka. Twierdzi, ze lepiej szukac przyczyny juz teraz. Hm.

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Marta, ja nie krytykuję Ciebie personalnie tylko wyrażam swoje zdanie na temat głosowania ;) Nie każdy może iść głosować, różne są sytuacje w życiu i nie odbieraj tego jako atak na Twoją osobę tylko jako mój światopogląd, który wyraziłam na podstawie Twojej wypowiedzi ;)

Spoko rozumiem :D

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• roletka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polityka temat rzeka, ja wole prezydenta idiote który musi czytać z kartki i pani musi mu podpowiadać żeby kogoś przytulił niż takiego który straszy swoich obywateli, poza tym nawet jak D wygra to nic nie cofnie poprzednik zrobił za niego najgorsze brudy a on nie zamierza tego naprawiać bo przynajmniej nie zarzucimy mu np że to on podniósł wiek emerytalny, a jak jakimś cudem obniży to podniesie podatki bo musi mieć skądś pieniądze przecież, mój tata twardo idzie za D bo jak to mówi że jak pis był u władzy to dużo zrobili dla niego czyli emeryta/rencistę no ok ale ja teraz muszę patrzeć co on może zrobić a nie co już zrobił, jak mnie wkurzy to powiem mu że może sobie głosowac na D ale przy okazji niech już szykuje się do więziennych widzeń ze mną ;)

MałaMi83, Mimbla, renieczka lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takasobieja to nie mogła zaproponować tego zaraz po nieudanym ivf? tylko teraz jak już mogłabyś do kolejnej procedury podchodzić

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Prawda jest taka, ze gdyby zlikwidowali umowy smieciowe i KAZDY pracowalbyna umowe o prace to byloby wiecej oplacanych podatkow. Wiec mogliby obnizyc wiek emerytalny. Nie wazne.

Teraz wazne... Stymulacji nie bedzie dopoki nie zrobie sis. :/ bo ginka nie chce ryzykowac. Mialam jeden zarodek, jesli znowu bedzie jeden i sie nie uda to zostanie ostatnia stymulka. Twierdzi, ze lepiej szukac przyczyny juz teraz. Hm.

Ktos tylko musi dolozyc pracodawcom, zeby mieli fundusze na zaplacenie skladek i wyplacanie swiadczen zwiazanych z umowami o prace. Tylko kto...?

Jak bedzie ktos mial 2 pracownikow na umowach cywilnoprawnych (smieciowkach tzw.) I nagle dostanie nakaz zatrudnienia ich na umowe o prace to jeden z nich zostanie zwolniony.

Fajnie sie patrzy na to pracujac u kogos, gorzej jak samemu jest sie osoba prowadzaca dzialalnosc gospodarcza, ktorej nasze panstwo zabiera i jakos niespecjalnie pomaga...

Fakt, szkoda, ze lekarka nie wpadla na ten pomysl w kwietniu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 14:08

STORK, Justine, Mimbla, kotkapc, pinezka, kapturnica lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:

Jako pracodawca muszę powiedzieć, że gdyby były mniejsze opłaty (np. minimalne wynagrodzenie kosztuje mnie 2100pln) to byłoby więcej umów o pracę. Koszt pracownika jest bardzo duży.

STORK, Mimbla lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 13:52

Anatolka, Konwalia, Anna255, Beata.D, Tosia 1981, kkisia, Madzia82, renieczka, kapturnica lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Jako pracodawca muszę powiedzieć, że gdyby były mniejsze opłaty (np. minimalne wynagrodzenie kosztuje mnie 2100pln) to byłoby więcej umów o pracę. Koszt pracownika jest bardzo duży.

Plus kazde L4 do 30dni w roku, urlopy, swiadczenia zwiazane z rodzicielstwem, badania, szkolenia obowiazkowe np BHP... I pewnie mozna by wymieniac wiecej... Czy sie myle, pracodawczynio? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 14:06

STORK, Mimbla, Beata.D, Justine lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 14:05

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
‹‹ 1208 1209 1210 1211 1212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ