IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Agnieszka_A. wrote:Moja beta z dziś to 4,63 mIU/ml. Także już po wszystkim.
Agnieszka tak mi przykrotrzymaj się .,...
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Anatolka wrote:
maj jest jakos wyjatkowo marny
mógł zaszkodzić ten nedzny progesteron na poczatku niestetynauczka dla lekarza i przy drugim transferze solidniej Cię zabezpieczy i bedzie dobrze
Ten progesteron jeszcze raz z nim mam zamiar omówić.
No nic. Tak musiało być. Widać to nie był ten moment. -
Agnieszka A.,współczuję. Masz mrożki więc planuj czym prędzej kolejny termin transferu z lekarzem.
Daj nam proszę znać co on powiedział - czy PRG należało zwiększyć jego zdaniem, czy też nie miałoby to już niestety wielkiego znaczenia...?
Moje dwa ostatnie ET były trochę podobne w przebiegu i usłyszałam od gina, że dodawanie PRG nic by nie zmieniło. Że to niestety jest tak, że zarodki przestają się rozwijać głównie z przyczyn od PRG niezależnych. Genetyka, naturalna selekcja..Innymi słowy, owszem PRG podtrzymuje rozwój ciąży ale wcale nie gwarantuje jej prawidłowego rozwoju. Zarodek powinien PRG wytwarzać sam, a sztuczny to tylko dodatek, nie wiadomo nawet ile go się wchłania, ile wyjdzie w badaniu.
Proszę dziewczynki wyjaśnijcie mi, jak to Waszym zdaniem jest. Jaki poziom PRG jest optymalny po ET? Powinnam go jeść więcej? Przy dwóch ET gdzie beta była pozytyw brałam prolutex 1x1 i dupka 3x1.
Ostatnio jak weryfikowałam po raz drugi betę to PRG był 19 a w normach: "dla I semestru PRG widniał w zakresie od 16,4 do 49".... Więc teoretycznie miałam go chyba dość? -
Mimbla wrote:Agnieszka A.,współczuję. Masz mrożki więc planuj czym prędzej kolejny termin transferu z lekarzem.
Daj nam proszę znać co on powiedział - czy PRG należało zwiększyć jego zdaniem, czy też nie miałoby to już niestety wielkiego znaczenia...?
Moje dwa ostatnie ET były trochę podobne w przebiegu i usłyszałam od gina, że dodawanie PRG nic by nie zmieniło. Że to niestety jest tak, że zarodki przestają się rozwijać głównie z przyczyn od PRG niezależnych. Genetyka, naturalna selekcja..Innymi słowy, owszem PRG podtrzymuje rozwój ciąży ale wcale nie gwarantuje jej prawidłowego rozwoju. Zarodek powinien PRG wytwarzać sam, a sztuczny to tylko dodatek, nie wiadomo nawet ile go się wchłania, ile wyjdzie w badaniu.
Proszę dziewczynki wyjaśnijcie mi, jak to Waszym zdaniem jest. Jaki poziom PRG jest optymalny po ET? Powinnam go jeść więcej? Przy dwóch ET gdzie beta była pozytyw brałam prolutex 1x1 i dupka 3x1.
Ostatnio jak weryfikowałam po raz drugi betę to PRG był 19 a w normach: "dla I semestru PRG widniał w zakresie od 16,4 do 49".... Więc teoretycznie miałam go chyba dość?
Jak coś będę wiedzieć napiszę. W sumie gdybym nie zrobiła tych badań nie wiedziałabym nic. A tak wiem, że do zagnieżdżenia mogło dojść. Tak bywa niestety jak u mnie. Szczerze lepiej, że stało się to teraz niż za kilka tygodni.
Mamy dwa mrożaczki i coś lekarz mówił, że razem mogą być podane.
A poza tym jeszcze dwie pełne próby.
Także trzeba się zebrać w sobie i dalej walczyć.
Mimbla lubi tę wiadomość
-
Moje wyniki z 3 dc:
Estradiol 19
LH 5,16
PROGESTERON 0,79
FSH 7,91
PROLAKTYNA 11,59
Ft4 18,14
TSH 1,81
Czy miałyście jakies dodatkowe badania których mi nie zlecił ?
Dostałam na 6 dni PUREGON raz dziennie dawka 150
Następnie ORGALUTRAB 0,25 przez dwa dni i 9 dc znow wizyta.
Jakie dawki miałyście? Ja nie czuje narazie jajników wiec nie wiem czy cos tam sie dzieje juz 3 dawki przyjęłam. -
Agnieszka- bardzo mi przykro
Mimbla- mi lekarz po ET powiedział że starają sie nie dopuścić zeby prg spadł poniżej 20. Jak mój był w 6 dpt 29 to dostałam drugie tyle luteiny i doustnie i dowcipnie. I w okresie najwyższych dawek brałam 2 g na dobę. Moje samopoczucie było koszmarne ale jak widać szczęśliwie ciąże utrzymałem (miałam 2 dniowe plamienie już po pozytywnej becie w okolicach @)Beata.D, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Requiem wrote:A czemu ona nie pójdzie do lekarza porządnego w takiej sytuacji gdzie wie ze coś nie tak? Myśle ze szukanie odp w necie nic dobrego nie przyniesie. Jeżeli to dla Ciebie ktoś ważny to ja bym ja mocno zrugała jak mozna tak bagatelizować takie ważne sprawy...Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Anatolka wrote:Ja nie widzialam pytania. Wiesz, nie jestesmy lekarzami, a zdecydowana wiekszosc nie jest nawet jeszcze mamami, zeby odpowiedziec z doswiadczenia...
Jedyne co z wielka glowa mi sie kojarzy to wodoglowie, ale czy moze o to chodzic to nie mam pojecia, pewnie jak wiekszosc dziewczynGameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Agnieszka_A. wrote:Ja widziałam kilkanaście, ale jak widać ten właściwy jeszcze pod nasz adres nie dotarł.
Ale za Ciebie kciuki mocno zaciskam;**
jutro jade na pierwsze badania krwi.....mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...
Cykl starań...☆☆☆☆☆☆ -
takasobieja wrote:Pytalam co moze oznaczac ze mialam w 6dpo juz endo 14,5mm. Dlatego kazala zrobic sis.
Do 15 mm w fazie lutealnej uznaje się za prawidłowe.
A pytałaś lekarza co podejrzewa? Jej pierwszej powinnas zadac pytanie
Dziewczyny nauczcie się zadawać pytania lekarzom. Za to im też placicie czy płaci MZ. Ja jak idę do gina to biorę ze sobą listę "1000 pytań do...". Zadaje po kolei i nie interesi mnie to, ze gin spoglada na zegarek...Anna255, Beata.D, kuciak, Mimbla lubią tę wiadomość
-
A ja chyba popełniłam szaleństwo
Umówiłam się na depilację bikini pastą cukrową na poniedziałek rano, a we wtorek wieczorem mam wizytę
Mimbla, mysza89, Agnieszka_A., Anna255, Maka, nadzieja92, duza lubią tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/