X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myślicie, pierwszy dzień cyklu powinnam chyba liczyć od soboty, bo wtedy się zaczęło plamienie i krwawienie. Dobrze myślę?

magdab lubi tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, od dnia krwawienia.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Moja beta z dziś to 4,63 mIU/ml. Także już po wszystkim.

Agnieszka tak mi przykro :( trzymaj się .,...

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Tak, od dnia krwawienia.

Oki. No to dziś 3 dc. Jeśli do piątku skończy się @ to idę na wizytę kontrolną i zobaczymy co dalej.

W końcu mrozaczki na nas czekają.

Anatolka, Mimbla lubią tę wiadomość

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    :(

maj jest jakos wyjatkowo marny :/

mógł zaszkodzić ten nedzny progesteron na poczatku niestety :/ nauczka dla lekarza i przy drugim transferze solidniej Cię zabezpieczy i bedzie dobrze :)

Ten progesteron jeszcze raz z nim mam zamiar omówić.
    No nic. Tak musiało być. Widać to nie był ten moment.

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka A.,współczuję. Masz mrożki więc planuj czym prędzej kolejny termin transferu z lekarzem.
    Daj nam proszę znać co on powiedział - czy PRG należało zwiększyć jego zdaniem, czy też nie miałoby to już niestety wielkiego znaczenia...?

Moje dwa ostatnie ET były trochę podobne w przebiegu i usłyszałam od gina, że dodawanie PRG nic by nie zmieniło. Że to niestety jest tak, że zarodki przestają się rozwijać głównie z przyczyn od PRG niezależnych. Genetyka, naturalna selekcja..Innymi słowy, owszem PRG podtrzymuje rozwój ciąży ale wcale nie gwarantuje jej prawidłowego rozwoju. Zarodek powinien PRG wytwarzać sam, a sztuczny to tylko dodatek, nie wiadomo nawet ile go się wchłania, ile wyjdzie w badaniu :/.

Proszę dziewczynki wyjaśnijcie mi, jak to Waszym zdaniem jest. Jaki poziom PRG jest optymalny po ET? Powinnam go jeść więcej? Przy dwóch ET gdzie beta była pozytyw brałam prolutex 1x1 i dupka 3x1.
    Ostatnio jak weryfikowałam po raz drugi betę to PRG był 19 a w normach: "dla I semestru PRG widniał w zakresie od 16,4 do 49".... Więc teoretycznie miałam go chyba dość?

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Agnieszka A.,współczuję. Masz mrożki więc planuj czym prędzej kolejny termin transferu z lekarzem.
    Daj nam proszę znać co on powiedział - czy PRG należało zwiększyć jego zdaniem, czy też nie miałoby to już niestety wielkiego znaczenia...?

Moje dwa ostatnie ET były trochę podobne w przebiegu i usłyszałam od gina, że dodawanie PRG nic by nie zmieniło. Że to niestety jest tak, że zarodki przestają się rozwijać głównie z przyczyn od PRG niezależnych. Genetyka, naturalna selekcja..Innymi słowy, owszem PRG podtrzymuje rozwój ciąży ale wcale nie gwarantuje jej prawidłowego rozwoju. Zarodek powinien PRG wytwarzać sam, a sztuczny to tylko dodatek, nie wiadomo nawet ile go się wchłania, ile wyjdzie w badaniu :/.

Proszę dziewczynki wyjaśnijcie mi, jak to Waszym zdaniem jest. Jaki poziom PRG jest optymalny po ET? Powinnam go jeść więcej? Przy dwóch ET gdzie beta była pozytyw brałam prolutex 1x1 i dupka 3x1.
    Ostatnio jak weryfikowałam po raz drugi betę to PRG był 19 a w normach: "dla I semestru PRG widniał w zakresie od 16,4 do 49".... Więc teoretycznie miałam go chyba dość?

Jak coś będę wiedzieć napiszę. W sumie gdybym nie zrobiła tych badań nie wiedziałabym nic. A tak wiem, że do zagnieżdżenia mogło dojść. Tak bywa niestety jak u mnie. Szczerze lepiej, że stało się to teraz niż za kilka tygodni.
    Mamy dwa mrożaczki i coś lekarz mówił, że razem mogą być podane.
    A poza tym jeszcze dwie pełne próby.
    Także trzeba się zebrać w sobie i dalej walczyć.

Mimbla lubi tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki z 3 dc:
    Estradiol 19
    LH 5,16
    PROGESTERON 0,79
    FSH 7,91
    PROLAKTYNA 11,59
    Ft4 18,14
    TSH 1,81

Czy miałyście jakies dodatkowe badania których mi nie zlecił ?

Dostałam na 6 dni PUREGON raz dziennie dawka 150
    Następnie ORGALUTRAB 0,25 przez dwa dni i 9 dc znow wizyta.

Jakie dawki miałyście? Ja nie czuje narazie jajników wiec nie wiem czy cos tam sie dzieje juz 3 dawki przyjęłam.

• czarownica_tea Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka- bardzo mi przykro :(

Mimbla- mi lekarz po ET powiedział że starają sie nie dopuścić zeby prg spadł poniżej 20. Jak mój był w 6 dpt 29 to dostałam drugie tyle luteiny i doustnie i dowcipnie. I w okresie najwyższych dawek brałam 2 g na dobę. Moje samopoczucie było koszmarne ale jak widać szczęśliwie ciąże utrzymałem (miałam 2 dniowe plamienie już po pozytywnej becie w okolicach @)

Beata.D, Mimbla lubią tę wiadomość

dxomcwa16q3sloop.png
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. tak mi przykro.... :(

a ja w maju widziałam aż 4 lecące bociany...

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:
    Agnieszka_A. tak mi przykro.... :(

a ja w maju widziałam aż 4 lecące bociany...

Ja widziałam kilkanaście, ale jak widać ten właściwy jeszcze pod nasz adres nie dotarł.

Ale za Ciebie kciuki mocno zaciskam;**

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Requiem wrote:
    A czemu ona nie pójdzie do lekarza porządnego w takiej sytuacji gdzie wie ze coś nie tak? Myśle ze szukanie odp w necie nic dobrego nie przyniesie. Jeżeli to dla Ciebie ktoś ważny to ja bym ja mocno zrugała jak mozna tak bagatelizować takie ważne sprawy...
    Od poczatku ciazy ja gnebilam zeby zmienila lekarza, gowniara nie dala sobie nic powiedziec. A teraz trzesie gaciami. Mowilam ciagle ze musi miec badana szyjke, nigdy nie miala. Co ja widze to jej powtarzam. Polecalam jej lekarzy. Dopiero dzis gdzies chce dzwonic bo sie martwi

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Ja nie widzialam pytania. Wiesz, nie jestesmy lekarzami, a zdecydowana wiekszosc nie jest nawet jeszcze mamami, zeby odpowiedziec z doswiadczenia...

Jedyne co z wielka glowa mi sie kojarzy to wodoglowie, ale czy moze o to chodzic to nie mam pojecia, pewnie jak wiekszosc dziewczyn :)
    Pytalam co moze oznaczac ze mialam w 6dpo juz endo 14,5mm. Dlatego kazala zrobic sis.

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Ja widziałam kilkanaście, ale jak widać ten właściwy jeszcze pod nasz adres nie dotarł.

Ale za Ciebie kciuki mocno zaciskam;**

jutro jade na pierwsze badania krwi..... :)

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:

Trzymam kciuki ;)

asieńka, mysza89 lubią tę wiadomość

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Pytalam co moze oznaczac ze mialam w 6dpo juz endo 14,5mm. Dlatego kazala zrobic sis.

Do 15 mm w fazie lutealnej uznaje się za prawidłowe.

A pytałaś lekarza co podejrzewa? Jej pierwszej powinnas zadac pytanie :)

Dziewczyny nauczcie się zadawać pytania lekarzom. Za to im też placicie czy płaci MZ. Ja jak idę do gina to biorę ze sobą listę "1000 pytań do...". Zadaje po kolei i nie interesi mnie to, ze gin spoglada na zegarek...

Anna255, Beata.D, kuciak, Mimbla lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Moja beta z dziś to 4,63 mIU/ml. Także już po wszystkim.

Tak bardzo mi smutno a po Twoim wpisie jeszcze bardziej :-(

• monik Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka wrote:

Trzymam kciuki &&&

asieńka lubi tę wiadomość

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asieńka ja tez trzymam kciuki, ciekawi mnie bardzo co wyjdzie :-)
    Agnieszka, przykro mi bardzo, chcialabym, zeby bylo duuuzo dobrych wiadomosci na forum

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba popełniłam szaleństwo :D Umówiłam się na depilację bikini pastą cukrową na poniedziałek rano, a we wtorek wieczorem mam wizytę ;)

Mimbla, mysza89, Agnieszka_A., Anna255, Maka, nadzieja92, duza lubią tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
‹‹ 1221 1222 1223 1224 1225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ