WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero zrobie w srode, pewnie jakbym blisko miała do labo to bym zrobiła, ale ja 4okm jezdziłam.... będę żyła nadzieją ;)

mama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka spróbuje dzisiaj z lodem .....
    Też mnie zaszczyt spotkał z fragminem jeszcze przed anty ....żylaczki kochane jak ja was nie znoszę :/

Asieńka kawy to.mało.powiedziane.my po ten ivf stresach bólu przejściacj itd powi.nyśmy wspólnie napić się dobrej wódy :D

Fistaszek jutro zapytam w aptece ale to małe miasto to nie wiem czy mi cos doradzą jak sie czujesz?

asieńka, Moniaa, Kava lubią tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvv008 bardzo dobrze mowisz z wódą :D !

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • kassik Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta kochane, jutro o 11:30 mam krio. Poproszę o pozytywne fluidy...dużo fluidów :) w sumie to podejście nr 3, oby do 3 razy sztuka.

Viki26, Tosia 1981, Asiula86, Konwalia, renieczka, MałaMi83, justa1234, roletka, nadzieja92, Beata.D, duza, Elmirka lubią tę wiadomość

Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
    Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
    od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień.
  • Viki26 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassik wrote:
    Dziewczęta kochane, jutro o 11:30 mam krio. Poproszę o pozytywne fluidy...dużo fluidów :) w sumie to podejście nr 3, oby do 3 razy sztuka.
    Trzymam kciuki za crio, ja też jestem po 3 podejściu,
    kassik oby dla nas to był 3 i ostatni i z ładnym finałem!:)

Antonelka, MałaMi83 lubią tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassik POWODZENIA !!!
    Mnie też czeka trzeci transfer jak zdążę z wynikami histero to pod koniec czerwca będzie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 09:38

Antonelka lubi tę wiadomość

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • daynerys Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja we wtorek mam transfer blastocysty. Wczoraj dzwonili z kliniki. Taka bylam w szoku,że zadzwonili że nawet nie zapytalam o zarodki.

Antonelka, justa1234, shooa lubią tę wiadomość

34bwe6hhd9swf05a.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassik trzymam kciuki.
    Koniecznie napisz czy jakies szczegolne zalecenia po transferze dostaniesz.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • asieńka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassik, Magda79 trzymam kciuki, powodzenia :) musi być dobrze :)

Viki26 lubi tę wiadomość

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa i reszta naszych dzilnych kobietek, bardzo cały czas trzymam za Was kciuki! :) Będzie dobrze!

shooa lubi tę wiadomość

• daynerys Przyjaciółka

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was też taki upał?

34bwe6hhd9swf05a.png
  • MałaMi83 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu się tyle dzieje, że nawet na chwilę nie można puścić kciuków :-) Ale tyle kciuków i tyle szans na ciąże musi zakończyć się wyżem demograficznym na ivf ;-) W kupie siła !!

justa1234, Viki26, asieńka, Moniaa, Konwalia, Anuszka, Beata.D, duza, mycha28 lubią tę wiadomość

3jgxw1d38c6jwcsz.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goraco bardzo :-) ale moja teoria jest taka, ze upal nam potrzebny:
    1. Aby komoreczki lepiej dojrzewaly
    2. Przyjemnie bylo przensiesionym maluszkom :-)

daynerys lubi tę wiadomość

• Viki26 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi83 wrote:
    Przy pierwszej próbie wzięłam L4, ale nie leżałam, żyłam normalnie. Za drugim razem leżałam od dnia transferu do bety, a po becie od razu L4 i dalsze leżenie (tak profilaktycznie). Wszystkie obowiązki domowe spadły na męża, ja dużo drzemałam, brałam No-Spę,- mimo, że nie działo się kompletnie nic, 0 jakichkolwiek objawów, a na noc relanium. Teraz twierdzę, że to było najlepsze co mogłam zrobić :-)
    Udostępniłam wykres- tam można zobaczyć jak to u mnie wyglądało- starałam się dokładnie notować.

MałaMi czy ty planujesz na L4 być do końca ciąży?:)

Ciężarne:) jak wy się czułyście na początu ciąży szczególnie pierwsze 2-3 miesiące, dużo pracowałyście, miałyście mniejszy wymiar czasu w pracy? czy brałyście L4?

Antonelka lubi tę wiadomość

2014 ISCI1 :( cp 2015 crio :( 05.2015 ISCI2 :) 2017 ISCI3 :( 02.2018 ISCI4 :( 2018 ...?i co teraz?
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powiem szczerze że od razu poszłam na zwolnienie ale to tylko dlatego że pracuję w firmie produkującej łóżeczka drewniane dla dzieci i jest taki kołhoz że szok, dużo trzeba dźwigać i się chylac a to w ciąży jest nie wskazane :-( gdybym miała inna spokojniejsza pracę to napewno bym jeszcze pracowała ;-) na początku ciąży miałam masakryczne mdłości,ból pleców (teraz też mnie czasem bolą) rozpieranie w dole brzucha, kłucie i takie bóle na miesiączkę.każda inaczej przechodzi ciążę a nawet niektóre bezoobjawowo ;-) a i na początku strasznie dużo jadłam bez opamiętania :-P teraz już jest ok :-D

Viki26 lubi tę wiadomość

• asieńka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daynerys wrote:
    U Was też taki upał?

u nas burza i leje :)

Cykl starań...☆☆☆☆☆☆
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie, ktore nurtuje mnie pd jakiegos czasu.
    Otoz czy mowilyscie w pracy, ze przygotowujecie sie do inv? Mam na mysli szefa. Pytam o to bo ja nic nie mowie ale w zwiazku z tym, ze wszystkich wizyt pilnuje, odmawiam udzialu w wieczornych spotkaniach lub wyjazdach w czasie kiedy wypadaja mi wizyty. Nagle stalam sie mocno asertywna :-). No ale czasami nie wiem juz jakie historie wymyslac. Jakie sa Wasze doswiadczenia? Z jednej strony to tak intymne i tylu ludzi ma opinie o inv jak ze sredniowiecza wiec lepiej nic nie mowic a z drugiej strony musimy na siebie uwazac i przestrzegac terminow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 11:55

Idgie lubi tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda79 ja pierwsze 2 miesiące byłam jak flak nic mi nie smakowało na szczęście nie wymiotowałam miałam mdłości ale nie za mocne na szczęście :)
    Ja od 5 tygodnia jestem na zwolnieniu odkąd trafiłam do szpitala z plamieniami..
    Do pracy już nie wracam do końca ciąży..dr powiedział że absolutnie nie..

Viki26 lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Otoz czy mowilyscie w pracy, ze przygotowujecie sie do inv? Mam na mysli szefa. Pytam o to bo ja nic nie mowie ale w zwiazku z tym, ze wszystkich wizyt pilnuje, odmawiam udzialu w wieczornych spotkaniach lub wyjazdach w czasie kiedy wypadaja mi wizyty. Nagle stalam sie mocno asertywna :-). No ale czasami nie wiem juz jakie historie wymyslac. Jakie sa Wasze doswiadczenia? Z jednej strony to tak intymne i tylu ludzi ma opinie o inv jak ze sredniowiecza wiec lepiej nic nie mowic a z drugiej strony musimy na siebie uwazac i przestrzegac terminow.
    Ja nic nikomu nie mowię za małe miasto po co potem maja dziecko wytykać palcami ze jest" z probówki". Dla nas jest to naturalne ze dążymy do upragnionego celu. Ale dla osób 3 niekoniecznie. Wiec ja nic nie mowię. Na stymulację wzięłam urlop. A wczoraj na transfer urlop na żądanie. Dzis idę na 15 normalnie do pracy.
    Jakby niw chcieli dać urlopu to bym wzięła l4.
    Ale co wymyślę przy kolejnej próbie hak ta sie noe uda to nie wiem bo urlopu zabraknie.

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Ja mówię połowicznnie prawdę. Mówię że chodzę na monitoring cyklu. A że Lekarka dobra to ja musze się do niej czasowo dostosować a nie ona do mnie. Ostatnio urwałam się 3 dni pod rząd z pracy na ponad godzinę i to kierownik musiał mnie zastepywac. Wiedza ze się staramy wiec jakoś tam wielkich problemów nie robią.

Viki26 lubi tę wiadomość

‹‹ 1272 1273 1274 1275 1276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ