IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFistaszek wrote:Ja po transferze mam Fragmin, takze bede sie kluc do 12tc;-) u nas w Gyn wszystkie go mamy
A tak serio to masz baaaardzo duzo jajeczek, powodzenia
Mi dr.cz dzis powiedziala ze fragmin do wizyty
Mi po nim wychodza siniaki
A jak przygrzmocilam w rog stolu to mam az krwiaka -
nick nieaktualny
-
Ja też melduję, że ovitrelle przyjęłam. I koniec zastrzyków.
To w poniedziałek Shooa, Mała Mi 1 i mój nasz wielki dzień. Obyśmy miały ładne jaja, a z nich piękne zarodki, które zadomowią się w nas.
Mój mąż robił mi wszystkie zastrzyki i twierdzi, że mógłby zostać pigułą, tak mu się to spodobało.Moniaa, asieńka, kkisia, Asiula86, mycha28, Tosia 1981, renieczka, czarownica_tea, shooa, Konwalia, Beata.D lubią tę wiadomość
-
Jejku jakie tu są emocje
ile transferów
szok normalnie
kobiety każdej życzę z całego serca żeby się Wam udało,żebyście doświadczyły cudu bycia mamusią
i trzymam razem z bobasem w brzuchu za każdą z osobna żeby transfery czerwcowe były mega obfite w maleństwa w brzuszkach
POWODZONKA :-*
Viki26, Anuszka, mycha28, adrenalina, renieczka, shooa, Konwalia lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki, powodzenia w poniedziałek :*
asieńka, Madzia82, shooa lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
asieńka, moja imienniczko
Mam nadzieję, że Twoja środowa wizyta będzie pozytywna
Moja najbliższa wizyta w piątek i pewnie zacznę stymulacjęasieńka lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Kurna ale emocje, same transfery...
Asieńka trzymam nadal mocno kciuki za Twojego Kropka, niech dzielnie walczy! Ja we wtorek mam pierwsze podgladanko
asieńka lubi tę wiadomość
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Witam Mile Panie
Postanowilam do Was dolaczyc bo tak jak Wy potrzebuje sie wygadac. Moja historia nie jest dluga ale dosc burzliwa.
Przez 9 miesiecy staralismy sie o dzidziusia. W miedzyczasie zrobilam podstawowo badania diagnostyczne - wyniki ksiazkowe, testy owulacyjne - ksiazkowe. W zwiazku z tym, ze mam juz 35 lat stwierdzilam, ze nie ma czasu dalej czekac i zglosilismy sie do kliniki. Cala seria badan diagnostycznych - wszystkie ksiazkowe poza jednym....bardzo niskie amh...To bylo w styczniu- szok i lzy. Umowilismy sie z lekarzem na luty na wizyte weryfikacyjna do inv (leczenie komercyje bo amh za niskie). A tu szok - ciaza ( 4 badania bhch pieknie rosnace) i potem piekny czas szczescia. Trwalo to dwa tygodnie a potem plamienie i stwierdzono poronienie. Po dwoch dniach po stwierdzonym poronieniu, powtorzono bete i urosla. Podjerzenie ciazy pozamacicznej. Tydzien w szpitalu i zabieg usuniecia ciazy i jajowodu.
W maju rozpoczelam stymulacje. W zwiazku z tym, ze mam program komercyjny zdecydowalam na pgd - tylko z racji wieku i dlatego, ze ciezko byloby mi gdyby okazalo sie pozniej, ze cos jest nie tak z dzieckiem. W szpitalu napatrzylam sie na terminacje.
19.05. pick up i zachowaly sie do 5 doby 3 blastocysty - bardzo ladne. Sa teraz zamrozone moje Sniezynki i do 12.06. czekam na wynik pgd i jesli wszystko bedzie ok to pewnie po 15.06. bedzie transfer. Juz lekarz mnie do tego przygotowuje. Juz wiem, ze z Wami bedzie mi latwiej przetrwac bo na etapie czekania do 5 doby bylo strasznie - majac swiadomosc, ze nie wszystkie zarodki dzielnie wytrzymuja ten czas. Ale sa Trzy - dzielne i za nie trzymam kciuki.
Za Was Dziewczetatez trzymam kciuki rownie mocno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 07:25
Idgie, daynerys, Anatolka, renieczka, czarownica_tea, Asiula86, shooa, Elmirka, iga 79, Viki26, Konwalia, Kava, MałaMi83, justa1234, Beata.D lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
shooa wrote:To i ja sie zamelduje
Pick up mam w poniedzialek o 8. Estradiol 6400 prawie, prg 1,1, pecherzykow 23, pregnyl przyjety.
Teraz czekam na poniedzialek i info czy komorki sa ladne dojrzale i co sie zaplodni.
Jejku, jaka ulga ze koniec klucia...
Shoa, Magzia82 i MalaMi życzę powodzenia przy poniedziałkowej punkcji.shooa, Madzia82 lubią tę wiadomość
-
No to w poniedziałek będą emocje
Trzymam za was kciuki dziewczyny żeby wasze komórki były tłuściutkie i okrąglutkie! Ja na rozpakowanie jadę we wtorek
No i asieńko za Ciebie też trzymam kciuki żeby środa była obfita w dobre wiadomości!asieńka, Madzia82, justa1234 lubią tę wiadomość
-
Madzia82 wrote:Ja też melduję, że ovitrelle przyjęłam. I koniec zastrzyków.
To w poniedziałek Shooa, Mała Mi 1 i mój nasz wielki dzień. Obyśmy miały ładne jaja, a z nich piękne zarodki, które zadomowią się w nas.
Mój mąż robił mi wszystkie zastrzyki i twierdzi, że mógłby zostać pigułą, tak mu się to spodobało.
Moj maz tez sie bawi w pielegniareczke
Nawetmu to niezle wychodzi. Cale szczescie bo ja sama bym chyba sobie nie zrobila. Od dziecka nienawidze igiel. Nawet teraz jak mam 30 lat na sam widok sciska mnie w brzuchu i zawsze odwaracam glowe i czekam az dostane wacik do przytrzymania
Dopiero 7 zastrzykow za mna a ja mam ich serdecznie dosc.
Ale coz dla tej malej kruszynki zniose wiecej dam rade
-
Fistaszek wrote:Ja po transferze mam Fragmin, takze bede sie kluc do 12tc;-) u nas w Gyn wszystkie go mamy
A tak serio to masz baaaardzo duzo jajeczek, powodzenia
Mam pytanie jeśli chodzi o fragmin dziś mój 3 zastrzyk czy Tobie po nim zostają siniaki?
asieńka jak sie czujesz??? Do.środy wieczność ale pojawią się dobre wieściWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2015, 08:38
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Jezeli chodzi o fragmin to dokupilam inne strzykawki z igla, rozmawialm z babka w aptece i nawet na mowila, ze panie sie skarza i kupuja inne. I odkad kupilismy inne to nie mam siniakow, slady tak, ale sincow nie. chco sam plyn jest tez nieprzyjemny. Mam nadziejej, ze ja tez tylko do wizyty serduszkowej bede go miala
-
Vvv008, z tym fragminem to bardzo roznie. Ja tez bralam, przy pierwszej procedurze mialam siniaki, przy drugiej nabralam wprawy i nie mialam zadnego. Trzeba znalezc sposob. Ja zamrazalam skore na brzuchu kostka lodu przed zastrzykiem i pozniej po tez jeszcze trzymalam. W aptece jak spytasz farmaceute to znadzie Ci masc/zel na siniaki. Pomaga, szybciej sie goja
mysza89 lubi tę wiadomość
-
dzięki vvv08, coś średnio to znoszę
strasznie sie denerwuje, już nie wiem co zrobic zeby sie tak nie stresowac, niech już będzie środa!
szkoda, ze tak daleko od siebie mieszkamy, bysmy na wspolne "kawki" sie umawiałymama Aniołka [*] ♡ Kocham Cię i tęsknię ogromnie...
Cykl starań...☆☆☆☆☆☆