IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
takasobieja wrote:asienska ogromnie współczuję tego co się teraz dzieje w Twoim życiu, w Twojej głowie. Pamiętaj że nadzieja umiera ostatnia, a nawet gdyby mialabys porobić to pomyśl czy nie lepiej teraz niż później skoro płód może być z wadami genetycznymi...?( przykro to mówić ale w to jej sytuacji chyba tym probowalabym przemówić sobie do glowy
La Mia długo się staracie? U nas też słabe nasienie.
Staramy się w zasadzie już 1,5 roku. Z pomocą od lipca 2014. W tymc zasie uregulowaliśmy prolaktynę, potwierdziliśy drożność HSG i podeszliśmy do 1 IUI.
W temacie IVF jestem kompletnie zielona - dla mnie to czarna magia.
Lekarz dziś w zasadzie za duzo nie tłumaczył, tylko powiedzial ze są dwie opcje: standardowe IVF i pakiet "IVF z sukcesem" i ze jak się zdecydujemy to zebym sie pojawiła na końcu cyklu, tj. za jakies 1,5 tyg i w nastepnym cyklu stymulacja i sprobujemy...
A mnie to przeraza. Finansowo i nie tylko...05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
11.05.2015 - Tosia, 3250 g, 57 cm -
Witajcie. Jestem po pierwszym podglądanku stymulowanych przez 5 dni Menopurem jajeczek. Szału nie ma
Jajka z jednej strony: 6, 7, 8, 10 mm i z drugiej: 6, 6, 7, 8, 10 mm, czyli podobnie. Hormony niskie i lekarka dołożył 75 I Menopuru, czyli będzie teraz 225 IU. Do tego dołożyła Cetrotide. Endometruim mam 7,5. To był 6 dc. Kolejna wizyta w poniedziałek. Po minie lekarki zauważyłam, że nie jest zadowolona... Mam dziś kryzys i dosyć tego wszystkiego
06.2015 - ICSI Novum - udane
29.03.2015 - 3 IUI - nieudane
10.2014 - 2 IUI - nieudane
03.2014 - przedwczesny poród i śmierć córeczki po niespełna 2 miesiącach
10.2013 - 1 IUI - udane...
-
Asieńka kochana najważniejsze ,że beta rośnie dalej wierze że bedzie dobrze
trzymajcie sie i walczcie pogadaj z kropką by duża rosła
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Wiecie co dziewczyny ?
Czytam Was pół dnia i nadal mam mętlik w głowie, co robić, od czego zacząć..? I już sama nie wiemc zy tylko ja taka głupia, czy y też tak miałyście na początku drogi ?
Wcześniej siedziałam na wątku o IUI, ledwo się zadomowiłam a już czas się przenieść.
Ehhh...
Troszkę opadłam z sił po dzisiejszym poranku
05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
Asienka wiem, ze swojego doswiadczenia, ze w takich chwilach najgorsze jest czekanie. Nie chce pocieszac na sile ale powiem Ci tylko jedno, ze Twoja pani doktor jest dosc odwazna mowiac Ci takie rzeczy bo u mnie bylo tak, ze mimo, ze obraz badan pokazywal zatrzymanie ciazy to lekarze w szpitalu wstrzymywali sie z podejmowaniem decyzji argumentujac to tym, ze jesli ciaza troszke wolniej sie rozwija to trzeba dac jej szanse. Powiedzieli mi wprost, ze nie chca interweniowac bo moze byc jeszcze ciaza.
Postaraj sie byc dzielna....7.03.2017 - Nina jest z nami
-
vendetta83 wrote:Witajcie. Jestem po pierwszym podglądanku stymulowanych przez 5 dni Menopurem jajeczek. Szału nie ma
Jajka z jednej strony: 6, 7, 8, 10 mm i z drugiej: 6, 6, 7, 8, 10 mm, czyli podobnie. Hormony niskie i lekarka dołożył 75 I Menopuru, czyli będzie teraz 225 IU. Do tego dołożyła Cetrotide. Endometruim mam 7,5. To był 6 dc. Kolejna wizyta w poniedziałek. Po minie lekarki zauważyłam, że nie jest zadowolona... Mam dziś kryzys i dosyć tego wszystkiego
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Asieńka przytulam Cię bardzo mocno;*
Jesteś dzielna. Jeszcze nie można tracić nadziei. Ja nadal wierzę, że będzie u Ciebie dobrze.
A tego lekarza to bym po głowie zdzieliła. Te jego teksty to powalają naprawdę. Jakiś sceptyk i pesymista.
Będzie dobrze. Buziaki Kochana;***** -
nick nieaktualnyvendetta83 wrote:Witajcie. Jestem po pierwszym podglądanku stymulowanych przez 5 dni Menopurem jajeczek. Szału nie ma
Asienko, przytulam i wspieram:* i nie poddawaj sie, dzidzia jeszcze walczy. Jak radzi Anko zrob za tydzien usg.. -
Madzia82 - ja u Dworniaka, a Ty ?
Jakie masz doświadczenie z Invimedem ?
Ja na razie tylko 2 wizyty u niego i 1 IUI. Wcześniej leczył mnie dr z mojego miasta (południowa Wielkopolska) i to on regulował mi hormony i zrobił HSG, a jak już wszystko było ok i nadal nic nie wychodziło, to skierował do kliniki.05.09.2015 - ICSI 3BB - udane!!!!!
MałaMi83 wrote:liczę na to
A Ty już wiesz? Przepraszam ale tyle się tu ostatnio dzieje, że trudno mi spamiętać kto i coa byłam pewna że będzie chłopaczek a tu taaaaka wspaniała niespodzianka
Elmirka, Viki26, MałaMi83, czarownica_tea, Mimbla lubią tę wiadomość
-
asieńka wrote:dziękuję dziewczyny za ciepłe słowa, cała ta sytuacja jakby obok się dziala...
opu proszę Cie usuń te moje słowa, które zacytowałas... musze o tym nie
myśleć... tylko życ nadzieją, że cuda sie zdarzaja .... -
nick nieaktualny