X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Najgorsze, ze zrobilam wszystko.
    Cpalam full lekow, zastrzyki na krzepliwośc, leki na odrzucenie zarodka przez autoimmunologie, progesterony, estrofemy, nawet kurna akupunkture se wykupiłam.
    Mam ochotę wyć.
    A nawet kurna wyryczec się nie moge, bo w robocie siedze :(

Daj sobie jeszcze czas. Myśl pozytywnie!
    Afirmacja naprawdę czyni cuda. Ja od miesiąca prowadzę sobie kalendarz couchingowy. I afirmuję (czyli wizualizuję) to co będzie. To sprawia, że ufam. Zostaniesz mamą. Życzę Ci aby to było tym razem. Ale z pewnością zostaniesz ! Ale wizualizuj. Ja wpisuję sobie, że jestem mamą czwórki córek (wydanych na świat w dwupakach) :-)
    Jeśli zaszłam teraz rzeczywiście w ciążę, to plan ten nie do końca się sprawdzi...Chociaż i tak dalej wizualizuję marzenie. I wiem, że za 8 miesięcy, albo za 13, albo za 1,5 roku będę mamą.
    Przytulam !

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Paracetamol mozna.

Wydaje mi sie, ze 7dpt to juz cos pokaze.
    Wcześniejsze bety to 3,6 i 1,8. Teraz 1,0.
    Sprawa chyba przesadzona.
    Czekam na tel od Niemoczynskiego.

przykro mi :(

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    nie Madzia nie wolno raczej, maść tak, ale globulki nie.

Masci tez nie. Pimafucin przepisuja na recepte w takich sytuacjach.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Beta spadla do 1,0.
    To koniec nadziei :(

Idgie może jeszcze zaskoczy, ja jeszcze nie puszczam kciuków, bardzo bym chciała żeby ci się udało.

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie przykro mi bardzo.... ale może jednak coś drgnie jeszcze.... rozmawiałaś może o tym z lekarzem?

• Nadira Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie jak wrócisz z pracy wyrycz się, wyrzuć te emocje z siebie to zawsze pomaga. I wtedy nastaw się na pozytywne myślenie, bo psychika cuda potrafi! Ps. ja o tych cudach czytam tu na ovu na codzień. Ja po pierwszej nieudanej próbie myślałam że zrobię pożytek z tego naszego balkonu na 10 piętrze i skoczę w piz..u. Cały czas ryczałam, dalej w nocy nie mmogę spać, bo budzą mnie te moje "lęki". Miałam pretensje do wszystkiego, do losu, do Boga. Jak już pogodziłam się z faktem że nie mogę w sposób naturalny zajść w ciąże, to przychodziły takie myśli że teraz to nawet ivf mi nie pomaże. Ale pomyślałam sobie, że przecież mam mrozaki, jak wogóle mogłam choć przez chwilę w nie zwątpić?! Może to właśnie one mają wolę życia? I dziś już wiem że zrobię wszystko co tylko mogę, że się nie poddam nawet jak bym musiała czekać na to swoje szczęście jeszcze parę lat. Kasa rzecz nabyta. Raz jest jutro jej nie ma.
    Tak też kochana zbieramy siły!!!

Beata.D, duza, aszka, sisi lubią tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie. Te wizualizacje to nieglupi pomysl. Kiedys czytalam Sekret. Troche czary mary, ale moze coś w tym jest.

Nadira, dobrze, ze nie zrobiłas użytku z tego balkonu.

Cały czas czekam na tel od Niemoczynskiego. Mial dzwonic 10:20.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 11:27

justikf lubi tę wiadomość

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Kochane,

ale jaja!

Wróciliśmy od lekarza. Wizyta, na której mieliśmy podpisać umowę na IVM. 1,5 miesiąca od poronienia (które nastąpiło w 5 tygodniu). Lekarz zaczął od stawiania pieczątek na podpisanej już przez nas umowie in blanco. A my jeszcze nie zadaliśmy naszych pytań. Nie dowiedzieliśmy się ile kasy.

Opowiadając historię ostatnich tygodni wspomniałam, że rosną mi piersi i bolą. Panowie się zaśmiali - i zrobiło mi się nieco głupio.
    Dodatkowo plamienia - głównie podczas stosunku.

No to USG... a lekarz zauważa pęcherzyk ciążowy. Twierdzi, że 6 tydzień.
    Wysyła męża po test ... mi każe sikać. Wychodzi grupa krecha w 1 sekundzie. Twierdzi, że beta może już być na 3000.

Oddałam krew do HCG. Czekam do ok. 13:00 - na potwierdzenie od lekarza i info co z lekami - przede wszystkim progesteronem.

Nie wiem co powiedzieć. Zaszłam w ciąże bez cyklu ...w pierwszym seksie po ustaniu krwawienia po poronieniu. Forsowałam się, dźwigałam ... troszkę alkoholizowałam.

Znów cholerka dowiedziałam się późno i nie brałam ani lutki, ani duphastonu - a u mnie z tym kiepsko.

Ale numer gratulacje :) to sie nazywa szczęście trzymam kciuki.za bete :)

Idgie przykro mi ale może nie wszystko jeszcze przesądzone .....ile dni po transferze?

Ja mam dziś wizyte 1 W mam nadzieje ,że ruszymy zgodnie z planem a nie ze nas przesuną i anty wypiszą jeszcze na cykl ...

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Idgie tak bardzo mi przykro... do d... to wszystko!
    Ja właśnie wrociłam z kliniki, totalna olewka, skierowali mnie do lekarza pierwszego kontaktu, a ja własciwie chciałam tylko zwolnienie i inf jakie leki mogę brać! nie mam już dzisiaj siły jezdzić po lekarzach więc wrociłam do domu, kupiłam w aptece witaminy, tabletki na gardlo dla kobiet ciężarnych i tyle, będę musiała radzić sobie sama.
    Dziewczyny orientujecie się czy można brać paracetamol? głowa mi pęka, mam zatkany nos i zatoki

apropo paracetamolu - nieraz sie spotkalam z roznymi opiniami, ale znalam wiele kobiet, ktore braly paracetamol w ciazy, jak juz nie dawaly rady z przeziebieniem. Lekarze sie wypowiadaja, ze najbezpieczniej jest nic nie brac, ale jest on w ciazy dopuszczalny. W angli tak samo - lekarze dosc czesto zalecaja paracetamol ciezarnym. Moze sprobuj jeszcze z tym czosnkiem, jak nie pomoze, to zazyj tabletke. Na dobe chyba wynosi 1000 mg (to sa 2 tabletki).

http://biotechnologia.pl/farmacja/artykuly/paracetamol-w-ciazy-czy-bezpieczny,13138
    http://kobieta.onet.pl/dziecko/ciaza-i-porod/nie-stosuj-paracetamolu-w-czasie-ciazy/yxr1z

Elmirka lubi tę wiadomość

• agulas Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Beta spadla do 1,0.
    To koniec nadziei :(

łatwo powiedzieć, ale nie trać wiary. Wiele dziewczyn zachodzi w ciążę po latach. Musi być dobrze!

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może sie kurde na jakas joge albo tajczi zapisze, zeby organizm wyciszyc?
    Dr na akupunkturze powiedziala, ze mam malo energii chi w obszarze moczowo-plciowym.
    Ponoc w ciaze zachodzi sie wtedy, gdy sie ma nadmiar energii. A jak jest malo, albo na granicy, to organizm nie chce sie w ciaze ladowac, bo mu tej energii szkoda.
    Nie wiem, ile w tym magii a ile prawdy, ale moze cos w tym jest.
    W koncu Chinczycy juz kilka tysiecy lat sie tak leczą.

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie, bardzo mi przykro.
    Rzecz jasna obwiniasz siebie za porażkę, choć to nie jest Twoja wina.
    Możesz się ze mną nie zgodzić, nie wiem gdzie pracujesz, ale ja mimo wszystko pozwoliłabym sobie na parę minut w odosobnieniu, choćby zamykając się w łazience, żeby jakoś odreagować. To pomaga.
    Ściskam

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje tym ktorym sie udalo :)

Ja niestety do nich nie naleze
    bete robilam we wtorek i oczywiscie 0
    wyryczalam sie , uspokoilam
    i zbieram sily do nastepnego podejscia
    W dniu w ktorym sie dowiedzialam ze nie wyszlo
    dowiedzialam sie tez ze zaden z moich 9 zarodkow nie dotrwal do mrozenia

Po pierwszym szoku i placzu , ze mam dosc
    juz nic nie robie
    wrocila nadzieja

Teraz zbieram sie aby umowic sie na wizyte do lekarza

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Dzieki dziewczyny za wsparcie. Te wizualizacje to nieglupi pomysl. Kiedys czytalam Sekret. Troche czary mary, ale moze coś w tym jest.

Nadira, dobrze, ze nie zrobiłas użytku z tego balkonu.

Cały czas czekam na tel od Niemoczynskiego. Mial dzwonic 10:20.
    Jestem w klinice pod jego gabinetem - z tego co widze ma pacjentki. Moze jak bedzie mial okienko zadzwoni - lepiej niech zadzwoni w spokoju a nie na szybko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 11:36

Idgie lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf - moje szczere gratulacje, cuda sie zdarzaja... tylko poki nie przydarza sie nam, czlowiek jakos tak malo w nie wierzy... Ale jestes dla nas przykladem, ze moze kiedys i nam bedzie dane byc mama :)

GabiK - nie znamy sie - ale gratuluje maluszka. Fotka przepiekna - marze o takiej dla swojego dzidziusia jak juz zajde i urodze :) uwielbiam takie cudne upamietnianie chwil poprzez fotografie. Jak ma na imie Twoj synus? <3 :)

Idgie - przytulam. Wiem, ze wiele wysilku w to wszystko wplozylas, to jest wlasnie najgorsze, jak my sie z calych sil staramy, a nadal nie osiagamy upragnionego celu. Sama sie boje, co mnie niedlugo czeka, dlatego wspieram mocno...! <3 <3 <3

klara bella - a wy planujecie komercyjnie IVF, czy bedziecie sie starac o refundacje? Bo jesli to drugie, to szkoda czasu, bo miejsc jest coraz mniej... <3

Antonelka - kciukam za pozytywny wynik II weryfikacji :)

vvv008 - czekam na wiesci po wizycie :)

GabiK lubi tę wiadomość

• niecierpliwa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka Griszanka ma termin na poczatek sierpnia :)

Gabik gratuluje Maluszka! Przecudny!

GabiK, Anatolka lubią tę wiadomość

• Idgie Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonil Niemoczynski. Kazał jeszcze brac leki do 3 weryfikacji. Jeszcze coś sie może wydarzyć. Mam się jeszcze nie poddawać.

Anna255, agulas, iga 79, Beata.D lubią tę wiadomość

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba nie bedzie szczesliwego finalu....na razie bety nie widac......Czekam pod gabinetem na wizyte ....ale musze sie opanowac bo wybuchne placzem zaraz....

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    U mnie chyba nie bedzie szczesliwego finalu....na razie bety nie widac......Czekam pod gabinetem na wizyte ....ale musze sie opanowac bo wybuchne placzem zaraz....

przytulam <3 <3 <3

• GabiK Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna synus to Jakub <3

Anna255, Marta1986 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
‹‹ 1364 1365 1366 1367 1368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ