X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Madzia82 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kojarze by nam się tu jakoś chwaliła.

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi 1 wrote:
    Brać leki przed badaniem krwi ? Estradiol progesteron czy po badaniach ?
    Jakie badania należy robić na czczo?

Morfologia
    OB
    Retikulocyty i płytki
    Czas krwawienia + krzepnięcia
    Białko całkowite
    Albumina
    Bilirubina z frakcjami
    Próby wątrobowe (AspAt, ALAT transaminazy)
    Lipidogram (cholesterol całkowity i jego frakcje HDL i LDL)
    Trójglicerydy
    Mocznik, kreatynina, kwas moczowy
    Glukoza
    Krzywa cukrowa
    Żelazo
    Wapń, fosfor, magnez, sód, potas, chlorki)
    Hormony tarczycy
    C-peptyd
    Insulina
    HbA1C (hemoglobina glikowana)
    Ferrytyna
    Witamina B12
    Kwas foliowy
    Hormony płciowe
    Aldosteron, kortyzol
    Choroby wirusowe (żółtaczka, toksoplazmowa, mononukleoza, krztusiec, ospa wietrzna itp.)
    Monitorowanie stężenia niektórych leków
    To najczęściej wykonywane badania, do których trzeba podejść będąc na czczo. Dlatego za każdym razem gdy otrzymasz skierowanie na badania krwi dowiedz się, jak powinnaś się do niego przygotować.

Też się kiedyś zastanawiałam :)

gabiK synus cudowny!!!!

GabiK lubi tę wiadomość

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 mysle ze gdyby nie rosnaca beta to do hiperki by nie doszlo, bo po punkcji zaczela ladnie schodzic waga 0,5-0,7kg na dobe, wzdecie z brzucha zeszlo wiec myslalam ze strach zazegnany. A gdzies od czwartku zaczely sie powoli pojawiac objawy hiperki, strasznie szybko sie rozkrecily jak widac.

GABIK, piekne Sloneczko! Gratulacje i duzo zdrowka dla Was.

GabiK lubi tę wiadomość

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/najmniejszy-uratowany-wczesniak-w-polsce-jedzie-do-domu-gdy-sie-urodzil-wazyl-390-gramow,553059.html :)

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Marta1986 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/92ab3556e92a.jpg
    Dziewczyny z poniedziałku ku pokrzepieniu serc przedstawiam swoje Serduszko.
    Byłam tu trochę ponad rok temu i cieszę się,że nie widzę dziewczyn, które wtedy były tu ze mną, a po suwaczkach widzę,że tulą już swoje maluchy albo są już na ostatniej prostej przed porodem.
    Mówiłyśmy tu wówczas,że wszystkie stoimy w kolejce po swój cud, ona posuwa się powoli i mozolnie, ale zawsze do przodu.
    Ja swój cud już mam przy sobie i życzę Wam wytrwałości i cierpliwości, bo na każdą przyjdzie kolej i to forum jest na to dowodem.

Gabik ja też Cię pamiętam kochana :) Byłam pod nickiem martusia1986 jak mnie nie kojarzysz :)
    Gratuluję serdecznie syneczka i życzę Wam dużo dużo zdrówka :)

GabiK lubi tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• duza Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/92ab3556e92a.jpg
    Dziewczyny z poniedziałku ku pokrzepieniu serc przedstawiam swoje Serduszko.
    Byłam tu trochę ponad rok temu i cieszę się,że nie widzę dziewczyn, które wtedy były tu ze mną, a po suwaczkach widzę,że tulą już swoje maluchy albo są już na ostatniej prostej przed porodem.
    Mówiłyśmy tu wówczas,że wszystkie stoimy w kolejce po swój cud, ona posuwa się powoli i mozolnie, ale zawsze do przodu.
    Ja swój cud już mam przy sobie i życzę Wam wytrwałości i cierpliwości, bo na każdą przyjdzie kolej i to forum jest na to dowodem.
    Gabik - aż się wzruszyłam jak zobaczyłam to Wasze Cudo <3 Nie dość, że śliczny Maluch to jeszcze super zdjęcie. Mi samej marzy się kiedyś sesja tego typu. Pozdrawiam Was cieplutko i życzę dużo zdrówka <3

GabiK, Konwalia lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 10:48

GabiK lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Konwalia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK serdecznie gratuluje. Śliczne serduszko. Niech rośnie zdrowo.

Anatolka ani Griszanka ani Paszczakin sie nie pochwaliły. Może za dużo pracy maja przy maluszkach.

Dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze bety i wizyty.

Madzia82 nie wiem jak Ci pomoc, nie znam przeliczników. U mnie luteina dopochwowa tez zawsze takie efekty dawała, dlatego na początku ciazy brałam duphaston. Teraz jak lekarz nie chciał przepisać progesteronu doustnego na podtrzymanie ciazy i powiedział, ze lepszy efekt da luteina dopochwowa, to musiałam sie przemoc. Aplikuje ja w rękawiczce lateksowej już jakiś czas i póki co jest wszystko ok. Może to jest dobry sposób, aby przeciwdziałać infekcji?

GabiK lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane,

ale jaja!

Wróciliśmy od lekarza. Wizyta, na której mieliśmy podpisać umowę na IVM. 1,5 miesiąca od poronienia (które nastąpiło w 5 tygodniu). Lekarz zaczął od stawiania pieczątek na podpisanej już przez nas umowie in blanco. A my jeszcze nie zadaliśmy naszych pytań. Nie dowiedzieliśmy się ile kasy.

Opowiadając historię ostatnich tygodni wspomniałam, że rosną mi piersi i bolą. Panowie się zaśmiali - i zrobiło mi się nieco głupio.
    Dodatkowo plamienia - głównie podczas stosunku.

No to USG... a lekarz zauważa pęcherzyk ciążowy. Twierdzi, że 6 tydzień.
    Wysyła męża po test ... mi każe sikać. Wychodzi grupa krecha w 1 sekundzie. Twierdzi, że beta może już być na 3000.

Oddałam krew do HCG. Czekam do ok. 13:00 - na potwierdzenie od lekarza i info co z lekami - przede wszystkim progesteronem.

Nie wiem co powiedzieć. Zaszłam w ciąże bez cyklu ...w pierwszym seksie po ustaniu krwawienia po poronieniu. Forsowałam się, dźwigałam ... troszkę alkoholizowałam.

Znów cholerka dowiedziałam się późno i nie brałam ani lutki, ani duphastonu - a u mnie z tym kiepsko.

Konwalia, duza, shooa, Kava, Justine, Tosia 1981, Idgie, GabiK, justa1234, agniesia2569, Mimbla, Selena, mysza89, MałaMi83, kkisia, Beata.D, Halinka84, adrenalina, Elmirka, sylvuś, marissith, Viki26, sisi lubią tę wiadomość

• duza Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf - ale wiadomość! :D w takim razie mocno trzymam kciuki za dobre wyniki, chociaż wygląda na to, ze to czysta formalność :-)
    Jeśli dobrze pamiętam to Aana i Niecierpliwa też zaszły w ciążę naturalnie w trakcie przygotowań do kolejnej stymulacji. Ty jesteś trzecim "przypadkiem" :-) z tych dziewczyn które kojarzę.

justikf, Viki26 lubią tę wiadomość

zi13vfxmwk074eo4.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta spadla do 1,0.
    To koniec nadziei :(

08.09 - transfer :)
    2nn3flw14d6fmfcl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie przykro mi :( podczytuje Twoją historię, smutne to :( przytulam Cię mocno :*

Ja powoli oswajam się z myślą o in vitro. Daję sobie czas do końca roku...

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie.....zmartwilas mnie ta wiadmoscia. Zarowno Tobie, jak innym dziewczynom tak bardzo trzymam kciuki. Okrutne jest to wszystko. Trzymaj sie jakos......domyslam sie, ze to trudne ale badz dzielna....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 10:44

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    duza wrote:
    justikf - ale wiadomość! :D w takim razie mocno trzymam kciuki za dobre wyniki, chociaż wygląda na to, ze to czysta formalność :-)
    Jeśli dobrze pamiętam to Aana i Niecierpliwa też zaszły w ciążę naturalnie w trakcie przygotowań do kolejnej stymulacji. Ty jesteś trzecim "przypadkiem" :-) z tych dziewczyn które kojarzę.
    Ja tez tak mialam - w trzy tygodnie od lez, ze tylko inv okazalo sie, ze jestem w ciazy. Tylko u mnie okazala sie pozamaciczna...ale jest to mozliwe. Czesto psychika puszcza i latwiej jest zajsc :-).

Justikf - pochwal sie nowinami po 13:00 :-)

justikf lubi tę wiadomość

• Idgie Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze, ze zrobilam wszystko.
    Cpalam full lekow, zastrzyki na krzepliwośc, leki na odrzucenie zarodka przez autoimmunologie, progesterony, estrofemy, nawet kurna akupunkture se wykupiłam.
    Mam ochotę wyć.
    A nawet kurna wyryczec się nie moge, bo w robocie siedze :(

2nn3flw14d6fmfcl.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie wrote:
    Beta spadla do 1,0.
    To koniec nadziei :(
    Idgie przepraszam, ze mecze ale to dopiero 7 dpt - czy juz ostatecznie mozna powiedziec, ze sie nie udalo? Ja mam dzisiaj II weryfikacje - 6dpt a III dopiero w piatek czyli 10 dpt a mialam crio 5 dniowej blastki.
    Mialas juz tel z kliniki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 10:53

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idgie tak bardzo mi przykro... do d... to wszystko!
    Ja właśnie wrociłam z kliniki, totalna olewka, skierowali mnie do lekarza pierwszego kontaktu, a ja własciwie chciałam tylko zwolnienie i inf jakie leki mogę brać! nie mam już dzisiaj siły jezdzić po lekarzach więc wrociłam do domu, kupiłam w aptece witaminy, tabletki na gardlo dla kobiet ciężarnych i tyle, będę musiała radzić sobie sama.
    Dziewczyny orientujecie się czy można brać paracetamol? głowa mi pęka, mam zatkany nos i zatoki

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Shooa, szczerze mowiac to na wiele wiecej nie ma co liczyc. Hiperka musi zejsc. Niespecjalnie da sie to przypieszyc. Leki przeciwbolowe, nawadnianie kroplowkami i/lub picie, cos moczopednego moze dostaniesz jak bedziesz pic a nie bedziesz sikac i zastrzyki przeciwzakrzepowe. Jak jest hiperka bez transferu to daja dosc czesto Dostinex, ale raczej go nie dostaniesz, bo obniza prolaktyne, a w ciazy ona ma rosnac, naturalnie rosnie jej poziom. Beda Ci mierzyc obwod brzucha i robic bilans plynow.

Woda w oplucnej jest pewna jak sa dusznosci. Zgadza sie. Mnie mimo braku dusznosci i tak kontrolnie zrobili usg pluc, wody nie bylo na szczescie :)
    ja miałam dostinex pomimo udanego transferu i nic się nie stało :)

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia82 wrote:
    A orientujecie się czy globułki clotrimazolum mogę sobie zaaplikować?
    nie Madzia nie wolno raczej, maść tak, ale globulki nie.

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Idgie Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paracetamol mozna.

Wydaje mi sie, ze 7dpt to juz cos pokaze.
    Wcześniejsze bety to 3,6 i 1,8. Teraz 1,0.
    Sprawa chyba przesadzona.
    Czekam na tel od Niemoczynskiego.

2nn3flw14d6fmfcl.png
‹‹ 1363 1364 1365 1366 1367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ