X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • duza Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Trzymajcie za mnie kciuki. Zaczęłam plamić. Jadę po 12:00 na przyśpieszoną wizytę. Tak bardzo się boję :-( Smutno mi ...
    justikf - mocno trzymam kciuki, a Ty myśl pozytywnie

zi13vfxmwk074eo4.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Wow - ale brzusio. Chyba całkiem spory już jak na 18 tydzień? Kiedy zaczął Ci rosnąć? Ja takiego to się spodziewam raczej przy 30 ;-) chociaż marzy mi się jak największy !!!!
    Powiem ci szczerze że u mnie odp początku zaczął rosnąć :-D może dlatego że ja zawsze miałam problem większego brzucha ;-) każdy mi się dziwi że,mam taki duży ;-) ale mój gin ppwiedzial Że Zocha ma długie nogi w mamę kozicę :-D ;-)

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Trzymajcie za mnie kciuki. Zaczęłam plamić. Jadę po 12:00 na przyśpieszoną wizytę. Tak bardzo się boję :-( Smutno mi ...
    Kochana trzymaj się cieplutko <3 wierzę że będzie dobrze kurcze musi być dobrze <3

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko:-) wrote:
    Co druga z nas była przeziebiona po transferze. To często objaw ciazy.
    Anko powiem Ci ze na chwilę obecną mam rozstępy tylko na boczkach ale nastawiam się na to że będę miała na cycusiach bo,mega urosły i na brzuchu ;-) ja ogólnie mam tendencje do rozstępów i cellulitu :-( ale kurna mać pal sześć z tymi rozstepami i cellulitem najważniejsze aby dzieciaki nasze były zdrowe :-D

Anko:-), mycha28, duza lubią tę wiadomość

• Anko:-) Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Dzięki, Kochane jesteście, że tak wspieracie! :)
    Oby tak było, choć od soboty mój mąż jest zaziębiony, więc może to od niego dostałam.

Anko, a Ty jak się miewasz?

kochana u mnie różnie. Stres wciąż jest...ale nie mogę marudzić ze jest źle bo na razie nic się nie dzieje:-*
    Za dwa tyg mam urlop i stres. Choć lekarka mówi ze mogę jechać tylko unikać gorąca. Ponieważ ze względu na ciążę wybraliśmy Polskę to mam nadzieje ze nic się nie stanie. W razie czego znalazłam sobie w Kołobrzegu ginekologa który jest ordynatorem tamtego szpitala i chyba tak wykombinuje ze pójdę do niego na wizytę-by w razie czego mieć pomoc.
    Nigdy nie byłam przewrazliwiona na swoim punkcie a teraz dmucham na zimne-no bo dzidziuś jest dla nas najważniejszy.

Asiula86 lubi tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anko mamy kontynuację tego wątka po fioletoqej stronie ;-) jest już nas tam sporo, może dolaczysz? Na telefonie nie umiem wrzucać linków ale napiszę Ci gdzie jesteśmy ;-)

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze tak:)
    Masz 100% racji. Reszta mniej ważna. Poza tym.....wiele dziś medycyna może naprawić. Nie spinam sie:-*

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc tak :forum w ciąży ogólnie a wątek to :ciężarówki metoda IVF i Iui czekamy na was wszystkie kobiety :-D ;-) <3

shooa lubi tę wiadomość

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Just to napisz. Przez chwilę byłam na wątku grudniowki 2015 ale to nie mój klimat. Ja nie jestem tak wkrecona by wózki oglądać lub przezywac pierdoly. Po ivf i po krwawieniu to na prawdę nie ma dla mnie znaczenia teraz. Zacznę myśleć we wrześniu październiku.
    Wole odzywac się tutaj i komuś doradzić czy pomoc plus widzieć co u dziewczyn niż pisać bzdury byle pisac:)

Agi83, Różyczka, Konwalia, Kava, Tosia 1981, Viki26, shooa, duza, Mimbla, czarownica_tea, Asiula86, MałaMi83 lubią tę wiadomość

dfe01f0225.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc forum to w ciaży-ogólne, a wątek to :ciężarówki metodą IVF i IUI

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze Ci powiem ze ja wolę tu być niż na swoim terminie rozwiązania,co prawda u mnie wsustko jest ok ale mnie jakosxtez nie kręci czytanie o różnych rzeczach ;-) teraz też mi dobrze jest właśnie na tym nowym watku bo są tam kobitki wszystkie znajome z tego forum i się lepiej z nimi czuje :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 09:44

Viki26 lubi tę wiadomość

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wrote:
    Jistikf kochana trzymam kciuki i daj znać jak po wizycie :-)
    Kochana niewiem czy wiesz ale jest kontynuacją tego wątku tylko po foiletowej stronie, jakbyś miała ochotę wpaść do nas i być z nami to zapraszamy serdecznie :-) na tym wątku na fioletowej są wszystkie kobietki z tego wątku ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 09:52

• Beata.D Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponieważ ze względu na ciążę wybraliśmy Polskę to mam nadzieje ze nic się nie stanie. W razie czego znalazłam sobie w Kołobrzegu ginekologa który jest ordynatorem tamtego szpitala i chyba tak wykombinuje ze pójdę do niego na wizytę-by w razie czego mieć pomoc.
    Nigdy nie byłam przewrazliwiona na swoim punkcie a teraz dmucham na zimne-no bo dzidziuś jest dla nas najważniejszy.[/QUOTE]

Anko :)
    Moge Ci polecic oddzial Vitrolife ze Szczecina- przyjmuja w jakies dni w Kolobrzegu-wiesz to lekarze ktorzy zajmuja sie IVF moze bedzie Ci wygodniej w razie co pogadac z takim lekarzem?
    http://vitrolive.pl/kontakt-2/[/QUOTE]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 10:00

Anko:-) lubi tę wiadomość

• Marta1986 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :) Gratuluję wszystkim którym się udało i ściskam te które jeszcze walczą sama w to nie wierzyłam że mi się uda a jednak po 2 poronieniach i ciąży pozamacicznej się udało i dziś zaczęłam 22 tydzień :)

A to mój synuś <3 386 gram szczęścia <3

efc63714b0f12cf4med.jpg

renieczka, asieńka, Różyczka, Mimbla, Konwalia, niecierpliwa, Moniaa, Kava, Tosia 1981, Viki26, mycha28, shooa, justa1234, duza, agniesia2569, Beata.D, Anko:-), sylvuś, czarownica_tea, iga 79, Asiula86, jupios, MałaMi83 lubią tę wiadomość

Marta

Moje największe szczęście-synuś <3

1usa3e5eu6pimed4.png

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta1986 gratulacje :)
    justikf trzymam kciuki będzie dobrze :)

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    jakoś się nie udzielam, nie mam weny do pisania.
    Ciągnie mi się okrutnie ten tydzień i zdaje mi się ze do piątku jeszcze wieki...
    Tylko zastanawiam się czy jest do czego tak się spieszyć. Bo jak usłyszę źle wieści to... Boże nie chce nawet myśleć, poprostu cios.
    Oczywiście naczytalam się różnych info o tym kiedy ma być widoczny ten zarodek i o pustym jaju plodowym i tylko mi gorzej z tą wiedzą. Często w 5 tyg widać już coś, a u mnie 6t2d był pusty pęcherzyk :(
    Tak bym chciała wierzyć, że wszystko skończy się dobrze.
    Gratuluję nowych dodatnich bet i kciuki trzymam za te które są w trakcie procedur.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 10:39

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka trzymam kciuki za Ciebie!! &&
    A kiedy dokładnie masz wizytę?

• agulas Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justikf wiadomo coś?

Renieczka do piątku tylko dwa dni. Nie chcesz pójść wcześniej na betę i wiedzieć?
    Ja tak nie mogę się również doczekać do wizyt i umilam swój czas oglądając dr house'a :) pomaga :) czas szybciej leci :P

Dziewczyny czy Wy również miałyście takie mdłości po gonapeptylu? Męczę się od rana. Zjadłam śniadanie o 7 i jak myślę o kolejnym posiłku to mnie skręca :/ Dosłownie podchodzi do gardła :(

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    justikf wiadomo coś?

Renieczka do piątku tylko dwa dni. Nie chcesz pójść wcześniej na betę i wiedzieć?
    Ja tak nie mogę się również doczekać do wizyt i umilam swój czas oglądając dr house'a :) pomaga :) czas szybciej leci :P

Dziewczyny czy Wy również miałyście takie mdłości po gonapeptylu? Męczę się od rana. Zjadłam śniadanie o 7 i jak myślę o kolejnym posiłku to mnie skręca :/ Dosłownie podchodzi do gardła :(

Mdłości miałam tylko 1 dnia po zastrzyku ale z jedzeniem jest ciężko wczoraj mało co jadłam.

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • vioris Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze mam pytanko :) Dziewczyny które były/są w GC czy musiałyście mieć badanie hsg robione do kwalifikacji? U mnie gin stwierdził, że skoro była ciąża naturalna rok temu to nie trzeba. Czy oni tego wymagają ?

f2w33e3k1gzh6o5u.png
    21 lipca 2014 - Igorek 8tc [*]
    IVF GC Transfer zarodka 8A :) jest <3
‹‹ 1416 1417 1418 1419 1420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ