IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAgulas,
Renieczka chyba nie ma czego sprawdzac beta bo czeka na wizyte zeby sie przekonac, ze w pecherzyku jest zarodek i bije serduszko.
Renieczko, zobaczysz, bedzie wszystko w porzadku :*
A co do mdlosci po gonapeptylu to ja nie mialam. W ogole zadnych dolegliwosci po nim nie widzialam u siebie. -
dziewczyny kciuki dla potrzebujących &&&&&&&&&&
Vioris jajowody mogą być niedrożne przy ivf bo etap wędrowania komórki, zarodka przez nie jest pominięty -
Robiłam wczoraj betę i progesteron.
Beta 5500
Progesteron 180.
Dobry wynik ?? To już będzie 18 nasty dzień po transferze .agulas, Moniaa, Mimbla, Selena, mycha28, Tosia 1981, Kava, sylvuś, Marta1986, czarownica_tea, Viki26, józefka, Asiula86, justa1234, MałaMi83 lubią tę wiadomość
Mała Mi -
Anko:-) wrote:Just to napisz. Przez chwilę byłam na wątku grudniowki 2015 ale to nie mój klimat. Ja nie jestem tak wkrecona by wózki oglądać lub przezywac pierdoly. Po ivf i po krwawieniu to na prawdę nie ma dla mnie znaczenia teraz. Zacznę myśleć we wrześniu październiku.
Wole odzywac się tutaj i komuś doradzić czy pomoc plus widzieć co u dziewczyn niż pisać bzdury byle pisac:)Poza tym po tej stronie jest tyle dziewczyn którym kibicuję, że nawet jak teraz pojawił się "nasz" wątek na fioletowo, to ja i tak dodatkowo dalej tu z Wami będę
Justikf - jak u Ciebie? Coś wiadomo?Kava, Beata.D, Viki26 lubią tę wiadomość
-
roletka wrote:dziewczyny kciuki dla potrzebujących &&&&&&&&&&
Vioris jajowody mogą być niedrożne przy ivf bo etap wędrowania komórki, zarodka przez nie jest pominięty
Ja to wiem, tylko zastanawiałam się czy oni mimo wszystko czasem tego nie wymagają
Jeśli chciałabym startować do programu w związku z 6 cyklami na CLO bez rezultatu to czy trzeba wtedy też udowadniać czas oczekiwania na ciążę (rok, dwa?)? -
Vioris ja brałam zaświadczenie takie, by były wykazane 2 lata.
I tutaj musi być wskazane, że leczyłaś się w związku z niepłodnością. Moja dotychczasowa Pani doktor miała takie druczki i wpisała tam datę rozpoczęcia i napisała, że byłam leczona w kierunku niepłodności. Na tym zaświadczeniu jest też takie pole gdzie lekarz prowadzący kieruje pacjenta i tam miałam wpisane do kliniki leczenia niepłodności.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 13:51
-
ja nie miałam hsg, od razu miałam laparo podczas którego miałam sprawdzaną drożność, do kwalifikacji wystarczył wypis ze szpitala po laparo czyli udokumentowany czas satarań ponad dwa lata i 6 cykli stymulowanych
-
nick nieaktualnyDzięki, że czekałyście.
To był dziwny dzień.
Wizyta, wizytą - ale wcześniej wyleciało ze mną więcej brzydkiej ciemnej wydzieliny i pojechaliśmy na Izbę Przyjęć.
Tam mnie zbadano - zarodek ma 4,6 mm i jest akcja serca. Krwawienia nie było. Troszkę wymijające odpowiedzi dostałam jeśli chodzi o kosmówkę (jednorodna, ale bez ewidentnych cech oddzielania).
Tutaj dziękuję, że jakiś czas temu odpowiedziałyście mi o szpitalach, z których korzystacie. Byłam na Madalińskiego. I (jeśli tak można powiedzieć) to było pięknie, miło, czysto. W porównaniu do Kasprzaka - jak niebo i ziemia. Nie wyobrażam sobie abym tam miała rodzić (nawet jeśli mój lekarz jest tam ordynatorem).
Kazano mi mimo wszystko pójść na wizytę do mojego lekarza. Ta wizyta była krótka. Lekarzowi się wszytko podobało. Powiedział, że niektórzy plamią, a inni nie - i tak po prostu jest. Ale nie należy z tego wyprowadzać żadnych daleko idących wniosków. Jeśli jest plamienie, i ciąża się rozwija to jest OK - a plamienie nie szkodzi...
Osobiście wolę nie plamić ...Viki26, jupios lubią tę wiadomość
-
mam dziś 33 dc i ani widu ani słychu szanownej @ nie ma, nie ma...Buczę i jęczę cały dzień w pracy nie mogę sobie miejsca znaleźć. Histeroskopia zaplanowana na 07-07 (we wt.) i bardzo nie chciałabym jej opóźniać... a chyba na to się zapowiada. Ech
. Co robić? Czy jakieś zioła pomagają? Rumianek? Ginka mówi że na tym etapie nie ma już co kombinować z jakimiś lekami.
Denerwuję się że jak nie wyrobię żeby mieć transfer przed 16-08 to niestety będzie trzeba odwołać urlop...
(Urlop zabukowany od 16-08.)
No nic. To tyle przyszłam się wyżalić, ulżyło mi trochę... -
Mimbla jak dobrze pamiętam to czarna malwa jest na wywołanie okresu
Kava, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Seks odpada, mam przymusowy zakaz "do 10 dni przed histeroskopią". Rzecz jasna już od jakichś 2 tygodni go stosuję żeby absolutnie niczym nie podrażnić sobie śluzówki... nie wspomnę jak to wpływa na mojego męża, jest po prostu mega przybity...
Miska z ciepłą wodą - ok, zaraz to zrobię -
nick nieaktualny
-
Ja z pytaniem . Czy mogą wykreślić mnie z programu ze względu na wadę macicy? Mam zarodki i chciałabym jednak zaryzykować. Cuda się zdarzają a i przecież nie będę ich mrozić do końca swojego życia. I Czy w takim razie mogą mi odwołać 2 i 3 cykl IVF?
holly golightly lubi tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Boże.....Marta to ty masz taki sam bagaż jak ja. Nie wiedziałam że oprócz poronienia miałaś pozamaciczna.
to jest przykład na to ze skoro nam to i wam się uda!!!!
-
Dzięki śliczne kochana!
Zorientuje sie:):*
Super info!
Beata.D wrote:Ponieważ ze względu na ciążę wybraliśmy Polskę to mam nadzieje ze nic się nie stanie. W razie czego znalazłam sobie w Kołobrzegu ginekologa który jest ordynatorem tamtego szpitala i chyba tak wykombinuje ze pójdę do niego na wizytę-by w razie czego mieć pomoc.
Nigdy nie byłam przewrazliwiona na swoim punkcie a teraz dmucham na zimne-no bo dzidziuś jest dla nas najważniejszy.
Anko
Moge Ci polecic oddzial Vitrolife ze Szczecina- przyjmuja w jakies dni w Kolobrzegu-wiesz to lekarze ktorzy zajmuja sie IVF moze bedzie Ci wygodniej w razie co pogadac z takim lekarzem?
http://vitrolive.pl/kontakt-2/[/QUOTE][/QUOTE]
Beata.D lubi tę wiadomość