IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
serducho my przed rozpoczęciem stymulacji musieliśmy zrobić dodatkowo:
- p-ciała peroksydazie tarczycowej
- p-ciała tyreoglobulinie
- TSH
- FT 3 i 4
- prolaktyna
i dodatkowo u męża test HBA
dopiero z tymi wynikami lekarz rozpisał nam protokółhttps://www.maluchy.pl/li-72827.png -
-anty TPO , FT3 I ft4 w normie
-prolaktyna 12 tez ok
-TSH 2,5 tu wynik tez w normie ale cos mowia ze powinien byc nizszy dla kobiet starajacych sie ? czy przy in vitro moze byc ?
to robione mialam, np a ESTRADIOL ? FSH i LH ??
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
józefka wrote:FSH I LH składałam przy papierach kwalifikacyjnych jako uzupełnienie a ESTRADIOL dopiero w trakcie stymulacji w 5 i 8 ds. wynik u mnie nie był porywający ok 651
a jak u Ciebie FSH i LH ? u mnie kiepsko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 11:53
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
plimka_bum wrote:cześć dziewczyny, czy któraś z was miała robioną histeroskopię diagnostyczną ? Nie wiecie kiedy po histero można współżyć ? Zastanawiam się czy jest sens brać clo z tym cyklu, czy będzie można serduszkować ?
Mozna w nastepnym cyklu po @, przynajmniej ja tak mialam.tulipanna lubi tę wiadomość
-
plimka_bum wrote:cześć dziewczyny, czy któraś z was miała robioną histeroskopię diagnostyczną ? Nie wiecie kiedy po histero można współżyć ? Zastanawiam się czy jest sens brać clo z tym cyklu, czy będzie można serduszkować ?
Ja mam mieć w tym cyklu i lekarz stwierdził, żeby lepiej się nie starać, nawet zalecił na ten cykl antykoncepcję.tulipanna lubi tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
józefka wrote:serducho nie pamiętam wyników FSH czy LH ale było w normie u mnie.
A mi FSH wyszlo fatalnie... 25 zdajsie. ale musze je powtorzyc bo na takim pokreconym cyklu robilam to badanie. Dlatego ze czesc wynikow jest do bani, dopytuje sie i szukam podpowiedzi czy sens jest robic in vitroendometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
ja jak się dowiadywałam o kwalifikacje do IVF to w klinice mi powiedziano, że właśnie po to jest wizyta u specjalsty żeby wrazie czego zlecił konkretne badania czy konstultacje z endokrynologiem itd. na kolejnej wizycie już nas zakwalifikowano bo p. doktor uznała że nie ma przeciwskazań i rozpisała leki i protokółhttps://www.maluchy.pl/li-72827.png
-
Serducho wrote:Mam pytanie czy macie Dziewczyny jakies porady dla kogo kto bedzie podchodzil do in vitro ?
- co łykac ? czego unikac ?
- na jakie badania zwrocic uwage szczegolna ?
- reguluje sie wczesniej poziom wszystkich hormonow ?
Lekarze lekarzami ale trzeba tez byc czujnym, widza ze pary w potrzebie i zeby na hurra nie zrobili mi zabiegu, wywale kase i nie wyjdzie - chcialabym maksymalnie zwiekszyc szanse swoje. - DODAM ze mam niskie AMH 0,2 i endometrioze . -
nick nieaktualny
-
Anna255 wrote:Pytanie do dziewczyn z PCO, ktore mialy juz IVF. Dlugo u was trwala stymulacja, w ktorym dniu cyklu mialyscie punkcje?
Anna255 lubi tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
dziękuję za odpowiedź. Czyli clo nie będę brała. Histero to , mam nadzieję, ostatni krok przed IVF . Mam jeszcze tylko TSH i LH ale to w poniedziałek, potem histero i wizyta ponownie w klinice. Mam nadzieję że teraz nas już zakwalifikują.
Martwię się bo mam jakiegoś mięśniaka 2,5 cm . Lekarz mówi że on nie powinien stanowić przeszkody ale zobaczymy po histeroEdyta
-
Dziewczyny chciałabym do Was dołączyć. Czytam to forum od pewnego czasu ale dopiero teraz jestem w kropce i moze będziecie mogły cos mi doradzić. Dzis 4dpt criotransfer 2 zarodków. To nie pierwsza próba, mam juz 2 letniego synka + poronienie w lutym w 6 tyg. Na pierwszej weryfikacji wyszło mi:
Beta <0.1
Progesteron 29
Estradiol 7000!!!!
Jak zobaczyłam ten wynik estradiolu to prawie spadłam z krzesła:( lekarz kazał mi zmniejszyć estrofem z 3*1 na 2*1 i stwierdził ze to widocznie przez to, ze leki sie dobrze wchłaniały.. Bardzo sie boje ze to bedzie przyczyna niepowodzenia:(((( spotykałyście sie kiedyś z czymś takim? Tydzień przed transferem estradiol był 200.....
Aniołek 03.2013 (6tc)
Aniołek 02.2015 (6tc)
Aniołek 01.2017 (10tc)
-
*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 13:54
aszka, józefka, pragnaca dzidziusia, Antonelka, iga 79, Asiula86, Asiula86, Beata.D, duza, Mimbla, Kava, Tosia 1981, kkisia, Selena, Konwalia lubią tę wiadomość
-
Reni gdzie Twojemu groszkowi będzie lepiej niż u Ciebie w brzuszku
ja właśnie dostałam telefon z kliniki: transfer poniedziałek mamy zgłosić się na 9:45. Myślałam, że dowiem się czegoś o moich biedronkach, ale usłyszałam że mam się nie martwić a do poniedziałku bez mała 2 dni i wszystko może się zmienić (ostatnie zdanie nie podoba mi się w cale).Reni, Agnieszka_A., kkisia, Selena lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png