IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyjózefka wrote:Cześć dziewczynki mam pytanko temat wiem, że był już poruszany ale z pamięcią u mnie słabo. Ananaska wsuwamy przed transferem czy po???[/QU
Po transferze kochana. Jeden plasterek dziennie i ananasek obowiązkowo świeży, nie z puszkiTrzymam kciuki
józefka lubi tę wiadomość
-
Kasia79 wrote:Dziewczyny ja sobie kupiłam witaminy firmy Solgar, taka mieszanka specjalnie dla kobiet i oddzielną dla męża:). Znacie może te witaminy? Bo w internecie czytałam raczej dobre opinie o nich.
23.02-transfer
23.04-transfer 3AA i 4AA
07.07- 3AB i 4AB
13.11-6AB -
nick nieaktualnyKasia79 wrote:Dziewczyny ja sobie kupiłam witaminy firmy Solgar, taka mieszanka specjalnie dla kobiet i oddzielną dla męża:). Znacie może te witaminy? Bo w internecie czytałam raczej dobre opinie o nich.
ja znam ta firme, rowniez polecam, dobra firma -
nick nieaktualnyzielinka_97 wrote:
Wyczytalam ze obir mutacje mthfr to wskazanie do acardu lub heparyny ale jedna j juz nie. I tak sobie gdybam czy uprzec sie na heparyny czy nie. Heparyne wlacza sie po punkcji czy po transferze?
nie wiem, czy to czasem nie zalezy od woli lekarza, ze jeden ci ja przepisze, a inny juz niechetny bedzie, zeby ci ja dac. Swoja droga, moze chca sprawdzic, czy wszystko bedzie w porzadku jak juz zaciazysz, a np jak juz sie raz poronilo, to wtedy juz od razu przepisuja te zastrzyki... sama juz nie wiem jak to jest... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMimbla wrote:Anna255 czekamy jeszcze na wyniki kariotypów, jak będą dobre to zrobimy wszystkie mutacje tego genu.
Od paru m-cy biorę 5 mg kw. foliowego. Jak chwilowo nie mam recepty na 5 mg, a mi się skończył - to sobie zastępczo łykam wtedy Femibion Natal 1 z metafoliną, przez jakiś tydzień dwa. Również w te dni, kiedy robi mi się jakaś alergia skórna, wyskoczy dziwna krostka - to wtedy, z obawy przed przedawkowaniem przechodzę na kwas foliowy 0,4 znowu na tydzień - dwa tygodnie. U mnie wszystko na twarzy można wyczytać.Nie boję się nadmiaru kwasu foliowego, ale jednak nie biorę tych 5 mg non-stop.
ja mam w domu metafolin w dawce 1 mg, zamowilam na necie, bo w pl nie ma jak dostac ta bardziej przyswajalna forme. Ale jakbym miala zazywac metafolin zamiast 1 tabl 5 mg, to wzielabym np 3 tabletki, bo skoro on sie lepiej wchlania, nie ma sensu w siebie pchac ta dawke 5 mg. Coz, poki sie staram, narazie nie przejmuje sie tym nadmiarem, ale jakbym juz byla po porodzie czy cos, pewnie zmiejszylabym sobie dawke kwasu np na 1 mg metafolin. Czytalam sklad Femibion Natal - tam akurat strasznie malo jest tego kwasu, ale zawsze cos
U mnie tez wszystko widac na twarzy - szczegolnie PCO. Tradzik na brodzie, policzkach, czasem dekolt i plecy. Choc - znalazlam dla siebie sposob ostatnio. Maseczka domowa z drozdzy i mleka. Ta maska dziala cuda. Nie dosc, ze wygladza cere, koloryt skory, to zweza pory, i co najwazniejsze - dziala antybakteryjnie i przeciwtradzikowo. Naprawde szybciej sie wszystko na buzi goi, ale trzeba ja trzymac jakos 40 min, wtedy sa jakies efekty, kiedys trzymalam krocej, to widac bylo roznice, ze za krotko. Takze polecam naprawde dla osob z problematyczna cera - mozna sie zdziwic
Mimbla lubi tę wiadomość
-
Ananas kupiony i plaster zjedzony
kolejny rano.
Trafil mi sie calkiem calkiem...myslam, ze moze malo dojrzaly ale szybko w necie sprawdzialm na co zwrocic uwage. Kupilam niezly, dojrzaly ale slodki bardzo...(jak dla mnie za bardzo) ale dla dzidziusia wszystkoAsiula86, józefka lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:Ananas kupiony i plaster zjedzony
kolejny rano.
Trafil mi sie calkiem calkiem...myslam, ze moze malo dojrzaly ale szybko w necie sprawdzialm na co zwrocic uwage. Kupilam niezly, dojrzaly ale slodki bardzo...(jak dla mnie za bardzo) ale dla dzidziusia wszystko
A na co zwrócić uwagę?Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 17 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
-
Listki pod naciskiem powiiny wychodzic i byc zielone. Anans powinien byc zolto-zielony ale niezbyt miekki. Powinien tez pachniec anansem
Ale dziwne jest to, ze na jakims portalu wyczytlam, ze nie jest zalecany dla kobiet w ciazy ale w malych ilosciach chyba na etapie implementacji nie zaszkodziWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 20:46
Asiula86, Kava lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
czesc
czy ktoras z was miala ultradlugi protokol? jaka stymulacja, kiedy 1 wizyta? ja dostalam na uspienie jajnkow visanne, tylko niestety jeszcze nie wystartowalam-jak zwykle jakies kmplikacje i nie wiem od kiedy liczyc czas na wizyty a musze to duzo wczesniej zorganizowac.Ktos?cos?
Pozdrawiamgretka