IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka wrote:Mnie bardziej chodziło o to, że dziewczyny mi napisały, że alergia na produkt to coś innego niż nietolerancja. Ze można mieć nietolerancje nie mając alergii na coś. Ja w końcu odpuściłam badanie, bo jakby mi jeszcze to wyszło i miałabym nie jeść produktów alergizujacych i nietolerowanych to bym niewiele mogła jeść
Ja byłam w szoku jak zobaczyłam, że mam nietolerancję na mleko krowie i nabiał, które jadłam całe życieJakiś czas nie jadłam, potem sporadycznie a teraz jem jak mam ochotę. Już i tak mam pod górkę to jeszcze jedzenie sobie odmawiać cały czas byłoby ciężko hehe.
-
Kasia79 wrote:No właśnie dziewczyny zawsze można się stymulować w Polsce a na samą procedurę wyjechać za granicę na pobranie i zapłodnienie
Nie sądzę, żeby jakąkolwiek klinika poszła na taki układ. Procedura to procedura jako całość. Wzielabys odpowiedzialność za całość roboty, gdy ktoś inny wykonał bez Twojego nadzoru znaczna jej cześć?
-
adrenalina wrote:Conceive mam. A ten o ktory pytam to SKYN. Durex wiem ze jest plemnikobójczy i od kąd sie staramy to nie używamy. A nad tym sie zastanawiam napisane jest ze nie jest plemnikobójczy. Wyprodukowany jest na bazie sylikonu. Nietłusty, bezzapachowy, pozbawiony konserwantów
Parę lat temu jak cierpiałam na okresowe suchotyokolic intymnych, jedna ginka, skądinąd przeciwna in-vitro i nie wykonująca nawet badań biocenozy pochwy... Po samym wywiadzie, słysząc że się staramy ale ja mam problem bo czasem jestem sucha - poradziła mi polski żel bez recepty nawilżający Feminum. Kosztował nieco ponad 10 złotych. Zamiast silikonu zawiera roślinną glicerynę. Nawilża i tylko tyle. Z tego co wiem, on nie zabija plemników.
Minus to opakowanie- siermiężna metalowa tubka.
-
Anatolka wrote:Nie sądzę, żeby jakąkolwiek klinika poszła na taki układ. Procedura to procedura jako całość. Wzielabys odpowiedzialność za całość roboty, gdy ktoś inny wykonał bez Twojego nadzoru znaczna jej cześć?
No tylko pod warunkiem,że się kliniki ze sobą jakoś kontaktują, ale tak sobie tylko głośno myślę -
Anatolko
A z jakiego powodu nie mozesz acardu?
Wyczytalam ze obir mutacje mthfr to wskazanie do acardu lub heparyny ale jedna j juz nie. I tak sobie gdybam czy uprzec sie na heparyny czy nie. Heparyne wlacza sie po punkcji czy po transferze?Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy, 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
Kasia79, niby śmieszne. Ale też straszne ..
Zupełnie na serio, ja pamiętam z lat 80 księdza w Katowicach, który dobierał się do mojej koleżanki. Zaczynał swoje nagabywanie od głaskania jej kolanek w czasie zdawania modlitwy. Przepytywał nas dwójkami a ja byłam kolejna alfabetycznie więc to zawsze widziałam. Przed komunią zaliczaliśmy różne rzeczy.
I to nie było fajne. On też był mężczyzną, obiektywnie - całkiem młody i przystojny. Zawsze się cieszyłam, że moich kolanek nie dotykał.. a nic z "tych rzeczy" przecież nie rozumiałam. -
Mimbla wrote:Kasia79, niby śmieszne. Ale też straszne ..
Zupełnie na serio, ja pamiętam z lat 80 księdza w Katowicach, który dobierał się do mojej koleżanki. Zaczynał swoje nagabywanie od głaskania jej kolanek w czasie zdawania modlitwy. Przepytywał nas dwójkami a ja byłam kolejna alfabetycznie więc to zawsze widziałam. Przed komunią zaliczaliśmy różne rzeczy.
I to nie było fajne. On też był mężczyzną, obiektywnie - całkiem młody i przystojny. Zawsze się cieszyłam, że moich kolanek nie dotykał.. a nic z "tych rzeczy" przecież nie rozumiałam.
Wiem, wiem to przestaje byś śmieszne jak się dobierają do małych dzieci:(. -
zielinka_97 wrote:Anatolko
A z jakiego powodu nie mozesz acardu?
Wyczytalam ze obir mutacje mthfr to wskazanie do acardu lub heparyny ale jedna j juz nie. I tak sobie gdybam czy uprzec sie na heparyny czy nie. Heparyne wlacza sie po punkcji czy po transferze?
Mam uczulenie.
Anko:-) lubi tę wiadomość
-
*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2015, 13:54
aszka, mysza89, Mimbla, kkisia, Antonelka, iga 79, pragnaca dzidziusia, Anna255, kotkapc, justikf, sylvuś, Tosia 1981, gretka, duza, MałaMi83, Beata.D, sisi, Konwalia lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie od dziś zaczynam menopur 1200 j :)17 wizyta 8ds ....
Anna255, Asiula86, Agnieszka_A. lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka