X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    Dziś mam 7dpt, tak czy siak leki mam brać do 10 dnia więc nie wiem czy jest sens tak wcześnie się stresować betami. Wolę błogą nieświadomość.

Ilu dniowy byl zarodek? Jesli 5 dniowy to moze juz cos wyjsc ...ale niekoniecznie. U mnie dzisiaj 5 dpt i jutro II weryfikacja......zobaczymy.....

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadam proste pytanie bo zglupialam - jak liczycie dni po transferze? Dzien transferu traktujemy jako 0 a dopiero dzien nastepny to 1 dzien po transferze? Niby to oczywiste ale chyba hormony na moj mozg padaja....

• Nadira Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Józefka masz rację. Ostatnio wykupiłam w Invikcie te słynne weryfikacje implantacji i w sumie już 6dpt odebrali nam nadzieję, że szanse są znikome że beta jeszcze ruszy w górę. Kazali tylko brać leki jak dotychczas i całe to takie weryfikacje. A póki co żyję sobie spokojnie, mąż wynosi mi śmieci bo przecież nie mogę dźwigać, robi mi obiadki bo musi czuwać nad moją zdrową dietą. Tylko żyć nie umierać;-)

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Anuszka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Zadam proste pytanie bo zglupialam - jak liczycie dni po transferze? Dzien transferu traktujemy jako 0 a dopiero dzien nastepny to 1 dzien po transferze? Niby to oczywiste ale chyba hormony na moj mozg padaja....

Dokładnie dzień transferu to dzień 0 i następny to pierwszy dzień, drugi, trzeci i tak dalej

Nadira, Antonelka lubią tę wiadomość

k0kdanlij48n3q4y.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Ilu dniowy byl zarodek? Jesli 5 dniowy to moze juz cos wyjsc ...ale niekoniecznie. U mnie dzisiaj 5 dpt i jutro II weryfikacja......zobaczymy.....
    Mieliśmy 5 dniowego leniuszka 2BB

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszesz, ze mialas w inviccie weryfikacje? Teraz ich nie wykupowalas?
    Ja jestem w inviccie i mam do nich mieszane uczucia - jednej strony fajnie bo jesli za niski progesteron to dorzuca lekarz leki ale ta beta w 6dpt, ktora moze wyjsc lub nie jest koszmarna.....na mnie tez on dziala jak odebranie nadzieji ale moze tym razem bedzie inaczej.....:-)

Nadira lubi tę wiadomość

• józefka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira mój mąż też mi dziś śniadanko przygotował i obiadek podał :) podoba mi się :)

Nadira, duza lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Piszesz, ze mialas w inviccie weryfikacje? Teraz ich nie wykupowalas?
    Ja jestem w inviccie i mam do nich mieszane uczucia - jednej strony fajnie bo jesli za niski progesteron to dorzuca lekarz leki ale ta beta w 6dpt, ktora moze wyjsc lub nie jest koszmarna.....na mnie tez on dziala jak odebranie nadzieji ale moze tym razem bedzie inaczej.....:-)
    My wykupiliśmy pierwszy raz i w sumie dobrze bo te standardowe dawki leków które miałam w zupełności mi wystarczały, nic nie zmniejszali, nic nie dokładali, więc teraz myślę -dawkuje tak samo i będzie dobrze. Więc już nie wykupowałam kolejnym razem. Inne kliniki nie mają w zwyczaju robienia tych weryfikacji i też jest dobrze. A ta beta w 6 dniu...Sama mam znajomą której beta urosła dopiero w 10 dniu.

Antonelka lubi tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    Nadira mój mąż też mi dziś śniadanko przygotował i obiadek podał :) podoba mi się :)
    Lubię, lubię, lubię!
    A najlepsze są te moje objawy ciążowe:-) Coś mnie zaszczypie w podbrzuszu to myślę implantacja, coś mi na obiad zaszkodzi-'czyżby to już nudności:-) ,jeszcze trochę to uwierze że kropek zaczął kopać:-) Mąż ma ze mnie niezły ubaw

Antonelka, Elmirka, Beata.D lubią tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i telefon z kliniki był:) blastusia pod serduchem, a 2 pozostałe grzecznie na zimowiskach :)

Nadira, Anna255, Anuszka, Antonelka, Elmirka, Reni, jupios, mysza89, Agnieszka_A., kotkapc, Asiula86, Tosia 1981, iga 79, Beata.D, justa1234, agulas, Selena, czarownica_tea, duza, Konwalia lubią tę wiadomość

• Nadira Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka, najważniejsze jest wierzyć że to tym razem ma być inaczej i że się uda! Nie udaje się tylko tym, kto już nie wierzy w nic i rezygnuje!

Antonelka lubi tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    no i telefon z kliniki był:) blastusia pod serduchem, a 2 pozostałe grzecznie na zimowiskach :)
    To za rok rodzeństwo!

józefka lubi tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a jak !!!

Nadira lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    Lubię, lubię, lubię!
    A najlepsze są te moje objawy ciążowe:-) Coś mnie zaszczypie w podbrzuszu to myślę implantacja, coś mi na obiad zaszkodzi-'czyżby to już nudności:-) ,jeszcze trochę to uwierze że kropek zaczął kopać:-) Mąż ma ze mnie niezły ubaw

To tak jak i u mnie...same objawy :-) a za chwile brak wiary.......teraz sobie wymyslilam, ze skoro codziennie mam ochote na jagodzianki i pierogi z jagodami a z reguly tego nie jadam to jest to znak :-)

A tak a propos - moja przyjaciolka nie za bardzo lubi rzodkiewke ...doslownie kilka dni po serduszkowaniu stwierdzila, ze moze zjadlaby rzodkiewke i jadla codziennie az do testu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 16:49

Nadira lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:

Widzisz :-) nie ilosc a jakosc....dobre wiesci :-)

Nadira, józefka lubią tę wiadomość

• Nadira Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mam z ananasem, tak mi smakuje że jeszcze nie przestałam jeść. A z tym brakiem wiary to zupełnie normalne, tyle już naoglądałam się negatywów, że jak zobaczę dodatnią betę albo sikańca z dwoma kreskami to w ciążę uwierzę chyba w dniu porodu:-) A tak na poważnie to ten, kto tego nie przeszedł, to nie zrozumie jak czasem długa i ciężka jest to droga...

Antonelka, Elmirka, myszaaa, Beata.D lubią tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    Mieliśmy 5 dniowego leniuszka 2BB
    To 8 dpt już wyjdzie beta, mi przy pierwszym podejściu wyszła juz w 6 dpt, ale nie radze robić tak wcześnie... ucieszyłam się a okazało się że to ciąża biochemiczna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 16:58

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    Aleeee Wam dobrze dziewczyny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 16:59

józefka lubi tę wiadomość

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • józefka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam pytanko może jestem monotematyczna ale nie wiem czy mam sie martwić czy nie. Wczoraj transfer - brzuch od wczoraj jakbym piłkę połkneła, twardy. Ból powoli robi się do zniesienia nawet nospy nie biore, ale kałdun mam jakbym to był 6 miesiąc :( dodam, że do szczupłych kobiet nie należę

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    Ja tak mam z ananasem, tak mi smakuje że jeszcze nie przestałam jeść. A z tym brakiem wiary to zupełnie normalne, tyle już naoglądałam się negatywów, że jak zobaczę dodatnią betę albo sikańca z dwoma kreskami to w ciążę uwierzę chyba w dniu porodu:-) A tak na poważnie to ten, kto tego nie przeszedł, to nie zrozumie jak czasem długa i ciężka jest to droga...

Zgadzam sie z Toba.....wymaga to determinacji, sily...a chwile slabosci chyba sa naturalne a moze to troche taka obrona zeby za bardzo nie cierpiec...A lzy przy porazce....to lzy sprawiaja, ze jestesmy ludzmi a nie maszynami.......
    Ja caly czas mam nadzieje, ze moj maluszek wgryza sie a w zasadzie dzisiaj to juz powinien byc wgryziony i ukladac sie w wygodnej pozycji....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 17:08

‹‹ 1480 1481 1482 1483 1484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ