X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • józefka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wielkość mojego brzucha twardego właśnie została wytłumaczona... jednak moja głupota nie zna granic :) kapustka zasmażana w dniu wczorajszym jak i dzisiejszym nie był najlepszym pomysłem (powoduje mega wzdęcia) :) od teraz same lekko strawne rzeczy :) sorki za głupią panikę (dobrze, że nie zadzwoniłam do lekarza bo bym się wygłupiła)

Elmirka, agulas, Reni lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtedy za wysoki teraz za niski, normalnie zwariuje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    wielkość mojego brzucha twardego właśnie została wytłumaczona... jednak moja głupota nie zna granic :) kapustka zasmażana w dniu wczorajszym jak i dzisiejszym nie był najlepszym pomysłem (powoduje mega wzdęcia) :) od teraz same lekko strawne rzeczy :) sorki za głupią panikę (dobrze, że nie zadzwoniłam do lekarza bo bym się wygłupiła)
    Nie martw się każda z nas panikowala, panikuje albo będzie panikować :-)

józefka, Mimbla lubią tę wiadomość

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    mam pytanko może jestem monotematyczna ale nie wiem czy mam sie martwić czy nie. Wczoraj transfer - brzuch od wczoraj jakbym piłkę połkneła, twardy. Ból powoli robi się do zniesienia nawet nospy nie biore, ale kałdun mam jakbym to był 6 miesiąc :( dodam, że do szczupłych kobiet nie należę
    Nie jesteś przestymulowana?! jeśli ból nie minie koniecznie zgłoś się do lekarza!

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • józefka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to co mie dziwiło to to właśnie że ból stopniowo schodzi nie brałam nospy bo był do wytrzymania, dziś potrafiłam go spokojnie rozchodzić. od teraz dieta lekko strawna a jak do czwartku nie przejdzie wtedy do lekarza.

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem czy ktoś już wstawiał, jeśli nie to proszę o podpisanie petycji w spr.ustawy o in vitro https://secure.avaaz.org/pl/petition/Prezydent_RP_Bronislaw_Komorowski_Wzywamy_Prezydenta_RP_do_podpisania_ustawy_o_leczeniu_nieplodnosci/?nTfXAjb

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 18:28

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    może faktycznie to ta bomba leków i zastrzyków. myslałam, że p otransferze bedzie tego mniej a tu cholera przybyło:

rano:
    utrogestan - dowcipnie
    encornton 1 tbl
    acard 1 tbl
    prognynova 1 tbl
    magnez 2 tbl
    femibion 1 tbl

po południu:
    magnez 2 tbl
    prognynowa 1 tbl
    prolutex - zastrzyk
    fraxiparine - zastrzyk

wieczorem
    acard 1 tbl
    magnez 2 tbl
    prognynowa 1 tbl
    A czemu tak dużo magnezu masz?

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
  • józefka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem, jakoś wszystko mi się wydaje że dostaje końskie dawki :( a może dlatego, że jestem osobą palącą (choć już mega zredukowałam) nie wiem

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:
    nie wiem czy ktoś już wstawiał, jeśli nie to proszę o podpisanie petycji w spr.ustawy o in vitro https://secure.avaaz.org/pl/petition/Prezydent_RP_Bronislaw_Komorowski_Wzywamy_Prezydenta_RP_do_podpisania_ustawy_o_leczeniu_nieplodnosci/?nTfXAjb
    Już podpisana :)

agniesia2569 lubi tę wiadomość

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    nie wiem, jakoś wszystko mi się wydaje że dostaje końskie dawki :( a może dlatego, że jestem osobą palącą (choć już mega zredukowałam) nie wiem
    A jaki magnez bierzesz? ja dzisiaj zakupiłam i zwiększyłam dawkę

• józefka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przepisał mi magnezin comfort, ale... mam w domowej apteczce magnez + vit B6 więc najpierw to wybiore dopiero wykupie kolejne i już wtedy ten magnezin

Elmirka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko ok śluzówka ładna transfer 21, taki wynik tez jest ok mogłam trafić w taką godzinę akurat

Tosia 1981, Antonelka, magdab, Reni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odetchnelam uff

józefka, Antonelka, Mała Mi 1, agulas lubią tę wiadomość

• józefka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelia bo się zamotałam transfer masz o 21 czy 21 lipca sorki mam wolne loty :)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kotkapc wrote:
    Mam dopiero pierwsza wizytę w Bocianie u dr. Mrugacza. Podobno przyjmują jeszcze na rządowe, tylko pani w rejestracji mi powiedziala żeby wziąść wszystko co mamy, od lekarza zależy czy wystarczy. Wolałabym mieć wszystko przygotowane bo do kliniki 400km...
    Zaprosiłam Cie do przyjaciółek :) żebyśmy mogły czasem popisać o bocianie i dr :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 19:14

• mycha28 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agniesia2569 wrote:

Podpisana :-)

agniesia2569 lubi tę wiadomość

Wojtus 2530 g, 50 cm <3 Szymus 2380 g, 50 cm <3
    201602151781.png
  • monik Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelia777 wrote:
    Wszystko ok śluzówka ładna transfer 21, taki wynik tez jest ok mogłam trafić w taką godzinę akurat

A nie mówiłam że będzie dobrze :-)

• daynerys Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotkapc też jestem w Bocianie w Bialymstoku u dr.P. Według mnie to bardzo dobra klinika, podchodzilismy do rządowki i udało się za pierwszym razem;)
    Na wizytę kwalifikujaca wzięliśmy historie naszego leczenia a badania tzn spermiogram i hormony robiliśmy na miejscu. Wyniki były po 2 godzinach. Tego samego dnia zapisslismy się do programu a za 2 miesiace przystapilam do stymulacji. Dziś jestem w 8tc.

adrenalina, józefka, Antonelka, justa1234, agulas, Reni lubią tę wiadomość

34bwe6hhd9swf05a.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daunerys, gratuluje :)
    Mi niestety za pierwszym razem sie nie udało. Ale liczę na drugie podejście :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    21 lipca i oby był to ten szczęśliwy transfer! Kurcze czemu ja wszystko tak przeżywam a obiecałam sobie że już wyluzuje...

‹‹ 1482 1483 1484 1485 1486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ