WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonili do mnie z kliniki. Z 6 komórek tylko 3 się prawidłowo zaplodnily. :( chyba nie chciałam mieć w ogóle telefonu. Mam dzień do dupy. Siedzę i wyje. Ostatnio zaplodnilo się 5 i tylko jedna była blastka. :(

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • józefka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja ale zapłodniły się te "najlepsze i najukochańsze" zobaczysz jakie okażą się silne dla Ciebie, wierz w nie !!!

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bardzo się boję ze nie zostanie nic :( co jest nie tak?? To wina moich komórek?

Gameta Rzgów
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
  • józefka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze też tak myślałam jak okazało się że tak mało dobrych jajeczk wyhodowałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Dzwonili do mnie z kliniki. Z 6 komórek tylko 3 się prawidłowo zaplodnily. :( chyba nie chciałam mieć w ogóle telefonu. Mam dzień do dupy. Siedzę i wyje. Ostatnio zaplodnilo się 5 i tylko jedna była blastka. :(

Kochana nie martw się na zapas, ja miałąm 6 komórek, w drugiej dobie juz tylko 4 i tylko dwie przetrwały do 5 doby- jedna była blastka w bardzo wczesnym stadium a druga była w stanie przejściowym jeszcze nie blastka :( nie mam mrozaczków ale wierze, ze te najmocniejsze przetrwały i sie przyjmą :) Ty też kochana musisz wierzyć :) Pozytywne myslenie działa cuda :)

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane

Czytam od rana i widze, ze smutki nas dopadly...rozumiem Was...czytam i wspieram. Dobre wiesci przy pozytywnych betach to ciagly strach...watpliowsci...ciagle analizowanie. Jesli ktoras z nas tak nie ma to chetnie zapisze sie na korepetycje.

Adopcja komorek lub zarodkow to pomimo, ze moze nie zmagam sie dlugo z problemem to ze wzgledu na niska rezerwe jajnikowa rozwazalam. To tez piekne i kochane dziecko - nosimy je w brzuszku tyle misiecy, mamy wplyw na jego wychowanie, rozwoj...mysle, ze dla kobiety to latwiejsze niz dla faceta. Ja chyba nie mialabym obaw, moj maz juz tak.

Ja juz po dzisiejszych badaniach krwi i wizycie - zamienilam konsultacje telefoniczna na wizyte. Beta przyrosla w normie. Troche spadl progesteron ale jest w normie. Dr nie zwiekszyl lekow ale ja sobie dorzuce jednego lutinusa ...skoro wyplywa go tyle to najwyzej uzupelnie. Dr mowi, ze moze byc tak, ze pora pobrania krwi vs przyjecie lekow mogly nie zgrac sie i dlatego wynik nizszy. Ale nie panikuje, estradiol w normie.
    Za 9 dni wizyta pecherzykowa - dzisiaj dr nie robil usg bo mogloby jeszcze nic nie byc widac a ja bym na pewno spanikowala. Za kolejne 7-10 dnie usg serduszkowe. Na razie zalecenie: odpoczywac i przyjmowac leki, wzielam L4 - za duzo wyjazdow i stresujacych sytuacji w pracy - nie chce ryzykowac.

No i z dzisiejszych emocji nie zapytalam lakarza jak liczyc moj czas ciazy. No trudno - mam nadzieje, ze bedzie na to jeszcze czas....

To tyle u mnie :-)

Moniaa, pragnaca dzidziusia, Anatolka, MałaMi83, zyzka, Elmirka, iga 79, kotkapc, Agnieszka_A., Tosia 1981, sylvuś, duza, Mimbla lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • józefka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka kurcze ponowne gratki, i niech groszek dalej się pięknie rozwija :)

Antonelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Kochane

Czytam od rana i widze, ze smutki nas dopadly...rozumiem Was...czytam i wspieram. Dobre wiesci przy pozytywnych betach to ciagly strach...watpliowsci...ciagle analizowanie. Jesli ktoras z nas tak nie ma to chetnie zapisze sie na korepetycje.

Adopcja komorek lub zarodkow to pomimo, ze moze nie zmagam sie dlugo z problemem to ze wzgledu na niska rezerwe jajnikowa rozwazalam. To tez piekne i kochane dziecko - nosimy je w brzuszku tyle misiecy, mamy wplyw na jego wychowanie, rozwoj...mysle, ze dla kobiety to latwiejsze niz dla faceta. Ja chyba nie mialabym obaw, moj maz juz tak.

Ja juz po dzisiejszych badaniach krwi i wizycie - zamienilam konsultacje telefoniczna na wizyte. Beta przyrosla w normie. Troche spadl progesteron ale jest w normie. Dr nie zwiekszyl lekow ale ja sobie dorzuce jednego lutinusa ...skoro wyplywa go tyle to najwyzej uzupelnie. Dr mowi, ze moze byc tak, ze pora pobrania krwi vs przyjecie lekow mogly nie zgrac sie i dlatego wynik nizszy. Ale nie panikuje, estradiol w normie.
    Za 9 dni wizyta pecherzykowa - dzisiaj dr nie robil usg bo mogloby jeszcze nic nie byc widac a ja bym na pewno spanikowala. Za kolejne 7-10 dnie usg serduszkowe. Na razie zalecenie: odpoczywac i przyjmowac leki, wzielam L4 - za duzo wyjazdow i stresujacych sytuacji w pracy - nie chce ryzykowac.

No i z dzisiejszych emocji nie zapytalam lakarza jak liczyc moj czas ciazy. No trudno - mam nadzieje, ze bedzie na to jeszcze czas....

To tyle u mnie :-)

Świetne wiadomości :D Rosnijcie zdrowo :D

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    Anatolka kurcze ponowne gratki, i niech groszek dalej się pięknie rozwija :)

Notorycznie nas mylisz ;-)

józefka lubi tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • józefka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Notorycznie nas mylisz ;-)

postaram się porawić dziewczynki :) choć jestem osobą słabo podlegającą jakiejkolwiek resocjalizacji :)

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

• Bribrami Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka cudowna wiadomosc!!! A u kogo sie leczysz w invikcie?

w57vrjjg31odl8pz.png
    mhsv4z17rdmo50zd.png
    f2wl3e5eqnmv89e8.png
    Aniołek 03.2013 (6tc)
    Aniołek 02.2015 (6tc)
    Aniołek 01.2017 (10tc)
  • zyzka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka pięknie, gratuluje,niech beta rośnie dalej, będziesz ją jeszcze badać ?

zyzka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka - moje szczere gratulacje, czekamy razem z Toba na pierwsze USG :)

takasobieja - przytulam i wspieram, ale musimy wierzyc w te zarodki, ktore sa, ze juz z wami zostana <3 widze na wykresie, ze bierzesz metformine (ona takze poprawia jakosc komorek), ja rowniez ja biore z przerwami jak Ty, bo ciezko mi z dieta, cos zle zjem i zaraz efekty w postaci mdlosci, boli brzucha czy nawet biegunki :/ wyeliminowalas moze cukier z diety i biala make? czy moze chociaz ograniczasz? ja sie staram rowniez jesc produkty niskoweglowodanowe... zobaczymy jak ja sie bede stymulowac, ponoc na poprawe komorek jajowych jest jeszcze dobry koenzym Q10 oraz tabletki DHEA (ale to juz nie kazda z PCO moze je brac, zalezy od wynikow badan dotyczacych hormonow nadnerczy i androgenow, z tego co kiedys wyczytalam) <3

http://www.jestemplodna.pl/jak-poprawic-jakosc-komorek-jajowych-jakosc-nasienia/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 15:03

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bribrami wrote:
    Antonelka cudowna wiadomosc!!! A u kogo sie leczysz w invikcie?

U nr Niemoczynskiego. Wyslalam rano do Ciebie zaproszenie bo mnie zmartwila opinia o Twojej becie i chcialam pogadac.

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyzka wrote:
    Antonelka pięknie, gratuluje,niech beta rośnie dalej, będziesz ją jeszcze badać ?

W najblizszych dniach raczej nie. Zrobie to 27.07. musze wierzyc i ufac, ze bedzie dobrze. W pierwszej ciazy, ktora w lutym stracilam, chyba z 6 razy badalam - ksiazkowo przyrastala a okazala sie ciaza pozamaciczna wiec teraz chyba juz poczekam do usg. No chyba, ze bedzie jakies krwawienie ale mam nadzieje, ze moze tym razem bedzie szczesliwie.

• Bribrami Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi byc szczęśliwe:) dopiero teraz jak napisałaś o zaproszeniu to sie zorientowałam ze je mam:) jeszcze nie czaję tego forum tym bardziej na telefonie:/

w57vrjjg31odl8pz.png
    mhsv4z17rdmo50zd.png
    f2wl3e5eqnmv89e8.png
    Aniołek 03.2013 (6tc)
    Aniołek 02.2015 (6tc)
    Aniołek 01.2017 (10tc)
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ograniczam mąkę. Cukrów jem mało. Nie jestem z tych co lubią słodkie. A skoro tylko 3 się zaplodnily to wina komórek? Jest zalamka. Pozostało mi czekać. Jakie badania mogłabym zrobić ??

Gameta Rzgów
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 mi lekarz na poprawę jakości komórek jajowych przed stymulacją chyba przez 3 cykle kazał brać Glucophage i Inofolic. Czy pomogło nie wiem, ale komórek miałam w sumie tyle ile trzeba, bo jestem w programie MZ.

Anna255 lubi tę wiadomość

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka - gratulacje;* Cudowne wieści. Także teraz czekamy na serduszko :)))

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Anna255 mi lekarz na poprawę jakości komórek jajowych przed stymulacją chyba przez 3 cykle kazał brać Glucophage i Inofolic. Czy pomogło nie wiem, ale komórek miałam w sumie tyle ile trzeba, bo jestem w programie MZ.

rozumiem, no wlasnie czytalam, ze z komorkami jajowymi jest jak z plemnikami, odbudowuja sie w ciagu 3 miesiecy, wiec co najmniej tyle musi trwac np przestrzeganie jakiejs diety czy zazywanie suplementow, by byly jakies efekty... <3

apropo inofoliku - mialas go pic tylko do transferu, czy po tez kontynuuowac, bo slyszalam 2 rozne opinie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 15:52

‹‹ 1507 1508 1509 1510 1511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: