WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • sylvuś Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wszystkim,też Was mocno przytulam.
    Za Wszystkie czekające , testujące i pozostałe trzymam bardzo mocno kciuki&&&&&
    Uciekam na Mazury buziaki :**

Moniaa, Elmirka, pragnaca dzidziusia, iga 79, Justine lubią tę wiadomość

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelko trzymam kciuki za dzisiajsza betę! zobaczysz będzie dobrze! u mnie dopiero 5 dpt i jeszcze tyle czekania... :)

Antonelka, pragnaca dzidziusia lubią tę wiadomość

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • zyzka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Ja mialam crio i 5 dniowy zarodek w 15 dc. W naturze jesli owulacja bylaby 14 dc to w 15 dc zarodek nie bylby tak rozwiniety. W zasadzie 5 dni w jedna czy w druga to nie ma znaczenia :-) - tak z ciekawosci pytam :-)

Jesli bedzie dzisiaj przyrost i dobre wiesci to zapytam dr jak to liczyc :-)
    Ja miałam crio 5 dniowego w 20dc,a owulki zazwyczaj miałam w 16/17dc a i tak liczą te tygodnie od ostatniej @. Kiedy wyniki będą??

zyzka
  • józefka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Antonelko trzymam kciuki za dzisiajsza betę! zobaczysz będzie dobrze! u mnie dopiero 5 dpt i jeszcze tyle czekania... :)

wiem co czujesz :) czy juz powoli zaczynasz wariować i szukać objawów (bo ja cholera tak) i lipa wiem, ze na to za wcześnie ale to jest silniejsze ode mnie...

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Sylwuś ,przykro mi:( wiem co czujesz,ja jestem po trzecim transferze i też nie mam powodu do uśmiechu,wczoraj mialam 10dpt zrobiłam sikańca (czułość 10) nie wyszedł,niby betę mam zrobić w poniedziałek, ale nie łudze się... Sylwuś odpoczywaj i nabieraj siły do walki.pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 10:50

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takasobieja wrote:
    Ja mam pco. Amh 9.8 było przed stymulacjami. Pierwsza była menopurem 150 orgalutranem i gonapeptylem na koniec. Bo zagrożenie hiperka. A estradiol był tylko 1500. Pęcherzyków 18 z czego tylko 10 komórek. Płyn w jamie otrzewnej. Powiększone jajniki. transfer odroczony. Dwa dni po punkcji wegetowalam , miał nadety wielki cały brzuch. Żadne leki przeciwbolowe nie pomagały. Skurcze jakbym miała w brzuchu. Teraz mialam puregon 125, orgalutran i ovitrelle. Jest o niebo lepiej :) mdli mnie bo lykam 14 tab doustnie i 6dopochwowo. Ale brzuch boli znosnie :) czuje ze tam ktoś grzebal ale jest całkiem ok. Dostałam lek na to by powstrzymać hiperke dosinex, i w środę mam zrobić zastrzyk z gonapeptylu. Planowany transfer w srode

czyli jestes kolejnym dowodem na to, ze przy PCO powinni zaczynac stymulacje od mniejsztch dawek <3 dziekuje za info i oczywiscie trzymam kciuki za srodowy transfer, niech sie w koncu u Ciebie zazieleni :D

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyzka, malucha na pewno bedzie widac w 23dpt. U mnie twierdzili, ze serduszko jest widoczne, kiedy beta osiaga okolo 2000 i tak tez bylo, byly dwa, a na poprzedniej wizycie jeden pecherzyk ;-)
    U mnie licza wiek ciazy od ost miesiaczki, ale pozniej sie go i tak weryfikuje zgodnie z wiekiem z usg

zyzka lubi tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    Ptyanie do dziewczyn z PCO - od jakiej dawki menopuru zaczynalyscie stymulacje? Od 225 czy np 150? Bo te hiperki, ktore naprawde dosc czesto teraz u dziewczyn wystepuja, juz sama nie wiem, czy to wina lekarzy, ze za duza dawke na poczatku daja? zauwazylam na niektorych wykresach z IVF, ze te zaczynajace od 225 mialy hiperke, a np zaczynajace od 150 juz nie... nie wiem, czy to jakas zaleznosc, ale chyba przy pierwszym podejsciu powinno sie podawac mniejsza, bo nie wiadomo jaka bedzie reakcja organizmu <3

Ja mam pco. AMH 8,6. Zaczynałam od Menopuru 150 i taki brałam przez ok. 11 dni. Potem przez 3 dni Menopur 225. Do tego miałam Cetrotide. Nie miałam hiperstymulacji. Pobrano 7 kumulusów. W tym miałam 6 komórek, 5 dojrzałych i tych 5 się zapłodniło. Jeden zarodek (blastkę) mi podano, dwa, które doszły do stadium blastocysty zostały zamrożone.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 11:30

Anna255 lubi tę wiadomość

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka zaciskam kciuki za dzisiejszą betę :*

• sylvuś Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iguś jeszcze jest nadzieja, sama wiesz jak jest z sikańcami, nawet tymi czułymi.
    Jeszcze masz dwa dni,za Ciebie trzymam podwójnie &&& no i ten siódmysiódmy:), może jedna będzie szczęśliwy.....jeszcze nie przekreślaj babelków.
    Wiem jak jest... Ja wierzyłam do końca -aż trzymałam papier w ręce:(
    Tak bardzo bym chciała żeby Ci się udało!!!
    Nie wiem co bedzie ze mna czy dam rade 3 raz....czy wogóle on bedzie tyle jest osób oczekujących na liście. Zawsze myślałam ,że bede miała swoje dziecko, teraz musze przeanalizować temat czyjejś komórki, to trudne dla mnie, ale dobrze że jest takie wyjście. Wiem to też będzie moje jeśli sie uda tylko co ja kiedyś mu powiem, a jak zachoruje, to przecieś inne geny będą , w połowie męza a jak nie bede mogła wtedy pomóc....
    Mam metlik w głowie, chyba się boję,prawie straciłam wiare dgy szłam na wizyte dr.N. ją we mnie obudził. Zobaczymy co przyniesie los.
    Dziewczyny które miały komórki dawczyni proszę dajcie znać, chciałabym porozmawiac z kimś kto juz w tym był , jest. Dzięki bardzo

W życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
    Ja swoją już dostałam od losu:)

"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png"
  • iga 79 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Sylwuś:* wiem ze to trudny temat,adopcja,ale zawsze to jakieś wyjście.Ja bym się chyba zdecydowała,jeśli to była by ostateczność.wiem ze łatwo się mówi dopóki to nie dotyczy Ciebie.No cóż całe życie stajemy przed dylematami..
    Trzymam za Ciebie i nie trać nadziei..

23.02-transfer :(
    23.04-transfer 3AA i 4AA :(
    07.07- 3AB i 4AB :(
    13.11-6AB :(
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na myśl o kolejnej stymulacji robi mi się niedobrze... Znosiłam to jako tako fizycznie, ale za to psychika dostała po głowie... U nas ze względu na marne plemniki rozważamy z mężem podejście do kolejnej próby rządówki... ewentualnie inseminację z nasienia dawcy, albo adopcję zarodka. Sa to cholernie trudne tematy, bolesne dla nas obu. Ostatnio zwracam uwagę częściej niż dotychczas na kobiety z wózkami i czuję się taka jakaś jałowa z ogromnym pechem w życiu. Ale już nie smęcę smutów na tym forum. Najwyraźniej to wszystko zryło mi pod deklem. Polityki za dużo się naoglądałam ;-) Miłego dzionka i duuuuuużo szczęścia!

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga, sikaniec- oszukaniec nawet najczulszy to test którego ja nie szanuje. Ja jestem po ujemnej becie i mogę pomarudzić, Ty nie trać nadziei.

iga 79 lubi tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    wiem co czujesz :) czy juz powoli zaczynasz wariować i szukać objawów (bo ja cholera tak) i lipa wiem, ze na to za wcześnie ale to jest silniejsze ode mnie...
    Dzisiaj mam kryzys... tyle emocji, boję się że znowu nie udało się ech...

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    Na myśl o kolejnej stymulacji robi mi się niedobrze... Znosiłam to jako tako fizycznie, ale za to psychika dostała po głowie... U nas ze względu na marne plemniki rozważamy z mężem podejście do kolejnej próby rządówki... ewentualnie inseminację z nasienia dawcy, albo adopcję zarodka. Sa to cholernie trudne tematy, bolesne dla nas obu. Ostatnio zwracam uwagę częściej niż dotychczas na kobiety z wózkami i czuję się taka jakaś jałowa z ogromnym pechem w życiu. Ale już nie smęcę smutów na tym forum. Najwyraźniej to wszystko zryło mi pod deklem. Polityki za dużo się naoglądałam ;-) Miłego dzionka i duuuuuużo szczęścia!
    Wiem co czujesz, ja nie moge patrzeć na małe dzieci, serce mi pęka, czuję zlość, żal do całego swiata dlaczego nam nie wychodzi. Wszyscy nasi znajomi maja juz dzieci a wiekszośc zastanawia się nad drugim, to jest straszne!

• Nadira Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Wiem co czujesz, ja nie moge patrzeć na małe dzieci, serce mi pęka, czuję zlość, żal do całego swiata dlaczego nam nie wychodzi. Wszyscy nasi znajomi maja juz dzieci a wiekszośc zastanawia się nad drugim, to jest straszne!
    O tym bólu nie da się zapomnieć nigdy. Nawet jak już wszystko wyjdzie na prostą to ta rysa w sercu pozostanie. Trzeba nam z uporem maniaka wierzyć że musi się przecież wkońcu udać! Więc zakaz negatywnego myślenia! Tak jak napisałam wyżej, mi dobrze zrobi posmutać troszeczkę, Ty masz myśleć tylko pozytywnie!

pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    O tym bólu nie da się zapomnieć nigdy. Nawet jak już wszystko wyjdzie na prostą to ta rysa w sercu pozostanie. Trzeba nam z uporem maniaka wierzyć że musi się przecież wkońcu udać! Więc zakaz negatywnego myślenia! Tak jak napisałam wyżej, mi dobrze zrobi posmutać troszeczkę, Ty masz myśleć tylko pozytywnie!
    Wiem wiem grzeszę takim zachowaniem, u mnie jest szansa, nadzieja :) ale mam napady raz jestem mega pozytywnie nastawiona a raz mam mega doła...

• Fistaszek Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa mrozaczki. Jezeli sie okaze, ze dzieciaki urodza sie zdrowe, z ciaza bedzie wszystko ok to oddamy nasz maluchy. Mamy juz jedno dziecko. I powiem Wam, ze ogromnie bym sie cieszyla, jezlei okazaloby sie, ze ktos je adoptuje i dadza komus dzidzie :-D

Anuszka, Nadira, justa1234, Bribrami, mysza89, Mimbla, Konwalia lubią tę wiadomość

34bws65ga0j0xbs5.png
    relgio4pb80c7l0k.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmirka wrote:
    Wiem wiem grzeszę takim zachowaniem, u mnie jest szansa, nadzieja :) ale mam napady raz jestem mega pozytywnie nastawiona a raz mam mega doła...
    A to jest zupełnie zrozumiałe. Rozumiem bo ma to samo, teraz z przewagą doła. Ale dam przysłowiowy łeb uciąć, że jak się spotkamy na pogaduszkach po fioletowej stronie to powiemy jedno : warto było.

Elmirka lubi tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fistaszek wrote:
    Ja mam dwa mrozaczki. Jezeli sie okaze, ze dzieciaki urodza sie zdrowe, z ciaza bedzie wszystko ok to oddamy nasz maluchy. Mamy juz jedno dziecko. I powiem Wam, ze ogromnie bym sie cieszyla, jezlei okazaloby sie, ze ktos je adoptuje i dadza komus dzidzie :-D
    Podziwiam Twoją postawę :) Ale faktycznie lepiej oddać inne parze aniżeli miałyby byc w uśpieniu... :)

‹‹ 1506 1507 1508 1509 1510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ