IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Antonelka trzymam kciuki za jutrzejszą weryfikacje
Będzie piękny przyrostAntonelka lubi tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Nadira wrote:A ja wyrobiłam w sobie odruch Pawłowa. Jak pomyślę że trzeba odebrać wynik bety, to odruchowo łzy cisną mi się do oczu. Dziś już nawet nie mam siły na łzy. Beta < 0,1.
Przewyłam cały dzień, tak bardzo wierzyłam ,że tym razem bedzie ok:(
dobrze że zaczynam urlopW życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
arlenka wrote:Sysiaaa ja się też zaczynam tym interesować, bo tracę wiarę w nasze komórki
W mojej klinice wygląda to tak: płacisz jak za transfer (tu jakieś 1200-1500) i to podobno tyle. Za zarodki nie płacisz, jeśli ktoś chce za nie pieniądze to z tego co wiem robi to niezgodnie z prawem. Skuteczność podobno wysoka, jeśli macica jest ok. Jedyny problem jest taki, że wbrew temu co mówią przeciwnicy IVF, takich zamrożonych zarodków nie ma dużo...przynajmniej u mnie jest kolejka po zarodki.
Ja jeszcze chcę wykorzystać trzecie podejście ministerialne, a później nie wiem czy dam jeszcze radę i psychicznie i finansowo. Przy adopcji nie ma stymulacji, punkcji itd, a to dla mnie z każdym podejściem coraz trudniejsze się robi.jeszcze 1 podejscie zostało tylko-wczoraj usłyszałam ,żebym pomyslała o adopcji komórek.
Moje są bardzo słabe, miałam maluszka 1BC
tylko 3 przewidziane może dopiero w przyszłym roku,czekaja na kase, wpisałam sie na liste oczekujących wczoraj ,jeste sto dwudziesta któraśW życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Antonelka wrote:Dziewczyny a jak to jest z widocznoscia wczesnej ciazy na usg? Zyzka pisala dzisiaj o pieknym widoku Maluszka przy becie z wczoraj - ok 500. Zakladam, ze dzisiaj juz jest winik blizej 1000
Zyzka jesli cos przekrecilam to popraw mnie prosze
Kiedys slyszalam opinie, ze na usg cos widac jak beta jest powyzej 1000.
Czy tak faktycznie jest czy kluczowy jest wiek ciazy. Wydaje mi sie, ze jednak wiek. Podpowiecie?
Dobrze mowisz. Mi gin kazal przyjsc na usg jak beta bedzie kolo 1000 bo wtedy widac pecherzyk. Poszlam jak mialam kolo 900 z hakiem i pecherzyk mial już 5 mm i gin powiedzial ze byłoby pewnie widac juz z.dwa dni wczesniej. To jest takie orientacyjne ale kazda ciaza inna i tez zapewne wola robic kolo 1000 zeby nie stresowac pacjentki ze wczesniej nic nie widac.
Antonelka lubi tę wiadomość
Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy, 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
nick nieaktualnyAntonelka wrote:Dziewczyny a jak to jest z widocznoscia wczesnej ciazy na usg? Zyzka pisala dzisiaj o pieknym widoku Maluszka przy becie z wczoraj - ok 500. Zakladam, ze dzisiaj juz jest winik blizej 1000
Czy tak faktycznie jest czy kluczowy jest wiek ciazy. Wydaje mi sie, ze jednak wiek. Podpowiecie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 06:11
-
sylvuś wrote:Nadira jestem z Tobą całym sercem, wczoraj też zobaczyłam wyrok <0,1
dobrze że zaczynam urlop
Przykro mi :(trzymaj się ...mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
vvv008 wrote:Odbył się transfer ??
Co sądzicie o takiej sytuacji ja dzis miałam 3250 estradiol i usłyszałam ze jest ryzyko hiperki i transfer moze być przełożony na za miesiąc na crio ??
Dziękuje za pomoc
Tak odbył się, progesteron był wtedy na poziomie 0,47 ...
józefka wrote:kiedyś słyszałam że wynik estradiolu jest uwarunkowany od jajeczek tej dobrej jakości (jeśli nie poprawcie mnie dziewczyny). Każda z nas jest inna, nie da się porówać dokładnie dawek leków, wyników czy innych czynników. są pewne normy, ale normy czasami się naciąga.
-
Antonella ja tez jestem z invicta w Warszawie. Mocno trzymam kciuki za dzisiejsza betę! Na pewno bedzie piękna:))
Sylvus bardzo mi przykro:( dobrze ze masz urlop... Mocno przytulam!!Antonelka lubi tę wiadomość
Aniołek 03.2013 (6tc)
Aniołek 02.2015 (6tc)
Aniołek 01.2017 (10tc)
-
Antonelka wrote:Dziewczyny a jak to jest z widocznoscia wczesnej ciazy na usg? Zyzka pisala dzisiaj o pieknym widoku Maluszka przy becie z wczoraj - ok 500. Zakladam, ze dzisiaj juz jest winik blizej 1000
Czy tak faktycznie jest czy kluczowy jest wiek ciazy. Wydaje mi sie, ze jednak wiek. Podpowiecie?w 3dpt,więc mój maluch musiał się wgryzc w noc po transferze,niektóre mają zagnieżdżenia kilka dni później...trzymam.mocno za betke dzisiaj,czuje,że to tylko formalności będzie
zyzka -
Antonelka wrote:Ja jutro mam III weryfikacje 9dpt - ciekawe ile u mnie wyjdzie....mialam podana 5 dniowa blastke w 15 dc. Nie wiem jak liczyc tydzien ciazy czy od daty ostatniej miesiaczki czy cos dodawac biorac pod uwage, ze blastka byla 5 dniowa....To robi sie skomplikowane.
Poza tym trzymam za Ciebie mooocne kciuki &&&Antonelka, Antonelka, Kava lubią tę wiadomość
-
Moniaa wrote:Akurat z moją lekarką rozmawiałyśmy na temat mojego estradiolu i ewentualnej hiperki. Powiedziała że ten wynik estradiolu jest taki troszkę przekłamany... Bo niby mówi się że poziom 200 czy 300 odpowiada 1 dojrzałemu jajku hehh ale ten estradiol jednaj jest produkowany przez cumullusy... a one tez sa czasem puste bądz totalnie niedojrzałe jajka posiadają w środku.
Dziękuje za pomoc ja wczoraj progesteron miałam 0,57 .
Józefka ,takasobieja ,triss,tilka i reszta dziewczyn dziekuje za pomoc i wyjaśnienia nie pozostaje nic jak czekac na poniedziałek i go przeżyć oby były jakieś komórki dojrzałe i udalo sie pobrac
Antonelka Tobie za wczoraj to nie wiek jak sie odwdzięczyć :)jeszcze raz dziękuje bardzo ...pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
mysza89
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualnyPtyanie do dziewczyn z PCO - od jakiej dawki menopuru zaczynalyscie stymulacje? Od 225 czy np 150? Bo te hiperki, ktore naprawde dosc czesto teraz u dziewczyn wystepuja, juz sama nie wiem, czy to wina lekarzy, ze za duza dawke na poczatku daja? zauwazylam na niektorych wykresach z IVF, ze te zaczynajace od 225 mialy hiperke, a np zaczynajace od 150 juz nie... nie wiem, czy to jakas zaleznosc, ale chyba przy pierwszym podejsciu powinno sie podawac mniejsza, bo nie wiadomo jaka bedzie reakcja organizmu
-
vvv008 wrote:Dziękuje za pomoc ja wczoraj progesteron miałam 0,57 .
Józefka ,takasobieja ,triss,tilka i reszta dziewczyn dziekuje za pomoc i wyjaśnienia nie pozostaje nic jak czekac na poniedziałek i go przeżyć oby były jakieś komórki dojrzałe i udalo sie pobrac
Antonelka Tobie za wczoraj to nie wiek jak sie odwdzięczyć :)jeszcze raz dziękuje bardzo ...
Dziekuje - vvv008 musimy sobie pomagacto wg mnie tez cel istnienia takiego forum. Trzymaj sie cieplutko
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualny
-
Moniaa wrote:Można liczyć tygodnie odejmując 14 dni od punkcji jajników i wtedy przyjmuje się ten dzień za pierwszy dzień hipotetycznej miesiączki.
Poza tym trzymam za Ciebie mooocne kciuki &&&
Ja mialam crio i 5 dniowy zarodek w 15 dc. W naturze jesli owulacja bylaby 14 dc to w 15 dc zarodek nie bylby tak rozwiniety. W zasadzie 5 dni w jedna czy w druga to nie ma znaczenia- tak z ciekawosci pytam
Jesli bedzie dzisiaj przyrost i dobre wiesci to zapytam dr jak to liczyc
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
sylvuś wrote:Nadira jestem z Tobą całym sercem, wczoraj też zobaczyłam wyrok <0,1
dobrze że zaczynam urlopEndometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Anna255 wrote:Ptyanie do dziewczyn z PCO - od jakiej dawki menopuru zaczynalyscie stymulacje? Od 225 czy np 150? Bo te hiperki, ktore naprawde dosc czesto teraz u dziewczyn wystepuja, juz sama nie wiem, czy to wina lekarzy, ze za duza dawke na poczatku daja? zauwazylam na niektorych wykresach z IVF, ze te zaczynajace od 225 mialy hiperke, a np zaczynajace od 150 juz nie... nie wiem, czy to jakas zaleznosc, ale chyba przy pierwszym podejsciu powinno sie podawac mniejsza, bo nie wiadomo jaka bedzie reakcja organizmu
mdli mnie bo lykam 14 tab doustnie i 6dopochwowo. Ale brzuch boli znosnie
czuje ze tam ktoś grzebal ale jest całkiem ok. Dostałam lek na to by powstrzymać hiperke dosinex, i w środę mam zrobić zastrzyk z gonapeptylu. Planowany transfer w srode
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2015, 09:52
Anna255 lubi tę wiadomość
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g.