IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
zielinka i do tego jeszcze tabsy do łykania, po transferze dalej tego pełno i właśnie się zastanwaiam czy ja taka jakaś ułomna, czy może doktorek mnie ponaciągał, czy już sama nie wiem co... kasy poszło na to ... jestem ciekawa ile organizm będzie wracał do siebie po tym wszytkim?
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
No dobrze, ale my tu rozmawiamy sobie anonimowo. Mamy chyba prawo nazywać imieniem ludzi poszczególne części ciała, dla rozluźnienia atmosfery? O co tu się obrażać. Grażyna to piękne imię poza tym, bardzo polskie
. Pisał nawet o Grażynie Mickiewicz.
józefka, Kava, Justine, Konwalia lubią tę wiadomość
-
Co do ustawy to Prezydent się wstrzymuje od podpisania ze względu na jeden z punktów a mianowicie dawstwo gamet od osób z ograniczoną możliwością lub bez możliwości wypowiadania się o sobie. Konkretnie chodzi o osoby chore psychicznie/upośledzone (czyli ograniczona zdolność) oraz pobieranie materiału od osób martwych (np. mąż ginie w wypadku a żona chce pobrać przez biopsję nasienie i poddać się IVF żeby mieć dziecko). Ustawę ma przejrzeć sztab prawników i etyków i dopiero wtedy zapadanie decyzja czy zmieniać (nie wiem dokładnie jak obecnie brzmi ten punkt). Rozumiem, że większości z nas ten punkt nie dotyczy ale uważam osobiście że jest ważny.
Kava, kotkapc, Mimbla lubią tę wiadomość
-
józefka wrote:zielinka i do tego jeszcze tabsy do łykania, po transferze dalej tego pełno i właśnie się zastanwaiam czy ja taka jakaś ułomna, czy może doktorek mnie ponaciągał, czy już sama nie wiem co... kasy poszło na to ... jestem ciekawa ile organizm będzie wracał do siebie po tym wszytkim?
To coś Ty łykała w czasie stymulki?Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy, 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
Weźcie mnie nie straszcie że Bronek nie podpisze ustawy... wtedy leżymy i kwiczymy niestety
Podaje jeszcze raz link do petycji bo coś strasznie pomału zbierają się te podpisy... a myślałam że nazbierać 5tys. to będzie hop siup a to jak krew z nosa idzie...
https://secure.avaaz.org/pl/petition/Prezydent_RP_Bronislaw_Komorowski_Wzywamy_Prezydenta_RP_do_podpisania_ustawy_o_leczeniu_nieplodnosci/?nTfXAjbMałaMi83 lubi tę wiadomość
-
zielinka_97 wrote:To coś Ty łykała w czasie stymulki?
oprócz tych zastrzyków co wcześniej pisałam:
- DHEA X 1 tbl (do punkcji)
- Femibion X 1 tbl (cały czas)
- ACARD X 2 tbl (cały czas)
- Encorton X 1 tbl (cały czas)
a od punkcji i transferu
- prognynova 3 X 1 tbl
- magnez 3 X 2 tbl
- utrogestan 3 X 1 (dowcipnie)
- zastrzyk prolutex
- zastrzyk fraxiparine
- Femibion X 1 tbl
- Acard X 2 tbl
- Encorton x 1 tbl
mąż się ze mnie śmieje, że nie długo nocą zacznę świecić.
i tu pytanko czy któraś ze zgromadzonych też tyl łyka specyfików?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 18:08
Ja biore femibion. Na acard mam zakaz przy stymulce bo punkcji mi nie zrobia.Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy
, 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
Minuśka wrote:Reni, Zielinka, Mimbla - mam wrażenie, że Grażyna zostanie Grażyną tu na forum.
Mam nadzieje, ze się przyjmie, bo mega mi się podoba.
A wracając do zapachów... tak jak przy punkcji i transferze używałam wszystkiego to teraz wychodzę do rossmana kupić wszystko bezzapachowe.
To już 17 tc a mi wszystkie kosmetyki śmierdzą.
Wszystkim starającym się życzę właśnie takiego smrodkuale ubaw będziemy miały jak faktycznie jakaś Grażyna pojawi się na forum
Kava, Mimbla, Elmirka lubią tę wiadomość
-
z dawką ACARDU też się troszkę dziwie, bo osoby leczące sie na serce mniejszą dawkę biorę i pytałam się dwukrotnie raz prowadzącej mojej ginki i profesorka po zabiegu też. Zresztą to on w sumie dowalił mi tych leków po zabiegu a ja myślałam, że jeszcze dadzą luteinkę i koniec... więc mozesz sobie wyobrazić moje zdziwienie.
czarownica_tea lubi tę wiadomość
Dziewczyny dziś mój 13dpt i widziałam na usg pecherzyk - 3mm
ale martwi mnie to,że dalej muszę przyjmować progynovę (estradiol) - po co się to przyjmuje przy potwierdzeniu ciąży,wie któraś?
Antonelka, zielinka_97, mysza89, mycha28, Elmirka, pragnaca dzidziusia, takasobieja, czarownica_tea, MałaMi83, justa1234, Asiula86, Mimbla, Konwalia lubią tę wiadomość
zyzka -
zyzka wrote:Dziewczyny dziś mój 13dpt i widziałam na usg pecherzyk - 3mm
ale martwi mnie to,że dalej muszę przyjmować progynovę (estradiol) - po co się to przyjmuje przy potwierdzeniu ciąży,wie któraś?
Super - jest pecherzyk.
Zyzka a kiedy teraz kolejne usg i jako dalszy tryb postepowania? Co do estradiolu to jeszcze nie wiem. Ja jestem na wczesniejszym znacznie etapie - na II weryfikacji kazal mi przyjmowac estrofem nadal.
pragnaca dzidziusia lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wysłałam zaproszenie do przyjaciółek mam pytanie do Ciebiemysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
zyzka wrote:Dziewczyny dziś mój 13dpt i widziałam na usg pecherzyk - 3mm
Super!!! Gratki
To jaką masz betę że już jest pęcherzyk?Luty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy, 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️