WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    to jest jakas masakra, zajechalismy rano, klinia zamknieta, nawet notki nie ma ze dzis zamkniete, dzwonilam 2 razy na infolinie, dzis maja naprawic planowo cala usterke, ale kliniki dzis nie otworza... wkur.... jestem na maxa - moj specjalnie przylecial na oddanie nasienia - a tu klinka zamknieta, bo burza byla i pradu nie ma. Czy mozna miec gorszego pecha, tyle przeszkod przed podejsciem do pierwszego IVF, ze idzie sie wykonczyc... zawsze cos, no i akurat moj przylecial jak byla burza - ja juz nie wiem co robic. Pojechalismy do invimedu, myslac ze moze tam oddamy w razie czeo nasienie do depozytu - ale trzeba bylo sie tez wczesniej umawiac i miec aktualne badania (ktore mamy w invicta) wiec nic dzis juz nie moglismy zdzialac. Ja nie wiem, jak oni tak po prostu zamkneli klinike - a jakies agregaty, to jest porazka z ta klinika. Czasem mysle, ze moze nie jest nam dane to dziecko, skoro nawet do IVF nie moze dojsc, najpierw mnie odwolali, bo zabraklo kasy na to polrocze, a teraz nie maja pradu.

Moze uda sie mojemu cudem przyleciec raz jeszcze na poczatku sierpnia - zeby oddac nasienie, a jak nie - to nie wiem, myslicie czy mozliwe jest to, zeby zamrozic moje wystymulowane komorki i przelozyc transfer na kolejny cykl np crio? Bo jak moj nie bedzie mogl przyleciec, to nie wiem czy jest sens sie w ogole stymulowac? Ja juz opadam z sil, moj tez - nie wierzymy juz jak mozliwe jest to, ze znowu mamy pecha...

Marko kochan Aniu tak wspulczuje...normalnie jakis pech :( Jak oni tak moga zamknac i ludzi nie poinformowac :( Toz to zart jakis :(
    Trzymaj sie kochana...co sie zle zaczyna, dobrze sie konczy <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    to jest jakas masakra, zajechalismy rano, klinia zamknieta, nawet notki nie ma ze dzis zamkniete, dzwonilam 2 razy na infolinie, dzis maja naprawic planowo cala usterke, ale kliniki dzis nie otworza... wkur.... jestem na maxa - moj specjalnie przylecial na oddanie nasienia - a tu klinka zamknieta, bo burza byla i pradu nie ma. Czy mozna miec gorszego pecha, tyle przeszkod przed podejsciem do pierwszego IVF, ze idzie sie wykonczyc... zawsze cos, no i akurat moj przylecial jak byla burza - ja juz nie wiem co robic. Pojechalismy do invimedu, myslac ze moze tam oddamy w razie czeo nasienie do depozytu - ale trzeba bylo sie tez wczesniej umawiac i miec aktualne badania (ktore mamy w invicta) wiec nic dzis juz nie moglismy zdzialac. Ja nie wiem, jak oni tak po prostu zamkneli klinike - a jakies agregaty, to jest porazka z ta klinika. Czasem mysle, ze moze nie jest nam dane to dziecko, skoro nawet do IVF nie moze dojsc, najpierw mnie odwolali, bo zabraklo kasy na to polrocze, a teraz nie maja pradu.

Moze uda sie mojemu cudem przyleciec raz jeszcze na poczatku sierpnia - zeby oddac nasienie, a jak nie - to nie wiem, myslicie czy mozliwe jest to, zeby zamrozic moje wystymulowane komorki i przelozyc transfer na kolejny cykl np crio? Bo jak moj nie bedzie mogl przyleciec, to nie wiem czy jest sens sie w ogole stymulowac? Ja juz opadam z sil, moj tez - nie wierzymy juz jak mozliwe jest to, ze znowu mamy pecha...

Współczuję. A teraz znaleźli środki na Ciebie? Która byłaś na liście oczekujących?

• Kava Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 14:05

Mimbla lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doczytałam że Myo-inozytol w inofoliku suplementuje sie przy mutacjach MTHFR. Wiec lecę do apteki :)

Agnieszka_A. lubi tę wiadomość

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 matko wspolczucia...jak nie urok to sraczka...ale jesli cos idzie pod gorke to potem trzeba isc z gorki:) takze glowa do gory bo bedzie dobrze. Trzymam kciuki za Was:)

jigt0hs.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    doczytałam że Myo-inozytol w inofoliku suplementuje sie przy mutacjach MTHFR. Wiec lecę do apteki :)

Czyli faktycznie może być sens jego picia także teraz :)
    Ja jeszcze jakiś zapas mam.
    A pijesz go jeden czy dwa razy dziennie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bribrami wrote:
    Myszaa nie pojechałaś to trudno rzeczywiście jakbyś miała dostać @ to i tak nic nie poradzisz:/ trzymam mocno kciuki zeby jednak nie przyszła!!!!
    Ja dzis 14dpt wczoraj zrobiłam betę i rośnie ładnie, oby tak dalej. W piatek idę na usg moze cos juz bedzie widac:)

to trzymam kciuki za piątek :*

no na razie cisza plamienie ustało, dziś póki normalny śluz, więc nie wiem co to ;/ plecy mnie bolą i podbrzusze trochę tak @-powo.

• Piggy Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Czyli faktycznie może być sens jego picia także teraz :)
    Ja jeszcze jakiś zapas mam.
    A pijesz go jeden czy dwa razy dziennie?
    Dr sam sie zastanawial czy dać mi jeden czy 2 ale że suplementuje tez inne witaminy to stwierdzil ze jedna saszetka wystarczy.

Agnieszka_A. lubi tę wiadomość

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wrote:
    Myszaaa, ze mnie w 6 dpt blastki chlusnęło żywą krwią. Następny dzień plamiłam.
    A ciąża była. Nie wiem, czy to zagnieżdżenie było (przy innych ciążach tego nie miałam).
    Nie chcę robić złudnych nadziei ale na tym etapie na prawdę nic nie wiadomo.
    Trzymam baaaardzo kciuki!

nawet jeśli zagnieżdżenie to myślisz że tak póżno? 11 dzień po owu 7 po transferze....
    nie nastawiam się broń Boże, ale pierwszy raz mi się tak zdarzyło...
    na dodatek z tego wszystkiego nie podałam wczoraj sobie zastrzyku, ok 22 podkusiło mnie żeby wcisnąć luteinę i dziś rano też lutkę wcisłam na aplikatorze ślad mini brązowy i do tej pory cisza...
    w ostatnich transferach plamiłam i na drugi dzień albo w ten sam dzień @ i plamienie bylo cały czas, nie ustało, tylko wtedy brałam samą luteinę a teraz głównym PRG jest Prolutex...

jutro lub dziś się wszystko wyjaśni

• Nadira Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu255 witamy w Polsce.... Klinika powinna się wstydzić że takie rzeczy się dzieją.

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza trzymam mooooocno kciuki!!!

myszaaa lubi tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    Dr sam sie zastanawial czy dać mi jeden czy 2 ale że suplementuje tez inne witaminy to stwierdzil ze jedna saszetka wystarczy.

To może faktycznie lepiej jedną skoro jeszcze dodatkowe suplementy są, żeby nie przesadzić.

A masz zaplanowane kiedy może być transfer?

• Piggy Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wstępnie 4 sierpniaa 29 lipca mam kontrole

• margo001 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania brak słów...może szczęśliwe zakończenie chociaż będzie...

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy piszę z poślizgiem, ale chciałabym Ci tylko powiedzieć że Infolic to suplement diety, wiele razy tu był wspominany, jest o nim też na tut. dziale forum osobny wątek. Kwasu foliowego zawiera małą ilość ale istnieją wyznawcy tezy że drugi składnik, myo-inozytol "wspiera płodność"..Nie jest to niestety udowodnione w klinicznych badaniach no bo, zgodnie z prawem suplementy być badane nie muszą.

Wielu ginów dostaje m.in. darmowe próbki dla pacjentów, od przedstawicieli medycznych..być może także inne gratyfikacje, ja lekarzy wprost o takie rzeczy nie umiem pytać. Moja klinika rozdaje próbki konkurenta - Inofemu. To jest chemicznie to samo...

Osobiście jestem zdania że to taka woda święcona, w proszku. Ale na pewno Ci nie zaszkodzi. Pij na zdrowie :D.

Piggy lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    wstępnie 4 sierpniaa 29 lipca mam kontrole

Mam nadzieję, że i mi uda się w sierpniu podejść do crio.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, nie wiem, moze glupie pytanie - ale jakby jednak nie udalo sie oddac nasienia do depozytu i jak sie oddaje komorki do zamrozenia, to tez normalnie kobieta przechodzi stymulacje? Bo one musza byc przeciez dojrzale, by potem ewentualnie z mrozonym nasieniem polaczyc, by powstaly zarodki, dobrze mysle?

Ja przez to wszystko juz nie wiem na jakims swiecie zyje, juz zaczelam myslec, ze moze dziecko nie jest nam dane, ze wciaz takie przeszkody, by tylko nawet do pierwszego IVF nie doszlo, bo dzieja sie rzeczy tak niemozliwe, no jakby jakies fatum nad nami :/

stork - my mamy kwalifikacje do rzadowego programu, odwolali mi wczesniej lipiec z braku kasy, a teraz od lipca jak ruszylo, po prostu zaczelam cala procedure, nie wiem czy na ta chwile klinika ma jakas liste oczekujacych osob <3

• Piggy Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla z tego co kojarzę to inofem ma zwykły inozytol a Inofolic myo-inozytol. Kiedys nawet zeby zaoszczedzić przyjmowałam poprostu inozytol i kwas foliowy oddzielnie. Ale gdzieś przeczytalam ze jednak jest jakas róznica z tym "myo" (chyba gdzieś na www.tłuste życie.pl)
    Nie wiem czy to działa czy nie ale fakt jest taki że przy moim PCO naprodukowałam sporo komórek dobrej jakości a zardków miałam 13 z czego płowa powyzej klasy 4BB
    Brać nie zaszkodzi tylko trochę w portfelu mniej będzie

• Kava Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 14:05

Mimbla, myszaaa lubią tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • agulas Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wczoraj skonczylam menopur. Wlasnie bylam na pobraniu krwi. Pamietacie moze jakie mialyscie wyniki lh, prg i estradiolu po zakonczeniu menopuru?

ug37trd8yp0c7r9f.png
‹‹ 1518 1519 1520 1521 1522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ