IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny jutro mam 4dpt... Idę na wesele. Mogę sobie na coś pozwolić? Obcasy, czy płaskie buty? Mogę tańczyć??Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
takasobieja wrote:Dziewczyny jutro mam 4dpt... Idę na wesele. Mogę sobie na coś pozwolić? Obcasy, czy płaskie buty? Mogę tańczyć??
moim zdaniem spokojnie na obcasy możesz sobie pozwolić. kilka tańców myślę że w zagnieżdżaniu kropka nie zaszkodzi. ja bym po prostu na Twoim miejscu się oszczędzała i unikała szybkich skocznych hulańców. milej zabawy!
-
takasobieja wrote:Dziewczyny jutro mam 4dpt... Idę na wesele. Mogę sobie na coś pozwolić? Obcasy, czy płaskie buty? Mogę tańczyć??
Ja też po transferze byłam na weselu, lekarka powiedziała, że spokojnie mogę iść "zarodek nie wypadnie"buty na obcasie miałam i trochę tańczyłam. Trochę dlatego, że nie lubię
no i brzuch mnie pobolewał.
Także baw się dobrze.takasobieja lubi tę wiadomość
Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
Ja uwielbiam tańczyć. Im szybciej tym lepiej... Ale boję się ze potem będę sobie w brodę pluć...
zobaczymy. Potancze ale chyba odpuszczę obcasy... Bo mogą powodować skurcze macicy
Gameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
Ja byłam na weselu 6dpt. Miałam obcasy, tańczyłam wole przytulasy i nie piłam alkoholu. A gdy ok 1 w nocy poczułam się zmęczona, grzecznie podziękowaliśmy młodym i pojechaliśmy do domu.
Beta wyszła pozytywna, więc maluchowi to nie zaszkodziło.
Udanej zabawy!!!takasobieja lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Chciałabym się do was przyłączyć...wczoraj miałam pick up, w środę transfer będzie i pewnie będę wariować w domu na l4.
Józefka i pragnąca trzymam kciuki by w końcu wam się udało :)pragnąca odpoczywaj ile dusza zapragnie i zbieraj siły na urlopie
Widzę, że z zastrzykami każda ma inaczej, mnie gonapeptyl nie bolał a menopur piekł bardzo.
Kurcze fajnie z tymi weselami macie, my mamy wesele kuzynki 8 sierpnia więc tydzień po transferze, fakt bo 800 km od nas, i chcieliśmy pojechać w czwartek i wrócić we wtorek, ale lekarz mi powiedział, że mam łykać realnium i leżeć i czytać książki (a problem nie jest po mojej stronie, nie miałam wcześniej poronień, endo jest ok, tylko plemników malutko)...także chyba co lekarz to opinia...ja bym na wesele polazła, ale nie kicała pół nocystarania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
Miałam zły sen... Mąż mnie miał w nosie i nie chciał ze mną być, do tego był sarkastyczny.. obudziłam się i z nudów czekając aż zaraz wróci z pracy zmirrzylsm temp. Jest taka jak zawsze po owu. Niska dość. Czuje ze i tym razem się nie udało
sorki za marudze.
Gameta Rzgów
takasobieja wrote:Miałam zły sen... Mąż mnie miał w nosie i nie chciał ze mną być, do tego był sarkastyczny.. obudziłam się i z nudów czekając aż zaraz wróci z pracy zmirrzylsm temp. Jest taka jak zawsze po owu. Niska dość. Czuje ze i tym razem się nie udało
sorki za marudze.
Sny się odczytuje na odwróttakże trzeba wierzyć, że się uda! Nadzieja umiera ostatnia...w naszym przypadku po becie
Antonelka, mysza89, Wika! lubią tę wiadomość
Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
Takasobieja wierze ,że to b6ł tylko.zły sen i Wam sie uda a temperatury lepiej nie mierzyć po co dodatkowy stres ....
Ja jade po kropeczke i strasznie sie stresuje jak sie rozwijają i czy nadal jest ich 6 ....Antonelka, Justine, Konwalia, Asiula86 lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
A jeśli chodzi o męża to się nie boję hehe:) gdzie on lepiej będzie miał hihi. Przyjechał z pracy i kazalam mu mnie przeprosić za to co chciał zrobić
gardło mnie chyba zaczyna boleć... No kurde dbalam o siebie żeby nic nie złapać. Dziś wesele a ja jeszcze leków wziąć nie moge
Gameta Rzgów
takasobieja wrote:Miałam zły sen... Mąż mnie miał w nosie i nie chciał ze mną być, do tego był sarkastyczny.. obudziłam się i z nudów czekając aż zaraz wróci z pracy zmirrzylsm temp. Jest taka jak zawsze po owu. Niska dość. Czuje ze i tym razem się nie udało
sorki za marudze.
ja od 5-6dpt zaczęłam mieć bardzo intensywne i wyraźne sny.
Zazwyczaj rzadko kiedy pamiętam co mi się śniło albo w ogóle nie miałam snów. a od tamtego czasu codziennie śnię i pamiętam te sny! straszne głupoty często...ale można powiedzieć że to był mój pierwszy objaw ciąży
-
Cześć dziewczyny! Jestem po criotransferze 2 dni i już wariuję. Wczoraj zauważyłam na wkładce taką małą brązową plamkę, a potem taką samą zauważyłam jak aplikowałam dowcipie luteinę. Martwię się, czy zarodek mógł wypaść? Czy już po wszystkim?
czy któraś z Was miała coś takiego? Czytałam o plamieniach implementacyjnych, ale to za wcześniej:(PCOS, azoospermia i biopsja TESE
25.05.15 - punkcja i hiperstymulacja (transfer odroczony)
23.07.15 criotransfer dwudniwego zarodka, brak śnieżynek
HCG 50,3; betaHCG 143,0; HCG 3553
https://www.maluchy.pl/li-72297.png -
Dorotek1983 wrote:Cześć dziewczyny! Jestem po criotransferze 2 dni i już wariuję. Wczoraj zauważyłam na wkładce taką małą brązową plamkę, a potem taką samą zauważyłam jak aplikowałam dowcipie luteinę. Martwię się, czy zarodek mógł wypaść? Czy już po wszystkim?
czy któraś z Was miała coś takiego? Czytałam o plamieniach implementacyjnych, ale to za wcześniej:(
Kilka dni temu ktoras z Dziewczat pisala o tym, ze implantacja u niej nastapila juz w nocy po transferze wiec moze u Ciebie tez tak jest. Na razie nie martw sie - nie mozna nic przesadzac. Jesli implanatacja nastapila szybciej to beta bedzie szybciej widczna.
Nie zamartwiaj sie. Badz spokojna dla dzidziusia.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Cześć Dziewczynki forum jednak uzależnia, łzy wylane, leki odstawione, bitwa może i przegrana ale jeszcze nie wojna, walcze dalej - 2 blastusie na mnie czekają!!!
Guniaczek powodzenia
vvv008 trzymam kciuki za Was, daj znać jak będziesz poNadira, Antonelka, Moniaa, Lilou1984, Agnieszka_A., justa1234, renieczka, Mimbla, Selena, Justine, Tosia 1981, Konwalia, kotkapc, Różyczka, mysza89, Giussta, Asiula86, margo001, kkisia, agulas, Beata.D lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72827.png -
No ja ogólnie też nie śnie. A od dwóch dni mam dziwne sny. Wczoraj mi się śniło ze mialam ładny ciazaowy brzuszek. Brzuch mnie zaczyna boleć okresowo, i jajniki bolą. Szczególnie lewy ciągle powiększony bo czuję jak się pochylam i zginam w pół to uciska jelitaGameta Rzgów
dziewczyny zaczynam wariować
. Wczoraj i dziś budzę się nad ranem z bólem brzucha (dziś 2dpt), łykam no-spę jak lekarz przykazał, ale boję się że to oznaczać będzie jedno
. Czy którejś z Was dokuczały bóle brzucha w początkowych dniach po transferze?
józefka, przykro mi. Zbierajcie siły do dalszej walki. Mrozaczki czekają
takasobieja wrote:No ja ogólnie też nie śnie. A od dwóch dni mam dziwne sny. Wczoraj mi się śniło ze mialam ładny ciazaowy brzuszek. Brzuch mnie zaczyna boleć okresowo, i jajniki bolą. Szczególnie lewy ciągle powiększony bo czuję jak się pochylam i zginam w pół to uciska jelitaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2015, 11:20