WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Anontelka, trzymaj sie..:*

doszlam do wniosku,ze nie ma co sie zadreczac ani szukac problemow ani kolejnych dolegliwosci w sobie w takiej sytuacji jak nasza gdy do ciazy dochodzi, tylko konczy sie ona przedwczesnie. trzeba probowac do skutku az uda sie trafic na TEN zarodek ktory okaze sie zdrowym dzidziusiem.
    Tak sobie tlumacze, ze jesli moja blastusia, ktora walczyla prawie 1,5 miesiaca nie dala rady to znaczy, ze dalej musimy czekac na naszego zdrowego dzidziusia. Wy tez!

Uda sie zobaczysz trzymam kciuki.mi profesor powiedział mądre zdanie ważne ,że do ciąży dochodzi ....teraz wypoczywaj dojdź do siebie :)trzymam za Ciebie kciuki :)

Antonelka lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka, bardzo mi przykro. Zbieraj siły i walcz dalej!

Antonelka lubi tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach dziś taki dzień, że normalnie doła załapałam. Znowu jakoś tu kurcze same złe wieści..

I jeszcze się dowiedziałam, że moja młodsza kuzynka jest w ciąży. Właśnie mieli pierwszą rocznicę ślubu i jest w ciąży już. A tu chciała karierę naukową robić i dziecko mieć później.
    A my już 4 lata po ślubie...kupa badań...kilku lekarzy i nic. Pierwsza próba i ciąża biochemiczna.
    Ech...

• Nadira Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula86 wrote:
    Antonelka, dowiedz się o ceny w Novum, bo wydaje mi się, że teraz tam jest taniej. I podobno mają lepszych embriologów. U nas podobno po dwóch nieudanych transferach rutynowo robią histeroskopię.

Agulas, ja też tuż po transferze się zaziębiłam. Ale moje niepowodzenie raczej nie było wynikiem choroby.
    Mi doktor odmówił histeroskopii, ze względu na klasę zarodków. Jestem po 2 nieudanych transferach BB. Czeka na mnie trzeci, ostatni BB. Zaleciłby histero po kilku nieudanych ET zarodków AA, AB... Inny lekarz stwierdził że jak w USG nic nie niepokoi a endometrium rośnie to robić histero też nie ma sensu. I bądź tu mądry człowieku. Sama sobie chyba zrobię HISTERIĘ ;-)

Antonelka, Asiula86, kotkapc lubią tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • zyzka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Ach dziś taki dzień, że normalnie doła załapałam. Znowu jakoś tu kurcze same złe wieści..

I jeszcze się dowiedziałam, że moja młodsza kuzynka jest w ciąży. Właśnie mieli pierwszą rocznicę ślubu i jest w ciąży już. A tu chciała karierę naukową robić i dziecko mieć później.
    A my już 4 lata po ślubie...kupa badań...kilku lekarzy i nic. Pierwsza próba i ciąża biochemiczna.
    Ech...
    Kochana głowa do góry, często po ciąży biochemicznej jest zdrowa ciąża, trzeba się cieszyć, że coś zaskakuje i wierzyć, że któryś mrozaczek jest tym wyczekanym i zdrowym :)

Agnieszka_A., Wika! lubią tę wiadomość

zyzka
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    Mi doktor odmówił histeroskopii, ze względu na klasę zarodków. Jestem po 2 nieudanych transferach BB. Czeka na mnie trzeci, ostatni BB. Zaleciłby histero po kilku nieudanych ET zarodków AA, AB... Inny lekarz stwierdził że jak w USG nic nie niepokoi a endometrium rośnie to robić histero też nie ma sensu. I bądź tu mądry człowieku. Sama sobie chyba zrobię HISTERIĘ ;-)

Mnie tak zdecydował po transferze zarodka 4BB, został nam 2BB. Nie miał podejrzeń co do wad macicy i faktycznie wszystko jest w porządku. Podczas badania zrobili mi jeszcze scratching. I ten właśnie ma wspomóc nasz zarodek w zagnieżdżeniu się. Oby tak było...
    Może mój zlecił histeroskopię tak na wszelki wypadek...

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 17 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:

Ech...

przytulam kochana <3 ja wokol mnie nie znam kobiety, ktora ma taki sam problem co ja <3 Jeszcze inaczej jest jak kobieta w pozniejszym wieku sie decyduje na dziecko, jakies tam komplikacje wynikaja z racji wieku itd, ale tu jest tak sporo mlodych dziewczyn, mlodszych ode mnie, po 20 roku zycia - ktore juz maja problem z zajsciem w ciaze. Ja mam 27 lat - od 2 lat walcze i tez dupa :/ kazda jakos dziwnym trafem plodna, a ja jak jakas czarna owca. Szczescie w nieszczesciu, ze jest to forum, gdzie inne dlugodystansowe staraczki rozumieja nas i wspieraja, bo same przezywaja ten dramat. Tez dzis smutna jakas jestem, w dodatku glowa mnie boli caly dzien, a jedyne co moglam zazyc to paracetamol :/ eh... Jutro bedzie nowy dzien, nowe nadzieje <3

Agnieszka_A., agulas lubią tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyzka wrote:
    Kochana głowa do góry, często po ciąży biochemicznej jest zdrowa ciąża, trzeba się cieszyć, że coś zaskakuje i wierzyć, że któryś mrozaczek jest tym wyczekanym i zdrowym :)

A rozpoznanie ciazy biochemicznej to jest tak jak u mnie? Tzn beta rosla i przestala i nie pojawil sie pecherzyk w badaniu usg?

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyzka wrote:

Mam nadzieję, że nasze dwa Eskimoski już z nami zostaną.

zyzka lubi tę wiadomość

• zyzka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou1984 wrote:
    tak ja jestem po pozytywnej becie ale dygam się strasznie przed pierwszym usg (a to dopiero za tydzien). jak zobacze serduszo to sie uspokoję ...
    obiecalam sobie nie robic juz bety do tego czasu

Ja mam to samo, co prawda 2 usg juz zaliczone, pęcherzyk jest, ciałko żółte jest, ale dopiero po serduszkowym trochę odetchnę...przed każdym usg mega stres..czekanie na betę to pikuś ;)

zyzka
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    przytulam kochana <3 ja wokol mnie nie znam kobiety, ktora ma taki sam problem co ja <3 Jeszcze inaczej jest jak kobieta w pozniejszym wieku sie decyduje na dziecko, jakies tam komplikacje wynikaja z racji wieku itd, ale tu jest tak sporo mlodych dziewczyn, mlodszych ode mnie, po 20 roku zycia - ktore juz maja problem z zajsciem w ciaze. Ja mam 27 lat - od 2 lat walcze i tez dupa :/ kazda jakos dziwnym trafem plodna, a ja jak jakas czarna owca. Szczescie w nieszczesciu, ze jest to forum, gdzie inne dlugodystansowe staraczki rozumieja nas i wspieraja, bo same przezywaja ten dramat. Tez dzis smutna jakas jestem, w dodatku glowa mnie boli caly dzien, a jedyne co moglam zazyc to paracetamol :/ eh... Jutro bedzie nowy dzien, nowe nadzieje <3

Też mam 27 lat i tak już 3 lata ponad czekam na nasz Cud. Czasem też mam wrażenie, że albo ktoś od razu zachodzi albo stara się latami.
    Oby jutrzejszy dzień był lepszy:*
    Dobrze, że na tym forum są osoby, które rozumieją i wspierają.
    Dziękuję.

Nadira, Anna255, Beata.D lubią tę wiadomość

• zyzka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    A rozpoznanie ciazy biochemicznej to jest tak jak u mnie? Tzn beta rosla i przestala i nie pojawil sie pecherzyk w badaniu usg?
    Tak. Pozytywna beta i jej późniejszy spadek to ciąża biochemiczna, zarodek się zagnieździł,ale szybko/później obumarł i beta zaczyna spadać...

zyzka
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzka, Lilou musi byc u Was dobrze, jakies sukcesy musza byc :-)

zyzka lubi tę wiadomość

• zyzka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Mam nadzieję, że nasze dwa Eskimoski już z nami zostaną.
    Muszą zostać, trzymam kciuki! i radzę odetchnąć miesiąc, wyjechać, odpocząc, oderwać się od tego choćby na chwilę, ja tak zrobiłam po pierwszej porażce, pojechałam na wakacje, wróciłam ze swieżą głową, dzien przed transferem poszłam na 3 godzinne masaże i zabiegi spa, a zaraz po transferze wpadła do mnie przyjaciółka (ciężarna - 5miesiąc) na noc, na ploty, w nocy obie obudziłyśmy się przez jakieś podobne koszmary i spałyśmy resztę nocy razem hehe, chyba się od niej zaraziłam , polecam :)

Antonelka, Nadira, Agnieszka_A., józefka, Beata.D lubią tę wiadomość

zyzka
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyzka właśnie już trzeci miesiąc będę odpoczywać.
    Ostatnio już humor dopisywał i pozytywne nastawienie. Tylko jakoś dziś te złe wieści i wszystko jakoś wpłynęło, że dołka łapię.
    Może taki dzień.

• Nadira Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka trzymam kciuki, myśl tylko pozytywnie! Dostaniesz od razu dwa mrozaczki? Co klinika to inne zwyczaje. Ja mam 30 lat, po pierwszym ET poprosiliśmy o transfer dwóch. Powiedzieli że przy pierwszej stymulacji przed 35 r.ż. Tylko transfer jednego.

Agnieszka_A. lubi tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira ja mam zaraz 34 i prosiłam ich 4 razy o dwa, zawsze odmawiali :-(

magdab lubi tę wiadomość

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka_A. wrote:
    Zyzka właśnie już trzeci miesiąc będę odpoczywać.
    Ostatnio już humor dopisywał i pozytywne nastawienie. Tylko jakoś dziś te złe wieści i wszystko jakoś wpłynęło, że dołka łapię.
    Może taki dzień.

Aga mysl pozytywnie. Masz program rzadowy, masz Sniezynki - jest szansa ....
    Pare dni temu przyjaciel powiedzial mi....po burzy przychodzi spokoj, po nocy dzien.......

Moze to wlasnie teraz bedzie....musimy wierzyc

Agnieszka_A., Nadira lubią tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka A trzymaj się uda się po złych dniach są te lepsze a każdy ma gorszą chwile tym bardziej my ,które tyle przeszłyśmy i przed ,którymi jeszcze dalsza walka ...trzymam kciuki za 2 twoje mrozaki :)

Agnieszka_A. lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadira wrote:
    Agnieszka trzymam kciuki, myśl tylko pozytywnie! Dostaniesz od razu dwa mrozaczki? Co klinika to inne zwyczaje. Ja mam 30 lat, po pierwszym ET poprosiliśmy o transfer dwóch. Powiedzieli że przy pierwszej stymulacji przed 35 r.ż. Tylko transfer jednego.

Ostatnio na wizycie pytałam o to lekarza. One są zamrożone razem i powiedział, że praktykują podawanie wtedy dwóch bo jeden z nich jest dużo słabszy. Ale decyzja do nas należy i jeśli nie chcemy ryzykować ciąży bliźniaczej mogą podać jeden a drugiego zamrozić ponownie.

Nadira lubi tę wiadomość

‹‹ 1550 1551 1552 1553 1554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ