IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Kikaaa wrote:dziewczyny mam pytanie jak wpisać się, na listę refundacji in vitro, jakie procedury trzeba przejść?
Nie napisałaś nic o sobie więc trudno tak ogólnie Ci napisać o wszystkich badaniach bo tego jest MAAAASSSSAAA
I to jest tak ze klinika Ciebie wpisuje na listę oczekujących w swojej klinice jak ma oczywiście jeszcze środki na IVF...
A ty sama nigdzie na zadną liste się nie zapisujeszWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 11:46
Kikaaa lubi tę wiadomość
-
Moniaa dzięki za info. Moja historia smutna i prosta 2014 poronienie, 2015 pusty pęcherzyk, znalazłam dobrego lekarza, całkowicie jestem przebadana, nie mam żadnych problemów poza lekką prolaktyną ale to już od kwietnia z bromkiem. Pierwsza inseminacja za mną nieudana. Mąż wyniki dobre. Podejdę jeszcze do 1 inseminacji, ale chciałam wiedzieć, czy może już się zapisać bo pewnie czas oczekiwania dłuuugiiii.
-
Kikaaa wrote:dziewczyny mam pytanie jak wpisać się, na listę refundacji in vitro, jakie procedury trzeba przejść?
Po pierwsze musisz się zorientować czy klinika, która Cie interesuje ma jeszcze fundusze na rządowe procedury. Po drugie tu masz link z czynnikami wymaganymi do tego, żeby podejść do rządowki: http://www.invitro.gov.pl/kto-moze-uczestniczyc-w-programie/Kikaaa lubi tę wiadomość
-
Ja pomidorków nie mam, ale mam papryczki i zioła:)
Ahhhh morze...ale chciałabym na urlop :)a tu jeszcze miesiąc czekać trzeba...o ile małżonka nie przerzucą na inną budowę...bo wtedy nici z urlopu...starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
ja też ogródkowa jestem
całą wiosne siedziałam w ogródku, sadziłam, siałam, organizowałam grządki żeby teraz cieszyć się pięknym widokiem za oknem. Ale pomidorków też nie mam
my już po urlopie, nie takim jakbyśmy chcieli, bo musielismy się dopasować do wizyt w klinice. Ale i tak było super. Wrociłam opolana, wypoczeta i chyba troche bardziej optymistycznie nastawionaagulas, Guniaczek lubią tę wiadomość
-
Marzy mi się ogródek, na razie jak wynajmuję mieszkania szukam takich z w miare dużym balkonem....tym razem udał się dość duży i mam piękne surfinie i kącik z ziołami
przesiadujemy sobie wieczorami na nim i jakoś nas to na duchu podtrzymuje na tym cholernym blokowisku...
Już myślę o zmianie aranżacji jak surfinie umrą po wrześniowym naszym urlopie....nie mamy tu nikogo znajomego poza ludźmi z pracy, więc kwiaty skazane sa na śmierćtriss lubi tę wiadomość
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
ja - 2021 wyszło, że:
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
Zarzio, Encorton, Acard)
My kupilismy mieszkanie na parterze z mikro-ogródkiem i póki co mamy namiastkę, tego co docelowo nam się marzy
surfinie sa wymagające w pielęgnacji, ja co roku sadze pelargonię w skrzynki i jakoś wytzrymują nasza urlopową nieobecność.Guniaczek lubi tę wiadomość
-
No niestety surfinie ciągną wodę, 4-5 dni wytrzymają,a le nie 2 tyg...
Ale już mam upatrzone drewniane skrzynki, am białą farbę i na jesień będą lawendy i wrzosy
Dziewczyny czy któraś z was komercyjnych korzystała z porady psychologicznej? w inviciestarania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
ja - 2021 wyszło, że:
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
Zarzio, Encorton, Acard)
Guniaczek wrote:No niestety surfinie ciągną wodę, 4-5 dni wytrzymają,a le nie 2 tyg...
Ale już mam upatrzone drewniane skrzynki, am białą farbę i na jesień będą lawendy i wrzosy
Dziewczyny czy któraś z was komercyjnych korzystała z porady psychologicznej? w invicie
Tak ja byłam u Pani psycholog po poronieniu -
Guniaczek jak zasadzisz lawendy to ich z kolei nie podlewaj za dużo
. Lubią susze i słońce
pieknie bedzie
ja w zeszłym roku miałam fazę na malowanie wszystkiego na biało. Przemalowałam meble, kosze wiklinowe i skrzynki na kwiaty. Ma to swój urok, robi sie taki sielski klimat
ja nie korzystałam z psychologaGuniaczek lubi tę wiadomość
-
Mnie się te białe mebelki doniczuszki itp. strasznie podobają, jest wtedy tak domowo, ciepło przyjaźnie
Kasiu - jakie są Twoje odczucia? zastanawiam się bo 2 wizyty są w pakiecie, ogólnie jestem kłębkiem nerwów ostatnio przez nadmierną pracę, wypalenie zawodowe, starania, niepowodzenia itp. warto skorzystać z takiej możliwości czy nie ma to sensu? zawsze byłam sceptycznie nastawiona do psychologówtriss lubi tę wiadomość
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
ja - 2021 wyszło, że:
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
Zarzio, Encorton, Acard)
Guniaczek ja się też zastanawiam czy nie iść do psychologa ale mam wątpliwość i szczerze mówią po prostu się boje... no bo co bym miała powiedzieć a jeszcze nie daj boże stwierdziłaby że nie nadaje się na matkę
Ale jak masz w cenie to dlaczego nie skorzystać.
-
Guniaczek wrote:Mnie się te białe mebelki doniczuszki itp. strasznie podobają, jest wtedy tak domowo, ciepło przyjaźnie
Kasiu - jakie są Twoje odczucia? zastanawiam się bo 2 wizyty są w pakiecie, ogólnie jestem kłębkiem nerwów ostatnio przez nadmierną pracę, wypalenie zawodowe, starania, niepowodzenia itp. warto skorzystać z takiej możliwości czy nie ma to sensu? zawsze byłam sceptycznie nastawiona do psychologówGuniaczek lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny
pójdę :)zapisałam się na jutro :)a dzisiaj szaleję w domu :)przestałam obchodzić się ze sobą jak z jajkiem
triss, mysza89, Moniaa lubią tę wiadomość
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
ja - 2021 wyszło, że:
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
Zarzio, Encorton, Acard)
agulas wrote:Widzę, że mamy więcej wspólnego
też mam pomidory - na balkonie
też mam papryke
Goniaczek to tak jak ja zaraz po teście niedzielnym zasówam na pełnych obrotach dziś runda po warzywniakach chciałam fasolkę szparagową żółtą nie ma i będzie leczo ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 14:19
agulas, Guniaczek, triss lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualny
-
vvv008 czyli naturalna obrona organizmu przed załamaniem
Masz wyniki dzisiejsze?
Wiesz tak myślę, że lepiej wiedzieć już teraz, mam jeszcze czas do poniedziałku na "urlop"
Tu nas tyle kwiatkowych a w bloku na 10 pięter tylko na 2 sa kwiaty, u mnie bardzo dużo, a na tym drugim jakieś wyschnięte bratkimysza89 lubi tę wiadomość
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
ja - 2021 wyszło, że:
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin)