IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagulas wrote:A nie można dokupić we własnym zakresie?? Czy pytasz o to czy w ogóle można?
-
Różyczka wrote:Dziewczyny,
Kto jest przed transferem palec pod budkę
Rozyczka ja bede miec tranfer w przyszłym tygodniu
Kornelia ja nie wiem, nie słyszałam... mi zrobili IMSI sami z siebie już za pierwszym razem ale to z powodu mizernych parametrów nasienia
-
Ja nie jestem z Invicty. Ale swoje 3 pdodejście planowałam właśnie w Inviccie. I zrezygnowałam, bo w życiu u nich bym nie wydębiła IMSI. Tylko jeżeli już to ICSI. Więc marne szanse, by coś nadprogramowo Ci dorzucili.
Do programu z MZ teoretycznie nie można niczego dokupywać. -
kornelia777 wrote:No właśnie nie można dokupić. Dokupić można tylko pdg i weryfikacje. Nie wiem czemu akurat to a tamtego nie. Pisałam o tym do MZ maila ale odpisali mi masło maślane nic z tego nie wynika, treść skopiowana juz z jakiegoś forum, jeszcze raz do nich napiszę maila.
ja bede jutro na wizycie w Invikcie to podpytam lekarza o te dodatki -
Wiecie co, Anatolka & Kornelia 777 mi się wydaje ze to nie tylko wina danej kliniki.
Program rządowy nie stawia przed realizatorami zbyt wielu wymagań..
Nadzór nad przebiegiem procedur in-vitro, a właściwie nie tylko procedur - tylko w ogóle jakości leczenia w Polsce - jest słaby...
Może to kwestia wysokiej liczby pacjentów które kliniki teraz starają się przerobić? Presji czasu - bo jesienią zmieni się rząd, a w przyszłym roku program ministerialny skończy? Nie wytykam nikogo palcem ale dla mnie jest oczywiste że z tych kilkudziesięciu klinik in-vitro w Polsce wszyscy nie zostaną na rynku.
Jest paru uznanych liderów a reszta .. - tak naprawdę już teraz dramatycznie walczy o przetrwanie. Nietrudno o błędy na naszą niekorzyść.
-
nick nieaktualnytriss wrote:Rozyczka ja bede miec tranfer w przyszłym tygodniu
Kornelia ja nie wiem, nie słyszałam... mi zrobili IMSI sami z siebie już za pierwszym razem ale to z powodu mizernych parametrów nasienia
A przypomnij jaka macie fragmentacje dna? -
Mimbla, może i tak, ale podam przykład swój. Nasienie ekstra a mimo to IMSI od początku. Provita praktycznie wszystkim je robi, bo uwazają, że klasyczne ivf to przeżytek. Przy 3 podejściu miałam mieć kokulture lub aktywację oocytów u nich. Inny przykład ze Śląska - praktycznie wszystkie pacjentki z GynC dostawaly klei fasolkowy i po 2 zarodki... To kwestia polityki kliniki... Tak uważam. Skoro mz jednym klinikom MZ zwraca za dodatki to czemu innym miałoby tego nie robić?
Ja pisałam dawno temu do MZ w sprawie dodatków i odpowiedź była taka, że jeśli lekarz uważa, że zwiększy to szanse powodzenia zapłodnienia pozaustrojowego to jest to refundowane. Lekarz musi znaleźć wskazania. Podobnie jak z podaniem 2 zarodków młodym dziewczynom. -
Laski czy są jakies ograniczenia w rządówce? Bo kurcze my musimy mieć FAMSI, bo mamy morfologię 1%....czy po prostu jak są wskazania medyczne to dają wszystko co trzeba?starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
kornelia777 wrote:A w której jesteś invikcie? Ja być może też będę mieć transfer w przyszłym tygodniu. Niestety nam nie zrobili imsi...
A przypomnij jaka macie fragmentacje dna?
fragmentacja 13%, ale parametry nasienia b.słabe (ruch potsepowy a+b 3% po kilkumiesiecznej suplementacji, morfologia1%)
-
U mnie w klinice też nie ma problemu z podaniem 2 zarodków mimo, że jeszcze trochę mi brakuje do 35lat. Lekarz wręcz mi się dziwił, że odmówiłam podania 2 zarodków.
Za to jak rozmawiam z lekarzem z Invicty (mój lekarz prowadzący ciąże), to twierdzi że tylko takim pacjentkom jak ja mogą podać 1 zarodek.
Każda klinika ma swoje własne zasady. Każda też inaczej interpretuje treść programu MZ.Mimbla lubi tę wiadomość
-
Guniaczek wrote:vvv008 czyli naturalna obrona organizmu przed załamaniem
Masz wyniki dzisiejsze?
Wiesz tak myślę, że lepiej wiedzieć już teraz, mam jeszcze czas do poniedziałku na "urlop"
Tu nas tyle kwiatkowych a w bloku na 10 pięter tylko na 2 sa kwiaty, u mnie bardzo dużo, a na tym drugim jakieś wyschnięte bratki
Dokładnie taka reakcja wyniki jutro ok 10 ....Brzuch mnie boli jak na @ za bardzo dziś "zaszalałam"
teraz co ram mniej ludzi.ma kwiaty na balkonach itd każdy goni za pracą itd....mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Mnie się tak bardzo podoba w alpach, gdzie na każdym balkonie są piękne surfinie albo pelargonie...i tam mogą...a u nas jak się pojedzie na wieś to często "dziada i baby" brak na podwórzu, jakieś graty i ogólny rozgardziasz....drażni mnie to strasznie....do tego nie potrzeba pieniędzy, jedynie chęcistarania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin)