X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Kornelia, ja nie jestem z I., ale na forum jestem długo i wydaje mi się, że akurat ta klinika niezbyt chętnie dorzuca do procedur coś ekstra. Sysia prosiła o aktywację oocytów i odmówili.
    No właśnie tak też myślę :-(

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia prosiła przy 3 podejściu - dodam. Podobną kichę Jej zrobili przy samej procedurze. 2 razy klasyczne ivf z nedznymi wynikami i dopiero przy 3 ICSI.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 14:37

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelia777 wrote:
    Dziewczyny podbijam temat nacięcia otoczki w invikcie w programie rządowym czy ktoś miał?

A nie można dokupić we własnym zakresie?? Czy pytasz o to czy w ogóle można?

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ręce mi się zalamuja normalnie jeśli jest szansa żeby zwiększyć szanse a oni tego nie robią. No ale dzięki temu jest kasa z mz za kolejne podejście pacjentki...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    A nie można dokupić we własnym zakresie?? Czy pytasz o to czy w ogóle można?
    No właśnie nie można dokupić. Dokupić można tylko pdg i weryfikacje. Nie wiem czemu akurat to a tamtego nie. Pisałam o tym do MZ maila ale odpisali mi masło maślane nic z tego nie wynika, treść skopiowana juz z jakiegoś forum, jeszcze raz do nich napiszę maila.

• agulas Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia, jeśli będziesz pytać o nacięcie to zapytaj również o embryo glue. To też zwiększa szanse.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Dziewczyny,
    Kto jest przed transferem palec pod budkę ;)

Rozyczka ja bede miec tranfer w przyszłym tygodniu :)

Kornelia ja nie wiem, nie słyszałam... mi zrobili IMSI sami z siebie już za pierwszym razem ale to z powodu mizernych parametrów nasienia

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem z Invicty. Ale swoje 3 pdodejście planowałam właśnie w Inviccie. I zrezygnowałam, bo w życiu u nich bym nie wydębiła IMSI. Tylko jeżeli już to ICSI. Więc marne szanse, by coś nadprogramowo Ci dorzucili.
    Do programu z MZ teoretycznie nie można niczego dokupywać.

• triss Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelia777 wrote:
    No właśnie nie można dokupić. Dokupić można tylko pdg i weryfikacje. Nie wiem czemu akurat to a tamtego nie. Pisałam o tym do MZ maila ale odpisali mi masło maślane nic z tego nie wynika, treść skopiowana juz z jakiegoś forum, jeszcze raz do nich napiszę maila.

ja bede jutro na wizycie w Invikcie to podpytam lekarza o te dodatki

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, Anatolka & Kornelia 777 mi się wydaje ze to nie tylko wina danej kliniki.
    Program rządowy nie stawia przed realizatorami zbyt wielu wymagań..
    Nadzór nad przebiegiem procedur in-vitro, a właściwie nie tylko procedur - tylko w ogóle jakości leczenia w Polsce - jest słaby...

Może to kwestia wysokiej liczby pacjentów które kliniki teraz starają się przerobić? Presji czasu - bo jesienią zmieni się rząd, a w przyszłym roku program ministerialny skończy? Nie wytykam nikogo palcem ale dla mnie jest oczywiste że z tych kilkudziesięciu klinik in-vitro w Polsce wszyscy nie zostaną na rynku.
    Jest paru uznanych liderów a reszta .. - tak naprawdę już teraz dramatycznie walczy o przetrwanie. Nietrudno o błędy na naszą niekorzyść.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Rozyczka ja bede miec tranfer w przyszłym tygodniu :)

Kornelia ja nie wiem, nie słyszałam... mi zrobili IMSI sami z siebie już za pierwszym razem ale to z powodu mizernych parametrów nasienia
    A w której jesteś invikcie? Ja być może też będę mieć transfer w przyszłym tygodniu. Niestety nam nie zrobili imsi...
    A przypomnij jaka macie fragmentacje dna?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla, może i tak, ale podam przykład swój. Nasienie ekstra a mimo to IMSI od początku. Provita praktycznie wszystkim je robi, bo uwazają, że klasyczne ivf to przeżytek. Przy 3 podejściu miałam mieć kokulture lub aktywację oocytów u nich. Inny przykład ze Śląska - praktycznie wszystkie pacjentki z GynC dostawaly klei fasolkowy i po 2 zarodki... To kwestia polityki kliniki... Tak uważam. Skoro mz jednym klinikom MZ zwraca za dodatki to czemu innym miałoby tego nie robić?

Ja pisałam dawno temu do MZ w sprawie dodatków i odpowiedź była taka, że jeśli lekarz uważa, że zwiększy to szanse powodzenia zapłodnienia pozaustrojowego to jest to refundowane. Lekarz musi znaleźć wskazania. Podobnie jak z podaniem 2 zarodków młodym dziewczynom.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uważam ze dużo leży w gestii lekarza i w praktykach kliniki.

• Guniaczek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski czy są jakies ograniczenia w rządówce? Bo kurcze my musimy mieć FAMSI, bo mamy morfologię 1%....czy po prostu jak są wskazania medyczne to dają wszystko co trzeba?

starania od 2013 r.
    mąż:
    - morfologia 1-2%,
    - 2 operacje ŻPN,
    - hormony, suple, dieta, sport

ja - 2021 wyszło, że:
    - KIR Bx - brak implantacyjnych,
    - TNF alfa ↑
    - białko S ↓
    - MTHFR - homozygota CC

Genetyka ok

2015 nieudane IVF, jeden zarodek
    - 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
    - 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
    - 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
    - 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
    Zarzio, Encorton, Acard)
    - 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin)
  • triss Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelia777 wrote:
    A w której jesteś invikcie? Ja być może też będę mieć transfer w przyszłym tygodniu. Niestety nam nie zrobili imsi...
    A przypomnij jaka macie fragmentacje dna?

fragmentacja 13%, ale parametry nasienia b.słabe (ruch potsepowy a+b 3% po kilkumiesiecznej suplementacji, morfologia1%)

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w klinice też nie ma problemu z podaniem 2 zarodków mimo, że jeszcze trochę mi brakuje do 35lat. Lekarz wręcz mi się dziwił, że odmówiłam podania 2 zarodków.
    Za to jak rozmawiam z lekarzem z Invicty (mój lekarz prowadzący ciąże), to twierdzi że tylko takim pacjentkom jak ja mogą podać 1 zarodek.
    Każda klinika ma swoje własne zasady. Każda też inaczej interpretuje treść programu MZ.

Mimbla lubi tę wiadomość

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 27 lat i teraz przy crio mój lekarz nie widzi problemu, żeby podać dwa zarodki (są zamrożone razem). Zaznaczył, że decyzja należy do nas i jeśli tak zdecydujemy podadzą jeden a drugi ponownie zamrożą.

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz przed drugim podejściem zrobił stretching endometrium sam z siebie.
    Pierwsze podejscie IMSI, drugie pewnie też.
    http://staraniowy.pl/vitro-metoda-imsi-czy-warto/
    Triss ;) ja chyba w pt lub sob ;)

triss lubi tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guniaczek wrote:
    vvv008 czyli naturalna obrona organizmu przed załamaniem ;)

Masz wyniki dzisiejsze?

Wiesz tak myślę, że lepiej wiedzieć już teraz, mam jeszcze czas do poniedziałku na "urlop" :)

Tu nas tyle kwiatkowych a w bloku na 10 pięter tylko na 2 sa kwiaty, u mnie bardzo dużo, a na tym drugim jakieś wyschnięte bratki

Dokładnie taka reakcja wyniki jutro ok 10 ....Brzuch mnie boli jak na @ za bardzo dziś "zaszalałam":)
    teraz co ram mniej ludzi.ma kwiaty na balkonach itd każdy goni za pracą itd....

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Guniaczek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się tak bardzo podoba w alpach, gdzie na każdym balkonie są piękne surfinie albo pelargonie...i tam mogą...a u nas jak się pojedzie na wieś to często "dziada i baby" brak na podwórzu, jakieś graty i ogólny rozgardziasz....drażni mnie to strasznie....do tego nie potrzeba pieniędzy, jedynie chęci :)

starania od 2013 r.
    mąż:
    - morfologia 1-2%,
    - 2 operacje ŻPN,
    - hormony, suple, dieta, sport

ja - 2021 wyszło, że:
    - KIR Bx - brak implantacyjnych,
    - TNF alfa ↑
    - białko S ↓
    - MTHFR - homozygota CC

Genetyka ok

2015 nieudane IVF, jeden zarodek
    - 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
    - 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
    - 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
    - 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
    Zarzio, Encorton, Acard)
    - 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin)
‹‹ 1592 1593 1594 1595 1596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ