X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka wrote:
    Kornelia, ja nie jestem z I., ale na forum jestem długo i wydaje mi się, że akurat ta klinika niezbyt chętnie dorzuca do procedur coś ekstra. Sysia prosiła o aktywację oocytów i odmówili.
    No właśnie tak też myślę :-(

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia prosiła przy 3 podejściu - dodam. Podobną kichę Jej zrobili przy samej procedurze. 2 razy klasyczne ivf z nedznymi wynikami i dopiero przy 3 ICSI.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2015, 14:37

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • agulas Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelia777 wrote:
    Dziewczyny podbijam temat nacięcia otoczki w invikcie w programie rządowym czy ktoś miał?

A nie można dokupić we własnym zakresie?? Czy pytasz o to czy w ogóle można?

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ręce mi się zalamuja normalnie jeśli jest szansa żeby zwiększyć szanse a oni tego nie robią. No ale dzięki temu jest kasa z mz za kolejne podejście pacjentki...

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    A nie można dokupić we własnym zakresie?? Czy pytasz o to czy w ogóle można?
    No właśnie nie można dokupić. Dokupić można tylko pdg i weryfikacje. Nie wiem czemu akurat to a tamtego nie. Pisałam o tym do MZ maila ale odpisali mi masło maślane nic z tego nie wynika, treść skopiowana juz z jakiegoś forum, jeszcze raz do nich napiszę maila.

• agulas Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia, jeśli będziesz pytać o nacięcie to zapytaj również o embryo glue. To też zwiększa szanse.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Dziewczyny,
    Kto jest przed transferem palec pod budkę ;)

Rozyczka ja bede miec tranfer w przyszłym tygodniu :)

Kornelia ja nie wiem, nie słyszałam... mi zrobili IMSI sami z siebie już za pierwszym razem ale to z powodu mizernych parametrów nasienia

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem z Invicty. Ale swoje 3 pdodejście planowałam właśnie w Inviccie. I zrezygnowałam, bo w życiu u nich bym nie wydębiła IMSI. Tylko jeżeli już to ICSI. Więc marne szanse, by coś nadprogramowo Ci dorzucili.
    Do programu z MZ teoretycznie nie można niczego dokupywać.

• triss Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelia777 wrote:
    No właśnie nie można dokupić. Dokupić można tylko pdg i weryfikacje. Nie wiem czemu akurat to a tamtego nie. Pisałam o tym do MZ maila ale odpisali mi masło maślane nic z tego nie wynika, treść skopiowana juz z jakiegoś forum, jeszcze raz do nich napiszę maila.

ja bede jutro na wizycie w Invikcie to podpytam lekarza o te dodatki

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, Anatolka & Kornelia 777 mi się wydaje ze to nie tylko wina danej kliniki.
    Program rządowy nie stawia przed realizatorami zbyt wielu wymagań..
    Nadzór nad przebiegiem procedur in-vitro, a właściwie nie tylko procedur - tylko w ogóle jakości leczenia w Polsce - jest słaby...

Może to kwestia wysokiej liczby pacjentów które kliniki teraz starają się przerobić? Presji czasu - bo jesienią zmieni się rząd, a w przyszłym roku program ministerialny skończy? Nie wytykam nikogo palcem ale dla mnie jest oczywiste że z tych kilkudziesięciu klinik in-vitro w Polsce wszyscy nie zostaną na rynku.
    Jest paru uznanych liderów a reszta .. - tak naprawdę już teraz dramatycznie walczy o przetrwanie. Nietrudno o błędy na naszą niekorzyść.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Rozyczka ja bede miec tranfer w przyszłym tygodniu :)

Kornelia ja nie wiem, nie słyszałam... mi zrobili IMSI sami z siebie już za pierwszym razem ale to z powodu mizernych parametrów nasienia
    A w której jesteś invikcie? Ja być może też będę mieć transfer w przyszłym tygodniu. Niestety nam nie zrobili imsi...
    A przypomnij jaka macie fragmentacje dna?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla, może i tak, ale podam przykład swój. Nasienie ekstra a mimo to IMSI od początku. Provita praktycznie wszystkim je robi, bo uwazają, że klasyczne ivf to przeżytek. Przy 3 podejściu miałam mieć kokulture lub aktywację oocytów u nich. Inny przykład ze Śląska - praktycznie wszystkie pacjentki z GynC dostawaly klei fasolkowy i po 2 zarodki... To kwestia polityki kliniki... Tak uważam. Skoro mz jednym klinikom MZ zwraca za dodatki to czemu innym miałoby tego nie robić?

Ja pisałam dawno temu do MZ w sprawie dodatków i odpowiedź była taka, że jeśli lekarz uważa, że zwiększy to szanse powodzenia zapłodnienia pozaustrojowego to jest to refundowane. Lekarz musi znaleźć wskazania. Podobnie jak z podaniem 2 zarodków młodym dziewczynom.

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uważam ze dużo leży w gestii lekarza i w praktykach kliniki.

• Guniaczek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski czy są jakies ograniczenia w rządówce? Bo kurcze my musimy mieć FAMSI, bo mamy morfologię 1%....czy po prostu jak są wskazania medyczne to dają wszystko co trzeba?

starania od 2013 r.
    mąż:
    - morfologia 1-2%,
    - 2 operacje ŻPN,
    - hormony, suple, dieta, sport

ja - 2021 wyszło, że:
    - KIR Bx - brak implantacyjnych,
    - TNF alfa ↑
    - białko S ↓
    - MTHFR - homozygota CC

Genetyka ok

2015 nieudane IVF, jeden zarodek
    - 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
    - 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
    - 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
    - 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
    Zarzio, Encorton, Acard)
    - 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin)
  • triss Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kornelia777 wrote:
    A w której jesteś invikcie? Ja być może też będę mieć transfer w przyszłym tygodniu. Niestety nam nie zrobili imsi...
    A przypomnij jaka macie fragmentacje dna?

fragmentacja 13%, ale parametry nasienia b.słabe (ruch potsepowy a+b 3% po kilkumiesiecznej suplementacji, morfologia1%)

• Madzia82 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w klinice też nie ma problemu z podaniem 2 zarodków mimo, że jeszcze trochę mi brakuje do 35lat. Lekarz wręcz mi się dziwił, że odmówiłam podania 2 zarodków.
    Za to jak rozmawiam z lekarzem z Invicty (mój lekarz prowadzący ciąże), to twierdzi że tylko takim pacjentkom jak ja mogą podać 1 zarodek.
    Każda klinika ma swoje własne zasady. Każda też inaczej interpretuje treść programu MZ.

Mimbla lubi tę wiadomość

• Agnieszka_A. Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 27 lat i teraz przy crio mój lekarz nie widzi problemu, żeby podać dwa zarodki (są zamrożone razem). Zaznaczył, że decyzja należy do nas i jeśli tak zdecydujemy podadzą jeden a drugi ponownie zamrożą.

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz przed drugim podejściem zrobił stretching endometrium sam z siebie.
    Pierwsze podejscie IMSI, drugie pewnie też.
    http://staraniowy.pl/vitro-metoda-imsi-czy-warto/
    Triss ;) ja chyba w pt lub sob ;)

triss lubi tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guniaczek wrote:
    vvv008 czyli naturalna obrona organizmu przed załamaniem ;)

Masz wyniki dzisiejsze?

Wiesz tak myślę, że lepiej wiedzieć już teraz, mam jeszcze czas do poniedziałku na "urlop" :)

Tu nas tyle kwiatkowych a w bloku na 10 pięter tylko na 2 sa kwiaty, u mnie bardzo dużo, a na tym drugim jakieś wyschnięte bratki

Dokładnie taka reakcja wyniki jutro ok 10 ....Brzuch mnie boli jak na @ za bardzo dziś "zaszalałam":)
    teraz co ram mniej ludzi.ma kwiaty na balkonach itd każdy goni za pracą itd....

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Guniaczek Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się tak bardzo podoba w alpach, gdzie na każdym balkonie są piękne surfinie albo pelargonie...i tam mogą...a u nas jak się pojedzie na wieś to często "dziada i baby" brak na podwórzu, jakieś graty i ogólny rozgardziasz....drażni mnie to strasznie....do tego nie potrzeba pieniędzy, jedynie chęci :)

starania od 2013 r.
    mąż:
    - morfologia 1-2%,
    - 2 operacje ŻPN,
    - hormony, suple, dieta, sport

ja - 2021 wyszło, że:
    - KIR Bx - brak implantacyjnych,
    - TNF alfa ↑
    - białko S ↓
    - MTHFR - homozygota CC

Genetyka ok

2015 nieudane IVF, jeden zarodek
    - 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
    - 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
    - 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
    - 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
    Zarzio, Encorton, Acard)
    - 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin)
‹‹ 1592 1593 1594 1595 1596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ