IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
kuciak wrote:Dziewczyny dostałam @ o 15 to dzis 1dc i od jutra stymulacja czy od czwartku. Leki mam brać rano.
Kolejne pytane mam menopur i mam sobie przygotować roztwór i odmierzać te 75j codziennie wbijając sie do fiolki?
Czy teraz roztwór po przygotowaniu trzymać w lodowce? Pisze ze ponizej 25 stopni a są takie upały?
Mnie mówiono, że @ do 16.00 to 1dc, więc leki brałam od jutra. Pod warunkiem, że to prawdziwa @ a nie plamienie.
Menopur z dużej fiolki pobiera się codziennie przebijając gumowy koreczek - tak.
Ja do czasu rozrobienia miałam trzymać w lodowce, po rozrobienia nie. Tylko w ciemnym miejscu. -
Anatolka wrote:Mnie mówiono, że @ do 16.00 to 1dc, więc leki brałam od jutra. Pod warunkiem, że to prawdziwa @ a nie plamienie.
Menopur z dużej fiolki pobiera się codziennie przebijając gumowy koreczek - tak.
Ja do czasu rozrobienia miałam trzymać w lodowce, po rozrobienia nie. Tylko w ciemnym miejscu.
Mi farmaceutka kazała trzymać w lodowce przed zmieszaniem a po w temp pokojowej do 28 dni.
Dodam,że mój lekarz był bardzo zdziwiony bo on uważa że powinno się trzymać w lodowce właśnie po zamieszaniu.
-
Różyczka wrote:Strasznie dziwne.
Mi farmaceutka kazała trzymać w lodowce przed zmieszaniem a po w temp pokojowej do 28 dni.
Dodam,że mój lekarz był bardzo zdziwiony bo on uważa że powinno się trzymać w lodowce właśnie po zamieszaniu.
U mnie tak samo. Myślę, że farmaceuta wie lepiej jak przechowywać
-
Kasia79 wrote:Tak jakby mi przysadka pulsowała, nie wiem jak to nazwać, ale dziwne to jest
Też miałam zawroty głowy sporestarania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
kornelia777 wrote:Dziewczyny podbijam temat nacięcia otoczki w invikcie w programie rządowym czy ktoś miał?
-
magic1 wrote:dziewczyny a jak to jest z udokumentowaniem 1 roku leczenia, wystarczy jak ma sie wpisane powiedzmy datę rozpoczęcia starań czy musi byc leczenie niepłodności?? bo ja mam tylko donieść ten świstek klinice i tak na prawde to mam od stycznia jakieś leczenie dopiero,a pierwsza wizyta u innego lekarza miałam w maju czyli rok by był.
Przy IV stopniu endo nie musisz dokumentowac roku leczenia, to jest bezwzględne wskazanie do IVF. Ja mialam udokumentowane leczenie od pazdziernika a procedure zaczelam w lipcu. Mialam zaczac w kwietniu ale sie skonczyla kasa i musialam czekac...
-
Dzwonił właśnie mój doktor. Jeżeli do pt nie będzie bety dwucyfrowej tzn, że się nie udało i odstawiamy leki... Zestresowałam się... Powiedział, że rewelacji w tej mojej becie nie ma. Powinna być większa.
Progesteron 240 jest bardzo dobrym wynikiem. Mam zmniejszone dawki luteiny.
-
nick nieaktualny
-
Agulas do mnie też dzwonił właśnie mój lekarz:
zmniejszył mi dawki luteiny i powiedział, że beta słaba jest, na co jak powiedziałam, że wiem i przestałam sobie nadzieje robić i już się pogodziłam z niepowodzeniem powiedział "no nie wzrosła nam, ale proszę czekać do 3 weryfikacji"
k.... i co mam sobie znów nadzieje robić jakieś? grrrrrstarania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
ja - 2021 wyszło, że:
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
Zarzio, Encorton, Acard)
To na prawdę u mnie musiałby być cud...
ty masz chociaż bliżej 10, u mnie to totalna słabizna....
Trudno...trzeba sobie to ułożyć w głowie jakoś i tyle...starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
ja - 2021 wyszło, że:
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
Zarzio, Encorton, Acard)
agulas wrote:Dzwonił właśnie mój doktor. Jeżeli do pt nie będzie bety dwucyfrowej tzn, że się nie udało i odstawiamy leki... Zestresowałam się... Powiedział, że rewelacji w tej mojej becie nie ma. Powinna być większa.
Progesteron 240 jest bardzo dobrym wynikiem. Mam zmniejszone dawki luteiny.
Beta będzie rosła zobsczysz to nie musi być cud cudu to potrzeba u mnie .....
Guniaczek jeszcze jest nadzieja do 3 weryfikacji ....
Zobaczyłam wydarzenia wkurzyłam sie po co oni mieszają ivf i wiare???mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
truskafffffka wrote:Ja tez właśnie oglądam ale juz nawet się nie zamierzam tym denerwowac...niech najpierw patrza na siebie i wyraza skruche za to co oni robia, a potem mówią mi jak mam żyć. ?.mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka