IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
kornelia777 wrote:Tosiu a który lekarz Ci to zlecił?
-
nick nieaktualnyTosia 1981 wrote:O tym chyba decyduje embriolog i przed samym transferem dr. zapytał embriologa czy było nacięcie otoczki i embryo (bo pacjentka się pyta) i padła odpowiedź że było i jedno i drugie
A powiedz mi Ty chodzisz do dr Ł? Bo już nie pamiętam czy Cię pytałam -
kornelia777 wrote:Dziękuję. Bo ja tak naprawdę nie mam lekarza prowadzącego i nie mam z kim o tym porozmawiać...
A powiedz mi Ty chodzisz do dr Ł? Bo już nie pamiętam czy Cię pytałamtylko dopytaj się przed transferem, może też to będziesz miała
no z tym lekarzem prowadzącym jest problem
ja zaczynałam u dr. Olszak-Sokołowskiej, ale tylko nas zakwalifikowała i poprowadziła do rozpoczęcia stymulacji i niestety poszła na zwolnienie i chyba do dnia dzisiejszego nie wróciła
więc tak skaczę po doktorkach
-
nick nieaktualny
-
kornelia777 wrote:A no widzisz ja trochę też tak. A chciałabym się z kimś że tak powiem związać na dłużej
szybkie zaciążanie i ucieczka
mysza89, Moniaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
truskafffffka wrote:Przy IV stopniu endo nie musisz dokumentowac roku leczenia, to jest bezwzględne wskazanie do IVF. Ja mialam udokumentowane leczenie od pazdziernika a procedure zaczelam w lipcu. Mialam zaczac w kwietniu ale sie skonczyla kasa i musialam czekac...
dzięki Truskafka za odp. też mi mój gin to mowil ale w klinice już chcieli ten rok
-
kornelia777 wrote:Hmmm no to może związek tylko na jedną procedurę?
Oj tak życzę by za pierwszym razem się udałomysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
takasobieja wrote:Zalatwilam skierowanie na cito do poradni genetycznej dla mnie i męża tylko obdzwonilam poradnie w Bydgoszczy i najbliższe terminy na 2016. Nawet na cito.
Zastanawiam się gdzie udezyc ... W lodzi gdzie jezdzicie??
Takasobieja Łodzi nie polecam,długie kolejki zwłaszcza w Matce Polce.
Na wizyte czekałam ponad mc, odbyła sie w maju , a na badanie(pobranie krwi) na kariotypy umówili nas dopiero na początek września i to też z wielką łaskąW życiu bywają noce i dnie ale bywają też niedziele...
Ja swoją już dostałam od losu:)
"https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4bn550rd.png" -
Anatolka wrote:Kolejki.nfz.gov.pl w Bydgoszczy wyskakuje zerowy czas oczekiwania do poradni genetycznej, podobnie w Toruniu.
kolejki zero dla kobiet w ciąży. Tak mi pani powieedziala, a ja w ciąży nie jestem
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Kasia79 wrote:Tak jakby mi przysadka pulsowała, nie wiem jak to nazwać, ale dziwne to jestGameta Rzgów
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
sylvuś wrote:Takasobieja Łodzi nie polecam,długie kolejki zwłaszcza w Matce Polce.
Na wizyte czekałam ponad mc, odbyła sie w maju , a na badanie(pobranie krwi) na kariotypy umówili nas dopiero na początek września i to też z wielką łaskąobdzwonie jutro łódź i zobaczę gdzie najpredzej
Gameta Rzgów
Dziewczyny Wrocławskie
W której klinice jest szansa że zrobią IVF z procedurą FAMSI w programie rządowym....orientujecie się też jak obecnie ze środkami we Wro?pokończyły się gdzieś limity?
Co do klinik widzę, ze zdania są podzielone, więc pewnie zdecyduje FAMSI i limity
Ja już nie czekam...choć dziwi mnie ciągły ból podbrzusza, skąd on teraz i po co ????starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
nick nieaktualny
-
Witajcie w kolejny upalny dzień. Marzę o tym, żeby już był koniec pracy. Niech będzie lepiej niż wczoraj bo tego już nie wytrzymam.
Oczekiwania na @ ciąg dalszy. Wczoraj po południu jedno plamienie małe i myślałam, że się zacznie. Niestety nadal cisza.... Załamię się w końcu normalnie. 48 dc i 6 dzień po odstawieniu tabletek na wywołanie. Ile można czekać
Na pon mam wizytę umówioną bo myślałam, że już po @ będzie a tu coś patrzę, że trzeba będzie ją przesuwać. -
Kurcze ale lipa jest z tym powracającym okresem, ciekawe jak to u mnei będzie...
Ania te zastrzyki są dobijające...ja się nigdy zastrzyków nei bałam (za dzieciaka lubiłam wręcz) ale ostatnie menopuru robiłam na siłę, modliłam się nad strzykawką 10 min i wbić igły nie umiałam...
Dziewczyny zdołowałam się ....życiowo... w grudniu kończy mi się umowa o pracę (brak szans przełużenia, budowa się kończy i nowych kontraktów nie ma, więc ci którym się kończą umowy po prostu odchodzą)...więc trzeba wracać do wrocławia i tam szukać pracy i łapać się na rządowy, ale kurna jak tę prace znaleźć żeby dostać umowę o prace....a znów zajść w ciążę nei mając pracy to też słabo....jakoś straciłam grunt pod nogamistarania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
Do konca roku jeszcze pare miesiecy zostalo...na pewno cos znajdziesz...a z jakiej branzy jestes?
Z tymi zastrzykami to masakra...ja mam caly brzuch pokluty i zrosty mi sie porobily...najgorsze sa te przeciwzakrzepowe, ja mam Fragmin i tam sa tak tepe igly, ze masakra...