IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Vvv strasznie mi przykro, cały czas liczyłam na inną wiadomość
Guniaczek, Wrocław to piękne miasto i dla mnie jakieś takie bardzo pozytywne. Gdybym teraz miała wybierać miejsce do życia to byłby to właśnie Wrocław. Także na pewno będziecie tam szczęśliwi. -
Minuśka wrote:VVV tak mi przykro
Z porażką chyba najciężej sobie poradzić i nie ma na to sposobu.
Nie miałam co prawda nieudanego transferu ale pamiętam jak sie czułam po porodzie w 19 tc.
Tu nie ma nic co pomoże natychmiast. Wiem, ze to banał, ale trzeba czasu i wsparcia Męża przede wszystkim.
A po za tym chyba łopatologicznie starałam sobie wmówić, że mam mrozaki i mam szansę.
Tylko to mnie trzymało przy życiu...
A teraz płacz Kochana. To nic złego i żaden wstyd. To też troszkę pomaga :*
Ps. Wiem, ze ciężko wierzyć w te słabe mrozaki. Ja ostatni mój transfer spisałam na straty. Chciałam mieć go za sobą zeby podejść do kolejnej stytmulacji. Zrobiono mi go w ekspresowym tempie czyli po pierwszej @ po łyżeczkowaniu. Dostałam morulę i blastke 2BC. To nie miało prawa się udać... a jednak.
Z jednej. strony chciałabym podejść już teraz zaraz a z drugiej strasznie sie boje ....dziękuje za wsparcie i iskierkę nadzieji ....
Dziewczyny skoro.dzis 10dpt i beta ujemna moge leki odstawic lub zmniejszyc tuteinę???wizyta dopiero 11 nie chce juz sie męczyć ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 10:39
Kava, arlenka lubią tę wiadomość
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
truskafffffka wrote:Do konca roku jeszcze pare miesiecy zostalo...na pewno cos znajdziesz...a z jakiej branzy jestes?
Z tymi zastrzykami to masakra...ja mam caly brzuch pokluty i zrosty mi sie porobily...najgorsze sa te przeciwzakrzepowe, ja mam Fragmin i tam sa tak tepe igly, ze masakra...
Z fragminem radzę sobie tak, że "przelewem" go do innej strzykawki (po menopurze zostało mi ich dużo) i mniej boli, siniaki też mniejsze.zielinka_97, truskafffffka lubią tę wiadomość
Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
Kassik świetny pomysł. Ja mam clexane ale igła tak tępa że też mam dość. Od dziś papugujęLuty 2016 - 2 ivf, 4 blastki, transfer 4 bb 23.02, beta 10 dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1243, 17.03 23 dpt mamy
, 31.10.2016 synuś jest z nami
Crio 4cc 29.11. 7dpt 53 9dpt 125 12dpt 430. 23.12.17 24dpt najpiękniejszy prezent świąteczny, mamy ❤️ -
vvv008 wrote:Z jednej. strony chciałabym podejść już teraz zaraz a z drugiej strasznie sie boje ....dziękuje za wsparcie i iskierkę nadzieji ....
Dziewczyny skoro.dzis 10dpt i beta ujemna moge leki odstawic lub zmniejszyc tuteinę???wizyta dopiero 11 nie chce juz sie męczyć ....
A jeśli zdecydujecie się że chcecie podchodzić od razu, to jeszcze nie odstawiaj leków bo jeśli dobrze kojarzę to Ty też jesteś z Invicty a oni preferują crio na cyklu sztucznym, a wtedy bierzesz estrofem od 2 lub 3 dc i dobrze by było jakbyś na wizycie 11 go była właśnie gdzieś w okolicy 1-2 dc -
Anna255 wrote:kurcze to fajnie, zalezy to chyba od kliniki i lekarza... z jednej str chcialabym blizniaki, a z drugiej str sobie mysle, ze chyba lepiej 1 zarodek, ze wzgledu na to, ze u mnie jest zwiekszone ryzyko poronienia... PCOS i mutacja MTHFR.
bedziecie chcieli 1 czy 2?
Skoro lekarz nie widzi przeciwskazań to zdecydowanie chcemy 2Nie wyobrażam sobie, że jeden ma być ponownie mrożony. Będzie co ma być. Jeśli będą bliźniaki będziemy przeszczęśliwi :)Zresztą po ostatniej próbie wiem, że niekoniecznie musi się udać nawet z dwoma. Choć wierzę, że tym razem jednak się uda.
Anna255 lubi tę wiadomość
-
Vvv008 przykro mi
Ale musisz mieć siłę do walkiuwierz ze jesteś w dobrej sytuacji. Ja po pierwszym podejściu mialam tylko jednego grocha. To była zalamka... Teraz są dwa... Co prawda slabiutkie... Tzn już jeden. Ale mam komfort ze mam po co wracać. będę nekac o nacięcie otoczki i embro glue. Miało to być takie proste... Bach być w ciąży... Ale niestety to nie takie proste w moim przypadku.
Gameta Rzgów
III procedury ivf. (4 mrozaczki)
4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897
08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
Leoś 1580g i Laura 1420g. -
Cześć dziewczyny! powoli wracam do żywych po moich nieudanych próbach... nie wiem kiedy przystąpimy do kolejnego podejścia tym bardziej że nie mamy mrożaczków... teraz chciałabym skupić się na dodatkowych badaniach a przede wszystkim na histero. Napiszcie mi proszę czy lekarz z kliniki może wystawić skierowanie do szpitala żeby wykonać histero na NFZ?Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
vvv008 wrote:Coś tsm.mamy a dokładnie 2 -4BB taki sam.co.teraz nie dał rady i 3 BC to już w ogóle słabiutki ....
Siedze i rycze jeszcze ten lekarz :(jak pomyśle o.wizycie to mnie skręca ....
VVV przykro mi baardzo!
Co do klasy zarodków to nie ma czasem co patrzec na literki i cyferki. Chciałam przytoczyć przykład Minuśki... ale sama przytoczyła
Ja natomiast jestem w ciąży z malucha 4BC bądz 2BB
Także teraz czas jest dla Ciebie abyś doszła do siebie...
Ja nie miałam nie udanych transferów, poprzednie 2 były udane ale pierwszy zakończył się ciążą biochemiczną a drugi poronieniem w 9-10tc.
Za każdym razem mówiłam, nie, koniec, więcej nie podchodzimy... Bo to wypala i psychicznie i nerwowo...
Ale za jakiś czas chciałam jeszcze raz spróbować, bo jakoś skoro zycie daje nam szanse to dlaczego by nie wykorzystywać ich.
Jedyna rzecz jaka się zmienia to jest chłodne, takie troche bez emocji podejście do kolejnych pozytywnych etapów.
Jestem w ciąży, beta pozytywna - ok ale jeszcze wszystko może się wydarzyć
Serduszko bije - ok ale jeszcze wszystko może się wydarzyć
Mija 10 tydzień wszystko jest super-ok ale jeszcze wszystko może się wydarzyć
Może delikatnie odetchnę po wizycie 11 sierpnia, będzie to w połowie 12 tygodnia, pomiędzy czasem kiedy największe zagrożenie utraty ciąży minie a czasem kiedy już będę mogła powiedzieć o ciąży osobom, które teraz mnie napotykają i bez ogródek mówią że przytyłam ...
-
Elmirka wrote:Cześć dziewczyny! powoli wracam do żywych po moich nieudanych próbach... nie wiem kiedy przystąpimy do kolejnego podejścia tym bardziej że nie mamy mrożaczków... teraz chciałabym skupić się na dodatkowych badaniach a przede wszystkim na histero. Napiszcie mi proszę czy lekarz z kliniki może wystawić skierowanie do szpitala żeby wykonać histero na NFZ?
-
Moniaa wrote:Raczej nie, ponieważ praktyka lekarska pod pieczątką kliniki jest prywatna nie państwowa. A skierowanie powinna wystawiać poradnia prowadząca działalność pod banda NFZ-tu. Chyba że lekarz kierujący pracuje gdzieś jeszcze w jakiejś poradni, szpitalu i tam mógłby Ciebie przyjąć.Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
Dziękuje kochane za słowa wsparcia póki co rycze wyryczałam.sie przez telefon dzwoniła przyjaciólka ,która też wiele przeszła .....
Moniaa dziękuje za te słowa ...strach będzie zawsze ale już nie długo przytulisz maleństwo :)to będzie dobre zakończenie .....
Tosia1991 ja nie chce podchodzic do crio i więcej cierpieć chce odpocząć mam nadzieje ze @ sie zjawi mimo leków .....mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
Neo84 wrote:Ja też jestem Gdańsk, umowa podpisana 1,5m-ca temu i czekam na telefon z kwalifikacją, ale póki co cisza...
i do tego jest baaardzo długa lista osób oczekujących na nowe stymulacje
A jak to jest że masz umowę podpisaną a nie masz kwalifikacji, jak to tłumaczyli ??? do kiedy masz czekać ??? trochę to dziwne, bo ja już w maju się wpisywałam na listę rezerwową, bo już wtedy pojawiły się problemy z kasą -
Kurde dziewczyny to ja chyba serio muszę po prostu zapisać się na jakiś piątek do Wrocławskiej invicty na kwalifikacyjna wizytę i jadąc do teściów wstapić do wro....bo jak się kasa skończy to zamiast mieszkania będzie walka o dzidzię...
zapisane na wizyte kwalifikacyjna na 4.09 w invicta wrocław - podobno od razu zaczyna sie stymulacje, nie ma kolejkiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 12:11
Ania1986 lubi tę wiadomość
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
nie no zanim stymulacja, zanim transfer...to se tak ładnie ne da.....musiałby być "cut"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 12:29
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
ja - 2021 wyszło, że:
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
nick nieaktualny
-
Ooo Ania super
pewnie dużo zależy w którym dniu cyklu będziemy na wizycie....muszę teraz w poniedziałek na wizycie pogadać z doktorem co jeszcze warto zrobić, żeby to przyspieszyć.....najwyżej będę błagać dyrektora o przedłużenie umowi i pójdę na L4 żeby nie miał kosztów
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
ja - 2021 wyszło, że:
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin)