IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Guniaczek wrote:Kurcze ale lipa jest z tym powracającym okresem, ciekawe jak to u mnei będzie...
Ania te zastrzyki są dobijające...ja się nigdy zastrzyków nei bałam (za dzieciaka lubiłam wręcz) ale ostatnie menopuru robiłam na siłę, modliłam się nad strzykawką 10 min i wbić igły nie umiałam...
Dziewczyny zdołowałam się ....życiowo... w grudniu kończy mi się umowa o pracę (brak szans przełużenia, budowa się kończy i nowych kontraktów nie ma, więc ci którym się kończą umowy po prostu odchodzą)...więc trzeba wracać do wrocławia i tam szukać pracy i łapać się na rządowy, ale kurna jak tę prace znaleźć żeby dostać umowę o prace....a znów zajść w ciążę nei mając pracy to też słabo....jakoś straciłam grunt pod nogami
Będzie dobrze Wrocław da Wam nową szansę i nadzieje w nowym miejscu zamieszkania łatwiej o.dzidziusia :)a prace znajdziesz tam szybko bo tam praca jeest gdy sie chce pracować a jeśli chodzi o kiliniki to invimed brak miejsc na rządówke tylko invicta i polmedis choć chyba juz teraz sie kwalifikowac i czekac do grudnia niż później bo może nie być miejsc...
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
luty-3BC:(
2018 córeczka
2023 córeczka -
vvv008 właśnie chyba podzwonię dziś.....jak to jest jak się zakwalifikuje to trzeba od razu podchodzić czy można odroczyć o kilka miesięcy?
daj znać kochana jak Twoje wyniki....wiem, że nei spodziewasz się cudu, ale daj znaćstarania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
Guniaczek wrote:vvv008 właśnie chyba podzwonię dziś.....jak to jest jak się zakwalifikuje to trzeba od razu podchodzić czy można odroczyć o kilka miesięcy?
daj znać kochana jak Twoje wyniki....wiem, że nei spodziewasz się cudu, ale daj znać
Teraz wiem ze wczoraj sie kwalifikowała dziewczyna w invikcie a stymulacje zaczyna podajże we wrześniu lub październiku jak pytałam to nie ma określonego czasu kiedy trzeba pidejsc tego nie ma tez w umowie a invicta teraz tyle ludzi kwalifikuje ze zaraz kasy znów mieć nie będą....i dsie bedzie długo czekac ....
HCG 0,100Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 09:11
mysza89
Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
vvv008 wrote:Teraz wiem ze wczoraj sie kwalifikowała dziewczyna w invikcie a stymulacje zaczyna podajże we wrześniu lub październiku jak pytałam to nie ma określonego czasu kiedy trzeba pidejsc tego nie ma tez w umowie a invicta teraz tyle ludzi kwalifikuje ze zaraz kasy znów mieć nie będą....i dsie bedzie długo czekac ....
HCG 0,100Oligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
Cześć Wam,
mam pytanie do Was, jestem po drugiej punkcji bez transferu ze względu na hiperstymulację i 20 dnia cyklu czyli tydzień po punkcji dostałam okres.
Miała może tak któraś z Was?GYNCENTRUM
31/10/15 kriotransfer - wczesne blastocysty BB i BB
Ciąża biochem: 6dpt-4,1 9dpt-18,1 11dpt-21,8 16dpt-8
04/03/16 transfer - zarodek 2-dniowy
- zamrożona wczesna blastocysta AB
10 dpt-0 -
Neo84 wrote:Nie wiesz w ktorej invicta sie kwalifikowała, i jak długo czekała od podpisania umowy na telefon.
Wrocław tyle wiem ...mysza89
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
nick nieaktualny
-
Guniaczek obawiam się że jak odroczysz o kilka miesięcy, to może być później problem z kasą tak jak jest teraz np. w Gdańsku, pomimo kwalifikacji i tak trzeba czekać do nie wiadomo kiedy
-
shooa wrote:VVV, trzymaj się kochana... :*
macie mrozaczki, bo niestety nie pamiętam?
Coś tsm.mamy a dokładnie 2 -4BB taki sam.co.teraz nie dał rady i 3 BC to już w ogóle słabiutki ....
Siedze i rycze jeszcze ten lekarz :(jak pomyśle o.wizycie to mnie skręca ....Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 09:51
mysza89
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
Tosia 1981 wrote:Guniaczek obawiam się że jak odroczysz o kilka miesięcy, to może być później problem z kasą tak jak jest teraz np. w Gdańsku, pomimo kwalifikacji i tak trzeba czekać do nie wiadomo kiedyOligospermia
2 IUI
25.01 pick up 9 zarodków zamrożonych
Transfer 1.03 zarodek 4aa 6dpt bhcg 33, 8dpt 69, 10dpt 148 13 dpt 744:))), 18 dpt 5518:)
-
nick nieaktualnyAgnieszka_A. wrote:Ja mam 27 lat i teraz przy crio mój lekarz nie widzi problemu, żeby podać dwa zarodki (są zamrożone razem). Zaznaczył, że decyzja należy do nas i jeśli tak zdecydujemy podadzą jeden a drugi ponownie zamrożą.
kurcze to fajnie, zalezy to chyba od kliniki i lekarza... z jednej str chcialabym blizniaki, a z drugiej str sobie mysle, ze chyba lepiej 1 zarodek, ze wzgledu na to, ze u mnie jest zwiekszone ryzyko poronienia... PCOS i mutacja MTHFR.
bedziecie chcieli 1 czy 2? -
nick nieaktualnyvvv008 wrote:Coś tsm.mamy a dokładnie 2 -4BB taki sam.co.teraz nie dał rady i 3 BC to już w ogóle słabiutki ....
Siedze i rycze jeszcze ten lekarz :(jak pomyśle o.wizycie to mnie skręca ....
Ale nie patrz na te klasy, moja ciąża z 4aa się nie rozwinęła a zyzka miała podany zarodek chyba 3bc crio i teraz jest w ciąży. Ale wiem że nie ma słów żeby pocieszyć... -
kornelia777 wrote:Bardzo mi przykro...
Ale nie patrz na te klasy, moja ciąża z 4aa się nie rozwinęła a zyzka miała podany zarodek chyba 3bc crio i teraz jest w ciąży. Ale wiem że nie ma słów żeby pocieszyć...
Jeśli podejmę decyzje o crio do końca tego roku to właśnie zabiorę ten najsłabszy jak przetrwa mrożenie ....
Dziewczyny jak sobie radzicie z porażką???bo ja nie umiem ...mysza89
5.11 crio 4 BB
2018 córeczka
2023 córeczka -
vvv008 przykro mi....
Ja też średnio chyba sobie radze z porażką, przyjaciółka moja jest w szoku, że aż tak się rozsypałam.....
Raz mam doła i płaczę, a raz myślę, że przeciez to nei koneic świata, że na pewno przy jakiejś próbie się w końcu uda....że jeszcze przecież jest masa maluszków, które czekają na szczęście w rodzinie, bo jakieś matki je porzuciły....
Wczoraj z mężem cały wieczór przemilczeliśmy....tylko raz jedno się przytulało raz drugie...pierwszy raz od 10 lat tak mieliśmy żeby nie umieć rozmawiać....
Dziś jedziemy nad wisłę poza miasto oderwać się....
Chyba faktycznie trzeba się zakwalifikować we wro, jak wypadnie termin jak nei będę miałą pracy to trudno, przestawimy się na skromniejsze życie za jedną pensję
starania od 2013 r.
mąż:
- morfologia 1-2%,
- 2 operacje ŻPN,
- hormony, suple, dieta, sport
ja - 2021 wyszło, że:
- KIR Bx - brak implantacyjnych,
- TNF alfa ↑
- białko S ↓
- MTHFR - homozygota CC
Genetyka ok
2015 nieudane IVF, jeden zarodek
- 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
- 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
- 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
- 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
Zarzio, Encorton, Acard)
- 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin) -
nick nieaktualnyButter - ja biore rano gonapeptyl, a wieczorem menopur. Staram sie rozmasowywac te miejsca po zastrzyku, zeby sie lepiej wszystko rozeszlo, ale i tak brzuch z dnia na dzien bardziej twardnieje. Pierwsze zastrzyki to byl pikus... ja tez czekam na piatkowa wizyte z niecierpliwoscia
Guniaczek dzis sie wkurzylam jak igla za pierwszym razem nie chciala wejsc, to z rozmachu wbilam na sile, z boku moglo to wygladac jakbym sama sobie z rozmachu noz wbijala hehe - no szlzag mnie trafia, jak igla niby ostra, a brzuch niby miekki, a nie chce sie to dziadostwo wbijac! eh mam nadzieje, ze znajdziesz prace we Wroclawiu, na dolnym slasku mysle znajdziesz szybko prace, ale czy bedzie umowa o prace? ciezko powiedziec, trzeba zdac sie na los, nie przewidzisz co bedzieja to sie dziwie, jak moga ludziom w niektorych firmach przedluzac umowe z tygodnia na tydzien, gdzie tu cokolwiek zaplanowac, gdzie tu jakas stabilnosc zyciowa i poczucie bezpieczenstwa? Nie ma tego - wiec coraz wiecej ludzi popada wlasnie w stany depresyjne, bo ciezko potem wiazac koniec z koncem. Mam nadzieje, ze uda Ci sie wszystko zalatwic tak, jakbys tego chciala
vvv008 - ale Ty bety chyba jeszcze nie mialas, czy juz jestes po? bo nie wiem, czy przeoczylam jakis wpis Twoj... przytulam
freya lubi tę wiadomość