X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guniaczek wrote:
    vvv008 no ja właśnie tego nie czaję, ciekawa jestem ile takich jest przypadków, mnie też brzuch napierdziela okresowo, ale właściwie od pick up, tylko na relanium tego nie czułam....chciałabym odstawić już te leki i mieć spokój....to kiedy ty masz teraz weryfikację znów??

Pewnie nie wiele jest takich przypadków ja wizyte mam we wtorek dopiero ...:(
    Współczuje bólu ja biore nospe bo relanium na mnie nie działa ...

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    o Boże Dziewczyny. cała się trzęsę. Ręce mi dygocą.
    Właśnie odczytałam wynik.

6dpt beta 6
    10dpt beta 65,1.
    estradiol 2795
    progesteron 35,8

Pieknych przyrostow :)

agulas lubi tę wiadomość

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    Kurna, obiecywałam sobie ze tym razem nie bedę się wsłuchiwać w swoje ciało. NIC Z TEGO :( Już mam schize że nic nie czuję :P i że cała luteina ze mnie wylatuje :(
    Przestań swirować!!! Ja biorę o jedna więcej pod język i moze sie wyrówna

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margo001 wrote:
    Tydzień czekałam.

Ja mam dwa pytania w jakiej dawce bierzecie witaminę D? Badałam sobie poziom w zimie i wyszło mi minimalnie poniżej normy, powiedzieli mi że w naszym klimacie to normalne no ale i tak biorę na własną rękę.

No i te sterydy...często słyszę, że dziewczyny biorą np encorton, czy to tylko przy endometriozie? Czy w innych przypadkach też przepisują?

Ja miałam przepisaną Vitaminę D3 forte w dawce 2000j.m. do tego jescze vit A+E

I Encortolon jako steryd również miałam przepisany a nie mam zadnej endometriozy czy podobnego diabelstwa. Niby wszystko ok ale po stymulacjach były wcześniej słabe komóreczki, więc teraz postanowiono dać coś aby troche polepszyć ich jakość

• triss Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biorę d-vitum forte w dawce 2000j caly czas, od ponad roku. Teraz sie zaczelam zastanawiac czy latem to nie za duzo jednak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, ja juz po wizycie, nic nie uroslo, lekarz bala sie zwiekszac do 225, wiec przez kolejne dni po 150, a potem 2 dni dawka 225... <3 troche sie zmartwilam, ale moze cos jeszcze urosnie, dzis moj 8 ds. Dr mowila tez, ze baaardzo duze ryzyko hiperstymulacji w moje sytuacji :/

estradiol 495 pg/ml (dr mowila, ze wysoki)
    progesteron 0.51 ng/ml

co wy na to?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    o Boże Dziewczyny. cała się trzęsę. Ręce mi dygocą.
    Właśnie odczytałam wynik.

6dpt beta 6
    10dpt beta 65,1.
    estradiol 2795
    progesteron 35,8

Gratulacje :)
    Czekałam na informacje od ciebie i są super. Widzisz, wszystko jest dobrze znany trzeba dać szansę każdemu zarodkowi. Spokojnej ciąży.

Gratuluję pozostałych nowych ciąż i oby było ich coraz więcej.
    Kciuki za wszystkie :)
    A ja jeszcze tydzień odpoczywam i w drugiej połowie miesiąca jadę do kliniki. Już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła podejść do transferu. Mam nadzieję juz niedługo i mnie się uda.
    Miłego weekendu dziewczyny :)

Moniaa, triss lubią tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    hejka, ja juz po wizycie, nic nie uroslo, lekarz bala sie zwiekszac do 225, wiec przez kolejne dni po 150, a potem 2 dni dawka 225... <3 troche sie zmartwilam, ale moze cos jeszcze urosnie, dzis moj 8 ds. Dr mowila tez, ze baaardzo duze ryzyko hiperstymulacji w moje sytuacji :/

progesteron 0.51 ng/ml

co wy na to?

a ile masz pecherzyków? Ty masz PCO?

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:

progesteron 0.51 ng/ml

co wy na to?

Ania progesteron ok estradiol mały 1 dojrzały pęcherzyk to podobno 500 tak dr mówiła mi no ale masz leki jeszcze czasem lepsza wolna stymulacja niż szybka bo jakość lepsza będzie dobrze :)

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, mam PCO, kurde zdolowalam sie ta wizyta, plakac mi sie chce :/ dzis mi nie mowila dr ile mam pecherzykow, ale na poprzedniej wizycie mowila, ze tak ok 15 w kazdym jajniku... no nie wiem czy jest na co liczyc jeszcze. Mowila, ze jak cos ruszy, mozliwe, ze w przyszly pt bedzie punkcja, no ale jak do tej pory nic nie uroslo, to nie wiem czy miec nadzieje. Ja nie wiem, clo na mnie nie dzialalo, menopur tez kiepsko sie zaczal, ja nie wiem - jakas konska dawke musza mi zapodac czy co.

Tyle ludzi bylo dzis w klinice, ze masakra, 2 godziny opoznienia w wizytach, sporo babeczek mialo dzis punkcje. Duzo osob tez mialo wizyte z prof. Łukaszukiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas gratulacje :)

agulas lubi tę wiadomość

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    tak, mam PCO, kurde zdolowalam sie ta wizyta, plakac mi sie chce :/ dzis mi nie mowila dr ile mam pecherzykow, ale na poprzedniej wizycie mowila, ze tak ok 15 w kazdym jajniku... no nie wiem czy jest na co liczyc jeszcze. Mowila, ze jak cos ruszy, mozliwe, ze w przyszly pt bedzie punkcja, no ale jak do tej pory nic nie uroslo, to nie wiem czy miec nadzieje. Ja nie wiem, clo na mnie nie dzialalo, menopur tez kiepsko sie zaczal, ja nie wiem - jakas konska dawke musza mi zapodac czy co.

Tyle ludzi bylo dzis w klinice, ze masakra, 2 godziny opoznienia w wizytach, sporo babeczek mialo dzis punkcje. Duzo osob tez mialo wizyte z prof. Łukaszukiem.

Ruszy zobaczysz tylko będzie to dłużej trwało :)

Anna255 lubi tę wiadomość

mysza89
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu... Dziewczyny!!! Ale jest gorąco!!! Gotuje sie normalnie nawet w domu

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • margo001 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:

Ania będzie dobrze, widocznie jajeczka potrzebują więcej czasu żeby się rozkręcić ;)

Co do witaminy D to też właśnie biorę tą d-vitum forte 2000j. U nas to witaminę D raczej trudno przedawkować.

2nn3vfxmqaxhqdgn.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dlaczego łykacie vit d ? Czemu służy ?
    Lekarze dają takie zalecenia czy na własna reke działacie, jak np z ananasem ?

• Guniaczek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    generalnie ponoć ;)
    - reguluje cykl poprzez regulację wytwarzania estrogenów (ale to w sumie nas nei dotyczy ;))
    - wpływa dobre na endometrium

adrenalina, mysza89 lubią tę wiadomość

starania od 2013 r.
    mąż:
    - morfologia 1-2%,
    - 2 operacje ŻPN,
    - hormony, suple, dieta, sport

ja - 2021 wyszło, że:
    - KIR Bx - brak implantacyjnych,
    - TNF alfa ↑
    - białko S ↓
    - MTHFR - homozygota CC

Genetyka ok

2015 nieudane IVF, jeden zarodek
    - 24.07.2020 2 trzydniowce - beta 0
    - 15.10.2020 transfer 4AA - beta 0
    - 19.03.2021 transfer 4AA - beta 0
    - 26.10.2021 transfer 4AA - beta 0 (Fraxiparine,
    Zarzio, Encorton, Acard)
    - 27.04 transfer 3BA - (encorton, accofil, acard, neoparin)
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vvv008 wrote:
    Ruszy zobaczysz tylko będzie to dłużej trwało :)
    Witaj Anno :)
    Daj szansę swoim pęcherzykom, może potrzebują więcej czasu. Ja po 9ds Menopur byłam załamana bo lekarz na usg prawie nic nie widział. Było zagrożenie przerwaniem stymulacji. Jednak przez następne 5 dni pęcherzyki pięknie podrosły i dziś miałam punkcję. Pobrano 6 kumulusóW :)
    Nie trać wiary.
    Powodzenia!

Guniaczek, zielinka_97, Anna255, margo001, agulas, triss, Beata.D, Wika!, Tosia 1981 lubią tę wiadomość

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Goniaczek za odpowiedz :) to w zasadzie mi nie potrzebne. Ja dostaje @ regularnie. Endomertium tez wporzadku. To narazie sobie daruje. Najwyżej w zimę sie zastanowię nad tym. Dzieki jeszcze raz :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Witaj Anno :)
    Daj szansę swoim pęcherzykom, może potrzebują więcej czasu. Ja po 9ds Menopur byłam załamana bo lekarz na usg prawie nic nie widział. Było zagrożenie przerwaniem stymulacji. Jednak przez następne 5 dni pęcherzyki pięknie podrosły i dziś miałam punkcję. Pobrano 6 kumulusóW :)
    Nie trać wiary.
    Powodzenia!

serio? to moze te 2 dni po 225 cos zdzialaja... boze jakie to wszystko ciezkie jest, naprawde nasza psycha na tym cierpi... <3 Ja czytalam na ulotce menopuru, ze jak w ciagu 4 tyg nie bedzie reakcji, przerwac leczenie. No ale poki co poznalam na forum jedynie dziewczyny co najdluzej mialy po max 2 tyg stymulacji, nie dluzej.

a pamietasz jaki mialas estradiol w 9ds? mozesz jeszcze powiedziec jakie masz AMH i jaka dawke menopuru bralas?

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    serio? to moze te 2 dni po 225 cos zdzialaja... boze jakie to wszystko ciezkie jest, naprawde nasza psycha na tym cierpi... <3 Ja czytalam na ulotce menopuru, ze jak w ciagu 4 tyg nie bedzie reakcji, przerwac leczenie. No ale poki co poznalam na forum jedynie dziewczyny co najdluzej mialy po max 2 tyg stymulacji, nie dluzej.

a pamietasz jaki mialas estradiol w 9ds? mozesz jeszcze powiedziec jakie masz AMH i jaka dawke menopuru bralas?
    Aniu miałam tak wąskie endometrium i małe pęcherzyki że lekarz nie zlecił badań EstradiolU do 14ds. Moja stymulacja Menopurem trwała chyba 17 Dni. Dawka 225j a po 9ds 150j menopur i 150 puregon. Nie ma sensu porównywać stymulacji do innych ani poziomu E2 anindawek. Każda ma inaczej. Chciałem tylko, żebyś zobaczyła na moim przykładzie, że jest szansa, że pecherzykinurosna i trzeba wierzyć do końca ;) moje amh 1,9

Anna255 lubi tę wiadomość

‹‹ 1613 1614 1615 1616 1617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ