X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • lipa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata.D wrote:
    Witaj Lipa :)
    Dobrze ze jestes taka optymistka ale jak bys poczytala troche watek to bys sie dowiedziala ja trudno uzyskac taka ilosc( 6) blastek ;) Chyba ostatnio ktorejs sie udalo 5!! I to byl mega sukces :D
    Bo wnioskuje z twojej wypowiedzi ze jestes juz troche przestraszona co zrobisz z "taką iloscią" mrozaczkow-wbrew pozorow wcale nie jest tak latwo :( Zycze Ci zebys nie miala takich problemow i zeby udalo sie odrazu :)

Nie nie, absolutnie. Ciężko być optymistka po 4 latach nieudanych starań ☺ podalam liczbę 10, żeby zobrazować moje pytanie. Modle się o to jedno jedyne jajeczko i nie wybiegam myślami do sytuacji z pytania ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 10:08

age.png
  • Beata.D Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Nie nie, absolutnie. Ciężko być optymistka po 4 latach nieudanych starań ☺ podalam liczbę 10, żeby zobrazować moje pytanie. Modle się o to jedno jedyne jajeczko i nie wybiegam myślami do sytuacji z pytania ☺

W takim razie zycze Ci tego jednego jedynego jajeczka zeby spelnilo swoje zadanie i zostalo z mamusia :)

lipa lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia dziś anko pisała na ciężarówkach, raczej u niej jest okej. tylko zmieniła foto profilowe i jej nie poznałam...

Sysiaaaaa lubi tę wiadomość

• Moniaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo Sysia Twój post o Anko zaginął ... czy tylko ja go nie widzę ...

• Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    oo Sysia Twój post o Anko zaginął ... czy tylko ja go nie widzę ...
    Anko się znalazła i nie chciałam zaśmiecać forum :)

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • agulas Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaaaaa wrote:
    Ja boli @ w sumie nie mam, ale tez w cyklach normalnych takich bóli nie mam, no moze dzień wcześniej. Razem z Piggy betujemu 18 sierpnia , a to jeszcze tyle czasu...

Sysia, ja od samego transferu miałam bóle @. potem ból brzucha. Plamiłam około 3-4 dni po transferze. Piersi są normalne, może lekko większe ale szału nie ma. Wszystko wskazywało na to, że przyjdzie @.

Dopiero około 9 dpt dopadły mnie mdłości. Najpierw delikatne, później większe. Co jakiś czas większy ból brzucha.
    To prawda, że później jest się bardziej sennym. Ale ja nie mam tak, że nie mogę się opanować.

Ja bym powiedziała, że wszystkie moje objawy wskazywały na @. Mdłości mam podczas prawie każdej @. Aaa i też mam wysyp na plecach jak Ty ;)

Byłam wczoraj u lekarza. Ogólnie Pani dr super! Zrobiła mi usg ręki po poniedziałkowym pobraniu krwi. Żyła dwukrotnie przebita, powstał krwiak. NA SZCZĘŚCIE krwiak nie jest na tyle duży by nacinać chirurgicznie. Nie powinno to zaszkodzić kropkom.
    Dostałam zwolnienie do 18 sierpnia, mam robić zimne okłady co 4h, dostałam maść. Rękę mam na temblaku... jest mi gorąco, ale to rzeczywiście pomaga.... Boleć może 2-3 tygodnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 14:20

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy jesli mam juz umowiona kwalifkacje to klinika moze mi ja odwolac ze wzgledu ze srodki im sie skoncza?

• Wika! Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po punkcji , 11 pobranych komorek ... Teraz zostalo czekac

mysza89, agulas, Tosia 1981, Agnieszka_A., Piggy, Asiula86, Elmirka, Anna255, Madzia82, Anko:-), Mimbla, truskafffffka, Kava, Beata.D, Justine, Różyczka, Konwalia, Agi83, jupios, Butter lubią tę wiadomość

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Sysia, ja od samego transferu miałam bóle @. potem ból brzucha. Plamiłam około 3-4 dni po transferze. Piersi są normalne, może lekko większe ale szału nie ma. Wszystko wskazywało na to, że przyjdzie @.

Dopiero około 9 dpt dopadły mnie mdłości. Najpierw delikatne, później większe. Co jakiś czas większy ból brzucha.
    To prawda, że później jest się bardziej sennym. Ale ja nie mam tak, że nie mogę się opanować.

Ja bym powiedziała, że wszystkie moje objawy wskazywały na @. Mdłości mam podczas prawie każdej @. Aaa i też mam wysyp na plecach jak Ty ;)

Byłam wczoraj u lekarza. Ogólnie Pani dr super! Zrobiła mi usg ręki po poniedziałkowym pobraniu krwi. Żyła dwukrotnie przebita, powstał krwiak. NA SZCZĘŚCIE krwiak nie jest na tyle duży by nacinać chirurgicznie. Nie powinno to zaszkodzić kropkom.
    Dostałam zwolnienie do 18 sierpnia, mam robić zimne okłady co 4h, dostałam maść. Rękę mam na temblaku... jest mi gorąco, ale to rzeczywiście pomaga.... Boleć może 2-3 tygodnie...

Współczuje sytuacji z ręką:(dużo zdrowia dla Was :)

agulas lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • agulas Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika, to świetny wynik! Oby były piękne i dojrzałe :)

Ania1986, ja miałam taką sytuację. W maju miałam mieć kwalifikacje i tydzień przed zadzwonili i odwołali z powodu braku kasy.

Wika! lubi tę wiadomość

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej od piątku zaczynam długi protokół. A zarazem 2 procedurę, miałam 6 blastek i nic... zobaczymy jak teraz będzie :) trzymajcie kciuki ;*

agulas, Elmirka, Wika!, Abra lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 14:19

agulas lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Wika, to świetny wynik! Oby były piękne i dojrzałe :)

Ania1986, ja miałam taką sytuację. W maju miałam mieć kwalifikacje i tydzień przed zadzwonili i odwołali z powodu braku kasy.
    i co w takiej sytuacji, musiałas sie sama dowiadywac kiedy wznowią? czy zadzwonili sami?

• Elmirka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Dziewczyny czy jesli mam juz umowiona kwalifkacje to klinika moze mi ja odwolac ze wzgledu ze srodki im sie skoncza?
    Jak najbardziej, ja tak miałam w tamtym roku...

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakies rady na bol brzucha po punkcji:(?
    Eiecie kiedy dzwonia z labolatorium z infirmacja jak tam?

• triss Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja już po transferze. Mam podane dwie blastocysty 4aa i 5ab. Mój P. Prawie zemdlał przy transferze, takie były emocje. Modlę sie by maleństwa chciały zostać z nami.
    Mnie pobolewa brzuch od chwili jak wyszłam z kliniki.

Sysia Piggy różyczka trzymam kciuki !!!!!!!! <3

Agulas a to Cię zalatwila :/ współczuje ....

Truskawka gratulacje ,, :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2015, 17:09

Piggy, justa1234, Wika!, truskafffffka, Asiula86, mysza89, shooa, Anuszka, Różyczka, Guniaczek, Beata.D, sylvuś, agulas, Agnieszka_A., Tosia 1981, Konwalia, Mimbla, sisi, Moniaa, jupios, Reni, Butter lubią tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika! wrote:

Możesz wziąć nospe albo coś przeciwbólowego

Do mnie zadzwonili w 5 dobie z informacja ile zamrozili i jakiej klasy.

• mysza89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika! wrote:
    Ja przez 2 dni wydzwaniałam do nich by uzyskać informacje bo inaczej by nie dzwonili

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss, piekne blastusie, niech zostana z Wami obie:)

triss lubi tę wiadomość

• Wika! Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nic najwyzej jutro zadzwonie... Mowili mi ze transfer 2-5 doba

‹‹ 1629 1630 1631 1632 1633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ