IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Anatolka wrote:Ja mam immunofenotyp w normie a i tak dostanę w okolicach transferu provitową kroplowkę z intralipidu. Miałaś?
Nie miałam, rozwiń proszę temat to na następnej wizycie zagadam lekarkę.Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
nick nieaktualny
-
Sysia, Piggy no to zrobiłyście wejście smoka
gratuluje wam i trzymam kciuki żeby ten etap skończył się na porodówce płaczem maluchów i rozpoczął wyczekany, najcudowniejszy etap na który wszystkie czekamy &&&&&&&&
Mia ja też z GC u dr M pierwsza wizyta jest płatna, a na histero nie ma klinika podpisanych umów z NFZ dlatego tam jest płatna, ja poprosiłam dr M o skierowanie na histeroskopię i wypisał mi ją bez problemu więc miałam ją na NFZ tylko że w szpitalu a nie w klinicePiggy, aszka, Sysiaaaaa lubią tę wiadomość
-
Dla nie wtajemniczonych. Piggy wchodziła zaraz po mnie do tego samego dr na transfer i oba pozytywne! Całować po rękach dr P trzeba
Piggy, triss, Konwalia, Mimbla, gosia81, Asiula86, józefka lubią tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Sysiaaaaa wrote:Dla nie wtajemniczonych. Piggy wchodziła zaraz po mnie do tego samego dr na transfer i oba pozytywne! Całować po rękach dr P trzeba
Sysiaaaaa, gosia81, Asiula86, kookana1987, MałaMi83 lubią tę wiadomość
2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Sysia z całego serca Ci gratuluje. Dla takich chwil warto nadal czytać ten wątek. Czekam na kolejne cuda długoterminowych staraczek i tych które zaczęły swoją walkę.
Życzę aby beta ładnie przyrastala i ciąża była bezproblemowa.
Anko dobrze piszę. Teraz kolejny stres i tak już chyba do śmierci, bo matki o dziecko chyba zawsze będą się martwić.
Piggy czekamy na betę i będziemy gratulacje składać.Sysiaaaaa, gosia81, shooa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoniaaa, dokladnie jak piszezz, kwestia interpretacji MZ i podejscia kliniki. Aczkolwiek moim zdaniem wyciszanie nie ma miejsca tak sobie z braku laku tylko w celu lepszej stymulacji, ale nie jest tajemnica ze wiekszosc klinik po prostu ciagnie kase ile wlezie poki jest rzadowka. Tak funckcjonuje caly nasz kraj. Spora czesc z klinik tych mniejszych pewnie pozniej zniknie albo bedzie kombinowac jak tu koszty ciac np. kadrowo, bo nie oszukujmy sie, wiele par po prostu na komeracyjne nie stac i tak poteznego stalego zrodla pewnej kasy miec nie beda.
Ale sa tez kliniki gdzie kasa nie jest dla nich na pierwszym miejscu, ktore robia dodatkowe "procedury" zwiekszajace potencjalnie skutecznosc (IMSI, dwa zarodki przed 35rz, naciecia, embryoglue itd) i nie biora ani grosza od ludzi dodatkowo i chwala im za to:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 11:45
Mimbla, Moniaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
I po transferze:) moj kropka juz we mnie 10A:) lekarz kazal mi na l4 isc odpoczywac a wy macie jakies zalecenia?
Piggy, kuciak, Konwalia, agulas, justa1234, Asiula86, Różyczka, Mimbla, truskafffffka, józefka, Mimi86, Beata.D lubią tę wiadomość
endometrioza- moj maly koszmar...
2 ivf - -
Shooa no ja właśnie tak mam w GC, po dwa zarodki od początku miałam podawane, dwa ostatnie razy miałam użyty EmbryoGlue nie płaciłam za nic a dr M nie robił żadnych problemów jak proponowałam przy trzecim transferze EG
shooa lubi tę wiadomość
-
monik wrote:Tosiu1981 ty chyba w maju sie zapisywałaś o ile dobrze pamiętam
-
shooa wrote:Moniaaa, dokladnie jak piszezz, kwestia interpretacji MZ i podejscia kliniki. Aczkolwiek moim zdaniem wyciszanie nie ma miejsca tak sobie z braku laku tylko w celu lepszej stymulacji, ale nie jest tajemnica ze wiekszosc klinik po prostu ciagnie kase ile wlezie poki jest rzadowka. Tak funckcjonuje caly nasz kraj. Spora czesc z klinik tych mniejszych pewnie pozniej zniknie albo bedzie kombinowac jak tu koszty ciac np. kadrowo, bo nie oszukujmy sie, wiele par po prostu na komeracyjne nie stac i tak poteznego stalego zrodla pewnej kasy miec nie beda.
Ale sa tez kliniki gdzie kasa nie jest dla nich na pierwszym miejscu, ktore robia dodatkowe "procedury" zwiekszajace potencjalnie skutecznosc (IMSI, dwa zarodki przed 35rz, naciecia, embryoglue itd) i nie biora ani grosza od ludzi dodatkowo i chwala im za to:)
Monia, Shooa a mi się wydaje że jednak naciąganie
Mi wytłumaczno, że jakby muszę być zakwalifikowana do każdego kolejnego podejścia. A przecież kwalifikacje są do programu MZ, w ramach którego są 3 podejścia.
Będąc jakiś czas temu w Inviccie przy okazji pytaliśmy jak to jest z tymi opłatami i jak powiedzieliśmy jak to u nas wygląda to pani w recepcji od razu zapytała czy nie jesteśmy przypadkiem z kliniki X no i trafiła od razu.
Ale co zrobić? Iść na wojnę z lekarzem, który ma Ci pomóc? Ja się boję. W większości dobrych klinik już nie ma miejsc, a przecież lepiej zapłacić kilka razy 300zł za wizytę niż iść komercyjnie
Sysia i Piggy serdeczne gratulacjeMoniaa lubi tę wiadomość
V.2014 I ICSIX.2014 II ICSI
V.2015 III ICSI
XII.2015 IV ICSI transfer 12.12.