IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Mała mi1 dzięki za odp podniosłas mnie na duchu bo juz myślałam że wszyscy uciekają z provity. Ja będę podchodzić komercyjnie, póki co ostatnia iui przed nami.maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Mimi ja też jestem w provicie i nie mogę ani jednego słowa powiedzieć na nich.
Mimi86 lubi tę wiadomość
Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
Mała Królewna jest już z nami
Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/ -
Dzis mialam popudke o godzinie 4, wylezalam do 5 i wstałam. Pozmywalam, ugowowalam jajka, po których mnie zmulilo
czuje, ze to będzie trudny czas, ale piękny. Dzis kupie test, żeby zrobić i zobaczyc w końcu te II kreski, na które czekalam 4 lata!!!
Myślicie ze kawę pic mogę???Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 09:21
agulas, Asiula86, Reni, Wika!, justa1234, Ania_84, Guniaczek, józefka, Agnieszka_A. lubią tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
nick nieaktualnylipa wrote:Dziewczyny, które korzystają z rządówki, powiedzcie prioszę jak to dokładnie wygląda. Tzn proces kwalifikacji. Ide do mojego doktora, mowie, że decydujemy się na in vitro i co?
- czy wpisuje nas na jakąs listę?
- czy musimy być oboje z męzem, żeby się podpisać czy cos?
- jak długo czeka się na rozmwę kwalifikacyjna?
- w którym momencie trzeba mieć komplet dokumentów?
W klinice dowiesz sie o terminach, ew kolejce itd. Nikt z nas Ci nie odpowie na takie pytaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 09:22
-
shooa wrote:Nie idziesz do swojego doktora (chyba, ze leczysz sie w klinice nieplodnosci) tylko do kliniki ktora musisz sobie wybrac, umawiasz sie na wizyte w sprawie ivf, przychodzisz z mezem, zabierasz wszystkie papiery jakie macie i dowiadujecie sie od lekarza czy i jakie macie szanse na rzadowke i co musicie w papierach/badaniach uzupelnic. Ale minimum co dobrze miec to Twoje hormony z z 2,3dc i badanie nasienia. Najlepiej wejdz na strone rzadowego ivf i poczytaj o kryteriach.
W klinice dowiesz sie o terminach, ew kolejce itd. Nikt z nas Ci nie odpowie na takie pytania
leczę się w klinice już do roku. Badań mam całe mnóstwo, kryteria kwalifikacji znam, spełniam kilka... tylko własnie chciałam wiedzieć od strony technicznej jak to wygląda. -
Sysiaa moje wielkie gratulacje
Dziewczyny mam do was pytanie... Dowiedziałam sie w klinice że następne podejście będzie możliwe dopiero w styczniu bo taka jest kolejka a zapisywałam sie w nią w lipcu.
I teraz zastanawiam sie czy czekać cierpliwie w swojej klinice do stycznia czy może są w jakiejś innej klinice jeszcze miejsca/fundusze aby móc sie tam przenieść i zacząć szybciej drugą procedure?? Jestem z programu MZ
Tosiu1981 ty chyba w maju sie zapisywałaś o ile dobrze pamiętam
-
Lipa, może najlepiej zrobisz wstępnie obdzwaniając kliniki (nie tylko swoją, moze także inne) - czy kwalifikują, czy zostały im miejsca w programie. Wybór Realizatora zależy formalnie od Ciebie ale niektórym już skończyły się środki.
Ostateczna decyzja o kwalifikacji zależna jest od opinii lekarza. Tak jak Ci Shoa pisze, nam trudno przewidzieć przebieg rozmowy. Masz prawo iść do innego jeśli ta opinia Ci nie podpasuje. (Np. ja to przechodziłam, ok. rok temu). Bo konsultacja kwalifikująca to po prostu taka "opinia lekarska". Dopytaj czy dostaniesz umowę i kiedy. Od umowy wszystkie konsultacje etc. są bezpłatne.
Program liczy 16 stron a ogólne zasady znajdziesz na invitro.gov.pl jest tu też formularz kontaktowy do MZ. -
Sysia nadal trzymam kciuki tym razem za jutrzejszy przyrost bety!
Ja też myślę, że w rozsądnej ilości kawa nie zaszkodzi
Wika! Dziś Twój wielki dzień?!
Udanego transferu!
Bo to chyba dziś o ile czegoś nie pomieszałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 09:53
Wika!, Mimbla lubią tę wiadomość
-
Krew oddana ale wyniki dopiero wieczorem albo jutro rano. Nie wytrzymam chyba zrobię sikanca.2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
26.03.2015 - crio 2 x 4AA28.04.2015 - crio 4AA i 4BB
06.08.2015 - 2 x 4BB
08.09.2015 - 4BB i 3BC
06.10.2015 - 2BB i 1BB
11.12.2015 - 2X1BB
-
Drogie dziewczęta mam pytanie do tych, które znają się lub mają doświadczenie w niepłodności immunologicznej. Do tej pory moje doświadczenie w temacie to zrobiony immunofenotyp, teoretycznie prawie jest w normie. Jednak lekarka rozkłada ręce na moim przypadku i jeśli ostatnie (planowo wrześniowe) krio się nie uda to mam dylać do Łodzi lub Krakowa bo w Provicie nie są w stanie mi pomóc. Mój przypadek to tak w skrócie: 2 procedury, super zarodki i brak implantacji.
Chciałbym wiedzieć, którą klinikę polecacie (wolałabym Kraków), na jaki przedział cenowy powinnam się nastawić i w ogóle "z czym to się je". Czy sobie tę immunologię darować i pogodzić się z bezdzietnością. Sorki za smęty ale jestem załamana i nie wiem co robić.Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień. -
Piggy wrote:Krew oddana ale wyniki dopiero wieczorem albo jutro rano. Nie wytrzymam chyba zrobię sikanca.
bylo do Kliniki skoczyć, wynik w godzinę
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Piggy, trzymam mocno kciuki!!!
Sysia, widzisz - podkowa przyniosła szczęście, brak objawów dobrym objawem i głaskanie brzuszka też pewnie pomogło
Zanim napisałaś jaki wynik bety pomyślałam sobie, że jeśli Tobie się uda, to mnie też, więc teraz z większym optymizmem podejdę do naszego drugiego transferuMoniaa, Sysiaaaaa, Kava lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Mimbla wrote:Dopytaj czy dostaniesz umowę i kiedy. Od umowy wszystkie konsultacje etc. są bezpłatne.
Program liczy 16 stron a ogólne zasady znajdziesz na invitro.gov.pl jest tu też formularz kontaktowy do MZ. -
nick nieaktualnylipa wrote:leczę się w klinice już do roku. Badań mam całe mnóstwo, kryteria kwalifikacji znam, spełniam kilka... tylko własnie chciałam wiedzieć od strony technicznej jak to wygląda.
Jak powiesz jaka klinika w jakim miescie to dziewczyny na pewno Ci cos napisza.
Mimbla wyzej rowniez bardzo dobrze prawi -
Moniaa wrote:U mnie w klinice zostałam uświadomiona że przy długim protokole wizyty kontrolne po antykoncepcji i w trakcie brania gonapeptylu są płatne. Bezpłatne wizyty rozpoczynają się dopiero od rozpoczęcia stymulacji.
Naciąganie. Miałam długi i ultra długu i nie placilam ani na antykoncepcji, ani na gonapeptylu ani na dipherelinie.shooa, Mimbla, Beata.D lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoniaa wrote:U mnie w klinice zostałam uświadomiona że przy długim protokole wizyty kontrolne po antykoncepcji i w trakcie brania gonapeptylu są płatne. Bezpłatne wizyty rozpoczynają się dopiero od rozpoczęcia stymulacji.
-
kassik wrote:Drogie dziewczęta mam pytanie do tych, które znają się lub mają doświadczenie w niepłodności immunologicznej. Do tej pory moje doświadczenie w temacie to zrobiony immunofenotyp, teoretycznie prawie jest w normie. Jednak lekarka rozkłada ręce na moim przypadku i jeśli ostatnie (planowo wrześniowe) krio się nie uda to mam dylać do Łodzi lub Krakowa bo w Provicie nie są w stanie mi pomóc. Mój przypadek to tak w skrócie: 2 procedury, super zarodki i brak implantacji.
Chciałbym wiedzieć, którą klinikę polecacie (wolałabym Kraków), na jaki przedział cenowy powinnam się nastawić i w ogóle "z czym to się je". Czy sobie tę immunologię darować i pogodzić się z bezdzietnością. Sorki za smęty ale jestem załamana i nie wiem co robić.
Ja mam immunofenotyp w normie a i tak dostanę w okolicach transferu provitową kroplowkę z intralipidu. Miałaś?