X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi1 dzięki za odp podniosłas mnie na duchu bo juz myślałam że wszyscy uciekają z provity. Ja będę podchodzić komercyjnie, póki co ostatnia iui przed nami.

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Justine Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi ja też jestem w provicie i nie mogę ani jednego słowa powiedzieć na nich.

Mimi86 lubi tę wiadomość

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mialam popudke o godzinie 4, wylezalam do 5 i wstałam. Pozmywalam, ugowowalam jajka, po których mnie zmulilo :/ czuje, ze to będzie trudny czas, ale piękny. Dzis kupie test, żeby zrobić i zobaczyc w końcu te II kreski, na które czekalam 4 lata!!!
    Myślicie ze kawę pic mogę???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 09:21

agulas, Asiula86, Reni, Wika!, justa1234, Ania_84, Guniaczek, józefka, Agnieszka_A. lubią tę wiadomość

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    Dziewczyny, które korzystają z rządówki, powiedzcie prioszę jak to dokładnie wygląda. Tzn proces kwalifikacji. Ide do mojego doktora, mowie, że decydujemy się na in vitro i co?
    - czy wpisuje nas na jakąs listę?
    - czy musimy być oboje z męzem, żeby się podpisać czy cos?
    - jak długo czeka się na rozmwę kwalifikacyjna?
    - w którym momencie trzeba mieć komplet dokumentów?
    Nie idziesz do swojego doktora (chyba, ze leczysz sie w klinice nieplodnosci) tylko do kliniki ktora musisz sobie wybrac, umawiasz sie na wizyte w sprawie ivf, przychodzisz z mezem, zabierasz wszystkie papiery jakie macie i dowiadujecie sie od lekarza czy i jakie macie szanse na rzadowke i co musicie w papierach/badaniach uzupelnic. Ale minimum co dobrze miec to Twoje hormony z z 2,3dc i badanie nasienia. Najlepiej wejdz na strone rzadowego ivf i poczytaj o kryteriach.
    W klinice dowiesz sie o terminach, ew kolejce itd. Nikt z nas Ci nie odpowie na takie pytania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 09:22

• lipa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shooa wrote:
    Nie idziesz do swojego doktora (chyba, ze leczysz sie w klinice nieplodnosci) tylko do kliniki ktora musisz sobie wybrac, umawiasz sie na wizyte w sprawie ivf, przychodzisz z mezem, zabierasz wszystkie papiery jakie macie i dowiadujecie sie od lekarza czy i jakie macie szanse na rzadowke i co musicie w papierach/badaniach uzupelnic. Ale minimum co dobrze miec to Twoje hormony z z 2,3dc i badanie nasienia. Najlepiej wejdz na strone rzadowego ivf i poczytaj o kryteriach.
    W klinice dowiesz sie o terminach, ew kolejce itd. Nikt z nas Ci nie odpowie na takie pytania :)

leczę się w klinice już do roku. Badań mam całe mnóstwo, kryteria kwalifikacji znam, spełniam kilka... tylko własnie chciałam wiedzieć od strony technicznej jak to wygląda.

age.png
  • Kava Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 14:19

Mimbla lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • monik Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaa moje wielkie gratulacje :-)

Dziewczyny mam do was pytanie... Dowiedziałam sie w klinice że następne podejście będzie możliwe dopiero w styczniu bo taka jest kolejka a zapisywałam sie w nią w lipcu.
    I teraz zastanawiam sie czy czekać cierpliwie w swojej klinice do stycznia czy może są w jakiejś innej klinice jeszcze miejsca/fundusze aby móc sie tam przenieść i zacząć szybciej drugą procedure?? Jestem z programu MZ

Tosiu1981 ty chyba w maju sie zapisywałaś o ile dobrze pamiętam :-)

• Mimbla Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa, może najlepiej zrobisz wstępnie obdzwaniając kliniki (nie tylko swoją, moze także inne) - czy kwalifikują, czy zostały im miejsca w programie. Wybór Realizatora zależy formalnie od Ciebie ale niektórym już skończyły się środki.

Ostateczna decyzja o kwalifikacji zależna jest od opinii lekarza. Tak jak Ci Shoa pisze, nam trudno przewidzieć przebieg rozmowy. Masz prawo iść do innego jeśli ta opinia Ci nie podpasuje. (Np. ja to przechodziłam, ok. rok temu). Bo konsultacja kwalifikująca to po prostu taka "opinia lekarska". Dopytaj czy dostaniesz umowę i kiedy. Od umowy wszystkie konsultacje etc. są bezpłatne.

Program liczy 16 stron a ogólne zasady znajdziesz na invitro.gov.pl jest tu też formularz kontaktowy do MZ.

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysiaa, nie masz pojęcia jak ogromnie się cieszę.
    Trzymam kciuki za przyrost i dalsze wielkie emocje :).

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia nadal trzymam kciuki tym razem za jutrzejszy przyrost bety! :)
    Ja też myślę, że w rozsądnej ilości kawa nie zaszkodzi :)

Wika! Dziś Twój wielki dzień?!
    Udanego transferu!
    Bo to chyba dziś o ile czegoś nie pomieszałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 09:53

Wika!, Mimbla lubią tę wiadomość

• Piggy Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew oddana ale wyniki dopiero wieczorem albo jutro rano. Nie wytrzymam chyba zrobię sikanca.

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • kassik Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie dziewczęta mam pytanie do tych, które znają się lub mają doświadczenie w niepłodności immunologicznej. Do tej pory moje doświadczenie w temacie to zrobiony immunofenotyp, teoretycznie prawie jest w normie. Jednak lekarka rozkłada ręce na moim przypadku i jeśli ostatnie (planowo wrześniowe) krio się nie uda to mam dylać do Łodzi lub Krakowa bo w Provicie nie są w stanie mi pomóc. Mój przypadek to tak w skrócie: 2 procedury, super zarodki i brak implantacji.
    Chciałbym wiedzieć, którą klinikę polecacie (wolałabym Kraków), na jaki przedział cenowy powinnam się nastawić i w ogóle "z czym to się je". Czy sobie tę immunologię darować i pogodzić się z bezdzietnością. Sorki za smęty ale jestem załamana i nie wiem co robić.

Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
    Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
    od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień.
  • Sysiaaaaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy wrote:
    Krew oddana ale wyniki dopiero wieczorem albo jutro rano. Nie wytrzymam chyba zrobię sikanca.
    Test z porannego by wyszedł, a chyba juz za późno :) bylo do Kliniki skoczyć, wynik w godzinę

Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!

10.02.2019 1 wizyta w OA
  • Asiula86 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piggy, trzymam mocno kciuki!!!

Sysia, widzisz - podkowa przyniosła szczęście, brak objawów dobrym objawem i głaskanie brzuszka też pewnie pomogło :)
    Zanim napisałaś jaki wynik bety pomyślałam sobie, że jeśli Tobie się uda, to mnie też, więc teraz z większym optymizmem podejdę do naszego drugiego transferu :)

Moniaa, Sysiaaaaa, Kava lubią tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
  • kuciak Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój m po wizycie u rodzinnego i konsultacji z klinika wylądował na antybiotyku. Powiedzieli ze lepiej podejść na antybiotyku niz z infekcja i goraczka. A moja punkcja na poczatku przeszlego tygodnia:-( zawsze cos....

bhywanlil4ktaodk.png
  • Moniaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimbla wrote:
    Dopytaj czy dostaniesz umowę i kiedy. Od umowy wszystkie konsultacje etc. są bezpłatne.

Program liczy 16 stron a ogólne zasady znajdziesz na invitro.gov.pl jest tu też formularz kontaktowy do MZ.
    U mnie w klinice zostałam uświadomiona że przy długim protokole wizyty kontrolne po antykoncepcji i w trakcie brania gonapeptylu są płatne. Bezpłatne wizyty rozpoczynają się dopiero od rozpoczęcia stymulacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    leczę się w klinice już do roku. Badań mam całe mnóstwo, kryteria kwalifikacji znam, spełniam kilka... tylko własnie chciałam wiedzieć od strony technicznej jak to wygląda.
    No to jak jestes w klinice to od reki mozesz sie dowiedziec jak wygladaja szczegoly, czy spelniacie kryteria rzadowki, czy sa kolejki itd :)
    Jak powiesz jaka klinika w jakim miescie to dziewczyny na pewno Ci cos napisza.
    Mimbla wyzej rowniez bardzo dobrze prawi :) ;)

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    U mnie w klinice zostałam uświadomiona że przy długim protokole wizyty kontrolne po antykoncepcji i w trakcie brania gonapeptylu są płatne. Bezpłatne wizyty rozpoczynają się dopiero od rozpoczęcia stymulacji.

Naciąganie. Miałam długi i ultra długu i nie placilam ani na antykoncepcji, ani na gonapeptylu ani na dipherelinie.

shooa, Mimbla, Beata.D lubią tę wiadomość

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniaa wrote:
    O kurcze a to nie wbrew programowi? Bo bezplatne sa przeciez od momentu KWALIFIKACJI a nie stymulacji... pisalas w tej sprawie do MZ?

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kassik wrote:
    Drogie dziewczęta mam pytanie do tych, które znają się lub mają doświadczenie w niepłodności immunologicznej. Do tej pory moje doświadczenie w temacie to zrobiony immunofenotyp, teoretycznie prawie jest w normie. Jednak lekarka rozkłada ręce na moim przypadku i jeśli ostatnie (planowo wrześniowe) krio się nie uda to mam dylać do Łodzi lub Krakowa bo w Provicie nie są w stanie mi pomóc. Mój przypadek to tak w skrócie: 2 procedury, super zarodki i brak implantacji.
    Chciałbym wiedzieć, którą klinikę polecacie (wolałabym Kraków), na jaki przedział cenowy powinnam się nastawić i w ogóle "z czym to się je". Czy sobie tę immunologię darować i pogodzić się z bezdzietnością. Sorki za smęty ale jestem załamana i nie wiem co robić.

Ja mam immunofenotyp w normie a i tak dostanę w okolicach transferu provitową kroplowkę z intralipidu. Miałaś?

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
‹‹ 1644 1645 1646 1647 1648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ