IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Agnieszka_A. wrote:Bardzo ciekawa jest także pozycja "Nadzieja na nowe życie. Poradnik dla marzących o dziecku" Joanna Kwaśniewska, Justyna Kuczmierowska, Agnieszka Doboszyńska. Jestem w trakcie jej czytania.
Przeczytałam ją całą. Polecam. Jest lepsza niż książki Bogdy Pawelec.Elmirka, Agnieszka_A. lubią tę wiadomość
Słabość jest siłą w nas...
Starania od 2014
2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
2020-2023 5 transferów po porodzie
2024 5ta procedura in vitro 1 transfer
5 ❄️ czeka
Łącznie 18 transferów
23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB
31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA
08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB
10.2019 Synek (4BA) ❤️
Never give up
13.11.2024 transfer 4BA
10 dpt beta 84,8
12 dpt beta 122,0
14 dpt beta 294,5
17 dpt beta 1.247,0
22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
29 dpt beta 22.515,0
30 dpt CRL 5,9mm
05.2025 Córeczka (4BA) ❤️ -
Kto mnie zna, to dobrze wie, ze latwo sie nie poddam! Teraz jest za wcześnie i chcę odpocząć. Zacznę żyć! Moze jakieś wakacje, może inna przyjemność. Zaczniemy zbierac kasę na program z dawstwem komórek,ewentualnie weźmiemy kredyt, ale to dopiero na wiosnę. Zobaczymy co przeniesie nam los
agulas, shooa, Asiula86, truskafffffka, margo001, Agnieszka_A., czarownica_tea, Tosia 1981, Agi83, triss, sylwiaśta159, Piggy, aszka, roletka, gosia81, Lilou1984, Konwalia, MałaMi83, Viki26, Mimi86, sylvuś, Justine, Beata.D lubią tę wiadomość
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą !!!!
10.02.2019 1 wizyta w OA -
Anatolka wrote:Umowę podpisuje się najczęściej w dniu punkcji przed zabiegiem. Myślę, że jeśli wcinasz Ovulastan na zalecenie lekarza to zostanie to potraktowane jako takie "wyciszanie" przygotowujące i zalapiesz się. Mam koleżankę w tej samej sytuacji u nich (zjada 3 op antyków przez torbiel) i lekarz powiedział, że po 3 zaczynają, czyli do 3 tyg. Umowy nie ma na 100%
Dziękuje Ci bardzoUspokoiłaś mnie
Sysiu, przytulam mocno i wspieramTrzymaj się dzielnie
-
nick nieaktualny
-
agulas wrote:truskafffka jak się czujesz? kiedy kolejna weryfikacja/usg??
Kupiłam sobie książkę w oczekiwaniu na dziecko.Ogólnie na razie jestem zachwycona i żałuję, że wcześniej jej nie kupiłam..
Opisane jest co odczuwa kobieta, co odczuwa meżczyzna i troszkę pomogło mi to zrozumieć zachowanie mojego męża. Kiedy ja ze łzami w oczach patrzyłam na mamusie z wózeczkami i kiedy widziałam ich niesłychanie więcej niż wcześniej, on tego nie dostrzegał... I uwaga... to podobno normalne.
W książce jest opisane dosłownie wszystko. Od planowania i starań (udanych/nieudanych) o dziecko po cesarskie cięcie... Na razie doczytałam do podejrzeń o ciąży
Czuje sie jakbym w ogole nie byla w ciazy i to mnie troche martwi...czy wszystko jest ok...
Jutro ide na pierwsze usg i ogladanie pecherzyka i troche sie stresuje...
A ty masz jakies objawy juz? Ja sobie czytam w necie co sie dzieje w poszczegolnych tygodniach i rozne ciazowe ciekawostki i troche jestemm przerazona tym wszystkim...
-
nick nieaktualny
-
Sysiaaa strasznie mi przykro że Cie to spotkało a zarazem podziwiam Cie za siłę którą masz do walki
Mam do was jeszcze pytanie prze stymulacji miałam 9 dojrzałych komórek. Miałam klasyczne ivf i z 6 zapłodniła sie tylko jedna i przetrwała do stadium blastocysty 2BB. I zastanawiam sie dlaczego tylko jedna komórka sie zapłodniła??? dodam że nasienie było bardzo dobre. -
monik wrote:
Mam do was jeszcze pytanie prze stymulacji miałam 9 dojrzałych komórek. Miałam klasyczne ivf i z 6 zapłodniła sie tylko jedna i przetrwała do stadium blastocysty 2BB. I zastanawiam sie dlaczego tylko jedna komórka sie zapłodniła??? dodam że nasienie było bardzo dobre.
zobacz u mnie w stopce - za pierwszym podejsciem z 10 komorek pobranych zadna się nie zapłodniła...
Przy drugim podejsciu mamy z 16 komórek 10 zamrozonych blastocyst (no już 8 bo dwie podane)
chyba nie ma reguły, podobno rodzaj stymulacji, długośc rodzaj i dawki leków moga mieć wpływ. Ale czy tak jest......
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 11:44
-
ancoma wrote:Dziewczyny mam pytanie troche z innej beczki
Czy korzystałyście kiedyś z "coachingu płodności" a konkretnie chodzi mi o Pania psycholog Monikę Szadkowską ?
Jeśli tak to jak wyglądaja sesje ?/ W sumie to jakiekolwiek inforamcje beda przydatneWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 12:07
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
02.2015 icsi -
06.2015 icsi -
07.2015 crio -
02.2016 icsi - -
triss wrote:zobacz u mnie w stopce - za pierwszym podejsciem z 10 komorek pobranych zadna się nie zapłodniła...
Przy drugim podejsciu mamy z 16 komórek 10 zamrozonych blastocyst (no już 8 bo dwie podane)
chyba nie ma reguły, podobno rodzaj stymulacji, długośc rodzaj i dawki leków moga mieć wpływ. Ale czy tak jest......
Dziekuje a ja już myślałam że to moja wina..
Lekarz też coś wspomniał o stymulacji że mogła być nie właściwa gdyż ja miałam dość duże dawki menopuru na początku po 300 a reszte po 225.
A ty przy drugim podejściu jakie miałaś dawki?? -
Monik u mnie za pierwszym razem tylko menopur 75j, za drugim razem menopur 150j plus dodatkowo przez 4 dni gonal. Byłam przestymulowana bo estradiol prawie 8000 ale za to udało się uzyskać ładne zarodki. Tyle ze
ja mam dosyc wysokie AMH 5,5.
Ja po pierwszym podejsciu też chciałam zrezygnować, miałam mega doła, wydawało mi się ze jestem do niczego.... 0/10 to na prawde fatalny wynik. Lekarz mnie przekonał i jestem mu za to wdzieczna
Wiec głowa do góry kochana! za drugim razem lekarz ma już wiedzę na Twój temat, tego jak odpowiadasz na leki więc jest mu łatwiej dobrać odpowiednie dawki do Twojego konkretnego przypadkuolala, Viki26 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, dziś byłam na wizycie myślałam ze idę po stymulanty a tu znowu mały torbiel jest (19 mm) i znowu 3 tyg na antykoncepcji
i oczekiwanie... już myślałam ze do Was dołączę a tu lipa. ehhh... taki moj los...
(20/10/2013)- naturalnie 6 tyg. [*]
(21/02/2014)(09/05/2014)(11/01/2015)- inseminacje
(28/09/2015) - punkcja-brak komórek jajowych
(18/03/2016) - punkcja (2 blastki 2BB)
(23/03/2016)(25/05/2016) - transfery
(13/03/2017) - punkcja (6 zarodków 1 klasy)
(16/03/2017) - transfer 2 zarodkow
-
triss wrote:
Monik a dlaczego czekacie do stycznia? kolejka w klinice?
Tak, taka kolejkamyślałam o przeniesieniu sie do innej kliniki która ma jeszcze fundusze ale te które mają sa na południu polski i nie wiem czy mi sie opłaca przenosić. Boję sie że jak sie przeniose to tam może być to samo za miesiąc czy dwa a na dodatek musiałabym całą polskę zjeżdzić na wizyty
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 12:37
-
monik wrote:Tak, taka kolejka
myślałam o przeniesieniu sie do innej kliniki która ma jeszcze fundusze ale te które mają sa na południu polski i nie wiem czy mi sie opłaca przenosić. Boję sie że jak sie przeniose to tam może być to samo za miesiąc czy dwa a na dodatek musiałabym całą polskę zjeżdzić na wizyty
a skąd jestes?