X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • kassik Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika! wrote:
    Dzieki dziewczyny za wsparcie;( czy mozecie mi poradzic jakies nie wiem badania dodatkowe czy cos? Co jest ze mna nie tak, ze dobrej klasy zarodek nie chce ze mna zostac?;(

Kochana, my z endomendą niestety mamy pod górkę. Kiedyś jedna z dziewczyn to dobrze podsumowała, że z endomendą to jest loteria. To nie Twoja wina!! Ja miałam już 3 transfery z super zarodkami i ani razu nie było implantacji, nawet ciąży biochemicznej nie miałam :( nic! Pozostało tylko próbować dalej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 13:21

Angelius-Provita po kilku latach zmiana na InviMed 😁
    Endometrioza III stopnia, niedrożność jajowodów, immunologia.
    od 2014; 5 IMSI, ponad 15 transferów, 5 poronień.
  • agulas Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika przykro mi.
    Ja tez mam zle wiesci. Bylismy w sb na weselu. Nie tancYlam, a jak juz to przytulance z mezem. Dzis zaczelam plamic... Nie wiem co to jest. Wzielam dodatkowa luteine. Jutro na 11 mam lekarza. Nie jest to moj lekarz, ale zalezalo mo na tym zeby dostac sie jak najszybciej .... Boje sie strasznie.

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika! strasznie mi przykro i smutno, ze tak wyszlo :(

Beata.D. ja mialam 19 cumulusow, z czego 11 bylo dojrzalych. W 2 dobie padly od razu 4 zarodki, do 5 doby przetrwaly 2BB (ten zostal mi podany) i 1BB (ale ten nie przezyl juz w 6 dobie i nie mam nawet mrozakow). Wg profesora Łukaszuka w takiej sytuacji, warto od razu podjac kolejna stymulacje, poniewaz przy pierwszej stymulacji mogly ruszyc najpierw te "zalegajace jajeczka" mniej wartosciowe/PCO. Ale czy jego teoria jest prawdziwa? Tak samo jak moj mial nawet niezle nasienie, ale po rozmrozeniu dr mowila, ze takie sobie (dna plemnika wyszlo ok, jedynie oslabiona ruchliwosc, dlatego zastosowali ICSI). Tak wiec nie wiem, gdzie lezy problem, w slabej jakosci komorek czy moze tez i w nasieniu... moj kiedys bral sterydy przez pol roku, zastanawiamy sie, czy to teraz ma az taki wplyw na nasienie? No ale grunt, ze jakies tam plemniki ma i nie ma tragedi. Gorzej ze mna - bo jak naturalnie sie starac gdy jesli ewentualnie dochodzi do mnie do owulacji, to uwalniane sa jakies zalegajace komorki, niezdatne do zaplodnienia. Przeciez w zyciu bym sie nie doczekala chyba zdrowego jajka z komorka - sama juz nie wiem co myslec. Moze cos w tej teori profesora jest, bo na punkcji dr J powiedzial, ze nawet lepiej, ze duzo cumulusow pobral, lepiej to dla zdrowia. Wtedy nie skojarzylam nic dlaczego lepiej, ale po teori Łukaszuka moze dr J mial wlasnie na mysli, ze wyciagnal te wlasnie "zalegajace jajeczka". Mam nadzieje, ze nie napisalam maslo maslane heh <3 Boje sie zrobic bete i chyba dlatego zwlekam, choc dzis dopiero 5 dpt...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agi83 wrote:
    Dziewczyny, od 4 dni nie biore juz ovulastanu od 3 dni mam plamienie. Mam czekać na okres i od 2giego dnia zaczac stymulacje. Jak długo Wy czekałyście na okres? Pielegniarka mi mowiła ze to bedzie ok 2 dni od odstawienia :(

ponoc moze to byc skapa @ po odstawieniu ovulastanu. Sama mialam dylemat i pisalam tu na watku, bo nie wiedzialam co zrobic. Wpadlam na pomysl, ze ja juz wczesniej plamilam biorac antyki, na drugi dzien od odstawienia wzielam ciepla kapiel, no i przyszlo normalne krwawienie, takie, ze wkladka nie wystarczala i zaznaczylam 1 dc. NIe wie, czy bez tej kapieli by sie @ rozkecila, ale bynajmniej nie mialam juz dylematu. Stymulacje rozpoczelam w 5 dc (lekarze odp mi wtedy na maila, ze jest to rownie dobry czas na rozpoczecie stymulacji jak i 2 dc). Osobiscie, wolalabym zaczac od 2 dc, ale wyszlo jak wyszlo, nie zawsze uda sie te terminy zgrac <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 13:28

Agi83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Wika przykro mi.
    Ja tez mam zle wiesci. Bylismy w sb na weselu. Nie tancYlam, a jak juz to przytulance z mezem. Dzis zaczelam plamic... Nie wiem co to jest. Wzielam dodatkowa luteine. Jutro na 11 mam lekarza. Nie jest to moj lekarz, ale zalezalo mo na tym zeby dostac sie jak najszybciej .... Boje sie strasznie.

kciuki za jutrzejsza wizyte, oby to nie wrozylo nic zlego! <3 <3 <3

agulas lubi tę wiadomość

• Wika! Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ilu dniach po odstawieniu lekow dostawalyscie @?
    Napisalam sms do mojego gin ale na razie nie odposuje, ale chyba leki moge odstawic? Juz calkiem

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika! wrote:
    Napisalam sms do mojego gin ale na razie nie odposuje, ale chyba leki moge odstawic? Juz calkiem

no wlasnie mysza89 pisala mi, ze tez bede brala dlugo luteine, jak nawet nie zaciaze... Bo jej tak lekarze zalecili po nieudanym transferze, nie wiem co to ma na celu... musisz ja podpytac <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 13:31

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika tak mi przykro :(

Różyczka gratulacje. Przyrost super!

Agulas plamienia nie muszą oznaczać czegoś złego. Trzymam kciuki za Ciebie.

agulas lubi tę wiadomość

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • mysza89 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Dzięki Justine za wyliczenie :)
    Moja beta 622!!! :)

Wika za pierwszym razem też nie miałam tego szczęścia zobaczyć wyniku bety wyższego niż 10...
    Doczekasz się, oby następnym razem.
    Anuszka bądź dobrej myśli.
    Trzymam kciuki!

gratulacje :)

Agulas życzę by to plamienie nie było niczym złym ... trzymaj się :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 13:37

agulas lubi tę wiadomość

mysza89
    Leczenie od 2012 roku ,stymulacja clo 8 cykli ciąża biochemiczna 11 .10.2013 . 5.2014 clo 6 cykli bez rezultatu, maj 2015 kwalifikacja,12.06.15 @ -zaczynamy anty :) 10.07 start stymulacji -Menopur +gonapeptyl,20.07 pick up,ET 25.07 blastusi 4BB :( 5.11 crio 4 BB :( luty-3BC:(
    2018 córeczka
    2023 córeczka
  • Aura78 Znajoma

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aura78 wrote:
    Dziewczyny
    Po nieudanym transferze jednego zarodka na cyklu naturalnym teraz podchodzimy do drugiej próby na krótkim protokole. Czy któraś z Was ma bardzo niskie AMH i była stymulowana takim zestawem: Lametta, Encorton, od 3 dnia cyklu a od 6 jeszcze gonal i menopur po 150 dziennie? Czy udało sie osiągnąć coś więcej niż w naturalnym cyklu? Lekarz mówi, żebym nie liczyła na nie wiadomo ile pęcherzyków .... Jutro idę na kontrole i zobaczymy co będzie:-)
    Pozdrawiam Was i trzymam kciuki za każda z osobna:-)

Niestety. Po dzisiejszej kontroli okazało sie, ze mam tylko jeden pęcherzyk :-(
    Mam w związku z tym pytanie. Czy nie uważacie, ze trochę krótka ta stymulacja ? Od poniedziałku Lametta i Encorton od soboty zastrzyki jak wyżej a w czwartek mam mieć punkcję.
    Chodzę do dr R z Invimedu w Warszawie i rozmowny to on nie jest wiec wszystkiego muszę sie sama dowiadywać.
    Strasznie liczyłam ze moja szansa będzie większa i uda sie uzyskać choć dwie komórki....:-( buuuu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 13:42

04.07.2015 punkcja
    06.07.2015 transfer jednego zarodka - nie udało sie :-(
    Od 19. 08 rozpoczęcie stymulacji - krotki protokół dla kobiet z niskim AMH
    1 pęcherzyk, punkcji nie było
    od 28.09 - kolejny protokół menopur,
    05.10 - jeden pęcherzyk :-(, dalsza stymulacja do 09.10
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aura78 wrote:
    Niestety. Po dzisiejszej kontroli okazało sie, ze mam tylko jeden pęcherzyk :-(
    Mam w związku z tym pytanie. Czy nie uważacie, ze trochę krótka ta stymulacja ? Od poniedziałku Lametta i Encorton od soboty zastrzyki jak wyżej a w czwartek mam mieć punkcję.
    Chodzę do dr R z Invimedu w Warszawie i rozmowny to on nie jest wiec wszystkiego muszę sie sama dowiadywać.
    Strasznie liczyłam ze moja szansa będzie większa i uda sie uzyskać choć dwie komórki....:-( buuuu

I z tą jedną Ci sie uda. Zobaczysz :)

Aura78 lubi tę wiadomość

• józefka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika! wrote:

ja odstawiłam w piątek leki po nieudanym transferze w poniedziałek @ już przyszła

https://www.maluchy.pl/li-72827.png
  • Wika! Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    józefka wrote:
    ja odstawiłam w piątek leki po nieudanym transferze w poniedziałek @ już przyszła
    Mojgin nie oddzywa sie i nie wiem czy moge juz odstawic all leki jak beta ujemna...chyba odstawie

endometrioza- moj maly koszmar...:(
    2 ivf - :(
  • takasobieja Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozyczka super!!! :) jednak u mamy najlepiej.
    Mam fakturę z embryoglue... Kiedy mam zglosci do ministerwstwa ? Teraz czy po 3 procedurze?

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • Butter Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika! wrote:
    Niestety beta<1,20
    :( :( :( przykro mi :( wspieram <3 <3 <3

860ih371w1equ1ox.png
    f2wl9n73ao6srr6d.png
  • justa1234 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika przytulam <3 <3

Różyczka gratuluję pięknej betki :-D :-)

• Agi83 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    ponoc moze to byc skapa @ po odstawieniu ovulastanu. Sama mialam dylemat i pisalam tu na watku, bo nie wiedzialam co zrobic. Wpadlam na pomysl, ze ja juz wczesniej plamilam biorac antyki, na drugi dzien od odstawienia wzielam ciepla kapiel, no i przyszlo normalne krwawienie, takie, ze wkladka nie wystarczala i zaznaczylam 1 dc. NIe wie, czy bez tej kapieli by sie @ rozkecila, ale bynajmniej nie mialam juz dylematu. Stymulacje rozpoczelam w 5 dc (lekarze odp mi wtedy na maila, ze jest to rownie dobry czas na rozpoczecie stymulacji jak i 2 dc). Osobiscie, wolalabym zaczac od 2 dc, ale wyszlo jak wyszlo, nie zawsze uda sie te terminy zgrac <3

Ja zawsze zaznaczam okres od dnia kiedy mam bol brzucha... Wczesniej uznaje to za plamienie, pomimo tego ze czasem jest dosc intensywne... Mam nadzieje ze ten bol jeszcze przyjdzie, i ze nic nie spieprze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2015, 14:40

W życiu bo­wiem is­tnieją rzeczy, o które war­to wal­czyć do sa­mego końca. P.C.
    mhsvjw4z2unqtihj.png

961ljw4ztzsbu2zj.png
  • Elmirka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny orientujecie się, czy w programie rządowym po 3 nieudanych próbach można podać 2 zarodki?

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, mutacja genu MTHFR C677T heterozygota, prolaktynemia czynnościowa
    02.2015 icsi - :(
    06.2015 icsi - :(
    07.2015 crio - :(
    02.2016 icsi - :(
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wika - przytulam... :(

Różyczka - super beta:) Gratulacje :)

Agulas - trzymam kciuki, żeby wszystko w porządku było <3

agulas lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Asiula86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulas, będzie dobrze, spokojnie!

Triss, jak Twoja beta?

Różyczka, gratulacje!

Wika, kurcze, kiepsko... ale drugi transfer się uda! :)

agulas lubi tę wiadomość

Słabość jest siłą w nas...
    Starania od 2014
    2014-2015 6 cykli stymulowanych (w tym 2 inseminacje)
    2015-2019 4 procedury in vitro (w tym 11 transferów)
    2020-2023 5 transferów po porodzie
    2024 5ta procedura in vitro 1 transfer :-(
    5 ❄️ czeka
    Łącznie 18 transferów
    23.10.2015 puste jajo płodowe 2BB :(
    31.12.2018 ciąża biochemiczna 4AA :(
    08.08.2022 ciąża biochemiczna 3AB :-(
    10.2019 Synek (4BA) ❤️
    Never give up

13.11.2024 transfer 4BA
    10 dpt beta 84,8
    12 dpt beta 122,0
    14 dpt beta 294,5
    17 dpt beta 1.247,0
    22 dpt beta 5.900,0 GS 10,8mm YS 2,9mm
    26 dpt CRL 2,5mm, FHR 107
    29 dpt beta 22.515,0
    30 dpt CRL 5,9mm
    05.2025 Córeczka (4BA) ❤️
‹‹ 1717 1718 1719 1720 1721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ